Novak Djokovic'ten çetnik selamı! Sosyal medya ayağa kalktı: "Edin Dzeko’nun da bu harekete tepki verebilir"

Dusan Tadic, Sırbistan Milli Takımı’nda Novak Djokovic’in ABD Açık’taki şampiyonluğunun kutlaması sırasında çetnik selamı verdi. Sosyal medya ayağa kalktı. Bosna Hersek’li olan Edin Dzeko’nun da bu harekete tepki verebileceği iddia edildi.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 12 Eylül 2023 Güncelleme 12 Eylül 2023, 07:01
Novak Djokovic’ten çetnik selamı! Sosyal medya ayağa kalktı: Edin Dzeko’nun da bu harekete tepki verebilir

İÇİNDEKİLER

Sırp tenisçi Djokovic, ABD Açık'ta şampiyonluğu elde etti. Fenerbahçeli Tadic, çetnik selamıyla poz verdi. Gözler, Sarı-Lacivertli ekibin Boşnak golcüsü Edin Dzeko'ya çevrildi.

ÇETNİK TARTIŞMASI
Fenerbahçe forması giyen Dusan Tadic milli ara nedeniyle gittiği ülkesi Sırbistan'da 100. milli maçına çıktı.

EURO 2024 Elemeleri G Grubu'ndaki Litvanya karşılaşmasına ilk 11'de başlayan yıldız futbolcunun takımı sahadan galibiyetle ayrıldı. Maçın ardından takımıyla birlikte uçağa binen Tadic verdiği pozla dikkat çekti. Tadic'in milli takım uçağında, Sırp tenisçi Djokovic'in şampiyonluğunu kutladığı sırada çetnik selamı verdiği görüldü.

Bosna'daki soykırım sırasında ırkçı çete Çetnikler, 200 bin Bosnalı Müslümanı, Türk oldukları gerekçesi ile katletmişti. Tadic'in bu hareketine sosyal medyada da tepki vardı. Ayrıca takım kaptanı Edin Dzeko'nun Bosnalı olması sebebiyle de böyle bir harekete tepki gösterebileceği de iddialar arasında. Daha önce Beşiktaş forması giyen Dusko Tosic de çetnik selamı vermiş sonrasında özür dilemişti. Galatasaray'da da forma giymiş olan Sasa İlic'in de çetnik selamı verirken görüntüleri vardı.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN