Parola: Mendy ve Mehmet! Fırtına'nın yeni transferleri büyük beğeni topladı

Mendy ve Mehmet Aydın transferleriyle nokta atışı yapan Trabzonspor, devre arasında da benzer hamleler yapacak. İşte sizler için derlediğimiz 24 Eylül tarihli TAKVİM gazetesi yurttan ve dünyadan spor haberleri...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 24 Eylül 2023 Güncelleme 24 Eylül 2023, 06:59
Parola: Mendy ve Mehmet! Fırtına’nın yeni transferleri büyük beğeni topladı

İÇİNDEKİLER

Trabzonspor'un yeni transferleri Batista Mendy ve Mehmet Can Aydın'ın kısa süre içerisinde gösterdikleri performans büyük beğeni topladı. İki oyuncunun yaşlarının genç olması ve scout ekibinin bu transferlerde aktif rol oynamasının ardından ara transfer dönemi için de aynı rol haritası üzerine gidilmesi kararlaştırıldı. Scout ekibinin özellikle orta saha ve savunma için yeniden bu tarz isimler üzerinden çalışmalara başladığı ve 20-25 yaş aralığındaki isimlerin tespit edilerek hem canlı olarak izleneceği hem de detaylı analizlerinin yapılacağı belirtildi.



TEKNELERİMİZİ YENİDEN YÜZDÜRECEĞİZ
Trabzon Başkanı Ertuğrul Doğan, "Trabzonspor'un büyüklüğünün de, altına girdiğimiz yükün ağırlığının da farkındayız. Ve şuna eminiz ki, Trabzonspor bu sisli havayı dağıtacak, hep birlikte güzel bir mayıs sabahında yeniden Karadeniz'in dalgalarında teknelerimizi yüzdüreceğiz" dedi.

1-1'LERİNİ ÜZMEDİLER
Trendyol Süper Lig'in 5. haftasında Çaykur Rizespor ile EMS Yapı Sivasspor 1-1 berabere kaldı. Maçta konuk Sivas 7'de Saiz ile öne geçti. Ev sahibi Rizespor'un beraberlik golünü ise 35'te Dal Varesanovic attı. Bu beraberlikle İlhan Palut yönetimindeki Rizespor 11 puana ulaştı. Servet Çetin ve öğrencileri de 6 puana yükseldi.



GÜMRÜK SON NEFESTE
Fatih Karagümrük, Süper Lig'in 6. haftasında Pendikspor'a konuk oldu. 45+2. dakikada Pendikspor, Oscar Romero'nun penaltısıyla öne geçti. Karagümrük ise 90+1'de Valentin Eysseric'in golüyle eşitliği yakaladı. Ayrıca Pendik'te Berkay'ın golü ofsayt nedeniyle iptal edildi. Pendikspor 4, Karagümrük 6 puana ulaştı.



ANTALYA'DAN ÇIKIŞ YOK
Geçen hafta Fenerbahçe karşısında iyi oynamasına rağmen 3-2'lik mağlubiyetle dönen Antalyaspor, Samsunspor engelini aşmayı başardı. 10'da Jehezkel'in yerden vuruşunda meşin yuvarlak kalecinin solundan ağlarla buluştu: 1-0. 18'de Jehezkel'in vuruşu gol oldu: 2-0. Başka gol olmayınca Antalyaspor 3 puana uzandı.



KEÇİÖREN UÇUŞA GEÇTİ
Trendyol 1. Lig'in 6. haftasında Ankara Keçiörengücü evinde Giresun'u 3-1 yendi. Keçiören'in gollerini 23'te Dembele, 30'da Faruk kendi kalesine, 80'de Arda attı. Giresun'un tek golünü 43'te Ertuğrul attı. 5 maçtır yenilmeyen Keçiören 11 puana ulaştı.



BAYERN EVİNDE BOCHUM'U 7 BİTİRDİ
G.Saray'ın Şampiyonlar Ligi'ndeki rakiplerinden Bayern Münih evinde Bochum'u 7-0 yendi. Bavyera ekibinin gollerini 12, 54 ve 88'de Kane, 4'te Moting, 29'da De Light, 38'de Sane ve 81'de Tel kaydetti. Bu farklı galibiyetle birlikte 13 puana ulaşan Bayern ligdeki liderliğini sürdürdü. Bochum da 4 puanla haftayı tamamladı.



RAFAEL LEAO MILAN'I SIRTLADI
Geçen hafta ezeli rakibi Inter'e 5-1 gibi farklı bir skor ile kaybeden Milan, 5. hafta maçında sahasında Hellas Verona'yı 1-0 geçti. Milan'a galibiyeti getiren tek golü 8. dakikada Rafael Leao attı. Serie A'daki 4. galibiyetine imza atan Milan bu sonucun ardından 12 puana yükseldi. Hellas Verona ise 7 puanda kaldı.



MANCHESTER CITY SERİYE BAĞLADI
İngiltere Premier Lig'in 6. haftasında Manchester City evinde Nottingham Forest engelini 2-0 geçti. City'nin gollerini 7'de Foden ile 14'te Erling Haaland attı. Ayrıca City'de Rodri 46'da kırmızı kart gördü. Forest 7 puanda kalırken, 6'da 6 yapan Guardiola ve öğrencileri 18 puanla liderliğini devam ettirdi.

TAKIMDA KÖTÜ KARAKTER YOK
Kerem Demirbay, kazanarak ilerlediklerini belirtirken, "Oyuncu kalitemiz çok iyi. Takımda hiç kötü karakter yok. Bu da çok önemli" dedi. Tecrübeli oyuncu, Devler Ligi'nde Manchester United maçını kazanmak istediklerini de sözlerine ekledi.

BURUK'TAN 5 DEĞİŞİKLİK
Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, Samsunspor maçının 11'ine göre Başakşehir karşılaşmasına 5 değişiklikle çıktı. Sarı-Kırmızılılar'da Nelsson, Angelino, Kerem Demirbay, Mertens ve Kerem Aktürkoğlu Başakşehir maçına 11'de başlamadı. Sol bekte Kazımcan, stoperde Sanchez, orta alanda Oliveira görev aldı. 10 numara pozisyonunda Ziyech ve kanatta Barış Alper oynadı.

RAZGATLIOĞLU İKİNCİ SIRADA
Milli motosikletçi Toprak Razgatlıoğlu, Dünya Superbike Şampiyonası'nda sezonun 10. ayağı İspanya'daki ilk yarışta 2. oldu. İtalyan sporcu Michael Ruben Rinaldi'nin 1. olduğu yarışta, 3.'lüğü Jonathan Rea elde etti.

PAPU GOMEZ BIRAKIYOR
Sevilla kariyeri sonrası boşta kalan 35 yaşındaki Papu Gomez, "Doğru fırsatı bekliyorum. Eğer gelmezse, emekliliği düşünebilirim. Futbol için her şeyimi verdim ve sonunda acı çekmek istemiyorum" dedi.

233 GÜN SONRA KAZANDI
Gaziantep FK, en son galibiyetini geçen sezon 1 Şubat'ta taraftarı önünde Atakaş Hatayspor'u 4-1 mağlup ederek almıştı. Güney ekibi, bu hafta İstanbulspor'u mağlup ederek 233 gün sonra galibiyetle tanıştı.

HEYECAN İKİ MAÇLA SÜRECEK
Trendyol Süper Lig'in 6. haftasında bugün saat 17.00'de Ankaragücü ile Konyaspor karşılaşacak. Saat 20.00'de başlayacak günün diğer mücadelesinde ise Kasımpaşa'nın konuğu Adana Demirspor olacak.

RONALDO HENÜZ BİTMEDİ
Arabistan'da Al Nassr forması giyen Cristiano Ronaldo, "Benim bittiğimi söylüyorlar ama bu doğru değil. Bacaklarım izin verdiği sürece oynarım. Futbolu, gol atmayı ve kazanmayı seviyorum" dedi.

LİGİN FAVORİSİ BİZ DEĞİLİZ
Daha önce Alanyaspor'u çalıştıran ve şu anda Fransa'da Nice'de görev yapan Francesco Farioli ligde lider olmalarını, "Biz bu ligin favorisi değiliz. Böyle düşünürsek, yanlış adım atmış oluruz" sözleriyle yorumladı.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN