Beşiktaş'ta oyuncu ve teknik direktör maaşları yeniden gündeme geldi!

Club Brugge oyun olarak Beşiktaş’a büyük üstünlük kurarken oyuncu ve teknik direktör maaşları yeniden gündeme geldi. İşte sizler için derlediğimiz 23 Eylül TAKVİM gazetesi spor haberleri...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 23 Eylül 2023 Güncelleme 23 Eylül 2023, 07:01
Beşiktaş’ta oyuncu ve teknik direktör maaşları yeniden gündeme geldi!

İÇİNDEKİLER

Beşiktaş, Konferans Ligi gruplarındaki ilk maçında Belçika deplasmanında Club Brugge ile 1-1 berabere kaldı. Belçika ekibi oyun olarak temsilcimizden daha istekli bir görüntüdeydi. Birçok gol pozisyonundan yararlanamadı.

Siyah-Beyazlılar'ın eldiveni Mert Günok, yüzde 100'lük gol pozisyonlarında devleşti. Club Brugge'un iyi oyunu ve Beşiktaş'ın kötü performansı sonrasında gündeme yine oyuncu ve teknik direktör maaşları geldi.

Belçika ekibi oyuncularına yıllık 15 milyon Euro maaş ödemesi yapıyor. Beşiktaşlı oyuncular ise yıllık 30 milyon Euro kazanıyor. Şenol Güneş, Beşiktaş'tan 1.5 milyon Euro elde ederken Brugge Teknik Direktörü Ronny Deila ise yıllık 500 bin Euro'ya çalışıyor.



YENİ HEDEF OLİMPİYATLAR
Dünya şampiyonu milli güreşçi Buse Tosun Çavuşoğlu, "Gümüşte ve bronz madalyada kıl payı kaçan çok maçlarım oldu. O madalyalar beni mutlu etmeyecekti. Bugün ülkeme olimpiyat kotası ve dünya şampiyonluğu kazandırdım. İnşallah bunu olimpiyatlarda altın madalya alarak devam ettirmek istiyorum" dedi.



İNCELEME DEVAM EDECEK
TFF Tahkim Kurulu, Kayserispor ve Beşiktaş arasında krize sebep olan Onur Bulut transferi hakkında açıklama yaptı. Açıklamada, "Yapılan müzakere neticesinde; dosyada incelemenin devamına, oybirliği ile karar verilmiştir."ifadeleri kullanıldı. Kayserispor, Onur Bulut'un Beşiktaş'a transferinin hukuksuz olduğu gerekçesiyle Tahkim Kurulu'na itirazda bulunmuştu.



RIZA KAYAALP DÜNYA İKİNCİSİ
Sırbıstan'da düzenlenen 2023 Dünya Güreş Şampiyonası'nda milli sporcu Rıza Kayaalp, grekoromen stil 130 kilo finalinde İranlı rakibi Amin Mirzazadeh'e kaybederek gümüş madalya elde etti. Kariyerinde 5 dünya, 12 Avrupa şampiyonluğu bulunan Kayaalp, Mirzazadeh'e karşı maçın son anlarına kadar üstün olan taraftı. Son saniyelere de 2-1'lik Rıza'nın üstünlüğüyle girilirken, son anda Mirzazadeh, Rıza'yı minderin dışına taşıyarak skoru 2-2 yaptı. Bu sonuçla Mirzazadeh, son sayıyı kazanan sporcu avantajıyla altın madalyaya ulaştı.



MONTELLA KOLLARI SIVADI
Türkiye A Milli Futbol Takımı'nda Alman çalıştırıcı Stefan Kuntz ile yolların ayrılmasının ardından göreve getirilen Vincenzo Montella, Ay-Yıldızlılar'ın tarihindeki 47. teknik direktörü olacak. İtalyan hoca, millilerimizin başarısı için kolları sıvadı. Riva'ya ekibiyle birlikte kamp kuran Montella, öncelikle Kuntz ile ekibinin raporlarını inceledi. Roma, Catania, Fiorentina, Sampdoria, Milan, Sevilla ve Adana Demir'de çalışan Montella, ekibinden ise Ay-Yıldızlılar'ın önceki maçlarıyla ilgili geniş bir rapor istedi. EURO 2024 Elemeleri D Grubu'nda 10 puan ile 2. sırada yer alan milli takımımız, 12 Ekim'de Hırvatistan ile deplasmanda karşılaştıktan sonra 15 Ekim'de Letonya'yı konuk edecek. Milli Takım, son maçında ise 21 Kasım'da Galler'e konuk olacak.



MONTELLA'YA TÜRK YARDIMCI
Türkiye Futbol Federasyonu, Vincenzo Montella'nın ekibinde olmasını teklif ettiği Kenan Koçak'tan olumsuz yanıt aldı. TFF'nin yerli bir yardımcı antrenör arayışı sürüyor. Türk futbolunun efsane isimlerinden biri olan ve en son Gostivar'da çalışan Oktay Derelioğlu'nun Montella'nın yardımcısı olacağı öne sürüldü.



OKAN BURUK'TAN 4 DEĞİŞİKLİK
Başakşehir ile oynanacak maçta teknik direktör Okan Buruk'un kadroda bazı değişiklikler yapması bekleniyor. Sol bekte istenilen seviyede olmayan Angelino'nun yerine Kazımcan Karataş'ı oynatmayı planlayan Sarı-Kırmızılı takımın teknik patronu, Victor Nelsson'un yerine de Davinson Sanchez'i düşünüyor. Ayrıca Buruk'un Hakim Ziyech'in yerine Tete'yi, Kerem Demirbay'ın yerine de Sergio Oliveira'yı sahaya sürmeyi planladığı öğrenildi.



ALANYA İÇİN START VERİLDİ
Trendyol Süper Lig'de çıktığı 4 maçı da kazanan lider Fenerbahçe, 6. haftada yarın Corendon Alanyaspor'a konuk olacak. Sarı-Lacivertliler, karşılaşmanın hazırlıklarına teknik direktör İsmail Kartal yönetiminde Can Bartu Tesisleri'nde yaptığı antrenmanla başladı. Nordsjaelland maçında forma giyen futbolcular günü rejenerasyon çalışması ile tamamladı. Diğer oyuncular ise koşu, ısınma ve koordinasyon hareketlerinin ardından çabukluk ve pas çalışmaları gerçekleştirdi. Antrenman, çift kale maçla tamamlandı. Fenerbahçe hazırlıklarını bugün yapacağı çalışmayla tamamlayacak.



ARDA GÜLER GERİ DÖNDÜ
Real Madrid'in Fenerbahçe'den transfer ettiği Arda Güler, dizinden geçirdiği sakatlık sebebiyle uzun süre formasından uzak kalmıştı. Sakatlığını tamamen atlatan Arda Güler, Real Madrid'in bugünkü antrenmanının bir bölümünde takımla çalıştı. Arda Güler'in öngörülen süreden önce döndüğü belirtiliyor. Yıldız futbolcunun 27 Eylül'deki Las Palmas maçında sahalara dönme ihtimali bulunuyor.

HEDEF MAÇ PALMAS
Sakatlığını atlatan yıldız futbolcunun 27 Eylül'de Las Palmas ile oynanacak olan lig maçında sahalara dönmesi bekleniyor.



TRABZON'DA HEDEF 3'TE 3
Trabzonspor ligde son haftalarda yakaladığı çıkışı Hatayspor ile deplasmanda oynanacak olan karşılaşmada da sürdürmek istiyor. Ligde önce Kasımpaşa ardından da Beşiktaş'ı farklı skorlarla mağlup ederek iki maçta 8 gol atma başarısı gösteren Trabzonspor, Hatayspor ile oynanacak olan maçta seriye bir yenisini eklemek istiyor. Bordo-Mavililer, zorlu deplasmandan üç puanı alarak zirve yarışındaki iddiasını daha net bir şekilde ortaya koymayı hedefliyor.

BAŞAKŞEHİR İLE 31. RANDEVU
G.Saray ile Başakşehir, bugünkü maçla birlikte 31. kez karşılaşacak. Rekabette, geride kalan 30 maçtan 15'ini Galatasaray, 7'sini Başakşehir kazandı, 8 karşılaşma da berabere bitti. Cimbom'un 52 golüne, Başakşehir 36 golle cevap verdi.

GRABARA BERBAT BİR KALECİ
Şampiyonlar Ligi maçı sonrası Galatasaray ile ilgili hakaret içeren paylaşımlar yapan ve büyük tepki çeken Kopenhag kalecisi Kamil Grabara'ya Tete'den bir cevap geldi. TNT Sports'a yorum yapan Brezilyalı yıldız, "Takımını tanımıyorum bile. Ondan, ağlara giden topu çıkarmasını istedim. Grabara berbat bir kaleci" ifadelerini kullandı. Kopenhag maçının oyuncusu seçilen Tete'nin bu yorumu, sosyal medyada G.Saray taraftarlarının büyük beğenisini topladı.

İSTANBUL'DA ZORLU KAPIŞMA
Trendyol Süper Lig'in 6. haftasında bugün Galatasaray deplasmanda RAMS Başakşehir'e konuk olacak. Fatih Terim Stadı'nda 20.00'de başlayacak maçı Kadir Sağlam yönetecek. Son 17 resmi maçını kaybetmeyen Cimbom, ligde üst üste 4. galibiyetini almak istiyor. Bireysel program uygulanan Zaha'nın da dönüşüyle Aslan, tam kadro maça çıkabilecek. Başakşehir'de ise Muhammed Şengezer, Edgar Ie, Efe Koyuncu, Ömer Ali Şahiner ve Szysz'in sakatlığı bulunuyor

NAGELSMANN AÇIKLANDI
Hansi Flick ile yollarını ayıran Almanya Futbol Federasyonu, milli takımın başına 36 yaşındaki Julian Nagelsmann'ı getirdi. 2024'e kadar imza atan Nagelsmann, "Zorlukların üstesinden geleceğiz" dedi.

ODEGAARD İMZAYI ATTI
İngiliz ekibi Arsenal, Norveçli orta saha Martin Odegaard ile yeniden anlaştı. 30 Haziran 2028'e kadar el sıkışılan futbolcu yaptığı açıklamada, "Çok mutluyum. Kendimi evimde hissettim yerdeyim" diye konuştu.

HEYECAN 3 MAÇLA SÜRECEK
Süper Lig'in 6. haftasında bugün saat 17.00'de başlayacak maçlarda Pendikspor ile Karagümrük, Rizespor ile de Sivasspor mücadele edecek. 20.00'deki mücadelede ise Antalyaspor'un konuğu Samsunspor olacak.

SPONSORLUKTA SONA DOĞRU
Beşiktaş bir süredir uğraş verdiği stat isim sponsorluğunda sona geldi. Siyah-Beyazlılar'ın yeni stadının adı Tüpraş Stadyumu olacak. Beşiktaş'ın kasasına bu anlaşmadan yıllık 8 milyon Euro'ya yakın para girmesi bekleniyor. Beşiktaş yaz boyunca özellikle Gazprom ve Emirates gibi dünyaca ünlü firmalarla temaslarda bulunmuştu. Ancak görüşmelerde mutlu sona ulaşılamamıştı.

REKORUNU TEKRARLAYACAK
Bu sezon Avrupa'da oynadığı 6 maçtan üst üste galip ayrılan Beşiktaş, grup mücadelesinde Club Brugge ile berabere kalarak yenilmezlik serisini 7 maça taşıdı. Görev aldığı dönemlerde Beşiktaş'a Avrupa'da önemli başarılar yaşatan Şenol Güneş, ikinci maçında Lugano ile evinde yapacağı karşılaşmayı yenilmeden tamamlaması halinde Avrupa kupalarındaki en uzun süreli yenilmezlik rekorunu tekrarlayacak.

GÜRCİSTAN'I 3 GOLLE GEÇTİK
UEFA Kadınlar Uluslar C Ligi 2. Grup'ta mücadele eden Türkiye, ilk maçında Gürcistan'ı deplasmanda 3-0 mağlup etti. Ay-yıldızlılar'a galibiyeti getiren golleri Miray Cin, Birgül Sadıkoğlu ve Yağmur Uraz kaydetti.

İSKELET KADROYU OLUŞTURACAĞIZ
Çaykur Rizespor Başkanı İbrahim Turgut yapılan transferler hakkında yaptığı açıklamada, "Biz bu yıl kurduğumuz takımın uzun yıllar Rizespor'a iskelet kadro oluşturacağına inanıyoruz" dedi.

BARÇA XAVİ İLE DEVAM DEDİ
Barcelona, teknik direktör Xavi'nin sözleşmesinin 2025 yılına kadar uzatıldığını duyurdu. 43 yaşındaki Katalan teknik adam, Barcelona ile geçen sezon lig ve İspanya Süper Kupa şampiyonluğu yaşadı.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN