Beşiktaş'ta bomba Hannibal Mejbri iddiası! İngiliz basını Kartal'ın Mejbri’yi kiralamak istediğini yazdı

Beşiktaş’ın Manchester United’ın genç oyuncusu Hannibal Mejbri’yi kiralamak istediği öne sürüldü. İşte sizler için derlediğimiz 11 Eylül tarihli yurttan ve dünyadan TAKVİM spor haberleri...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 11 Eylül 2023 Güncelleme 11 Eylül 2023, 07:00
Beşiktaş’ta bomba Hannibal Mejbri iddiası! İngiliz basını Kartal’ın Mejbri’yi kiralamak istediğini yazdı

İÇİNDEKİLER

İngiliz basını Beşiktaş'ın Manchester United'ın 20 yaşındaki Tunuslu 10 numarası Hannibal Mejbri için girişimlerde bulunduğu öne sürdü. Manchester United teknik direktörü Erik Ten Hag'ın genç 10 numarayı yollamaya sıcak bakmadığı ancak futbolcunun daha çok forma şansı bulmak için ayrılmak istediği de haberde yer aldı. Manchester United'ın A takımı ile sadece 3 maça çıkan genç futbolcu, geçtiğimiz sezonu kiralık olarak Championship ekibi Birmingham City'de geçirmişti. Sezonu 1 gol ve 6 asistle tamamlayan genç futbolcunun Kırmızı Şeytanlar ile olan sözleşmesi 2024 yılında sona erecek.

Mejbri geçen sezon Birmingham City formasıyla 1 gol, 6 asiste imza attı.

GHEZZAL VE REBIC GOL ATTI BEŞİKTAŞ KAZANDI
Beşiktaş hazırlık maçında Karagümrük ile Nevzat Demir Tesisleri'nde karşılaştı. Siyah-Beyazlılar maçı Rachid Ghezzal ve Ante Rebic'in golleriyle 2-0 kazandı. Maça Ersin Destanoğlu, Ante Rebic, Cenk Tosun, Rachid Ghezzal, Necip Uysal, Kartal Kayra Yılmaz, Valentin Rosier, Eric Bailly, Jean Onana, Umut Meraş ve Gedson 11'de başladı. Karşılaşmayı Başkan Ahmet Nur Çebi ile yöneticiler de takip etti. Kara Kartal, ligde pazar günü Trabzonspor ile deplasmanda karşılaşacak.



AFRİKA'YA 5 İSİM GİDİYOR
Kadrosundaki Afrikalı futbolcuların çokluğu ile dikkat çeken Beşiktaş'ta şu ana kadar 5 ismin ülkesi Afrika Uluslar Kupası vizesini almayı başardı. 13 Ocak-11Şubat arası oynanacak organizasyonda Siyah-Beyazlılar'da Ganalı Amartey, Cezayirli Ghezzal, Fildişili Sahili'nden Eric Bailly ve Kongo'dan Jackson Muleka ve Arthur Masuaku milli takıma çağrılmaları durumunda ligde 5-6 maç kaçırmış olacak. Katılacak takımlara göre Beşiktaş'tan kupaya gidecek oyuncu sayısının daha da artması bekleniyor. Teknik Direktör Şenol Güneş'in bu süreçte nasıl bir oyun kurgusu seçeceği ise merak konusu.



ÇEBİ A SPOR'A KONUK OLUYOR
Beşiktaş Başkanı Ahmet Nur Çebi bugün saat 20.00'de A Spor ekranlarına konuk olacak. Çebi'nin transferler ve kulbün gündemi ile ilgili önemli açıklamalarda bulunması bekleniyor.

ABD YİNE MADALYA ALAMADI
FIBA 2023 Basketbol Dünya Kupası 3.'lük maçında Kanada, ABD'yi normal süresi 111-111 sona eren maçta uzatma sonunda 127-118 yenerek bronz madalya kazandı. Kanada'da Dillon Brooks 39 sayı, 4 ribaunt, 5 asistle galibiyetin mimarı olurken, Shai Gilgeous-Alexander 31 sayı, 12 asistle double double yaptı. Amerika'da Edwards'ın 24, Reaves'in ise 23 sayısı mağlubiyeti engelleyemedi. 2019 Dünya Kupası'ndan sonra 2023'te de turnuvadan eli boş dönen ABD üst üste 2. kez madalya alamamış oldu.



ASLAN'DA ZIYECH SEVİNCİ
Galatasaray, Trendyol Süper Lig'in 5. haftasında Samsunspor ile yapacağı karşılaşmanın hazırlıklarını dün Florya Metin Oktay Tesisleri'nde yaptığı antrenmanla sürdürdü. Teknik direktör Okan Buruk yönetiminde dinamik ısınmayla başlayan idman, iki grup halinde 8'e 2 pas çalışmasıyla devam etti. Antrenman, çift kale maçla sona erdi. Sakatlığını atlatan Faslı yıldız Hakim Ziyech'in topla çalışmalara başlaması da yüzleri güldürdü. Sarı-Kırmızılı takım hazırlıklarına bugün de devam edecek.

5 GOLLÜ MAÇ SARIYER'IN
TFF 2. Lig Kırmızı Grup 3. hafta maçında Sarıyer deplasmanda Karaman FK ile karşı karşıya geldi. 5 golün çıktıı mücadele gülen taraf Sarıyer oldu. Konuk takım Taha Dönmez'in 30. dakikada attığı golle 1-0 öne geçti. Fatih Solmaz'ın 33'te kendi kalesihe attığı golle skor 1-1 oldu. İbrahim Can'ın 43'teki penaltısıyla ev sahibi 2-1 öne geçti. 57'de Saruhan Fındıkcı skoru eşitlerken 88'de tekrar sahne alan Taha maçın skorunu belirledi: 2-3

FENER'DE JOTA MESAİSİ
Transfer çalışmalarını tüm hızıyla sürdüren Fenerbahçe, kariyerine Suudi Arabistan Ligi ekiplerinden Al-Ittihad'da devam eden Jota'nın transferi için yoğun bir mesai harcıyor. Joshua King'in takımdan ayrılması durumunda ilk hedef olan Jota'nın transferi için oyuncunun menajeriyle de görüşmeler devam ediyor. Al-Ittihad'da mutsuz olan ve Suudi ekibinin kadroya 8 yabancı oyuncu yazdırabilmesi nedeniyle kontenjana takılan 24 yaşındaki oyuncu da transfere sıcak bakıyor. Fenerbahçeli yetkililerin, sol açık ve sağ açık mevkilerinde oynayabilen Jota'yı sezon sonuna kadar kiralamak istediği öğrenildi. Kariyerine Portekiz ekibi Benfica'nın altyapısında başlayan Jota, Real Valladolid, Benfica ve Celtic'te oynamıştı. Kulübüyle 2026'ya kadar kontratı bulunan futbolcu, kariyerinde 204 maça çıkarken, 46 gol attı ve 45 de asist kaydetti.

13
Kanarya'nın transfer listesindeki Jota, 13 milyon Euro ile kariyerindeki en yüksek transfer piyasa değerine ulaşmış durumda.

CELTIC'TE PARLADI
Futbol kariyeri adına en parlak dönemini İskoçya Ligi ekiplerinden Celtic'te geçiren Jota, Portekiz U21 Milli Takımı'nda da görev aldı. Jota oynamış olduğu 18 karşılaşmada 5 kez rakip fileleri havalandırdı.



BURAK KAPACAK ÇIKMAZI
Antalyaspor ile 17 Eylül Pazar günü oynayacağı Süper Lig 5. hafta maçının hazırlıklarını sürdüren Fenerbahçe'de ayrılık rüzgarları esmeye devam ediyor. Sarı-Lacivertli ekip, gelecek planları arasında yer almayan Burak Kapacak için teklif bekliyor. 2026'ya kadar kontratı bulunan oyuncunun öncelikle satışı hedefleniyor. Değeri 2 milyon Euro'dan 900 bin Euro'ya kadar düşen Kapacak şu an için takımda kalacak gibi çalışmalarına devam ediyor. Geçen sezon Karagümrük'e kiralanan oyuncunun satılması halinde Bursaspor da yüzde 25 pay alacak.

SAMET FORMA BEKLİYOR
Adana Demir'den Fenerbahçe'ye büyük beklentilerle transfer olan ancak; şu ana kadar bekleneni veremeyen Samet Akaydın, UEFA listesine adı yazılmayan isimlerden biri olmuştu. Tecrübeli defans oyuncusu ile yola devam kararı çıktı. 29 yaşındaki futbolcu, teknik direktör İsmail Kartal'dan lig maçlarında forma bekliyor. Ektra çalışmalar yaptığı öğrenilen futbolcu, aynı mevkide Rodrigo Becao ve Alexander Djiku gibi isimlerle rekabet edecek. Kanarya'nın 1.90 boyundaki sağ ayaklı stoperinin kontratı 30 Haziran 2026'da sona erecek.

HOCA ARAYIŞIMIZ YOK!
Stefan Kuntz'un geleceği tartışılırken, gündeme hoca adayları da gelmişti. Bu adayların başında yer alan Abdullah Avcı'nın önceki gün Türkiye Futbol Federasyonu'nun Riva'daki merkezini ziyaret etmesi Milli Takım'da 'operasyon' iddialarını güçlendirmişti. Ancak konuyla ilgili en yetkili isim olan TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi ortaya çıkan iddiaları yalanladı. Gazeteci Candaş Tolga Işık'a konuşan Büyükekşi, Avcı'nın TFF'nin Riva'daki tesislerine gelme sebebinin farklı olduğunu belirterek, "Abdullah Avcı günler önceden planlanmış bir MHK konferansı için Riva'ya geldi. Konunun Milli Takım'la en ufak bir alakası yok. Kaldı ki şu an ne bir hoca arayışımız var ne de öyle bir görüşmemiz" ifadesini kullandı. Ancak alınan bilgilere göre TFF yönetim kurulu bu hafta içinde Milli Takım ve Kuntz'un durumunu masaya yatırmak için toplancak. Kritik zirveden flaş kararların çıkabileceği ifade ediliyor.



JAPONYA MAÇINA HOLLANDALI HAKEM
A Milli Futbol Takımımız, yarın Japonya ile özel maçta karşılaşacak. Belçika'nın Gent kentinde bulunan Cegeka Arena oynanacak karşılaşmayı Hollandalı hakem Allard Lindhout'un yöneteceği açıklandı. Saat 15.20'de başlayacak maç TRT 1'den ekranlara gelecek.


PEPE'YE 3 MİLYON 350 BİN EURO
Transferde atağa kalkan Trabzonspor, Fildişili futbolcu Nicolas Pepe'yi kadrosuna katarak taraftarlarını mutlu etti. Bordo- Mavililer, yıldız oyuncu ile 1 yıllık anlaşma sağlandığını borsaya da bildirdi. Pepe'nin Fırtına'ya maliyeti de belli oldu.

112 MAÇA ÇIKTI
Karadeniz ekibinden yapılan resmi açıklamada, "Anlaşmaya göre futbolcuya 2023-2024 futbol sezonu için 1 milyon 750 bin Euro garanti ücret ve 1 milyon 600 bin Euro imza ücreti ödenecektir. Menajerlik bedeli olarak, futbolcuya ödenecek brüt ücret tutarının yüzde 5'i oranında ödeme yapılacaktır" denildi. Bugün sağlık kontrolünden de geçecek 29 yaşındaki golcü, son olarak Arsenal'de 112 maçta 27 gol, 21 asist üretti. Lille, Angers, Nice ve US Orleans'ta da oynayan Pepe, Fırtına'da maksimum oranda gol atmak istiyor.


ONUACHU İLE BJELICA BULUŞTU
Trabzonspor'un Southampton'dan transferi Paul Onuachu, teknik direktör Nenad Bjelica ile birlikte öğlen yemeğinde bir araya geldi. İkili yemekte bir süre sohbet etti. 29 yaşındaki futbolcunun transferinin bugünkü sağlık kontrollerinin ardından açıklanması bekleniyor. Nijeryalı yıldız, geçen sezonu 17 golle noktalamıştı.

NENAD BJELICA İLK PEŞİNDE
Geçen sezon ligin 30. haftası öncesi Trabzonspor'da göreve gelen Nenad Bjelica, Fenerbahçe ve Galatasaray maçlarını kaybetti. Büyük maçlarda son galibiyetini 24 Aralık 2022'de 2-0'lık F.Bahçe maçında alan Trabzonspor, Beşiktaş'ı yenerse 266 gün sonra 3 puan elde etmiş olacak.

BÜYÜK TURNUVALARDA OLMAK ZORUNDAYIZ
Türkiye A Milli Futbol Takımı'nın eski teknik direktörlerinden Fatih Terim, İsviçre ile EURO 2008'deki kadrolardan oluşan ve 2-2 biten depremzedelere yardım maçının ardından A Spor'a konuştu. Terim, "Büyük organizasyonlarda mutlaka olmak zorundayız. Bizim ülkemizin, gençlerimizin bu potansiyeli var" ifadelerini kullandı.

YÜZLER GÜLMÜYOR!
Japonya ile oynayacağı özel maç için dün Hollanda'ya giden A Millî Takımımız, yolculuk öncesi Eskişehir'de basına kapalı bir antrenman yaptı. Stefan Kuntz yönetiminde, Yeni Eskişehir Stadyumu'ndaki antrenman ter idmanı şeklinde geçti ve aday kadroda yer alan tüm futbolcular çalışmada yer aldı. İdmanda futbolcularımızın morallerinin bir hayli bozuk olması dikkatleri çekti. İdmanın ardından saat 15.00'te Hollanda'ya yolculuk eden Ay-Yıldızlılar oradan da kamp yapacağı Sittard kentine geçti

KAYSERİ'DE UÇAR DÖNEMİ
Çağdaş Atan ile yollarını ayıran Kayserispor'da yeni teknik direktör belli oldu. Sarı- Kırmızılılar, son olarak Ümraniyespor'da çalışan Recep Uçar ile anlaşmaya vardı. Taraflar, 2 yıllık sözleşme imzalayacak.

MİLLİLERE TEK GOL YETTİ
U18 Milli Takımımız, Çekya'da katıldığı Vaclav Jezek Turnuvası'nın son maçında karşılaştığı İsviçre'yi 1-0'lık yendi. Horice'deki mata millilerimizin golünü 15. dakikada Recep Yalın Dilek attı.

ANTONY TAKIMA DÖNEMEYECEK
İngiliz ekibi Manchester United, kız arkadaşına şiddet uygulaması sebebiyle Brezilyalı oyuncu Antony'nin, 'Bir sonraki duyuruya kadar' takıma geri dönemeyeceğini açıkladı. 23 yaşındaki oyuncu ise iddiaları reddetti.

VAN GAAL'DEN YEŞİL IŞIK
Hansı Flick ile yol ayrımına hazırlanan Almanya'nın Louis van Gaal'i gündeme aldığı iddia edildi. 72 yaşındaki Hollandalı hoca, "Kulüp takımı çalıştıramam ama milli takımlara sıcak bakıyorum" dedi.

CRESPO'DAN PENDİK'E RET
Yabancı oyuncu sayısını 13'e düşürmek için çalışmaların devam ettiği Fenerbahçe'de gönderilmesi planlanan isimlerden biri de Miguel Crespo. Sarı-Lacivertliler, 26 yaşındaki orta saha için gelen önerileri değerlendirme kararı aldı. Ancak; Fenerbahçe'nin önce Crespo'nun sözleşmesini uzatmayı düşündüğü, sonra da kiralamayı planladığı öğrenildi. Sezon sonunda sözleşmesi bitecek Crespo'dan gelir elde etmek isteyen Fenerbahçe, olası bir anlaşma durumunda sözleşmeye 6 milyon Euro civarında bir satın alma opsiyonu koymak istiyor. Crespo'ya Süper Lig ekibi Pendikspor'un talip olduğu, oyuncunun ise bu teklifi reddettiği öğrenildi.

EDİN DZEKO SERİ ÜRETİMDE
Bosna Hersek'in Lihtenştayn'ı 2-1 yendiği maçta Edin Dzeko 1 gol attı. Milli takımda 130 maçta 65 gol kaydeden tecrübeli golcü için Boşnak taraftarlar, "Dzeko seri üretimde" yorumu yaptı. 37 yaşındaki Dzeko, F.Bahçe'de 7 maçta 5 gol, 1 asistlik perforamans sergiledi.

2. LİG TOPLU SONUÇLAR
İKİNCİ LİG BEYAZ GRUP: Kırşehir-Diyarbekir: 1-1, Ankara Demir-Nazilli: 1-2, Zonguldak-Erokspor: 0-1, Adıyaman-Mersin İ.Y: 0-0, Serik-Van: 0-2, Beyoğlu-Altınordu: 2-1, Kırklareli-Afyon: 1-2, Bursa-Ankaraspor: 2-0, Buca-Karacabey: 1-0.
İKİNCİ LİG KIRMIZI GRUP: Etimesgut-Soma: 0-2, Karaman-Sarıyer: 2-3, Uşakİskenderun: 0-2, Derince-68 Aksaray: 0-0, Arnavutköy- Menemen: 1-1, Fethiye-Kastamonu: 0-1, Amed-Düzce: 2-0, Isparta-Denizli: 2-1, 24Erzincan-Iğdır FK: 2-0.

Ç. RİZE'DEN ÇİFTE İMZA
Trendyol Süper Lig ekiplerinden Çaykur Rizespor, Sparta Prag'da forma giyen Bulgar forvet Martin Minchev ve Danimarkalı sol bek Casper Höjer ile üçer yıllık sözleşme imzalandığını açıkladı.

ŞAMPİYON GAUFF OLDU
Sezonun son grand slam tenis turnuvası ABD Açık'ta, tek kadınlar finalinde Aryna Sabalenka'yı 2-1 yenen Coco Gauff şampiyon oldu. 19 yaşındaki raket, kariyerinin ilk grend slam zaferini kazandı.

PACO ALCACER SAMSUN'DA
Samsunspor bombayı patlattı. Süper Lig ekibi, ünlü golcü Paco Alcacer'in transferi için Sharjah ile anlaştı. 30 yaşındaki santrforun kısa sürede Samsun'a gelmesi ve resmi imzayı atması bekleniyor.

GENÇLERE YOĞUN İLGİ
Galatasaray'da genç futbolcular Hamza Akman ve Baran Aksaka'ya teklif yağıyor. Hamza'yı, Gaziantep FK'nın kiralamak istediği öğrenilirken, Rize ve Eyüpspor'unda genç yıldıza ilgi gösterdiği belirtildi. Baran Aksaka'yı ise Gençlerbirliği ve Mezokövesd Zsory takımları kiralık olarak kadrosuna katmayı hedefliyor. İki futbolcunun da süre alabileceği takımları tercih edeceği öğrenildi

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN