Trabzon bu dönem transferleriyle boy ortalamasını uzattı!

Trabzonspor, bu transfer döneminde kadrosuna kattığı oyuncularla takım boyunu uzattı. Transferlerin boy ortalaması 1.86. Geçen sezon takımın boy ortalaması ise 1.73’tü.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 23 Eylül 2023 Güncelleme 23 Eylül 2023, 07:01
Trabzon bu dönem transferleriyle boy ortalamasını uzattı!

İÇİNDEKİLER

Geride kalan transfer dönenin en hızlı takımlarından olan ve toplamda 16 transfer ile kadrosunu güçlendiren Trabzonspor'da, kadroya katılan oyuncuların boyları ön plana çıktı.

Teknik Direktör Nenad Bjelica'nın talebi doğrultusunda kadroya katılan oyuncuların boy ortalaması 1.86 oldu. Özellikle savunma, orta saha ve hücum hattında Trabzonspor, boy ortalamalarıyla rakiplerinin bir hayli önüne geçti.

Bordo- Mavililer'de en uzun boylu futbolcu 2.01 boyla Nijeryalı forvet Onuachu olurken, Baniya ve Benkovic, 1.94'lük boylarıyla öne çıktılar. Ön libero Mendy'de 1.91 boyuyla dikkat çekerken İspanyol savunma oyuncusu Fernandez de 1.90 boyu boya sahip.

Trabzonspor'da Bjelica'nın transferlerinin en kısası Fountas (1.70) olurken Bordo-Mavili takımda boyu en kısa futbolcu Abdülkadir Ömür oldu (1.68 cm). Trabzonspor'da geçen sezon takımın genel boy ortalaması 1.73'tü. Bu sezonki tüm takımın boy ortalaması ise 1.83 santimetre seviyelerinde.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN