Beşiktaş tura beraberlikle başladı! Brugge önünde Mert tuttu Cenk attı: Kartal 1 puanı kaptı

Belçika’da beklentilerin çok altında kalan Beşiktaş’ı ayakta tutan Mert 77’de Vanaken’e engel olamadı... Ancak 88’de sahneye çıkan kaptan Cenk Tosun tabelayı 1-1’e taşıdı.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 22 Eylül 2023 Güncelleme 22 Eylül 2023, 06:59
Beşiktaş tura beraberlikle başladı! Brugge önünde Mert tuttu Cenk attı: Kartal 1 puanı kaptı

İÇİNDEKİLER

UEFA Avrupa Konferans Ligi D Grubu'nun ilk haftasında oynanan maçta Beşiktaş, Belçika ekibi Brugge ile deplasmanda 1-1 berabere kaldı. 8. dakikada Brugge gole yaklaştı. Sabbe'nin sağdan ortasında Vanaken'in ceza sahası içinde yaptığı kafa vuruşunda, top direkten döndü. 11. dakikada Skov Olsen'in pasıyla sağdan ceza sahasına giren Sabbe'nin şutunda, kaleci Mert Günok topu uzaklaştırdı.

BRUGGE DALGA DALGA GELDİ
46'da Beşiktaş gole yaklaştı. Masuaku'nun soldan ceza sahasına ortasında Rashica'nın kafayla arkaya gönderdiği meşin yuvarlak savunmadan sekti ve Mignolet'te kaldı. 50. dakikada Olsen'in ortasında Venaken'in kafa vuruşunda, kaleci Mert topu kontrol etti. 59'da De Cuyper, penaltı noktası üzerinde Olsen'e pasını aktardı.

Bu futbolcunun sert şutunda, Mert topu kornere yollamayı başardı. 72'de yine Olsen vurdu Mert çıkardı. 77. dakikada Olsen ortaladı. Vanaken'in gelişine vuruşunda, meşin yuvarlak filelere gitti: 1-0. 88'de Aboubakar'ın pasında Cenk bir anda kaleci ile karşı karşıya kaldı, golü attı: 1-1.



GOLDEN SONRA PANİK YAPTIK
Güneş,"Yediğimiz golden sonra biraz panikledik. Bizi savunma yapmaya zorladılar" dedi. BeşiktaşTeknik Direktörü Şenol Güneş maçın ardından konuştu. Güneş,"Rakibimizin gücünü, oyun şeklini biliyorduk. Kanatlardan atakları çok fazla, hızlı şekilde yapıyorlardı. Hücum zenginliği çok olan bir takım. Oyun başında daha önde baskı yapmak istedik. Ama bizi kendi sahamızda zorladılar.

Biraz panikledik daha sonra oyuna ortak olduk. Ama hücum varyasyonları eksik kaldı. İkinci yarıda da bunu denediler. En azından beraberlik için savunma ağırlıklı oynamaya çalıştık. Cenk'in de morale ihtiyacı vardı. Bütün oyuncular elinden gelen gayreti gösterdi" dedi.



8 KURTARIŞLA DUVAR ÖRDÜ
Kartal'ı beraberliğe taşıyan golde asist Vincent Abuobakar'dan, gol ise Cenk Tosun'dan geldi. İki yıldız artık klasikleşen gol sevinçlerini Belçika deplasmanında da tekrarladı. UEFA Konferans Ligi'nin ilk haftasında zorlu Brugge deplasmanından beraberlikle dönen Beşiktaş etkisiz futboluna rağmen İstanbul'a puanla döndü. Bu 1 puanda kuşkusuz en büyük pay tecrübeli file bekçisi Mert Günok'a aitti. 90 dakika boyunca inanılmaz bir performans gösteren milli file bekçisi yaptığı 8 kurtarışla UEFA Konferans Ligi'nde gecenin en çok kurarış yapan kalecisi oldu.

Belçika ekibine karşı adeta tek başına bir duvar olan Mert Günok geçtiğimiz hafta sonunda Süper Lig'de Trabzonspor deplasmanında yediği hatalı frikik golünün telafisini de Brugge önünde gerçekleştirmiş oldu. Belçika futbol siteleri de Brugge'ün çok iyi oynadığını ancak Mert'i geçmeyi başaramadığını okurlarına duyurdu.

İSVİÇRE'DE KAZANAN YOK
D Grubu'nda oynanan diğer karşılaşmada ise İsviçre ekibi Lugano sahasında Norveç temsilcisi Bodo Glimt ile 0-0 berabere kaldı. Beşiktaş gruptaki ikinci sınavında 5 Ekim'de sahasında Lugano ile oynarken sahasında Bodo Glimt ise Club Brugge'u ağırlayacak.

KARTAL'IN SERİSİ SONA ERDİ
Beşiktaş'ın Konferans Ligi'nde yakaladağı 6 maçlık galibiyet serisi Club Brugge beraberliğiyle son buldu. Kara Kartal sırasıyla Tiran'ı 3-1 ve 2-0, Neftçi'yi 3-1 ve 2-1, Dinamo Kiev'i ise 3-2 ve 1-0'lık skorlar ile yenmişti.

BELÇİKA'DA 27 GÖZALTI
Beşiktaş taraftarları, 17:00'den itibaren otobüslerle stadyuma hareket etmeye başlarken, kontrolleri arttıran polis, 27 taraftarı gözaltına aldı. Taraftarların bir kısmının biletsiz olduğu kaydedilirken, bir kısmının ise yasaklı havai fişek ve sis bombaları taşımasından dolayı gözaltına alındığı bildirildi. 27 taraftarın maç bitene kadar gözaltında tutuldu.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN