Dennis Türkiye'ye geliyor! 2 Seçeneği var

Türkiye'ye transfer olmaya ikna olan Emmanuel Dennis, Adana Demirspor ya da Başakşehir'den birine kiralık olarak imza atacağı ifade edildi. İşte sizler için derlediğimiz 13 Eylül tarihli TAKVİM yurttan ve dünyadan spor haberleri...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 13 Eylül 2023 Güncelleme 13 Eylül 2023, 07:00
Dennis Türkiye’ye geliyor! 2 Seçeneği var

İÇİNDEKİLER

Türkiye'de transfer döneminin bitmesine sayılı günlar kala Nottingham Forest forması giyen Emanuel Dennis ile ilgili çarpıcı bir gelişme yaşandı. İtalyan gazeteci Fabrizio Romano'nun haberine göre Türkiye'ye transfer olmaya ikna olan oyuncunun Adana Demirspor ya da Başakşehir'den birine kiralık olarak imza atacağı ifade edildi. Haberde, iki takımın da kiralama teklifi yaptığı 25 yaşındaki nijeryalı hücumcunun maaşının tamamını karşılamayı kabul ettiği yazılırken, oyuncuyla ilgilenen CSKA Moskova'nın ise Dennis için seçenekler arasında yer almadığı belirtildi. Emmanuel Dennis geçen sezon Nottingham Forest formasıyla çıktığı 27 maçta 2 gol 3 asiste imza attı.



KADIN BASKETE YENİ SPONSOR
Galatasaray Kulübü, Tunç Holding ile kadın basketbol takımı için forma sponsorluk anlaşması imzaladı. RAMS Park'ta düzenlenen imza törenine sarı-kırmızılı kulübün yönetim kurulu üyesi Dikran Gülmezgil ve Tunç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Dinçer Azaphan katıldı.

TRABZON KARTAL'A BİLENİYOR
Trabzonspor, Beşiktaş derbisinin hazırlıklarına devam etti. İdmanda yeni transferler de yer aldı. Sakatlıkları geçen Trezeguet, Eren Elmalı ve Dimitrios Kourbelis, derbide forma giyebilecek.


BELÇİKA'DA İSTİFA SESLERİ
Milli Takımımız, Japonya'ya 4-2 kaybederken eleştiri oklarının hedefinde yine Stefan Kuntz vardı. İlk yarıda skor 3-0 olduktan sonra tribünlerdeki gurbetçilerimiz oyuncularımızı ve Alman teknik adamı ıslıkladı. Türk seyirciler "Kuntz istifa" şeklinde tempo tuttu. 3-0'dan sonra futbolcularımız topu her ayağına aldığında yuhlandı. Karşılaşmadan sonra sosyal medyada da Kuntz'a büyük tepki gösterildi. Futbolseverler, "Kuntz'un oynattığı futbol tat vermiyor. Yıldızlarla dolu milli takım top oynamıyor!" diye yorumlar yaptılar.

FENER ANTALYA'YA HAZIRLANIYOR
Trendyol Süper Lig'in 5. haftasında 17 Eylül Pazar günü Bitexen Antalyaspor ile karşılaşacak olan Fenerbahçe, bu maçın hazırlıklarına 1 günlük aranın ardından Can Bartu Tesisleri'nde yaptığı antrenmanla sürdürdü. İsmail Kartal yönetimindeki antrenman 1.5 saat sürdü. Bu arada Antalyaspor maçının biletleri bugün satışa sunulmaya başlanacak. Genel satış ise cuma günü olacak.

MİLLİ ARADA KORKULAN OLMADI
Milli takımlara tam 10 futbolcu gönderen Fenerbahçe'de korkulan olmadı. Sarı- Lacivertliler'de Dzeko, Tadic, Batshuayi, Livakovic, Szymanski, Djiku, Cengiz, İrfan Can Kahveci, Mert Müldür ve İsmail Yüksek'in herhangi bir sakatlık sorunu yaşamaması yüzleri güldürdü.

DEĞİŞİKLİK DE İŞE YARAMADI
Belçika'nın Genk şehrinde Japonya ile karşı karşıya gelen A Milli Futbol Takımı'nda Teknik Direktör Stefan Kuntz, Ermenistan maçına göre ilk 11'de 9 değişikliğe gitti. Ermenistan maçında ilk 11'de yer alan Çağlar Söyüncü ve Orkun Kökçü dün de kadrodaydı.

ROTASYON YAPTILAR
Japon Milli Takımı 4 gün önce karşılaştığı Almanya'yı 4-1'lik skorla mağlup etti. Japonlar o maça göre ilk 11'de 10 değişikliğe gitti. Sadece Hiroki İto iki maçta da forma giydi.

BERTUĞ YİNE BOŞ GEÇMEDİ
Ermenistan maçında beraberlik golünü atan Bertuğ Yıldırım, Japonya ile oynanan hazırlık maçında da fileleri havalandırdı.

VECINO VAZGEÇTİ İDDİASI
Galatasaray'a transferi taraftarın isteğiyle iptal olan Lazio'nun orta sahası Mathias Vecino'nun transferinin kendisinin istemediği için gerçekleşmediği iddia edildi. İtalyan basını, Lazio teknik direktörü Maurizio Sarri ile görüşen Uruguaylı futbolcunun görüşme sonunda takımda kalmaya ikna olduğu ve kendi isteğiyle Galatasaray'a transfer olmak istemediği ileri sürüldü.

GECE GÜNDÜZ ÇALIŞACAĞIZ
Kayserispor'da teknik direktörlük görevine getirilen Recep Uçar için imza töreni düzenlendi. Uçar, "Camianın beklentilerini biliyorum. Beklentileri karşılayabilmek için gece gündüz çalışacağız" dedi.

RAFAEL NADAL'DAN BİR İLK
İspanyol raket Rafael Nadal, sosyal medya platformu Instagram'da 20 milyon takipçi barajına ulaşan ilk tenisçi oldu. Djokovic ise Instagram'da 13,8, Facebook'ta 10 ve X'te 9,2 milyon takipçiye sahip.

POTADA SEZON AÇILIYOR
ING Kadınlar Basketbol Süper Ligi'nde 2023- 2024 sezonu, bugün start alıyor. Fenerbahçe saat 18.30'da başlayacak maçta ÇBK Mersin'e konuk olacak. Program: 19.00 Beşiktaş- Tarsusspor, 20.00 Galatasaray-Emlak Konut.

UMUT MERAŞ SAMSUN'DA
Beşiktaş tecrübeli sol beki Umut Meraş için Süper Lig takımlarından Samsunspor ile anlaşma sağladı. Transferin kısa süre içerisinde açıklanması bekleniyor. Oyuncunun bonservisiyle gidecek. Umut az süre bulduğu gerekçesiyle takımdan ayrılmak istiyordu.

ASLAN'A ZIYECH MÜJDESİ
Trendyol Süper Lig'in 5. haftasında Samsunspor ile karşılaşacak Galatasaray bu maçın hazırlıklarını dün yaptığı idmanla sürdürdü. Sarı-Kırmızılı takımda Faslı yıldız Hakim Ziyech'in de takımla çalışmalara başlaması yüzleri güldürdü.

BJELİCA İLE YOLLAR AYRILDI
Fenerbahçe Beko Erkek Basketbol Takımı, Sırp oyuncu Nemanja Bjelica ile yollarını ayırdığını duyurdu. Kulüpten yapılan açıklamada, "Nemanja Bjelica'ya kariyerinin yeni döneminde başarılar dileriz" denildi.

KAZANANLAR BELLİ OLDU
10 Eylül'de Kemer Country'de düzenlenen Samsung Golf yarışmasında Ladies Gross ödülünü Joelle Benjenk, Men's Gross kategorisinde ise ödülün sahibi Mehmet Kazan oldu.

5 İSİM RÜYA TAKIM'DA
Avrupa Şampiyonu olan A Milli Kadın Voleybol Takımı'ndan Melissa Vargas, smaçör Ebrar Karakurt, orta oyuncu Zehra Güneş, pasör Cansu Özbay ve libero Gizem Örge, organizasyonun Rüya Takımı'na seçildi.

DENİZ ÖNCÜ'DEN İLK
Milli motosikletçi Deniz Öncü, yeni sezonda Moto2 Dünya Şampiyonası'nda mücadele edecek. Deniz, böylece Türk motor sporları tarihinde Moto2'de tam sezon mücadele eden ilk sürücü olacak.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN