İtalyan yıldız Mario Balotelli’den övgü yağmuru: "Türkiye Ligi İtalya’dan daha iyi"

İtalyan yıldız Mario Balotelli’den Türkiye Ligi ile ilgili övgü dolu sözler geldi. Daha önce Adana Demir’de oynayan yıldız forvet“, Türk futbolunun seviyesi, İtalyan futbolundan daha yüksek” dedi. İşte sizler için derlediğimiz 8 Eylül tarihli TAKVİM gazetesi yurttan ve dünyadan spor haberleri...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 08 Eylül 2023 Güncelleme 08 Eylül 2023, 06:59
İtalyan yıldız Mario Balotelli’den övgü yağmuru: Türkiye Ligi İtalya’dan daha iyi

İÇİNDEKİLER

Türkiye'de daha önce Adana Demirspor'da forma giyen ve şu anda kariyerine İsviçre ekibi Sion'da devam eden Mario Balotelli, İtalyan basınına konuştu. Sion'da bazı problemleri olduğunu anlatan Balotelli, İtalya'ya geri dönüp dönmeme konusunda kararsız olduğunu dile getirdi.

Balotelli, "Geçen yıl birkaç Serie A maçı izledim ve dürüst olmak gerekirse izlerken Türkiye'deki maçlarla kafamda kıyaslama yaptım. Bugün Türk futbolunun seviyesi, İtalyan futbolunun seviyesinden daha yüksek. Serie A kötü bir lig değil ama diğer liglerin seviyesi yükseliyor" dedi. Zamanında Çin'den astronomik bir teklif aldığını ve bu rakamın Suudi Arabistan ekiplerinin teklifini geçtiğini de belirten Balotelli, "Şu anda Arabistan'a gidenlere daha az para teklif edilseydi hiçbir oyuncu oraya gitmezdi" diye konuştu.

YENER İNCE'DEN ÖNEMLİ MESAJLAR
G.Saray Kulüp Doktoru Yener İnce, oyuncular hakkında konuştu. Icardi'nin son maçta sert bir darbe aldığını ve haftaya çalışmalara katılacağını söyleyen İnce, "Zaha sakatken Palace'ta oynamış. Tekrarlamasın diye özel program uyguluyoruz. Hakim Ziyech, salı veya çarşamba takımla çalışmaya başlayacak. Tanguy Ndombele'nin biraz kilo fazlası var ama önceki raporlarına da baktık ve en fit durumunda" şeklinde konuştu.



KUTSAL TOPRAKLARIN ATMOSFERİ İNANILMAZ
Tatilde fırsat bulduğu anlarda soluğu kutsal topraklarda alan G.Saray'ın yıldız ismi Kerem Aktürkoğlu, umre ziyaretinden izlenimlerini aktardı. Aktürkoğlu, "Kutsal topraklarımızın manevi anlamda inanılmaz bir atmosferi var. İlk günden beri hissediyorsunuz. Rabbim gelmek isteyip, gelemeyen herkese nasip eylesin. İnşallah yapmış olduğumuz ibadetleri de kabul etsin" dedi.



ASLAN'A MIDTSJÖ'DEN 3 MİLYON EURO GELİR
Aslan, geçen sezon kadrosuna kattığı Fredrik Midtsjö'yü Pendikspor'a 3 milyon Euro'ya sattığını duyurdu. Oyuncuya teşekkür edildi. 30 yaşındaki futbolcu 3.5 milyon Euro'ya Sarı-Kırmızılı kulübe gelmiş ve 28 maçta 2 gol, 2 asistlik katkı vermişti.

ADA MEDYASINA GÖRE DENNIS DE BİTTİ!
İngiliz medyasına göre Trabzonspor, Nottingham Forest forması giyen Emmanuel Dennis ile anlaşmaya vardı. Yıldız oyuncu kiralık olarak kadroya katılacak. 25 yaşındaki golcü oyuncu geçtiğimiz sezon Nottingham Forest formasıyla 25 maçta 2 gol katkısı sağladı. 8 milyon Euro piyasası olan oyuncunun kulübüyle 2026 yılına kadar sözleşmesi bulunuyor.



DJANINY İLE YOLLAR AYRILDI
Trabzonspor, Yeşil Burun Adalı golcüsü Djaniny Semedo ile yollarını ayırdı. Djaniny'nin ayrılığı TFF'nin sitesinden de açıkladı. Şampiyonluk kadrosunda yer alan tecrübeli oyuncu, Al Fateh ile 2 yıllık sözleşme imzaladı. Trabzonspor formasıyla 94 maça çıkan Djaniny, 20 gol atarken 9 kez de asist yaptı.



DIABATE'DEN 30 BİN EURO
İsviçre Ligi ekibi FC Lasussane Sport, Trabzonspor'un eski oyuncusu Fousseni Diabate'yi kadrosuna kattı. Trabzonspor oyuncuyu bedelsiz olarak Partizan'a vermiş ve sonraki satış maddesi olarak yüzde 5 koydurmuştu. Lausanne'ye 600 bin Euro karşılığında transfer olan Diabate, Trabzonspor'a 30 bin Euro kazandıracak.

ZAHA GALATASARAY'A GÖTÜRMEK İSTEDİ
Beşiktaş'ın yeni transferi Eric Bailly hedeflerini anlattı. Türkiye'ye gelmeden önce Wilfried Zaha ve Didier Zokora ile görüştüğünü dile getiren Fildişili stoper, "Drogba, Kolo Toure, Yaya Toure ve Zokora gibi futbolcuları izleyerek büyüdüm. Zaha beni Galatasaray'a götürmek istedi. Zokora ve Şenol Güneş ile görüştüğümde bana güven verdiler. Tercihimi yaptım. Burada olduğum için iyi hissediyorum. Süper Lig ve Konferans Ligi'ne konsantreyiz. Buraya şampiyon olmaya geldim" dedi.

BAILLY İLK KEZ İDMANA ÇIKTI
Süper Lig'de milli ara sonrası Trabzonspor ile deplasmanda karşılaşacak olan Kara Kartal, 3 günlük iznin ardından hazırlıklarına başladı. Basına kapalı yapılan antrenmanda kondisyon ve taktik çalışmalara ağırlık verildi. Yeni transfer Bailly de ilk idmanına çıktı.



A SPOR'A ANLAMLI ÖDÜL
Türk atçılık ve yetiştiriciliğini, atçılık tarih ve kültürünü, at yarışçılığını ve Türkiye Jokey Kulübü çalışmalarını tanıtmak ve bu doğrultuda medyada yer alan haberlerin değerlendirilip ödüllendirilmesi yoluyla ilgili basın, yayın organlarını teşvik etmek amacıyla düzenlenen Nimet Üyken Basın Ödülleri Yarışması'nda kazananların ödülleri, Veliefendi Hipodromu Şeref Salonu'nda gerçekleştirilen törenle sahiplerini buldu. Türkiye'nin spor ekranı A Spor'a da anlamlı bir ödül verildi. Demet Gedik'in, 'Hayatı Hipodromda geçen bir anne' röportajı da ödül alırken, ödülü TJK Yönetim Kurulu Üyesi Yüksel Göktürk takdim etti.


SAMET'E KULÜP ARANIYOR!
Fenerbahçe'de bu sezon yapılan transferler sonrası geri planda kalan, performansıyla ise İsmail Kartal'ın gözüne giremeyen Samet Akaydin büyük hayal kırıklığı yaşatıyor. Gözden düşen yıldız oyuncunun yönetimle bir toplantı gerçekleştireceği ve takımdan ayrılmak istediği belirtildi. Geçen sezon Fenerbahçe kadrosuna katılan tecrübeli futbolcuya Süper Lig'den ve Avrupa'dan bir çok takımın talip olduğu öğrenildi. Samet Akaydin için eski kulübü Adana Demirspor'un da devreye girdiği gelen bilgiler arasında. Sarı-Lacivertli formayla 25 maça çıkan Samet, gol ve asist ürütemedi. Becao ve Djiku gibi yıldız transferler sonrası takıma girmekte zorlanıyor.



RİCA EDERİM GENÇLERİ ELEŞTİRMEYİN
A Milli Takım Teknik Direktörü Stefan Kuntz, Ermenistan maçı öncesi basın toplantısı düzenledi. Sözlerine U21 takımıyla ilgili başlayan Kuntz, "U21 ile iletişimimiz çok iyi. Oyuncular hakkında devamlı görüşüyoruz. Kazımcan Karataş ve Bartuğ Elmaz da güzel örnek" dedi. Eksiklerin olduğunu belirten Alman hoca, "Sol bekte, forvette eksiklerimiz var. Arda Güler sakat. Değişik bir maç olabilir. Farklı bir oyun sistemi olabilir" diye konuştu. Kuntz, genç oyuncular konusunda uyarılarda bulunurken sözlerini şöyle bitirdi: Türkiye'den ricam var, A Milli Takım'a gelen genç oyuncuları hemen eleştirmeyin. Onları A Milli Takım oyuncusu olarak görmeyin. Adaptasyon süreleri olacak ve bunu yaşayacaklar. Taraftarlardan bu maçta büyük destek bekliyorum.



YOLDAYKEN AT DEĞİŞTİRMEK MODA OLDU!
A Milli Futbol Takımı'nın eski teknik direktörlerinden Ersun Yanal, Kuntz hakkında yapılan eleştirilerin zamansız olduğunu söyledi. Yanal, "Burada bir teknik adamın tartışılması kadar saçma bir şey yok. Biz yoldayken at değiştirmeyi moda haline getirdik, çok seviliyor. En büyük yanlış bu tür tartışmaları gündeme getirip kafamızı başka şeylerle meşgul etmek. Henüz maçlar bitmedi, şanslıyız. Her an her şeyi değiştirebilecek matematik var. Futbolda hiç ummadığımız zamanlarda dönüş yapabilirsiniz. Selçuk'un attığı son saniye golüyle Avrupa Şampiyonası'na katıldık. O zaman hiç tartışılmadı, şimdi niye tartışılıyor!" dedi.

KUNTZ İLE 19. SINAV
EURO 2024 Elemeleri'nde Ermenistan'ı konuk edecek Ay-Yıldızlı ekip, 100 yıllık tarihinde 337'si resmi, 279'u özel toplam 616 maç oynayıp, biri hükmen olmak üzere 239 galibiyet, 145 beraberlik ve 232 yenilgi yaşadı. Kuntz yönetiminde 19. maçına çıkacak milliler, Alman teknik adamla 18 maçın 12'sini kazandı, 4 yenilgi aldı.

ŞANLI'NIN GÖZÜ SÜPER LİG'DE
Sakaryaspor'un 10 yılın ardından 1. Lig'e çıkmasında pay sahibi olan Tuncay Şanlı, hedeflerini anlattı. 41 yaşındaki teknik adam, "Biz bir futbol şehriyiz. O yüzden hedefimiz Süper Lig'e çıkmak" diye konuştu.

BAYERN'DE HEDEF PALHINHA
İngilizler, Bayern Münih'in Fulham'ın 28 yaşındaki Portekizli ön liberosu Palhinha'yı transfer etmek istediğini iddia etti. Ocak'ta Alman ekibinin 40 milyon Euro ödemeye hazır olduğu yazıldı.

EUROBASKET 4 ÜLKEDE
FIBA 2025 Kadınlar Avrupa Basketbol Şampiyonası, ilk kez 4 ülkenin ev sahipliğinde düzenlenecek. Çekya, Almanya, Yunanistan ve İtalya, FIBA Avrupa İcra Komitesi tarafından dört ev sahibi ülke olarak onaylandı

KARŞIYAKA ATAĞA KALKTI
Pınar Karşıyaka, Maccabi'den Darrun Hilliard ile Washington Wizards'tan Vernon Carer Jr'ı transfer etti. Atağa kalkıp şu ana kadar 6 transfere imza atan İzmir ekibinin 1 veya 2 transfer daha yapması bekleniyor.

ALCARAZ YARI FİNALDE
ABD Açık'ta erkeklerin 1 numaralı seribaşı Carlos Alcaraz, 2020 finalisti Alexander Zverev'i (12) 6-3, 6-2 ve 6-4'lük setlerle 3-0 yenerek yarı finalde 2021 şampiyonu Daniil Medvedev'in (3) rakibi oldu.

ANTALYA'YI ŞOK EDEN KAZA
Antalyaspor'un Brezilyalı futbolcusu Naldo Pereria'nın oğlu, kayınpederi ve kayınvalidesi, otomobil ve motosikletin karıştığı kazada yaralandı. Naldo'nun oğlu Davi'nin durumunun kritik olduğu öğrenildi.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN