Kanarya zirveyi yeniden teslim aldı! Fenerbahçe 14 yıl sonra yeniden 10'da 10 yaptı: Gol düellosunda Antalyaspor'u mağlup etti

31’de Buksa’nın golüyle şok olan Fenerbahçe 45’te Dzeko ile 1-1’i yakaladı. 56’da İrfan Can’ın golünü yine Buksa yanıtladı. 80’de sahne alan Szymanski takımını galibiyete taşıdı.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 18 Eylül 2023 Güncelleme 18 Eylül 2023, 07:01
Kanarya zirveyi yeniden teslim aldı! Fenerbahçe 14 yıl sonra yeniden 10’da 10 yaptı: Gol düellosunda Antalyaspor’u mağlup etti

İÇİNDEKİLER

Süper Lig'in 5. haftasında Fenerbahçe, evinde Antayaspor'u 3-2 yenerek kayıpsız liderliğini sürdürdü. 5. dakikada Erdoğan'ın şutunda Van de Streek topuğuyla topu kaleye doğru gönderdi, Serdar Aziz, yaptığı müdahaleyle meşin yuvarlağı çizgiden çıkardı.

31. dakikada Van de Streek'in pasında topla buluşan Buksa, iki rakibinden sıyrılıp girdiği ceza sahasında yerden yaptığı vuruşla meşin yuvarlağı ağlara gönderdi. 0-1. 45+1'de Ferdi'nin ortasında Zajc kafayla topu arka direğe aşırdı. Edin Dzeko'nun kafa vuruşu ağlara gitti: 1-1.

SON SÖZÜ SZYMANSKİ SÖYLEDİ
56'da Dzeko'nun arka direğe ortaladığı topta İrfan Can Kahveci yaptığı kafa vuruşuyla meşin yuvarlağı ağlarla buluşturdu. 2-1. 64. dakikada Jehezkel'in şutunda savunmadan seken top ceza sahası içi sol çaprazında Buksa'nın önüne düştü. Buksa'nın yaptığı tek vuruşta meşin yuvarlak filelere gitti. 2-2. 80. dakikada İrfan Can'ın sağ taraftan ceza sahası içine yerden attığı pasta topla buluşan Szymanski'nin uzak direğe yaptığı vuruşta meşin yuvarlak filelerle buluştu. 3-2.

DJİKU YERİNDE DURAMADI
Sürpriz bir şekilde dün yedek kalan savunma oyuncusu Djiku saha kenarında ısınırken maçı büyük bir heyacanla takip etti. Arkadaşlarına kenardan destek veren Ganalı stoper 3. golü takım arkadaşları ile birlikte kutladı.

İRFAN CAN İLK KEZ!
Sahanın en etkili isimlerinden biri olan İrfan Can Kahveci kafayla gol attı. Milli futbolcu böylece kariyerinde bir ilki yaşadı. Tribünlerin büyük sevgi gösterisinde bulunduğu İrfan Can Kahveci bu sezon 5 gol atarken 4 de asist yaptı.

CENGİZ ÜNDER DEVAM EDEMEDİ
Fenerbahçe'de dünkü Antalya maçında büyük bir şanssızlık yaşandı. Sarı-Lacivertli ekibin yıldız oyuncusu Cengiz Ünder maçın hemen başında sakatlanarak oyundan çıktı. 3. dakikada topu sürerken sakatlanan Cengiz Ünder yerini İrfan Can Kahveci'ye bıraktı. Cengiz'in oyundan çıkarken yürümekte zorlandığı da dikkatlerden kaçmadı. Adalesinden sakatlanan milli futbolcunun bugün MR'ının çekileceği öğrenildi. Alınacak MR sonucuna göre Cengiz Ünder'in tedavi sürecine start verilecek.

FENER 14 YIL SONRA YENİDEN
Antalya'yı yenerek ligde 4'te 4 yaparak liderliğini koruyan Fenerbahçe 14 yıl sonra bir ilki başardı. Fenerbahçe son olarak ligdeki ilk 4 maçını 2009/10 sezonunda Christoph Daum yönetiminde göstermişti. Fenerbahçe resmi maçlarda da 10'da 10 yaptı.

ZAJC 6 NUMARADA HİÇ ETKİLİ OLAMADI
Teknik patron İsmail Kartal 6 numara transferinin gelmemesi sonrası Antalyaspor önünde bu bölgede Miha Zajc'ı oynattı. Ancak Sloven yıldız alışkın olmadığı yeni rolünde etkili olamadı. İkinci yarı oyuna giren Crespo ise takımı toparladı.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN