Fenerbahçe Teknik Direktörü İsmail Kartal Nordsjaelland maçı öncesi kritik açıklamalar: "Avantajlı skor elde etmek istiyoruz"

İsmail Kartal, ”Evimizde 3 puanı kazanmak istiyoruz. Bunu taraftarlarımızın vereceği enerjiyle yapacağımızı düşünüyorum” dedi. İşte sizler için derlediğimiz 21 Eylül tarihli spor haberleri...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 21 Eylül 2023 Güncelleme 21 Eylül 2023, 07:01
Fenerbahçe Teknik Direktörü İsmail Kartal Nordsjaelland maçı öncesi kritik açıklamalar: Avantajlı skor elde etmek istiyoruz

İÇİNDEKİLER

Fenerbahçe Teknik Direktörü İsmail Kartal Nordsjaelland maçı öncesi açıklamalarda bulundu. Kartal,"Bu maça en iyi şekilde hazırlanıyoruz, hazırlıklarımız devam ediyor. Kendi evimizde kazanıp avantajlı skor elde etmek istiyoruz.

Bunu taraftarlarımızın vereceği enerjiyle yapacağımızı düşünüyorum" dedi. Bugünkü maçta bazı futbolcuları dinlendireceğini belirten Kartal, "Oyuncularımız 3-4 günde bir maç oynuyor. Yarın (bugün) bazı oyuncularımızı dinlendireceğiz. Her oyuncumuza güveniyoruz, her oyuncumuz çok değerli" dedi. Kartal 6 numara ile ilgili"Bu pozisyonda Crespo, Zajc, İsmail ve Bartuğ var. Rakibe ve sağlık durumlarına göre bunları biz değerlendirebiliriz. İsmail'in cezası dolayısıyla orada Zajc'a şans verdik. Yarın (bugün) belki Crespo belki Zajc oynar. Ligde Türk oldukları için İsmail ve Bartuğ'a ihtiyacımız olacak" ifadelerini de kullandı.



ALTAY PATLAMASI
Manu'nun sosyal medyadan Onana ile birlikte Altay Bayındır'ın fotoğrafını paylaşması sonrası, Kırmızı Şeytanlar'ın taraftarları Altay'ın Onana'dan kaleyi devralması gerektiği belirten binlerce yorum yaptı. Taraftarlar Altay'ın şansı hak ettiği görüşünde birleşti. ManU, Altay 'ı Fenerbahçe'den 5 milyon Euro'ya almıştı.



EMRE MOR FORMA BEKLİYOR
Fenerbahçe'de uzun süren sakatlığını atlatan Emre Mor, bugünkü maçta teknik direktör İsmail Kartal'dan forma bekliyor. Tecrübeli hocanın da genç kanat oyuncusuna maçın gidişatına göre ikinci yarıda şans verebileceği de gelen haberler arasında.



PEPE'YE ÖZEL PROGRAM
Sezonun flaş transferlerinden olan Nicolas Pepe, fiziksel olarak hazır olmadığı gerekçesiyle Beşiktaş ile oynanan derbide forma giyememişti. Fildişi Sahilli oyuncunun takımla aynı seviyeye ulaşabilmesi için teknik ekip tarafından kendisine özel bir program verildi. Takımla yapacağı antrenmanlar dışında salonda yapacağı çalışmalarla fiziksel anlamdaki eksikliklerini giderecek olan Pepe'nin, önümüzdeki milli maç arasına kadar tam olarak hazır hale getirilmesi amaçlanıyor.



AYRILIYORDU FORMAYI KAPTI
Trabzonspor'un geçtiğimiz sezon kadrosuna kattığı ancak Polonya'ya kiralık olarak gönderdiği Enis Destan, bu sezon kamp döneminden itibaren Bjelica'nın gözüne girmeyi başardı. 21 yaşındaki forvet, oynadığı 4 maçta 2 kez fileleri havalandırma başarısı gösterdi. Enis Destan'ın sezon öncesi takımdan ayrılması gündemdeydi ama teknik ekibin gözüne girmeyi başardı.



ABDÜLKADİR'İN BÜYÜK GURURU
Henüz 16 yaşındayken A takım bünyesine dahil edilen Abdülkadir Ömür, 200. maçına çıkacak. Ağır sakatlıklar yaşamasına rağmen futboldan kopmayan 23 yaşındaki oyuncu, Hatay maçında görev alması halinde Bordo- Mavili formayla 2. kez dalya diyecek. 1 Süper Lig Şampiyonluğu, 1 Türkiye Kupası ve 2 Süper Kupa kazanan Ömür, kariyerine yeni başarılar eklemek istiyor.

GRUBA İYİ BAŞLAMAK MECBURİYETİNDEYİZ
Club Brugge maçını değerlendiren Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş, "Gruptan çıkmak için iyi başlamak zorundayız" dedi
Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş, Konferans Ligi'nde Club Brugge ile oynayacakları maç öncesinde dikkati çeken ifadelere imza attı. Ligde aldıkları Trabzonspor yenilgisinin bu maça yansımayacağını düşündüğünü belirten Güneş, "Futbolda kazanmak da kaybetmek de var. Ama biz kimseye ezilmedik. Brugge taraftarları, bizim taraftarlarımız kadar olmasa da baskın bir taraftar grubu. Maça hazırız. Gruptan çıkmak için iyi başlamak zorundayız. Puan hesabı yapmak istemiyorum. Çok maç var. İyi bir sonuç almak ve gruptan çıkmak istiyoruz" dedi.



KEREM AKTÜRKOĞLU DÜNYALARI KAÇIRDI
Süper Lig'de son oynanan Samsunspor maçında 2 gol atarak yıldızlaşan Kerem Aktürkoğlu, Kopenhag karşısında pozisyonları cömertçe harcadı. Kariyerinin ilk Devler Ligi grup maçını oynayan 24 yaşındaki kanat oyuncusunun ilk yarıda müsait pozisyonda bir şutu üst direkten döndü.



YENİLMEZLİK SERİSİ SÜRDÜ
En son yenilgisini geçen sezon Süper Lig'de 30 Nisan 2023'te Beşiktaş deplasmanında yaşayan Galatasaray, o tarihten bu yana 17. maçta mağlubiyet görmedi. Sarı- Kırmızılılar, söz konusu bölümde Süper Lig'de 10, Avrupa'da 7 maça çıktı ve 14 galibiyet alırken dün 3. beraberliği yaşadı.



MERTENS İLE DEMİRBAY SAHADA ADETA KAYBOLDU
Galatasaray'da maça 11'de başlayan Dries Mertens ile Kerem Demirbay varlık gösteremedi. İki tecrübeli futbolcu Kopenhag'ın sert savunması karşısında adeta kayıpları oynadı. Vasatı aşamayan iki isim 59. dakikada saha kenarına gelirken yerlerine Sergio Oliveira ile Tete dahil oldu.

B.MÜNİH MANU'YI YIKTI
Devler Ligi'nde A Grubu'nda G.Saray'ın rakiplerinden Bayern Münih, Manchester United'ı 4-3 yendi. Alman ekibinin gollerini Sane, Gnabry, Kane (Pen) ve Tel attı. ManU'da Höjlund ve Casemiro (2) sahne aldı. Günün diğer sonuçları şöyle oldu: B Grubu: Sevilla-Lens: 1-1, Arsenal-PSV: 4-0. C Grubu: Real Madrid-Union Berlin: 1-0, Braga-Napoli: 1-2. D Grubu: Sociedad-Inter: 1-1, Benfica-Salzburg: 0-2.

BÜTÜN MAÇLARA HAZIRIZ
Adana Demirspor Teknik Direktörü Patrick Kluivert, "Önceliğimiz Kasımpaşa maçını kazanmak. Kazanmak için ne gerekiyorsa yapacağız. Fiziksel ve zihinsel olarak takımımız bütün maçlara hazır" ifadelerini kullandı.

İLKAY CENNETTEN HEDİYE
Katalan ekibi Barcelona'yı çalıştıran Xavi, yeni transferleri İlkay Gündoğan hakkında dikkati çeken bir açıklamaya imza attı. İspanyol çalıştırıcı, "İlkay bize cennetten gönderilmiş bir hediye" dedi.

DEĞİŞİM HEYECAN VERİCİ
Anadolu Efes'in Fransız basketbolcusu Rodrigue Beaubois, "Yeni bir takım, antrenör ve sistemle sezona gireceğiz. Değişim heyecan verici. Geçen sezonki performansımızdan daha iyisini sergileyebiliriz" diye konuştu.

ZORLU MAÇ ŞANSALAN'IN
Trendyol Süper Lig'in 6. haftasında oynanacak maçları yönetecek hakemler belli oldu. TFF'nin açıklamasına göre hakemler, dijital atamayla belirlendi. 24 Eylül Pazar günü Beşiktaş'ın evinde Kayserispor ile oynayacağı karşılaşmayı Ali Şansalan yönetecek.

DÜNYANIN EN İYİSİ RODRİ
Manchester City'nin hocası Guardiola öğrencisi Rodri ile ilgili konuştu. İspanyol hoca, "Dünyanın en iyi orta saha oyuncusu Rodri. Transfer ettiğimizde böyle bir oyuncu değildi. Kendini çok geliştirdi" dedi.

NADAL'DAN DJOKOVİC'E ÖVGÜ
İspanyol tenisçi Rafael Nadal, "Diğer tenisçiler size ilham veya keyif verebilir, bu nedenle tercihiniz farklı yönde olabilir. Tarihin en iyisi Djokovic ve bu konu, tartışmaya açık değil" diye konuştu.

G.SARAY'A KARŞI ŞANSSIZDIK
Samsunspor Başkanı Yüksel Yıldırım, "Galatasaray karşısında şanssızdık. Direkten top dönmese ve 1-1 olsa, ya da Emre iyi bir şut çekip skoru 3-3'e getirse çok farklı şeyler konuşabilirdik" diye konuştu.

MİLAN'I ÇOK SEVİYORUM
Newcastle'in yıldızı Sandro Tonali, "Milan'a döner miyim bilmiyorum. Geleceğimi öğrenmek için para verirdim. Milan'a kapılarımı kapatmıyorum ve Milan'a olan sevgimi ve tutkumu saklayamam" dedi.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN