Beşiktaş Arjantinli yıldız ile yeniden masada! Roberto Pereyra'yla görüşmeler olumlu ilerliyor

Beşiktaş daha önce de görüştüğü ve Arjantinli yıldız ile yeniden masada... Görüşmeler olumlu ilerliyor. İşte sizler için derlediğimiz 9 Eylül TAKVİM gazetesi spor haberleri...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 09 Eylül 2023 Güncelleme 09 Eylül 2023, 07:01
Beşiktaş Arjantinli yıldız ile yeniden masada! Roberto Pereyra’yla görüşmeler olumlu ilerliyor

İÇİNDEKİLER

Orta sahaya takviye arayışlarını uzun süredir devam ettiren Beşiktaş, aylar önce gündeme gelen Roberto Pereyra'yla yeniden masaya oturdu. İtalya Ligi ekibi Udinese ile yollarını ayıran, aradan geçen süre içerisinde Avrupa'dan gelecek önerileri bekleyen Pereyra, istediği teklifleri bir türlü alamadı.

32 yaşındaki futbolcu, Beşiktaş'ta forma giymek istediğini menajerler aracılığıyla iletirken Siyah-Beyazlılar'da oyuncuya 2+1 yıllık sözleşme önerdi. Beşiktaş Yönetimi, Arjantinli yıldıza imza parası olarak 1.5 milyon Euro teklif etti. Kartal, Pereyra'nın maaşını ise 2 milyon Euro olarak belirledi.

Kariyerine 10 numara olarak başlayan Arjantinli futbolcu, daha sonra merkez orta sahaya dönüştü. River Plate altyapısında yetiştikten sonra Udinese, Juventus, Watford gibi kulüplerde oynayan Pereyra, Arjantin Milli Takımı'nın formasını da 19 kez terletti. Şenol Güneş de transferin bir an önce sonuçlandırılmasını istiyor.



TAYYİP TALHA SEVİNCİ
Trabzon ile deplasmanda karşılaşacak olan Beşiktaş, hazırlıklarını sürdürdü. Uzun süre sahalardan uzak kalan Tayyip Talha da idmanda yer aldı.



ASLAN BİTELLO'YU IZLIYOR
Galatasaray, transfer çalışmalarına devam ediyor. Sarı-Kırmızılı takım, rotasını Brezilya'ya çevirdi. Brezilya'da Radio Gaucha'dan gazeteci Leonardo Oliveira'nın haberine göre Gremio, 23 yaşındaki orta sahası Bitello için Galatasaray ve Dinamo Moskova'dan teklif bekliyor. Haberde Gremio'nun maddi olarak zorluk yaşadığı, bu sebeple de oyuncu satışına sıcak baktığı belirtilirken, Galatasaray'ın birkaç gün içerisinde bir teklif yapmak için hazırlandığı ifade edildi. Dinamo Moskova'nın daha önce Bitello için yaptığı 6 milyon Euro'luk teklif reddedildi.



BİZE HER YER TRABZON
Trabzonspor'un yıldızı Nicolas Pepe dün sabah erken saatlerde İstanbul'a geldi. Uçaktan açıklama yapan yıldız oyuncu, "Merhaba Trabzonspor taraftarı, bu kulübe katıldığım için çok mutluyum. Başka takımlardan birçok teklifler aldım ancak bu sezon şampiyonluk yaşamak için büyük bir Türk kulübüne gelmek istedim. Bu sezon sizinle birlikte birçok başarı kazanmak istiyorum. Sizinle birlikte olmaktan çok mutluyum. Tekrar şampiyon olmak istiyorum. Haydi Trabzon, yakında görüşürüz. Bize her yer Trabzon" dedi.



FIRTINA'YA EREN MÜJDESİ
Trabzonspor Beşiktaş ile sahasında oynayacağı derbinin hazırlıklarını dün yaptığı antrenmanla sürdürdü. Teknik Direktör Nenad Bjelica yönetiminde Mehmet Ali Yılmaz Tesisleri'nde gerçekleştirilen antrenmanda sakatlığı nedeniyle sahalardan uzak kalan Eren Elmalı da katıldı.



MENDY RESMEN TRABZON'DA
Trabzonspor Angers'den Fransız ön libero Batista Mendy'i kadrosuna kattığını duyurdu. Bordo-Mavililer, 4+1 yıllık sözleşme imzalayan 23 yaşındaki futbolcu için Fransız kulübüne 3 taksit halinde 4.4 milyon Euro bonservis bedeli ödeyecek. Oyuncunun ödenen bonservis bedelinden daha yüksek bir fiyata satılması durumunda ise Angers satıştan yüzde 20 pay alacak. Fransız futbolcu Trabzonspor'dan bu sezon 1 milyon 350 bin Euro garanti ücret kazanacak.



YENİ SAYFAYI BERABER AÇALIM
Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, bugünkü Olağanüstü Tüzük Tadili Genel Kurul Toplantısı öncesi kongre üyelerine çağrıda bulundu. Koç, "Yeni tüzüğümüz sizler tarafından onaylandığı takdirde; hem yeni kanunun emrettiği değişiklikler yapılmış olacak hem de çok daha demokratik, şeffaf, katılımcı, modern, sade ve anlaşılır bir tüzüğe sahip olacağız. Tüzüğümüz yeni kanunla uyumlu hale getirilmediği takdirde amatör branş faaliyetlerimizi sürdürememe riskimiz olduğunu da özellikle belirtmek isterim. Atamızın ismini stadımızın taşıması konusunu da onaya sunacağız. Gelin tarihimizde yeni bir sayfayı daha beraber açalım" diye konuştu.



İSMAİL KARTAL BENİ KORUDU
Kanarya'nın Dinamo Zagreb'ten transfer ettiği Dominik Livakovic, Ballon d'Or yılın en iyi kalecisine verilen Lev Yashin Ödülü'ne aday gösterildi. Adaylığının kendisi adına büyük bir onur olduğunu söyleyen Livakovic, "Benim için Hırvatistan'ın elde ettiği dünya ikinciliği ve üçüncülüğü daha değerli" dedi. Öte yandan 28 yaşındaki eldiven, "Fenerbahçe'ye katıldıktan sonra ufak bir ağrım oldu. Bu yüzden maça çıkamadım. İsmail Kartal'a teşekkürler. Beni korudu ve riske etmedi" dedi.

DERBİ TARİHLERİ BELLİ OLDU
5. hafta 17 Eylül Pazar saat: 20.00 Trabzonspor-Beşiktaş, 9. hafta 21 Ekim Cumartesi saat:19.00 Galatasaray- Beşiktaş, 11. hafta 4 Kasım Cumartesi saat:19.00 Fenerbahçe- Trabzonspor, 15. hafta 9 Aralık Cumartesi saat:19.00, Beşiktaş-Fenerbahçe, 18. hafta 24 Aralık Pazar saat: 19.00 Fenerbahçe- Galatasaray.

BAŞAKŞEHİR MAÇI 28 EYLÜL'DE OYNANACAK
Ligde play-off nedeniyle ertelenen 3. hafta maçlarının tarihleri açıklandı. Fenerbahçe- Başakşehir maçı 28 Eylül Perşembe saat 20.00'de İstanbul-Galatasaray maçı 26 Eylül Salı 20.30'da A.Demir- Beşiktaş maçı ise 27 Eylül Çarşamba 20.00'de oynanacak.


BOLU'DA KOŞUKAVAK DÖNEMİ
Boluspor Kulübü, Turgay Altay ile yaşanan yol ayrımının ardından teknik direktörlük görevine 1 yıllığına Yalçın Koşukavak'ı getirdi. Deneyimli çalıştırıcı, "Birkaç takviye gerekiyor. Amacım başarılı olmak" dedi.

GÜVEN KARAGÜMRÜK'TE
Trendyol Süper Lig takımlarından Karagümrük, İtalya Serie A ekibi Genoa'dan Güven Yalçın'ı kiralık olarak kadrosuna kattı. 24 yaşındaki forvet daha önce Beşiktaş forması da giymişti.

EFELER'İN RAKİBİ SLOVENYA
A Milli Erkek Voleybol Takımımız, 2023 CEV Avrupa Voleybol Şampiyonası Son 16 Turu'nda bugün 17.30'da Slovenya ile karşılaşacak. D Grubu'nu 4. sırada bitiren millilerimiz, çeyrek finale yükselmeyi hedefliyor.

92 MAÇTA 17 GOLÜ VAR
Merkez orta saha oyuncusu Bitello, kariyerinde 92 karşılaşmada görev aldı. 17 gol atarken 8 asist yaptı. 1 kez kırmızı kart gördü.

YENİ KAPTAN İLKAY GÜNDOĞAN
Türk asıllı İlkay Gündoğan, Almanya Milli Futbol Takımı'nın yeni kaptanı oldu. Yıldız oyuncu, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda Alman milli takımının yeni kaptanı olmaktan onur duyduğunu belirtti.

ARYNA SABALENKA FİNALDE
ABD Açık'ta Aryna Sabalenka ile Mad-i son Keys arasındaki mücadele nefes kesti. 2017 finalisti Keys, ilk seti oyun vermeden 6-0 kazandı. Sonraki setleri 7-6 alan Sabalenka adını finale yazdırdı.

YENİ ADRESİ KATAR OLDU
Katar Ligi ekiplerinden, Al-Duhail, Aston Villa'nın Brezilyalı 10 numarası Philippe Coutinho'yu sezon sonuna kadar kiraladı. Geçen sezon Aston Villa ile 22 maça çıkan 31 yaşındaki Sambacı 1 gol kaydetti.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN