Ognjen Bakic transferi tamam: Trabzonspor genç yıldız ile anlaşmaya vardı!

Trabzonspor, NK Osijek’in 20 yaşındaki orta saha oyuncusu Ognjen Bakic ile anlaştı. Karadağlı futbolcu, imza sonrasında sezon sonuna kadar kiralık verilecek. İşte sizler için derlediğimiz 10 Eylül tarihli TAKVİM gazetesi yurttan ve dünyadan spor haberleri...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 10 Eylül 2023 Güncelleme 10 Eylül 2023, 06:59
Ognjen Bakic transferi tamam: Trabzonspor genç yıldız ile anlaşmaya vardı!

İÇİNDEKİLER

Transfer çalışmalarını sürdüren Trabzonspor'da orta saha harekatı devam etti. Bordo-Mavililer, Hırvatistan'ın NK Osijek ekibinde forma giyen 20 yaşındaki Ognjen Bakic ile anlaşmaya vardı. Merkez orta sahada görev alan Karadağlı oyuncunun resmi imzayı attıktan sonra sezon sonuna kadar başka bir takıma kiralık verilmesi planlanıyor. Geçen sezon Osijek'te 14 maçta şans bulan Bakic, kariyerinde 20 maçta 1 gol kaydetti.



VAN DE BEEK'E SAKATLIK ENGELİ
Trabzonspor'un menajerler tarafından önerilen Manchester United'ın Hollandalı orta sahası Donny Van de Beek'in sakatlık geçmişi nedeniyle bir girişimde bulunmama kararı aldığı öğrenildi. 26 yaşındaki futbolcu geçen sezon Everton'da oynadı.



PAUL ONUACHU TRABZON'A GELDİ
Fırtına'nın bu sezonki 14. transferi olan Paul Onuachu Trabzon şehrine geldi. 29 yaşındaki 2.01'lik santrforu çok sayıda Trabzonspor taraftarı karşıladı. Bordo-Mavili formayı sırtına geçiren Onuachu, "Bize her yer Trabzon" sloganıyla taraftarları coşturdu. Tecrübeli futbolcu Southampton'dan satın alma opsiyonuyla sezon sonuna kadar kiralandı. Nijeryalı futbolcu, "Bu arma için, savaşmak için buradayım zaten. Tabii ki şampiyonluk için mücadele verebilmek için buradayım. Bjelica Trabzonspor'un ne kadar büyük bir kulüp olduğunu, anlattı. Çok güzel şeyler söyledi. Ben takımla beraber başlayabilmek için sabırsızlanıyorum" dedi.



ENİS BARDHI'YE BÜYÜK ONUR
Trabzonspor'un Kuzey Makedonyalı futbolcusu Enis Bardhi, İtalya maçı öncesinde mutlu bir haber aldı. Bardhi, Kuzey Makedonya ekibinin yeni kaptanı olarak açıklandı. Kendisine verilen bu önemli rol hakkında açıklamalarda bulunan Bardhi, "Bu benim için gerçekten de büyük bir onur. Güçlü şekilde motive olmamı sağlayacak. Çünkü takıma liderlik etmek, benim için çok şey ifade ediyor" ifadelerini kullandı.

NDOMBELE BÜYÜLÜYOR
Cimbom'un yeni transferleri Tanguy Ndombele, antrenmanlardaki performansıyla göz dolduruyor. Sarı-Kırmzıılılar'ın büyük umutlarla transfer ettiği yıldız oyuncunun performansı teknik direktör Okan Buruk'u da memnun etti. Tecrübeli oyuncunun yüksek performansı nedeniyle Samsunspor maçına ilk 11'de başlayabileceği öğrenildi. Galatasaray Futbol Takımı Doktoru Yener İnce, yeni transfer Tanguy Ndombele ile ilgili, "Biraz kilosu var ama düşüreceğiz. Abartılı bir durum yok" açıklaması yapmıştı.

ATATÜRK STADI İÇİN YETKİ VERİLDİ
Fenerbahçe Başkanı Ali Koç dünkü Tüzük Tadil Kongresi'nde açıklamalarda bulundu. Koç, "Ülker Stadı'nın isminin Atatürk Stadyumu olarak değiştirilmesi ile ilgili "Zamanında 85 milyon dolar kaynak oluşturarak 4 senede kendi imkanlarıyla stadını yapıp kiralayan, aynı zamanda tek kulüp Fenerbahçe Spor Kulübü'dür. Statlarımızın sahibi devletimiz olduğu için her isim değişikliğine devlet tarafından müsaade edilmesi gerekmektedir. İnanıyoruz ki onlar da Fenerbahçe Spor Kulübü'nün taleplerini ciddi şekilde değerlendirecek ve onay verecektir. "denildi. Kongrede stat isim değişikliği için yetki verildiği ifade edilirken resmi kullanım için Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın izni gerekiyor.

EDA ERDEM'E BÜYÜK JEST
Ali Koç kongrede Filenin Sultanları'nın başarılarına dikkat çekerken Fenerbahçeli oyuncular Eda Erdem, Gizem Örge, Aslı Kalaç ve Melissa Vargas'a da ayrı parantez açtı. Koç "Yönetim kuruluyla yaptığımız istişareler sonucunda Lefter, Can Bartu ve Alex'in ardından Eda Erdem'in de heykeli dikilecek" dedi. Milli voleybolcu da sosyal medyadan "Verdiğiniz değer, gösterdiğiniz kıymet ve her zaman sağladığınız desteğiniz için Büyük Fenerbahçe camiasına şükranlarımı sunuyorum" ifadelerini kullandı.

SAMET İÇİN PENDİK DEVREDE
Fenerbahçe'nin takımdan ayrılması için görüştüğü ancak bir orta yol bulamadığı Samet Akaydın'a Trendyol Süper Lig takımlarından Pendikspor talip oldu. İstanbul temsilcisi, Samet'in Fenerbahçe'den ayrılması halinde oyuncuya teklifte bulunacak. 29 yaşındaki defans oyuncusu geçen sezon devre arasında Adana Demir'den 3 milyon 700 bin Euro karşılığında kadoya katılmıştı.



BECAO'DAN İSTANBUL TURU
Fenerbahçe'nin İtalya Serie A takımlarından Udinese'den 8.3 milyon Euro'ya transfer ettiği Rodrigo Becao, İstanbul'a alışmaya başladı. Başarılı savunmacı hafta sonu turunda eşiyle birlikte camileri gezdi. Sarı-Lacivertliler'in deneyimli stoperi Ayasofya ve Sultanahmet'te çektirdikleri fotoğrafları sosyal medya hesabından paylaşmayı da ihmal etmedi. 27 yaşındaki futbolcu İsmail Kartal'ın 11'deki değişilmez isimleri arasında yer alıyor.



ÇEYREK FİNAL ELİMİZDEN KAYDI
A Milli Erkek Voleybol Takımı, 2023 CEV Avrupa Şampiyonası son 16 turunda Slovenya ile karşılaştı. Maça iyi başlayan Filenin Efeleri ilk seti 25-20, ikincisini 25-22 kazanıp durumu 2-0 yaptı. Bu setten sonra rehavete girdik. Slovenya üçüncü seti 25-21 aldı. Dördüncü seti 25-23 kaybettik ve maç altın sete gitti. Son bölümde 15- 13'lük yenilgiyle 3-2 kaybedip turnuvaya veda ettik.



ÇOK KÖTÜ HİSSETTİM
Manchester United forması giyen Antony, kız arkadaşına şiddet uyguladığı iddiasıyla Brezilya Milli Takımı kadrosundan çıkarılmıştı. Antony konu ile ilgili "Çok zordu. Kendimi gerçekten kötü hissettim çünkü doğru olmayan bir şey içindi" dedi. Kadına şiddetin yüzde yüz yanlış olduğunu belirten yıldız futbolcu, "Benim de annem kız kardeşim var. Onların başına böyle bir şey gelmesini istemem" dedi. Antony, Manchester United'ın sözleşmesini feshetmesinden korkup korkmadığı hakkında ise "Bu hiç aklıma gelmeyen bir şey. Gerçeğin ortaya çıkacağını biliyorum" şeklinde konuştu.

NEYMAR'DAN TARİHİ BAŞARI
Önceki gün Dünya Kupası elemelerinde Bolivya'yla karşılaştı. Maçı, Brezilya 5-1 kazandı. Neymar da mücadelede iki gol kaydetti. Neymar, böylelikle milli takım kariyerinde 78. golüne ulaşarak Pele'nin (77 gol) 'Brezilya milli takımında en çok gol atan oyuncu' rekorunu geçti. Aynı maçta 79. golüne de ulaşan Neymar rekorunu geliştirdi. Başarılı futbolcu attığı golün ardından Pele'nin ikonikleşen gol sevincini yaptı.

ÖZEL ÇOCUKLAR ŞAMPİYON!
Türkiye Futbol Federasyonu'nun 'Türkiye Futbol Oynuyor' projesi kapsamında destek verdiği, Türkiye Özel Sporcular Spor Federasyonu bünyesindeki Down Sendromlu Futsal Milli Takımımız, İtalya'da organize edilen Avrupa Şampiyonası'nın finalinde Portekiz'i 2-1 yenerek şampiyonluğa ulaştı. İlk maçında Portekiz'e 2-1 yenilen, ardından İrlanda'yı 5-1, İtalya'yı 5-2 mağlup eden Ay-yıldızlılar, yarı finalde İtalya'yı 8-1 gibi farklı bir skorla geçtikten sonra Portekiz'den rövanşı alıp kupayı kaldırdı.

TADIC'İN RÖVANŞI KRUNIC!
Beşiktaş'ta orta saha arayışları sürüyor. Siyah-Beyazlılar, yaz transfer sezonunda Dusan Tadic ile uzun süre ilgilenmiş ancak yıldız oyuncu Fenerbahçe'nin yolunu tutmuştu. Kara Kartal, Tadic'in rövanşını almak için harekete geçti. Milan'da forma giyen orta saha oyuncusu Rade Krunic, Fenerbahçe'nin transfer listesinde yer almış ancak Sarı-Lacivertliler bir türlü imzayı attıramamıştı. Beşiktaş Yönetimi, 29 yaşındaki başarılı orta sahanın transferi için kolları sıvadı. 2025 yılında sözleşmesi bitecek yıldız oyuncunun menajeri ile görüşmelere başlayan Beşiktaş, taraftarına bayram yaşatmayı planlıyor. Güncel piyasa değeri 10 milyon Euro olan Bosna Hersekli 8 numara, bu sezon 3 karşılaşmada forma giyerken gol veya asist üretemedi. Bosna Hersek Milli Takımı'nda ise 30 kez görev alan Rade Krunic 4 kez rakip fileleri havalandırmayı başardı.

EFSANELERDEN ANLAMLI KATKI
EURO 2008'de ev sahibi İsviçre ile A Grubu'nda karşılaşmış ve maçı 1-0 geri düşmemize rağmen Semih Şentürk ve Arda Turan'ın golleriyle kazanmıştık. İşte o maçta forma giyen futbolcular dün Lozan'da karşılaştı. Maçın amacı 6 Şubat depremlerinden etkilenen vatandaşlarımıza yardım içindi. Karşılaşmanın tüm gelirleri depremzedelere bağışlandı. Efsanelerin bir araya geldiği maçta Teknik Direktörlük koltuğuna Fatih Terim oturdu. 25'er dakikalık iki devre oynanan ve A Spor'dan yayınlanan maçın 18. dakikasında Eren Derdiyok, İsviçre'yi 1-0 öne geçirdi. Matias Vitkieviez İsviçre adına durumu 2-0 yaptı. 46'da Semih Şentürk güzel bir aşırtma golü kaydetti: 2-1. 49'da Tümer Metin'in yerde kalmasıyla kazanılan penaltıyı Volkan Demirel ağlara yolladı: 2-2. Fatih Terim, kış aylarında bir maç daha yapılacağını açıkladı.

DENİZ TÜRÜÇ'TEN TRANSFER İMASI
Rams Başakşehir'in tecrübeli futbolcusu Deniz Türüç, Beşiktaş'a olası transferiyle ilgili açıklamalarda bulundu. Tecrübeli futbolcu katıldığı bir programda, "Beşiktaş'a gelecek misin?" sorusu üzerine "Bir şeyler var şu an ama kesin bir durum yok" yanıtını verdi. Şenol Güneş de onu çok istiyor.

ORKUN KÖKCÜ SINIFTA KALDI
Geçen sezon Feyenoord formasıyla 46 maçta 12 gol, 4 asist üreten ve bu sezon başında Portekiz ekibi Benfica'ya transfer olan Orkun Kökcü, Ermenistan'a karşı beklentileri karşılayamadı. Ermenistan maçında 55 kez topla buluşan ve yüzde 88 oranında pas isabeti sağlayan Kökcü, şut, isabetli şut ya da şut pası veremedi. 1 kez top kapan futbolcunun oyundan alınmaması eleştirildi. Kökcü, Benfica'da bu sezon 5 maçta 1 gol, 1 asist üretti.

BIRASCHI İLE YENİ İMZA
Trendyol Süper Lig ekibi Karagümrük, geçen sezon da kadroda yer alan Davide Biraschi ile yeniden anlaştı. Genoa'dan 1 yıllığına kadroya katılan 29 yaşındaki İtalyan stoper geçen sezon 48 maçta forma giydi

BAŞAKŞEHİR'DE ATAN DÖNEMİ
Rams Başakşehir teknik direktör Çağdaş Atan ile prensipte anlaşma sağlandığını açıkladı. 43 yaşındaki çalıştırıcı için yarın saat 12.00'de Fatih Terim Stadı'nda imza töreni düzenlenecek

KAZANMAK ZORUNDASINIZ
Tottenham'dan, Bayern Münih'e transfer olan İngiliz golcü Harry Kane, "Tottenham'da birkaç maç kazanmadan gitmek bir felaket değildi. Bayern Münih'de ise her maçı kazanmak zorundasınız"dedi.

ŞAMPİYON BELLİ OLUYOR
Basketbol 2023 FIBA Dünya Kupası'nın finalinde Almanya ile Sırbistan bugün karşı karşıya gelecek. Filipinler'in Pasay kentindeki Mall of Asia Arena'da oynanacak maç TSİ 15.40'ta start alacak

MENDY SAHAYA İNDİ
Beşiktaş maçının hazırlıklarını sürdüren Trabzonspor'da yeni transfer Batista Mendy de antrenmanda yer aldı. Bordo-Mavili takım U19 ekibiyle antrenman maçı yaparken Mendy de A takımda şans buldu. İlk antrenmanına çıkan Mendy takım arkadaşları tarafından sıcak bir şekilde karşılandı ve hazır görüntüsü dikkat çekti.

ANTEP'TEN KALEYE TAKVİYE
Süper Lig ekibi Gaziantep FK, son olarak Sparta Prag forması giyen Romanyalı kaleci Florin Nita ile sezon sonuna kadar anlaştı. Kariyerinde 313 maça çıkan Nita, 112 maçta gol yemedi. Ayrıca, Romanya adına 19 maçta oynadı.

GIGI DATOME'DEN VEDA
Daha önce Türkiye'de Fenerbahçe forması da giyen İtalya Milli Takımı'nın kaptanı Luigi Datome, 35 yaşında emekliye ayrıldı. Datome, "Kariyerim adına çok önemli bir karar aldım. Emekliye ayrıldım" dedi.

TOPRAK İLK YARIŞTA ZİRVEDE
Milli motosikletçi Toprak Razgatlıoğlu, Dünya Superbike Şampiyonası'nda sezonun 9. ayağı Fransa'da ilk yarışta birinci oldu. Genel klasmanda 378 puana ulaşan Razgatlıoğlu, bugün ise bu pistte ikinci yarışına çıkacak.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN