Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, ofansif anlamda doğru işler yaptıklarını söyledi

Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk konuştu, "Özellikle ilk yarıda hücum kalitesi anlamında, topun bizde kalması ve oyuna hükmetme anlamında iyiydik. Hücumda güçlüyüz." dedi.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 17 Eylül 2023 Güncelleme 17 Eylül 2023, 06:57
Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, ofansif anlamda doğru işler yaptıklarını söyledi

İÇİNDEKİLER

Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, Samsunspor galibiyeti sonrası konuştu. Başarılı çalıştırıcı, "Samsunspor'u, Hüseyin Hocayı tebrik etmek istiyorum. Çok iyi bir oyun ortaya koydular. Özellikle ilk yarıda hücum kalitesi anlamında, topun bizde kalması ve oyuna hükmetme anlamında iyiydik. Goller bulduk. Önemli bir skora imza atabilirdik. İkinci yarıya 3-0'lık rahat bir skorla girdik. Devamında erken bir gol yedik. Oyuncumuza çarparak girdi. Devamında bir frikik çarparak girdi" dedi.

HAKİM OLUMLU SİNYALLER VERDİ
Oyuncuları değerlendiren Buruk, "Hakim ilk defa oynadı. Bence olumlu işler yaptı. Hem taraftarın ona verdiği destek hem takım arkadaşlarının desteği, verdiği katkıyla olumlu bir sinyal verdi. Ndombele'yi ilk defa kullandık, kazandığı toplarla oyun içerisinde olumlu işler yaptı. Kerem (Aktürkoğlu) Gaziantep'te gol ve asist yaptı. Bugün de önemli başarıya imza attı. Bizim için önemli bir oyuncu" diye konuştu. Tecrübeli hoca şöyle bitirdi: Zaha gelecek. Genel olarak ofansif olarak iyi işler yaptık. Beklerin bindirmeleri bizim için önemli.

G.SARAY İLK GOLLERİNİ YEDİ
Süper Lig'de bu sezon oynadığı ilk 3 maçta kalesinde gol görmeyen Galatasaray, dün gece Samsunspor'dan 2 gol yedi. Diamata ve Holse'nin gollerine engel olamayan Sarı-Kırmızılılar böylece bu sezon kalesinde ilk gollerini görmüş oldu.



BURAK YILMAZ'I YAKALADI
Aslan'ın 4. golünü kafa vuruşu ile Samsunspor ağlarına bırakan Mauro Icardi, Burak Yılmaz'ın Trabzonspor formasıyla gerçekleştirdiği rekorunu egale etmiş oldu. Icardi, Süper Lig'de 11 maçta üst üste gol atarak Burak Yılmaz'ı yakaladı. Arjantinli yıldız 18 kez fileleri havalandırdı. Icardi ve 11 maçın tamamında ilk 11'de forma giydi. Tangocu geçen sezondan bu yana 7. kafa golünü atarak Süper Lig'de son iki sezonda en çok kafa golü atan futbolcu oldu. Mauro yine tribünleri ayağa kaldırdı.



KOPENHAG BERABERE M. UNITED MAĞLUP
Galatasaray'ın çarşamba günü Şampiyonlar Ligi'nde konuk edeceği Kopenhag, Danimarka Ligi'nde Nordsjaelland ile deplasmanda 2-2 berabere kaldı. Cimbom'un bir diğer rakibi Manchester United ise evinde Brighton'a 3-1 mağlup oldu.



ZIYECH: EN UZUN SÜREMDİ
46'da oyuna giren Hakim Ziyech çok beğenildi. Faslı futbolcu, "İlk 45 dakikamdı. Son 4 ayda en çok oynadığım dakika bu aslında. Önümüzdeki dönemde daha çok oynayarak en üst seviyeye çıkacağımı düşünüyorum" diye konuştu.



SAMSUN'U SEVİYOR
Galatasaray, Süper Lig'de 15'den fazla konuk ettiği takımlar arasında en büyük galibiyet yüzdesini yüzde 90 ile Samsunspor'a karşı elde etti. Cimbom, Samsun'a karşı 31 maçın 28'sini kazandı.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN