Beklenen son gerçekleşti! TFF Alman çalıştırıcı Kuntz ile yollarını ayırdı

Alman çalıştırıcıya ayrılık kararını dün telefonla ileten TFF resmi açıkmayı ise salı günü yapılacak toplantı sonrası bildirecek. Adaylar arasında Fatih Terim, Sergen Yalçın, Abdullah Avcı ve Vincenzo Montella gibi tecrübeli isimler bulunuyor.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 18 Eylül 2023 Güncelleme 18 Eylül 2023, 07:01
Beklenen son gerçekleşti! TFF Alman çalıştırıcı Kuntz ile yollarını ayırdı

İÇİNDEKİLER

A Milli Futbol Takımı'nda Stefan Kuntz dönemi sona erdi... Bir süredir eleştiri oklarının hedefinde olan Alman hocayla dün bir telefon görüşmesi yapan TFF'nin ayrılık kararını Kuntz'a ilettiği öğrenildi.

Federasyon'un, Alman Hoca ile yolların ayrıldığını salı günü yapılacak toplantının ardından açıklayacağı öğrenildi. Ermenistan maçında kadro tercihleri ve ortaya konan futbol ile Japonya maçından sonra yaptığı açıklamalar Alman hocanın çok tartışılmasına neden olmuştu.

Federasyonun teknik direktörlük görevi için listesinde 4 ismin olduğu belirtiliyor.

Bu isimler arasında Fatih Terim, Sergen Yalçın, Abdullah Avcı ve Vincenzo Montella gibi isimler bulunuyor.

Futbol Federasyo'nun 4 isimle de görüştüğü belirtilirken kararını kısa süre içerisinde açıklayacağı da gelen haberler arasında.

EURO 2024 Elemeleri D Grubu'nda 10 puanla 2. sırada bulunan Türkiye'nin, ekim ayında grup lideri Hırvatistan ve sonuncu sırada yer alan Letonya ile karşılacağı maçlara yeni teknik direktörü ile çıkması bekleniyor.

OYUNCULARI ELEŞTİRMİŞTİ
Kuntz, Japonya maçının ardından yaptığı açıklamada oyuncuları eleştirmiş ve yeterince mücadele etmediklerini belirtmişti. Futbolcuların da Alman hocayı istemedikleri iddia ediliyordu.

20 MAÇA ÇIKTI
A Milli Futbol Takımı'nın başında 20 maça çıkabilen 60 yaşındaki Alman çalıştırıcı söz konusu karşılaşmalarda 12 galibiyet, 5 yenilgi ve 3 beraberlik yaşadı. 20 mücadelede de kendisinden istenilen performansı bir türlü ortaya koyamayan Stefan Kuntz oynattığı futbol, kadro tercihleri ve açıklamaları ile eleştiri oklarının hedefinde yer alıyordu.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN