Galatasaray Devler Ligi gruplarına 1 puan ile başladı! Tete'den jeneriklik gol: İşte Kopenhag maçında yaşananlar...

İlk yarıda fırsatları harcayan Cimbom, 35’te El Younoussi’nin golüyle şok oldu. 59’da Diogo’nun golüyle moraller sıfırlandı G.Saray, 73’te 10 kişi kalan Kopenhag’a karşı 86’da Boey ve 88’de Tete ile beraberliği yakaladı. Galibiyeti kıl payı kaçırdı.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 21 Eylül 2023 Güncelleme 21 Eylül 2023, 07:01
Galatasaray Devler Ligi gruplarına 1 puan ile başladı! Tete’den jeneriklik gol: İşte Kopenhag maçında yaşananlar...

İÇİNDEKİLER

G.Saray Şampiyonlar Ligi A Grubu'ndaki ilk maçında Kopenhag ile 2-2 berabere kaldı. 7. dakikada Icardi'nin şutunda kaleci Grabara gole izin vermedi. 2 dakika sonra Kerem Aktürkoğlu'nun şutu az farkla dışarı çıktı. 24'te Kerem Aktürkoğlu'nun ceza sahası içinden şutu üst direkten geri geldi.

MERTENS İLE GOLE YAKLAŞTIK
35'te Kopenhag'da El Younoussi'nin kale önünden şutu ağlarla buluştu: 0-1. Dakikalar 37'yi gösterdiğinde Torreira'nın ortasında Mertens'in kafa vuruşu direğin yanından auta çıktı.

KOPENHAG FARKI 2'YE ÇIKARDI
Kopenhag 59'da 2. golü buldu. Meling içerideki Diogo'ya aktardı. Diogo'nun yerden sert şutunda top ağlara gitti: 0-2. 69'da Icardi, ceza sahası dışından vurdu. Top çerçeveyi bulmadı.

2 DAKİKADA BERABERLİĞİ BULDUK
86'da Galatasaray'ın yıldızı Boey çaprazda olmasına rağmen sert bir vuruşla ağları sarstı: 1-2... 88'de Zaha içeri çevirdi. Tete bekletmeden gelişine müthiş vurdu: 2-2. Maç 2-2 sonuçlandı.

MAÇA YOĞUN İLGİ VARDI
Rams Park'ta oynanan Kopenhag maçına Galatasaray taraftarları yoğun ilgi gösterdi. Kendilerine ayrılan yerleri tamamen dolduran taraftarlar, maç başından sonuna kadar takımlarına tezahüratlarla destek verdi. Az sayıda Kopenhaglı taraftar da takımlarını tribünden destekledi.

ZİYECH İLK KEZ 11'DE SAHAYA ÇIKTI
Cimbom'un bu sezonki flaş transferlerinden Hakim Ziyech, Şampiyonlar Ligi'nde dün oynanan Kopenhag maçıyla birlikte ilk kez 11'de şans buldu. Süper Lig'de Samsunspor ile oynanan maçta oyuna sonradan giren ve asist yapan Ziyech, 66. dakikada yerini Barış Alper'e bıraktı.

ASLANTEPE'DE GRABARA TEPKİSİ
Galatasaray taraftarları, "Fenerbahçe taraftarlarının G.Saray taraftarlarından daha iyi olduğunu duydum" açıklaması yapan Kopenhag kalecisi Kamil Grabara'ya tepki gösterdi. 24 yaşındaki eldiveni ısınırken ıslıklayan taraftarlar, bu protestoyu maç boyunca sürdürdü.

TETE'DEN JENERiKLiK GOL
G.Saray'ın yıldızı Tete attığı golle adeta parmak ısırttı. Zaha'nın ortasına gelişine vuran Tete, jeneriklik bir gole imza attı. İlk golünü atan Tete, "Topla olduğumuzda daha iyiydik. İkinci yarı kendimizi gösterdik. 3'ü de atmak istiyorduk ama olmadı. Antrenmanlarda attığım golü sürekli çalışıyorum. Bu golü maçta attığım için çok mutlu oldum" şeklinde konuştu.

BEN DEĞİL TAKIM ATTI
Cimbom'un savunmadaki yıldızlarından Sacha Boey, bu sezon 11. maçında ilk golünü attı. Kopenhag maçından sonra açıklamalarda bulunan genç yıldız, "Golümü izledim. Bunu ben değil, takım attı. Daha sonra 2-2 yaptık. Kazanmak isterdik ama olmadı" ifadelerini kullandı.

WILFRIED ZAHA'DAN MÜTHİŞ DÖNÜŞ
Galatasaray'ın Fildişili yıldızı sakatlıktan sonraki ilk maçında müthiş oynadı. 66'da oyuna giren yıldız oyuncu Tete'nin attığı golde asisti yapan isimdi.
Aslan'ın yaz transfer sezonundaki en flaş transferlerinden biri olan Wilfried Zaha, Kopenhag maçındaki performansıyla büyüledi. Şampiyonlar Lig'ndeki Kopenhag maçına yedek kulübesinde başlayan tecrübeli oyuncu 66. dakikada Kerem Aktürkoğlu'nun yerine oyuna dahil oldu.

DAHA DA İYİ OLACAK
SAKATLIK sonrası ilk maçında hazır bir görüntü veren Zaha, Tete'nin attığı golde asisti yapan isim oldu. Gerek çalımları gerekse saha içindeki mücadelesiyle alkış alan Zaha için sosyal medyadaki Galatasaray taraftarları övgü dolu sözler sarfetti. Sarı-Kırmızılı taraftarlar, "Zaha müthiş döndü. Onun neler vereceğini gördük. Yarım saatlik performansı bile hücuma ne kadar büyük zenginlik kattı. Daha iyi olacaktır" şeklinde konuştu.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN