Fenerbahçe'nin bu sezon oynadığı 11 resmi maçta 16 futbolcu skora katkı verdi

Fenerbahçe’nin Süper Lig’de 4, Konferans Ligi’nde oynadığı 7 maçta toplam 16 futbolcu skora katkı yaptı. Kanarya 11 maçta 32 gol atarken kalesinde sadece 6 gol gördü. Kazanma alışkanlığı üst düzeye çıktı.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 24 Eylül 2023 Güncelleme 24 Eylül 2023, 06:59
Fenerbahçe’nin bu sezon oynadığı 11 resmi maçta 16 futbolcu skora katkı verdi

İÇİNDEKİLER

Süper Lig'de 4 maçta 4 galibiyet alarak yoluna kayıpsız devam eden Fenerbahçe, UEFA Avrupa Konferans Ligi'nde oynadığı 7 maçın tamamını galibiyetle tamamladı. Fenerbahçe bu 11 maçta 32 gol atarken kalesinde sadece 6 gol gördü. Ancak asıl dikkat çeken istatistik ise Fenerbahçe'de bu 11 maçta 16 futbolcunun skora direkt olarak katkıda bulunmuş olması.

En çok gol katkısı yapan isim ise 11 ile Edin Dzeko. Boşna Hersek'li yıldız 6 gol ve 5 asistle takımına katkı verdi. Edin Dzeko'yu 9'ar gol katkısı ile Sebastian Szymanski ve İrfan Can Kahveci takip ediyor. Her iki futbolcu da 5 gol ve 4 asistlik katkı yapmış durumda. 11 maçta 16 futbolcunun gol katkısı vermiş olması Fenerbahçe'nin futbolunda hiçbir tıkanıklığın olmadığını ve her futbolcunun takım hücumdayken oyun sisteminin içinde olduğuna işaret ediyor.



ÇABUK VE İSABETLİ PASLA ÇIKIYORUZ!
Fenerbahçe Teknik Direktörü İsmail Kartal, dün yapılan idman öncesinde Sarı-Lacivertli futbolcularla ile bir toplantı yaptı. Başarılı teknik adam, galibiyet serilerinin devam etmesinin gerektiğini söylerken, Alanya'nın da tehlikeli bir rakip olduğunu söyledi. Rakibin hücum gününün yüksek olduğuna dikkat çeken başarılı teknik adam, "Sahalarında üzerimize gelmek isteyeceklerdir. Savunmada topu kaptıktan sonra isabetli ve çabuk çıkarak onları cezalandırabiliriz. 2. ve 3. bölgelerde rakibimize fazla alan bırakmamalıyız. Maçın 90 dakikasını aynı disiplin ve konsantrasyonla oynarsak 3 puan alacağımızdan eminim" dedi.



TAKIMDA 2 EKSİK VAR
Fenerbahçe'de 3 Eylül'deki MKE Ankaragücü deplasmanında ikinci yarı gördüğü kırmızı kartla oyun dışı kalan ve bir maçlık cezasını atlatan İsmail Yüksek, Corendon Alanyaspor maçında forma giyebilecek. Bitexen Antalyaspor maçının ilk dakikalarında sakatlanarak oyundan çıkan Cengiz Ünder ile Bartuğ Elmaz ise tedavilerinin sürmesi nedeniyle kadroda yer alamayacak. Cengiz Ünder'in forma giydiği sol açık mevkinde İrfan Can Kahceci'nin oynaması bekleniyor.



BAŞKAN KOÇ SAMANDIRA'DA
Fenerbahçe, Corendon Alanyaspor ile bugün oynayacağı Trendyol Süper Lig 6. hafta maçının hazırlıklarını tamamladı. Teknik Direktör İsmail Kartal yönetiminde Can Bartu Tesisleri'nde gerçekleştirilen çalışma koşu, ısınma ve çabukluk hareketleriyle başladı. Ardından 2 gruba ayrılan oyuncular 5'e 2 top kapma ve pas çalışması yaptı. İdman, taktiksel ve bireysel çalışmalarla tamamlandı. Fenerbahçe Başkanı Ali Koç da antrenmanın bir bölümünü saha kenarından takip etti. Fenerbahçe idmanın ardından özel uçakla Alanya'ya hareket etti.



FENERBAHÇE 3 PUAN PEŞİNDE
Fenerbahçe, Trendyol Süper Lig'in 6. haftasında bugün deplasmanda Corendon Alanyaspor ile karşılaşacak. Alanya Oba Stadı'nda saat 20.00'de başlayacak karşılaşmayı Atilla Karaoğlan yönetecek. İsmail Kartal yönetiminde Süper Lig'deki 4 maçından galibiyetle ayrılan ve UEFA Avrupa Konferans Ligi eleme turları, playoff karşılaşmaları ile ilk grup maçında yenilgi yüzü görmeyerek 11 maçta 11 galibiyet elde eden Sarı-Lacivertliler, galibiyet serisini sürdürmek istiyor.

EDIN DZEKO DURMUYOR
Fenerbahçe'nin kaptanı ve golcüsü Edin Dzeko golleri ve asistleriyle takımına liderlik yapıyor. Tam bir istikrar abidesi.

İSMAİL KARTAL 12'DE 12 İSTİYOR
Bu sezon oynadığı 11 resmi maçın tamamını kazanan Fenerbahçe'de teknik patron İsmail Kartal, kazanma alışkanlığının devamı için Alanya maçından da galibiyet bekliyor.

ALANYA'DA BÜYÜK COŞKU
F.Bahçe'yi Alanya Havalimanı'nda karşılayan Sarı-Lacivertli taraftarlar, teknik direktör İsmail Kartal'a çiçek takdim etti. Futbolculara formalarını imzalattılar.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN