Sırbistan'da büyük tepki var! Novak Djokovic'in Hande Baladan'ın fotoğrafını beğendi: Sırp vatandaşlar ortalığı karıştırdı

Sırp tenisçi Novak Djokovic’in, ülkesinin finali kaybetmesinin ardından Hande Baladın’ın paylaştığı fotoğrafı beğenmesi Sırp vatandaşlardan tepki gördü. İşte sizler için derlediğimiz 7 Eylül tarihli Spor haberleri...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 07 Eylül 2023 Güncelleme 07 Eylül 2023, 07:00
Sırbistan’da büyük tepki var! Novak Djokovic’in Hande Baladan’ın fotoğrafını beğendi: Sırp vatandaşlar ortalığı karıştırdı

İÇİNDEKİLER

Voleybol Kadınlar Avrupa Şampiyonası'nda Türkiye, finalde Sırbistan'ı 3-2 mağlup ederek tarihi bir başarı kazandı.

Bu maçın ardından milli voleybolcu Hande Baladın, Instagram hesabından, "Çok istedik seni. Yılların emeği! Şampiyonuz." sözlerinin yer aldığı kupalı bir fotoğrafını paylaştı.

2010 yılından bu yana milli voleybolcuyu sosyal medyadan takip eden Sırp tenisçi Novak Djokovich de bu paylaşımı beğendi. Djokovic'in bu beğenisi Sırp vatandaşlarının tepkisini çekti. Sosyal medyadan çok sayıda eleştri alan dünyaca ünlü Sırp raket gelen tepkiler üzerine beğenisini geri çekti.



EFELER'İN HEDEFİ ÇEYREK FİNAL
A Milli Erkek Voleybol Takımı, CEV Avrupa Şampiyonası'nda üst üstte dördüncü kez son 16 turuna yükseldi. Son 16 turunda Slovenya'yla eşleşen Filenin Efeleri güçlü rakibiyle Bulgaristan'ın Varna kentinde karşılaşacak. İtalyan antrenör Alberto Guiliani yönetimindeki milli takım, Slovenya'yı geçerek tarihinde ilk kez çeyrek finale yükselmeyi hedefliyor.


BEŞİKTAŞ PARK FİNAL ADAYI
TFF, Beşiktaş Park Stadı'nı 2026 ve 2027'de düzenlenecek olan Avrupa ya da Konferans Ligi finali için UEFA'ya aday olarak bildirdi. Türkiye Futbol Federasyonu, Beşiktaş Park'ın 2026 ve 2027 yıllarında düzenlenecek Avrupa Ligi finali veya Avrupa Konferans Ligi finallerinden birine ev sahipliği yapılması için aday olarak bildirilmesine karar verildiğini duyurdu. Yapılan açıklamada, "Finallerin ev sahipliğine ilişkin karar UEFA Yönetim Kurulu tarafından 2024 Mayıs ayında yapılacak toplantıda belirlenecektir."ifadeleri kullanıldı. Beşiktaş Park Stadı daha önce de 2019'da iki İngiliz takımı Chelsea ve Liverpool arasında oynanan UEFA Süper Kupası'na ev sahipliği yapmıştı.



KARTAL'IN MULEKA PLANI
Beşiktaş Kongolu forveti Jackson Muleka için Körfez takımlarından gelecek teklifi bekliyor. Beşiktaş'ın Kongolu furveti Jackon Muleka'ya Körfez ekiplerinden çok sayıda teklif geldiği öğrenildi. Beşiktaş yönetimi ise 23 yaşındaki forvetin satışından 6-7 milyon Euro civarında bir gelir hedefliyor. Teknik direktör Şenol Güneş'in oyuncunun performansından meemnun olduğu ancak iyi bir teklif gelmesi halinde satışına onay vereceği ifade ediliyor. Muleka bu sezon forma giydiği 9 maçta 3 gole imza attı.

BAILLY FORMAYI GİYDİ
Beşiktaş'ın yeni transferi Erik Bailly, formayı sırtına geçirdi. Fildişi Sahilli futbolcunun sözleşmesi hakkında bilgi verilmezken, Asbaşkan Emre Kocadağ, "Beşiktaş'a hoş geldin" diyerek oyuncuya başarı diledi.



CENK& SALİH GÖRÜŞME ODASINA
Beiıktaş'ın sözleşmelerini uzatmak için bir süredir görüşmelerini sürdürdüğü Cenk Tosun ve Salih Uçan ile ilgili flaş bir gelişme yaşandı.

Siyah- Beyazlılar'ın yaptığı teklifleri kabul etmeyen iki futbolcu için Başkan Ahmet Nur Çebi'nin devreye girdiği iki futbolcuyla kısa süre içerisinde bir görüşme yapacağı ifade edildi. Çebi'nin yapacağı görüşmede 2 futbolcu ile de yeni sözleşme konusunda anlaşma sağlanması bekleniyor.



İŞTE 91'İN SIRRI
G.Saray'ın yeni yıldızı Tanguy Ndombele'nin 91 numara sırrı ortaya çıktı. Ndombele, Fransa'da büyüdüğü bölge olan Longjumeau'ya olan aidiyeti sebebiyle bu tercihi yaptı.

İngiliz ekibi Tottenham'dan Galatasaray'a transfer olan Tanguy Ndombele, Cimbom'da 91 numaralı formayı terletecek. Geçtiğimiz sezon kiralık forma giydiği Napoli'de de 91 numarayı seçen 26 yaşındaki oyuncunun bu tercihi merak konusu olurken, Ndombele'nin sırrı da çözüldü. Demokratik Kongo kökenli yıldız, Fransa'da büyüdüğü bölge olan Longjumeau'nun numarasını seçti. Olumsuz şartlar sebebiyle başarıya ulaşmak zor olduğu için, Ndombele de bölgeye olan aidiyet duygusunu ön plana çıkaran isimlerden biri olarak kayıtlara geçti. Bilindiği üzere Fransa'da yaşayan Cedric Bakambu, Sacha Boey, Mbaye Diagne gibi isimler de forma seçerken benzer tercihlerde bulunmuşlardı.



NDOMBELE GİBİSİ YOK
Dünyaca ünlü Portekizli çalıştırıcı Jose Mourinho, 2019-2021 arasında Tottenham'da görev yaptığı dönemdeki öğrencisi Tanguy Ndombele ile ilgili çarpıcı ifadeler kullanmıştı. Mourinho'nun, "Yetenek, yaratıcılık ve çevre kontrolü açısından Avrupa'da Ndombele gibi ikinci bir futbolcu bulunmuyor" sözleri, oyuncunun transferi sonrası yeniden gündem oldu.



MIDSTJÖ GİTTİ SIRA DUBOIS'DA
G.SARAY'DA takıma katılan oyuncular dışında ayrılan isimler de dikkati çekiyor. Sarı-Kırmızılılar'da görev yapan Fredrik Midtsjö'nün yeni adresi Pendikspor oldu. Kulüpler arasındaki sorunların giderildiği ve resmi imzanın an meselesi olduğu öğrenildi.

Cimbom'dan ayrılması beklenen bir diğer oyuncu da Leo Dubois. UEFA'ya verilen listede yer almayan Dubois için Pendikspor'dan teklif geldiği öğrenildi. 28 yaşındaki Fransız oyuncuya Başakşehir de ilgi gösteriyor.



DEVLER LİGİ'NİN FAVORİSİ CITY
Şampiyonlar Ligi'nde Türkiye'yi temsil edecek tek takımımız Galatasaray'ın şampiyonluk oranı belli oldu. Okan Buruk yönetimindeki Cimbom'un zafere uzanma oranı 200 olarak açıklandı. Devler Ligi'nde 2023-2024 sezonunun favorisi ise son şampiyon Manchester City gösterildi. City'ye verilen oran ise 2.7 olarak dikkati çekti. İngiliz ekibinin ardından 5.5 oran ile Bayern Münih ve 7.6 orana sahip olan Real Madrid yer alıyor.



YENİDEN DOĞUŞUN KAHRAMANI ÖZBEK
İtalyan basını, Galatasaray Başkanı Dursun Özbek ile ilgili bir analiz yayınladı. Analizde, "Özbek, 2015'ten 2018'e kadar başkanlık yaptı. 2022'den itibaren çok iddialı bir büyüme projesiyle yeniden kulübe döndü. Bu nedenle, cirosuyla, prestijli Avrupa futbol sahnesinde giderek daha fazla yer açmaya yönelen Türk kulübünün yeniden doğuşunun mutlak kahramanı odur" denildi.



EMİN'İN ADRESİ WESTERLO
Aslan'ın 20 yaşındaki stoperi Emin Bayram, Belçika ekibi Westerlo ile 1 yıllığına anlaştı. Daha önce Stoke City ile de anılan Bayram'ın kiralık sözleşmesinde zorunlu oynama ve satın alma maddesinin de olduğu öğrenildi.

RİZE'DEN EKUBAN YALANLAMASI
Süper Lig ekibi Çaykur Rizespor, Ganalı futbolcu Caleb Ekuban'ın transfer edileceği yönünde çıkan haberlerin gerçeği yansıtmadığını duyurdu. Daha önce Trabzonspor'da da oynayan Ekuban, Genoa'da forma giyiyor.

ÇAĞDAŞ ATAN BAŞAKŞEHİR'DE
Çağdaş Atan, Kayserispor'daki görevinden istifa etti. Emre Belözoğlu ile yollarını ayıran Başakşehir'in teknik direktörlük için Çağdaş Atan ile anlaştığı öğrenildi. Atan hemen takımın başına geçecek.

HANSİ FLİCK İÇİN KARAR ANI
Almanya Milli Takımı'nda Hansi Flick'in geleceğinin Fransa ve Japonya maçlarına bağlı olduğu iddia edildi. Flick ile yollar ayrılırsa Julian Nagelsmann ve Oliver Glasner, hoca adayları arasında.

ZEHRA'DAN DÜNYA REKORU
Milli yüzücü Ada Zehra Anlatıcı, İtalya'daki Down Sendromlular Avrupa Şampiyonası'nda 200 metre kurbağalamada dünya rekorunun sahibi oldu. Anlatıcı, "Hedefim her zaman altın madalya" dedi.



YASHİN ÖDÜLÜNE ADAY!
F.Bahçe'nin yeni kalecisi Dominik Livakovic, Ballon d'Or'da yılın en iyi kalecisine verilen Yashin ödülüne aday gösterildi. Hırvat kalecinin yanı sıra, Yassine Bounou, Courtouis, Ederson, Mike Maignan, Emiliano Martinez, Andre Onana, Ramsdale, Brice Samba ve Ter Stegen de ödüle aday durumda. Livakovic'in milli ara sonrası ilk maçına çıkması bekleniyor.



ADANA DEMİR'İN HEDEFİ EMRE MOR
F.Bahçe'de yıldız futbolcu Emre Mor, Konferans Ligi kadrosuna yazılmadı. Morali bir hayli bozuk olan Mor ile ilgili flaş bir iddia ortaya atıldı. Adana Demirspor'un Emre Mor'u kiralamak için harekete geçtiği öğrenildi. Adana Demirspor ve Fenerbahçe bu hafta içerisinde masaya oturacak.



İSMAIL YÜKSEK'TEN VAZGEÇMEDİLER
Bayer Leverkusen, yaz transfer sezonunda kadrosuna katmak istediği İsmail Yüksek'ten vazgeçmiyor. Alman ekibinin devre arasında Fenerbahçe'nin kapısını bir kez daha çalacağı öğrenildi. Teknik direktörlük koltuğuna İsmail Kartal'ın oturmasıyla birlikte ilk 11'de şans bulan yıldız oyuncu performansıyla göz dolduruyor. İsmail Yüksek bu sezon ortaya koyduğu başarılı performansla taraftarlardan tam not alıyor.



ANCELOTTI ARDA'YI BIRAKMADI
Real Betis transferin son gününde milli yıldızı istedi... İtalyan hoca ise izin vermedi. İspanyol medyası Real Betis'in geçtiğimiz hafta Real Madrid forması giyen yıldız oyuncu Arda Güler'i transfer etmek istediğini iddia etti. Real Madrid'e teklifini ileten Real Betis, İspanyol devine Arda Güler'i oynatma sözü verdi. Tüm karşılaşmalarda garanti olarak 11'de sahaya süreceğini söyleyen Real Betis'e olumsuz cevap verildi. Real Madrid Teknik Direktörü Carlo Ancelotti, Şampiyonlar Ligi kadrosuna yazdığı yıldızının takımdan ayrılmasına izin vermedi. Sakatlık sürecini atlatmak isteyen genç yıldız çalışmalarını tüm hızıyla sürdürüyor. Diz sakatlığı yaşayan milli oyuncunun eylül ayının sonuna doğru forma şansı bulması bekleniyor.



FENERBAHÇE'YE 15'LIK YILDIZ
İzmir'in amatör kulüplerinden Bergama Gençlerbirliği'nin 15 yaşındaki oyuncusu Kerem Gündüz, Fenerbahçe altyapısına transfer oldu. Bergama ekibinde 9 yıldır futbol eğitimi alan 2009 doğumlu Kerem, U15 Milli Takımı'nda da forma giyerek amatör ligden milli takımlara gitmeyi başarmıştı.



NDIDI TAKTİĞİ!
Fenerbahçe 6 numara transferi için acele etmiyor. Görüştüğü isimlerin yüksek bonservis ve maaş beklentisi üzerine geri adım atan Sarı-Lacivertli Yönetim, transferin son günlerine doğru yeniden harekete geçecek. Fenerbahçe'nin İngiltere Championship ekiplerinden Leicester City'de forma giyen 26 yaşındaki Wilfred Ndidi için transferin bitimine kısa bir süre kala yeniden harekete geçeceği öğrenildi. İngiliz ekibi yüksek maliyeti nedeniyle oyuncuyu elinden çıkarmak zorunda. Fenerbahçe de bu süreyi koz olarak kullanacak.



MİLLİLERİMİZ ESKİŞEHİR'E GİTTİ
2024 Avrupa Şampiyonası Elemeleri'nde yarın Ermenistan ile karşılaşacak A Milli Futbol Takımımız, maçın oynanacağı Eskişehir'e gitti. Sabah yapılan antrenmanla Ermenistan karşılaşmasının hazırlıklarına devam eden Ay-Yıldızlı ekibimiz, daha sonra otobüsle Riva'dan İstanbul Havalimanı'na geçti. Milli takım kafilesi, buradan kalkan uçakla Eskişehir'e hareket etti. Milli kafileye, Türkiye Futbol Federasyonu Milli Takımlardan Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Hamit Altıntop başkanlık yaptı.

ERMENİSTAN MAÇINA İTALYAN HAKEM
Türkiye A Milli Futbol Takımı'nın, 2024 Avrupa Şampiyonası Elemeleri D Grubu'nda Ermenistan ile Eskişehir'de oynayacağı maçın hakemleri belli oldu. Eskişehir Yeni Stadyumu'nda yarın oynanacak olan ve TSİ 21.45'te başlayacak karşılaşmayı İtalya Futbol Federasyonu'ndan Daniele Orsato yönetecek. Orsato'nun yardımcılıklarını Ciro Carbone ve Alessandro Giallatini yapacak.



EMMANUEL DENNIS HAMLESİ
İngiliz ekibi Nottingham Forest'ın Nijeryalı forveti Emmanuel Dennis'in Al-Tai'ye transferi son anda iptal oldu. Devreye giren Trabzonspor, transferi bitirme aşamasına getirdi. 1 sene kiralık olarak Emmanuel Dennis Trabzonspor forması giymeye çok yakın. Karadeniz Fırtınası bu transfer için yabancı kontenjanında yer açmayı planlıyor. 2022 yılında Watford'tan Nottingham Forest'a 14.8 milyon Euro bonservis bedeliyle transfer olan 25 yaşındaki yıldız futbolcu, 8 kez de Nijerya Milli Takımı'nda oynadı. Premier Lig'de 52 maçta 12 gol attı.

FIRTINA'DA İKİ AYRILIK
Trabzonspor'da Doğucan Haspolat Belçika ekibi Westerlo'ya transfer oldu... Genç oyuncu Belçika ekibiyle 4 yıllık sözleşme imzaladı. Yeşil Burun Adalı golcü Djaniny ise Suudi ekibi Al Fateh ile anlaşma sağladı.



BERAT İDMANA ÇIKTI
Fırtına'nın Suudi takımı El-Ittfaq'tan sezon sonuna kadar kiraladığı eski oyuncusu Berat Özdemir Bordo-Mavili takımlar dün ilk idmanına çıktı. Sakatlıkları sona eren Trezeguet ve Fernandez de idmanda yer aldı.

MURAT CEM SAKARYA'DA
Yeni sezon için transfer çalışmalarını sürdüren Trendyol 1. Lig ekibi Sakaryaspor, geçtiğimiz sezon Giresunspor forması giyen 24 yaşındaki orta saha oyuncusu Murat Cem Akpınar'ı kadrosuna kattı.

ANTEP SUMUDİCA'YA EMANET
Gaziantep FK'da Erdal Güneş'ten boşalan teknik direktörlük görevine Rumen teknik direktör Marius Sumudica'nın getirildiği belirtildi. Tecrübeli çalıştırıcının bugün Gaziantep'e geleceği ifade edildi.

EL-ITTİFAQ'TAN GRAY HAMLESİ
Suudi Arabistan Ligi takımlarından El-Ittıfaq, Everton'dan 27 yaşındaki Jamaikalı sol kanat oyuncusu Demarai Gray'i 10 milyon Dolar karşılığında renklerine bağladı. Gray yeni takımı ile 4 yıllık kontrat imzalayacak.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN