Trabzonspor'un teknik patronu Nenad Bjelica'dan Beşiktaş'a mesaj: "Biz maça hazırız"

Fırtına’nın Hırvat teknik patronu Nenad Bjelica, “Beşiktaş maçına tam olarak hazırız”diye konuştu. İşte sizler için derlediğimiz 16 Eylül TAKVİM gazetesi spor haberleri...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 16 Eylül 2023 Güncelleme 16 Eylül 2023, 07:01
Trabzonspor’un teknik patronu Nenad Bjelica’dan Beşiktaş’a mesaj: Biz maça hazırız

İÇİNDEKİLER

Trabzonspor Teknik Direktörü Nenad Bjelica, Beşiktaş ile evlerinde oynayacakları maç öncesi konuştu. Hırvat çalıştırıcı "Oyuncularımızın birçoğu bizimleydi. İyi bir çalışma fırsatı bulduk. Beşiktaş maçına tam olarak hazırız" diye konuştu. Nicolas Pepe'nin durumuyla ilgili Fırtına'nın hocası, "Ufak bir rahatsızlık hissetti ve o nedenle bireysel çalışmalar yaptı. Pazar günü bizimle olabilecek mi? Buna bakacağız" dedi.



UMUT GÜNEŞ'E 2.3 MİLYON EURO
Trabzonspor, Alanyaspor'dan Umut Güneş ile 4+1 yıllık kontrat imzaladı. Fırtına, Umut için Alanyaspor'a 3 eşit taksitle 2.3 milyon Euro ödeyecek. Ayrıca Umut'un bir sonraki satışından 2.3 milyon Euro üzeri bir gelir elde edilirse, Alanyaspor yüzde 20 pay alacak. 23 yaşındaki futbolcu ise bu sezon 8 milyon TL kazanacak.

FODE KOİTA SİVASSPOR'DA
Sivasspor, Trabzonspor'un karşılıklı anlaşarak sözleşmesini feshettiği Fode Koita'yı 1 yıllığına kadrosuna kattığını duyurdu. Bordo- Mavili formayla 21 maça çıkan 32 yaşındaki Gineli forvet 1 gol, 1 asistlik performans sergilemişti.



BENİ EN ÇOK BEŞİKTAŞ İSTEDİ
Beşiktaş'ın bu sezonki transferlerinden Milot Rashica, "Galatasaray ile sözleşmem bitmişti. Ardından gelen teklifler arasında beni en çok isteyen ve benim en çok oynamak istediğim kulüp Beşiktaş'tı. Burada olduğum için mutluyum" ifadelerini kullandı.

ABOUBAKAR BELİRSİZLİĞİ
Beşiktaş'ta dev maç öncesi gözler Aboubakar'da... Ailesiyle ilgili sağlık sorunlarından ötürü Fransa'ya giden Kamerunlu yıldızın maça yetişip yetişemeyeceği merak konusu.

20 MİLYON İSTEDİLER
Braga, Libyalı ön liberosu Al Musrati için Fenerbahçe'den 20 milyon Euro talep etti. Fenerbahçe bu rakamı kabul etmedi.



BARAN AKSAKA KOMŞUYU SEÇTİ
Galatasaray'ın 2003 doğumlu orta saha oyuncusu Baran Özgür Aksaka bu sezondan itibaren Bulgaristan U21 Milli Takımı'nda forma giyecek. Baran Özgün Aksaka'nın ailesinin Bulgaristan göçmeni olduğu biliniyor. 1,78 boyundaki Baran Özgür Aksaka, ön libero ve orta sahada görev alıyor. Oyuncunun güncel piyasa değeri ise 100 bin Euro civarında gösteriliyor. Tekirdağ doğumlu olan Baran Aksaka'nın, forma giyme şansı daha yüksek olduğu için Bulgaristan'dan gelen teklifi geri çevirmediği bu ülkenin formasını giymeyi kabul ettiği kaydedildi.



DAVİNSON SANCHEZ İSTANBUL'A GELDİ
Galatasaray'ın yeni transferlerinden Kolombiyalı stoper Davinson Sanchez dün İstanbul'a geldi. Dün akşam takımla ilk kez idmana çıkan Sanchez, "Tüm kulvarlarda başarılı olmak için elimizden geleni yapacağız" diye konuştu. 27 yaşındaki stoper bugünkü maçta forma giyemeyecek.

YILDIZLAR SAHNE ALIYOR
Süper Lig'in 5. haftasında Galatasaray, bugün evinde Samsunspor'u konuk edecek. Saat 20.00'de start alacak karşılaşmayı Cihan Aydın yönetecek. Yeni transferler Wilfried Zaha, Hakim Ziyech ve Tanguy Ndombele'nin karşılaşmanın 2. yarısında forma giymesi bekleniyor. Galatasaray'da henüz takımla çalışmayan yeni transferlerden Davinson Sanchez'in ise kadroda yer alması beklenmiyor. Sarı- Kırmızılı taraftarlar yeni transferlerinin performansını merakla bekliyor.



DUBOIS BAŞAKŞEHİR'E KİRALANDI
Galatasaray, Fransız sağ beki Leo Dubois'nın sezon sonuna kadar Başakşehir'e kiralandığını duyurdu. Yapılan açıklamada, "Profesyonel futbolcumuz Léo Dubois'nın geçici transferi konusunda İstanbul Başakşehir Futbol Kulübü ile anlaşmaya varılmıştır"denildi.



FRANSA'DA BÜYÜK SKANDAL!
Cezayir asıllı Fransız futbolcu Enzo Sternal, gol sevincinde formasının altında 'Allah büyüktür' ibaresini ortaya çıkardığı için Fransa U16 Milli Takımı kadrosundan çıkarıldı. Fransızlar'ın aldığı karar sosyal medyada büyük tepki çekti. Sosyal medyada yapılan yorumlarda, "Alınan kararı kabul etmek mümkün değil. Fransızlar'ın yaptığı büyük skandal" ifadeleri kullanıldı. Genç yıldıza dünyanın dört bir yanından büyük destek geldi. Marsilya U17 takımında forma giyen 16 yaşındaki oyuncunun kulübüyle 2025 yılına kadar sözleşmesi bulunuyor.



GERRARD, ARABİSTAN'A HEMEN UYUM SAĞLADI
Ünlü İngiliz teknik adam Steven Gerrad, Temmuz ayında Suudi Arabistan ekibi Al-Ettifaq'ın başına geçti. Suudi Arabistan kültürüne alışmaya çalışan ünlü İngiliz teknik direktörün geçtiğimiz günlerde yemek masasında vermiş olduğu görüntü çok konuşuldu. Sosyal medyadaki taraftarlar 43 yaşındaki hocanın fotoğrafı ile ilgili çeşitli yorumlarda bulundular. Kulübüyle 2025 yılına kadar sözleşmesi bulunan Gerrard, Moussa Dembele, Vitinho, Wijnaldum, Jordan Henderson, Demarai Gray gibi oyuncuların teknik direktörlüğünü yapıyor.



KAFA KARIŞTIRAN DRAXLER TRANSFERİ
Fransız devi PSG, Julian Draxler'in transferi için Al Ahli ile anlaşma sağladı. 20 milyon Euro bonservis ödeyecek olan Suudi ekibi, Alman futbolcuyla 3 yıllık sözleşme imzalayacak. Son dönemde gözden düşen Alman oyuncunun 20 milyon Euro ödenerek Al Ahli'ye transfer olması eleştirilere neden oldu. 29 yaşındaki oyuncu, geçtiğimiz sezon sakatlığı nedeniyle 24 maçta forma giyemedi. PSG'nin İtalyan orta sahası Veratti ise, Katar ekibi Al Arabi'ye transfer oldu. Kulüpten yapılan açıklamada, PSG'de forma giyen 30 yaşındaki futbolcunun 45 milyon Euro bonservis bedeliyle transfer edildiği kaydedildi.

DİKİŞ TUTTURAMADI
Draxler son dönemlerinde performans düşüklüğü yaşadı. 2017'de PSG'ye transfer olan Draxler, başka kulüplere kiralandı.



BALOTELLİ YENİDEN ADANA DEMİR'DE
Süper Lig'in iddialı takımı Adana Demirspor, Mario Balotelli'yi 1+1 yıllığına kadrosuna kattı. İsviçre ekibi Sion ile olan sözleşmesini fesheden Balotelli, yeniden Adana Demirspor'da top koşturacak. Adana Demirspor Başkanı Murat Sancak, "Balotelli'nin yeniden takımımıza dönmesi bizleri çok mutlu etti. Hedefimiz doğrultusunda önemli bir adım attık" dedi. Balotelli, Adana Demirspor'da 35 maçta 19 gol ve 7 asist üretti.



EVERTON ABD'LİLERE SATILDI
İngiltere Premier Ligi'nin köklü ekiplerinden Everton'ın sahibi Farhad Moshiri, kulüpteki yüzde 94'lük hissesini ABD merkezli yatırım fonu "777 Partners"a satma konusunda anlaşmaya vardığını açıkladı. Satışın gerçekleşmesinin ardından İngiltere Premier Lig'de yer alan 20 takımın yarısının sahibi, ABD merkezli şirketler olacak.



SİMEONE VE ENRİQUE'Yİ ÖRNEK ALIYORUM
Arda Turan, Marca'ya konuştu. Turan, "İki teknik direktörümden ilham alıyorum. Simeone'nin defansif bakış açıma katkısı büyük. Luis Enrique'den hücum aksiyonlarını ve saha içindeki pozisyon almayı örnekliyorum" dedi.

BURAK KAPACAK'TAN 1 YILLIK İMZA
Yıldız transferleri yapan Fenerbahçe'de kadroda düşünülmeyen isimlerden biri olan Burak Kapacak, Süper Lig ekiplerinden EMS Yapı Sivasspor'a transfer oldu. Kulüpler, Kapacak'ın 2023-24 sezonunun sonuna kadar geçici transferi konusunda el sıkıştı. Sivas'a giden 23 yaşındaki futbolcu, 1 yıllık sözleşmeye imza attı. Bursaspor'un tüm altyapı takımlarında görev yapan Kapacak, geçen sezon Karagümrük'te kiralık oynamıştı.



SIRBİSTAN'A 2 YOLCU
Sırbistan 1. Lig ekiplerinden Novi Pazar, Adem Ljajic'in ardından Fenerbahçe'den Omar Fayed ve Jin-Ho Jo'yu kiralık olarak kadrosuna kattığını açıkladı.

Fenerbahçe de Omar Fayed ve Jin- Ho Jo'nun takımdan ayrıldıklarını duyurdu. Fenerbahçe Mısırlı stoper Omar Fayed'i geçtiğimiz ay kadrosuna katmıştı.



SAVUNMANIN SİGORTASI BECAO
Antalyaspor ile yarın oynayacağı maça odaklanan Fenerbahçe'nin bu sezon İtalyan ekibi Udinese'den transfer ettiği Rodrigo Becao, antrenmanlardaki hırslı görüntüsüyle dikkatleri çekmeye devam ediyor. Sarı- Lacivertli forma ile bu sezon Süper Lig ve Konferans Ligi'nde 4'er maça çıkan ve 1 de gol katkısı sunan Brezilyalı savunmacı, dünkü antrenmanda arkadaşlarına da zaman zaman uyarılar yaptı. Liderlik vasfını ön plana çıkaran Sambacı'nın, çift kale maçta da etkili bir görüntü çizdiği görüldü.

YENİ ADRESİ ÜMRANİYE
Fenerbahçe, Emre Demir'i Trendyol 1. Lig ekiplerinden Ümraniyespor'a kiraladı. 19 yaşındaki 10 numara geçen sezon da Samsun'a kiralanmıştı.

SÜPER LİG'DE 3 MAÇ
Trendyol Süper Lig'in 5. haftasında bugün saat 17.00'de Kayserispor ile Gaziantep FK karşılaşacak. Aynı saatte Konyaspor'un konuğu Çaykur Rizespor olacak. 20.00'deki mücadelede ise Adana Demir ile Pendik kozlarını paylaşacak.

KUPADA DEV HEYECAN
A SPOR ve ATV ekranlarından futbolseverlere ulaşan Ziraat Türkiye Kupası'nda kura heyecanı yaşanacak. 1. eleme turu kura çekimi 19 Eylül Salı günü saat 11:00'de Riva'da yapılacak. Bu tura toplam 62 takım katılacak.

DENNİS BAŞAKŞEHİR'DE
RAMS Başakşehir, Nottingham Forest'tan 25 yaşındaki Njieryalı forvet Emmanuel Dennis'i satın alma opsiyonuyla kiraladığını duyurdu. Yıldız futbolcu için 'hoş geldin' mesajı yayımlandı. Dennis geçen sezon 27 maçta 2 gol, 3 asiste imza attı.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN