Galatasaray-Kopenhag maçına korkutan hakem!

Galatasaray-Kopenhag maçına Georgi Kabakov atandı. Bulgar hakemle henüz galibiyetimiz yok. işte sizler için derlediğimiz 19 Eylül TAKVİM gazetesi spor haberleri...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 19 Eylül 2023 Güncelleme 19 Eylül 2023, 07:01
Galatasaray-Kopenhag maçına korkutan hakem!

İÇİNDEKİLER

G.Saray'ın, Şampiyonlar Ligi'nde Kopenhag ile oynayacağı maçı Bulgar hakem Georgi Kabakov yönetecek. Mücadele yarın saat 19.45'te start alacak. Kabakov ile milli takımımız ya da temsilcilerimiz kazanamadı. Türkiye A Milli Futbol Takımımız, hakem Kabakov'un yönettiği maçta Arnavutluk'a evinde 3-2 kaybetti. Milliler evinde Sırbistan ile 2-2 berabere kalırken de mücadelenin hakemi Kabakov'du. Fenerbahçe'nin Anderlecht ile 2-2 berabere kaldığı karşılaşmada da Bulgar hakem yönetti.



DZEKO'DAN 8 PUAN
Fenerbahçe'nin Boşnak yıldızı Edin Dzeko, Süper Lig'de yaptığı gol katkılarıyla takımına en fazla puan kazandıran oyuncu oldu. Tecrübeli golcü, ligde attığı 4 gol ve 2 asistle takımına 8 p uan kazandırdı. Dzeko, bu sezon attığı 6 golün 4'ünü kafayla ağlara gönderdi. 37 yaşındaki golcü, kariyeri boyunca 64 kez topu kafayla ağlara yolladı. Antalyaspor maçında da fileleri havalandıran Boşnak yıldız, bu sezon tüm kulvarlarda ise 8 maçta 6 gol ve 5 asistle 11 gole katkıda bulundu.



ERIC BAILLY ÇILDIRTIYOR
Antrenman eksiği olmasa da maç temposu yakalamakta zorlanan Bailly, milli arada Karagümrük'le oynanan hazırlık maçında tepki çeken ilk davranışına imza atmıştı. Deneyimli oyuncu, yorulduğunu söyleyerek 43. dakikada oyundan çıkmak istedi.

Bu tavır teknik heyette hem şaşkınlık hem de kızgınlık yarattı. Trabzonspor deplasmanında yedeklerde yer alan Bailly, takımın kamp yaptığı otelden stada geçeceği sırada yaklaşık 25 dakika takım otobüsünü bekletti. Şenol Güneş'in o anki gergin hali ekranlara da yansırken, oyuncunun rahat tavırları daha şimdiden Ümraniye'de konuşulmaya başlandı.



ALEX: FENERBAHÇE'Yİ GERİ ÇEVİREMEZDİM
Alex, Fenerbahçe'ye ilk geliş sürecini anlattı. Ülkesinin basınına konuşan Alex, "Teklife hayır diyemezdim. Yirmiden fazla uçak biletim vardı. İki araba, bir ev, ekstra maç ücreti, asist ücreti, gol krallığı ücreti... 3 yıl kalmam gerekiyordu ama 8 yıl kaldım" dedi.



NORDSJAELLAND STARTI VERİLDİ
Fenerbahçe, Konferans Ligi'nde Nordsjaelland ile oynayacağı maçın hazırlıklarına başladı. Antalya maçının 11'inde forma giyenler yenileme idmanı yaptı.



TÜYLERİM DİKEN DİKEN
Kopenhag maçı öncesinde UEFA'ya açıklamalar yapan Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, "Şampiyonlar Ligi marşını duyduğumda tüylerim diken diken oluyor. Benim futbol felsefem, Galatasaray genlerinden geliyor. Her zaman kazanmaya odaklandım ve nasıl kazanılacağını bilen bir insan oldum. İddialıyız" dedi.

TUTKU BİZİ ÖZEL KILIYOR
Belçikalı yıldız Dries Mertens, Galatasaray'daki tutkuyu anlattı. Tecrübeli orta saha oyuncusu, "Taraftarların ve kulübün tutkusu, Galatasaray'ı gerçekten özel kılıyor. Belki de ihtiyacım olan motivasyon buydu. Yaşamak için harika bir şehirdeyim. Kulübüne tutkuyla bağlı taraftar, harika bir stat ve çok şey başarmış bir kulüp" ifadelerini kullandı.

YÜKSEK BASKIYI İSTİYORUM
Cimbom'un Devler Ligi'ndeki en büyük kozlarından biri olan Mauro Icardi, Kopenhag sınavı öncesinde mesajlar verdi. Tangocu, "Bazı insanlar Türkiye'deyken Avrupa'nın elit seviyesinde olmadığınızı, dolayısıyla daha rahat olduğunuzu düşünüyor. Aksine, önemli şeyler başarmak için Türkiye'deyken baskının yüksek olmasını istiyorum" diye konuştu.

JARDEL'DEN GALATASARAY İÇİN PROJE
Aslan'ın unutulmaz forvetlerinden Mario Jardel, Galatasaray ile görüşme yaparak bir antrenman merkezi açmaya karar verdiğini açıkladı. Jardel, "Çok büyük bir projemiz var. Brezilya, Fortaleza'da G.Saray için antrenman merkezi açıyoruz. Bu iş Brezilya'da tek olacak. Proje hazır, arsayı da aldık. Galatasaray artık çok büyüdü" dedi.



UNİTED'TA BÜYÜK KRİZ
Şampiyonlar Ligi'nde Galatasaray'ın rakiplerinden biri olan Manchester United, zor günler geçiriyor. İngiliz devinde Antony ve Jadon Sancho kadro dışı kaldı. Kırmızı-Şeytanlar'da Raphael Varane, Wan Bisakka, Mason Mount, Sofyan Amrabat, Tyrell Malacia, Amadu Diallo, Luke Shaw, Kobbie Mainoo ve Tom Heaton ise sakat. United- G.Saray maçı 3 Ekim'de İngiltere'de oynanacak.



HATAYSPOR FIRSAT TEPTİ
Trendyol Süper Lig'in 5. haftasında Fatih Karagümrük evinde Hatayspor'u ağırladı. Atatürk Olimpiyat Stadı'nda oynanan maç 0-0'lık eşitlikle bitti. Hatayspor'da Didier Lamkel, 73'te penaltı vuruşundan yararlanamadı. Karagümrük 5, Hatayspor ise 7 puana ulaştı.



ŞANLI YENİLGİYLE BAŞLADI
Trendyol 1.Lig'de 5. haftanın kapanış maçında Sakaryaspor ile Bodrumspor karşılaştı. Yeni Sakarya Atatürk Stadı'ndaki maçta kazanan 2-0'lık skorla Bodrumspor oldu. Maçta konuk ekibe 3 puanı getiren golleri 9'da Rotman kendi kalesine ve 90+5'te Göldeniz Bayrakdar attı. Bu sonucun ardından Tuncay Şanlı yönetiminde ilk maçından yenilgiyle ayrılan Sakaryaspor 5 puanda kaldı. Ligde üst üste ikinci galibiyetini elde eden Bodrumspor ekibi ise 10 puan ile haftayı bitirdi.



MANİSA'DA MARATON HEYECANI
Uluslararası Vestel Manisa Yarı Maratonu bu yıl 17 Eylül Pazar günü gerçekleşti. Organizasyonda erkeklerde 01:04:22'lik derecesiyle Frankline Keıtanyı Ngelel, kadınlarda 01:14:36 ile Ivyne Jeruto lagat ipi göğüsledi.



DJOKOVİC ŞANGHAY'DA YOK
Tek erkeklerde dünya 1 numarası Novak Djokovic, Çin'in ev sahipliği yapacağı Şanghay Masters'a katılmayacağını duyurdu. Sırp raket, "Umarım gelecekte yeniden karşınıza çıkma fırsatım olur" dedi.



YENİ MODA MEHMET CAN
Sağ kanada kiralık olarak takviye edilen Mehmet Can Aydın, Beşiktaş maçında sahanın parlayan isimlerinden biri oldu. Trabzonspor'un yeni transferi Can, girdiği 33 ikili mücadelenin 27'sini kazanırken, 10 kez de top çaldı. Yetenekli oyuncu Nenad Bjelica'nın güvenini de boşa çıkarmadı. 2 de pas arası veren Can, Stryger Larsen ile rekabet halinde olduğu sağ bekteki yerini de sağlamlaştırdı.



EREN GÖZ DOLDURDU
Fırtına'nın sol beki Eren Elmalı, Beşiktaş ile oynanan maçta performansıyla parmak ısırttı. Hem ofansif hem de defansif anlamda kusursuz bir futbol ortaya koyan yetenekli oyuncu, maçı gizli kahramanlarından biri oldu. Beşiktaş karşısında hak ettikleri bir galibiyet elde ettiklerini dile getiren Eren, "Böylesine muhteşem taraftarımız karşısında kazanmamak bize büyük acı verirdi. Onların desteği ile sahada büyüdük ve istediğimizi elde ettik. Bundan sonraki süreçte de aynı istikrarı devam ettireceğiz" dedi.



BANIYA KENDİNİ BULDU
Sezon başında Karagümrük'ten transfer edilen Rayyan Baniya, Rizespor ve Galatasaray maçlarındaki performansıyla eleştirilmişti. Yerli statüsünde görev yapan Rayyan Baniya, Beşiktaş maçında rakiplerine göz açtırmazken, Bjelica'dan da özel tebrik aldı. Baniya, "Kazanmayı alışkanlık haline getireceğiz" diye konuştu.

ZAGARS FENERBAHÇE'DE
Fenerbahçe Beko Erkek Basketbol Takımı, Letonyalı oyun kurucu Arturs Zagars ile 3 yıllığına anlaşma sağladı. Zagars, ilk sezonunu Avrupa Kupası'nda mücadele edecek Litvanya temsilcisi BC Wolves'te kiralık geçirecek.

BAŞAKŞEHİR ARA VERMEDİ
Trendyol Süper Lig'in 6. haftasında 23 Eylül Cumartesi günü Galatasaray'ı konuk edecek RAMS Başakşehir, maçın hazırlıklarına başladı. Çağdaş Atan yönetimindeki antrenmanda moraller yüksekti.

ZEYNEP SÖNMEZ YÜKSELİYOR
Milli tenisçi Zeynep Sönmez, WTA sıralamasında 31 basamak birden yükselerek 146 numaraya ulaştı ve kariyerinin en iyi derecesini elde etti. Sönmez, bu hafta WTA 125 turnuvası Parma Kadınlar Açık'ta yer alacak.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN