Takvim'in usta yazarları Ulaş Özdemir ve Oktay Derelioğlu Trabzonspor ve Beşiktaş'ı masaya yatırdı!

Takvim'in iki usta yazarı Ulaş Özdemir ve Oktay Derelioğlu yarın Akyazı'da oynanacak dev maçı mercek altına aldı. Ulaş Özdemir, "Yine hafızalarda yer edecek bir maç bekliyorum. Trabzonspor için yeni dönemin ilk maçı. Takım olma yolunda yürünecek yol var ama bu süreçte üç puanı da almak zorundalar..." ifadelerini kullanırken Oktay Derelioğlu ise "Beşiktaş kontra atağı iyi oynuyor. Trabzonspor önünde uygun bir ortam bulacaklar. Bjelica eğer Beşiktaş'ın üzerine çok giderse, kötü bir skorla bu karşılaşmadan ayrılabilir..." dedi.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 16 Eylül 2023 Güncelleme 16 Eylül 2023, 11:52
Takvim’in usta yazarları Ulaş Özdemir ve Oktay Derelioğlu Trabzonspor ve Beşiktaş’ı masaya yatırdı!

İÇİNDEKİLER

Ulaş Özdemir ve Oktay Derelioğlu, Trabzonspor ve Beşiktaş'ı masaya yatırdı.

TRABZON KAZANMAK ZORUNDA
Dört büyüklerde en akılda kalıcı maçlar hep Trabzonspor- Beşiktaş maçları olmuştur. Atiba'nın son saniyede attığı gol, Cornelius'un son saniye golü, Ernst'in Avni Aker'deki golü, Hugo'nun Vodafone Arena'daki golü..

Bir sporsever olarak yine bu karşılaşmaların arasına girecek müsabaka bekliyorum. Trabzonspor, eylül ayını hareketli geçirdi. Transferlerden bazıları ilk 11'e yapıldı ve Trabzonspor'u artık takım olma yolunda hazırlık maçı kıvamında karşılaşmalar bekliyor. Ancak zirve mücadelesinden de kopmamak adına kazanma serisi de yakalaması gerekiyor.

Beşiktaş, Trabzonspor'a göre nispeten daha hazır geliyor ve birbiriyle uyum ve oynama alışlanlığı konusunda daha iyi durumdalar.

Sakatlıktan bağımsız Mert-Rosier- Masuaku-Hadziahmedovic-Salih- Gedson-Muleka-Rasicha-Aboubakar gibi ilk 11'e 8-9 ismi net bir şekilde yazabiliyorsunuz.

Trabzonspor'da ise stoper tandemi, orta sahada Mendy'nin partneri, 10 numara pozisyonunda Bardhi, Bakasetas, Abdülkadir'den kimin oynayacağı ise merak konusu.

Bjelica yeni transferlerden kimi nereye monte edecek? Bu oyunculara ne gibi roller verecek? Bunların cevabını Beşiktaş ve devamında gelen maçlarda bulacağız.

Trabzonspor'u (Beşiktaş maçından bağımsız) milli araya kadar her maça 3 puan yazabileceği fikstür bekliyor. Yeni transferlerle havayı yakalamak en büyük amacı… Trabzonspor'da ise Trezeguet ve Visca'nın durumları oyun planını etkileyecektir.

TRABZONSPOR ÇOK MORALLİ
Milli ara öncesi Kasımpaşa deplasmanında 5 gollü bir galibiyet alan Trabzonspor yeni transferlerin de gelmesiyle iyice morallendi.

(ULAŞ ÖZDEMİR)

ORTAM 3 PUAN İÇİN ÇOK UYGUN
Trabzonspor'da kadroya yeni katılan bazı isimlerin ilk maçları olacak. Süper Lig'de Çaykur Rizespor karşısında aldıkları yenilginin ardından Kasımpaşa galibiyeti Trabzonspor'a moral oldu.

Ev sahibi Bordo- Mavililer'in bana göre en büyük artısı böylesine zorlu bir maçı sahalarında oynayacak olmaları. Yarınki derbide tamamen dolu tribünler bekliyorum.

Beşiktaş kontra oyunu iyi oynayabiliyor. Gedson, Onur, Rosier ve Muleka gibi dikine gidebilen, etkili oyunculara sahipler. Açıkçası bana göre; Trabzonspor evinde oynuyor diye Beşiktaş'ın üstüne fazla giderse çok fazla pozisyon verir. Bu da Bordo- Mavililer adına kötü sonuçlar doğurabilir. Şenol Güneş'in çalıştırdığı Beşiktaş daha organize bir oyun düzenine sahip.

Trabzonspor'da ise kadro tam olarak oturmadı ve yeni transferlerin de adaptasyon süresi tamamlanmadı. Nenad Bjelica'nın yerinde olsam, ikinci bölgede oyunu kapatarak beklerim. Çünkü Beşiktaş'ın üstüne gittiğinizde çok pozisyon verip, kötü bir sonuç alabilirsiniz. Bunu daha önce tecrübe ettiler. Bu maçın hocaların taktik savaşı olacağına inanıyorum.

Sahadaki aksiyonun maçın sonucunu belirleyeceğini düşünenlerdenim. Zor ve heyecanlı bir maç olacak ama ben Beşiktaş'ı deplasmanda olmasına rağmen daha favori görüyorum. Aboubakar'ın durumu tabii ki çok önemli. Ancak Cenk Tosun forma giyerse bence Beşiktaş yarın hücumda çok büyük bir sıkıntı yaşamayacaktır.

BEŞİKTAŞ'IN BİLEĞİ BÜKÜLMÜYOR
Şenol Güneş yönetiminde müthiş bir form grafiği yakalayan Beşiktaş son 18 resmi maçından yenilgiyle ayrılmadı. Kartal, Trabzon önünde de seriyi sürdürmek istiyor.

(OKTAY DERELİOĞLU)

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN