Trabzonspor'un anlaşmaya vardığı Fransız yıldız Mendy bugün geliyor!

Angers’in dünkü antrenmanına katılmayan 23 yaşındaki orta saha oyuncusunun bugün Trabzon’da olması bekleniyor. İşte sizler için derlediğimiz 6 Eylül TAKVİM gazetesi spor haberleri...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 06 Eylül 2023 Güncelleme 06 Eylül 2023, 07:00
Trabzonspor’un anlaşmaya vardığı Fransız yıldız Mendy bugün geliyor!

İÇİNDEKİLER

Trabzonspor'un kadrosuna katmak için gün saydığı Batista Mendy için kulübü Trabzonspor'un teklifini kabul etmişti. Oyuncuyla da nihai görüşmeleri yapan Trabzonspor oyuncuyu şehre getirmek için büyük çaba sarf ediyor. Mendy dün dikkat çeken bir kararla Angers'in sabah antrenmanına çıkmadı. Fransa medyasında yer alan haberde oyuncunun transferinin tamamlanmak üzere olduğu ifade edildi.

Ayrıca Mendy'in Trabzonspor'dan gelen ikinci teklifi kabul ettiği de belirtildi. Genç futbolcu, yapılacak son görüşmelerin ardından kendisini Bordo- Mavili renklere bağlayacak resmi sözleşmeye imza atacak. 23 yaşındaki Mendy, Nantes altyapısından yetişirken 2021'de Angers'e transfer oldu. Ligue 1'de geçen sezon tam 35 karşılaşmaya çıkan, 3 kez de Fransa Kupası'nda forma giyen genç futbolcu, orta sahada özellikle defansif performansıyla dikkat çekiyor.



BERAT TRABZON'DA
Fırtına eski oyuncusu, yeni transferi Berat Özdemir'e kavuştu. 25 yaşındaki futbolcu, Al-Ettifaq'tan kiralık olarak alındı. Berat, "Eve geldim. Çok mutluyum. Giderken ağlayarak gitmiştim. Hazır geldim. Tek isteğim Beşiktaş maçında tribünlerin dolması. Trabzon masadaysa benim için konu kapanmıştır" dedi.

ALZATE'YE OLIMPIAKOS KANCASI
Trabzon'un transfer etmek istediği Steven Alzate'yi Olimpiakos da kadrosuna katmak istiyor. Brighton forması giyen 24 yaşındaki yıldız yakın zamanda kararını verecek.

COLLEY VARSA SORUN YOK
Beşiktaş'ın Gambiyalı stoperi Omar Colley gösterdiği performansla dikkat çekiyor. 30 yaşındaki futbolcu performansıyla Şenol Güneş'in değişilmezleri arasına girerken skorer görüntüsüyle de öne çıkıyor. Yıldız futbolcu forma giydiği son 4 maçta 3 gol kaydetti. Kara Kartal Omar Colley'in forma giydiği son 18 maçta ise rakiplerine yenilmedi. Bu maçların 15'ini kazanan Siyah- Beyazlılar, 3 kez de saharan beraberlik ile ayrıldı. Geçen sezon Sampdoria'dan transfer olan yıldız futbolcunun Beşiktaş ile olan sözleşmesi 2025 yılında sona erecek.



UEFA LİSTESİ AÇIKLANDI
UEFA Konferans Ligi D Grubu'nda mücadele edecek Beşiktaş, oyuncu listesini UEFA'ya bildirdi. Kaleci: Mert, Ersin, Utku. Savunma: Amartey, Bailly, Onur Bulut, Colley, Rosier, Tayfur Bingöl, Masuaku. Orta saha- Forvet: Gedson, Ghezzal, Amir, Onana, Chamberlain, Rashica, Demir Ege, Salih, Necip, Zaynutdinov, Aboubakar, Semih Kılıçsoy, Muleka, Rebic, Cenk Tosun.

ERMENİSTAN MESAİSİ SÜRÜYOR
A Milli Takımımız, cuma günü 2024 Avrupa Şampiyonası Elemeleri D Grubu'nda Ermenistan ile oynayacağı maçın hazırlıklarını sürdürdü. İdman öncesi konuşan Merih Demiral,"Ermenistan maçı, çok zorlu geçecek. Çok önemli bir maç. Eskişehir'de her zaman çok güzel bir atmosfer oluyor, o da bizim için bir şans. 3 puanı almak için elimizden gelenin en iyisini yapacağız" ifadelerini kullandı.

UMUT'UN YERİNE HALİL
Umut Nayir sakatlığı nedeniyle A Milli Takım kadrosundan çıkartılırken, yerine Halil Dervişoğlu davet edildi.

MIGUEL CRESPO İMZAYI ATIYOR
Fenerbahçe'nin Portekizli orta sahası Miguel Crespo ile ilgili flaş bir gelişme yaşandı. Yıldız futbolcunun dün İstanbul'a gelen menajerinin Fenerbahçe ile yeni kontrat konusunda anlaşma sağladığı ve resmi imzaların kısa süre içerisinde atılacağı öğrenildi. Yönetimin Crespo'nun sözleşmesini uzatıp daha yüksek bir bonservisle elinden çıkarmak isteyeceği de gelen haberler arasında. 26 yaşındaki yıldız ismi uzunca bir süre Genoa ile anılmış ancakm yapılan görüşmelerden sonuç çıkmamaıştı.

VAN DE BEEK İDDİASI GELDİ
Fenerbahçe'nin orta saha transferi için Manchester United forması giyen Donny Van de Beek ile ilgilendiği öğrenildi. 26 yaşındaki orta saha oyuncusunun transfer edilmesi halinde Ocak ayında listeye eklenmesi bekleniyor. Hollandalı futbolcunun Kırmızı Şeytanlar ile olan kontratı 2025 yılında sona erecek.

SALİH ÖZCAN: TEKLİF YAPTILAR
İsmi sık sık Galatasaray'ın yanı sıra Fenerbahçe ile de anılan Borussia Dortmund'lu Salih Özcan'dan transfer itirafı geldi. Derin Futbol programına konuşan gurbetçi futbolcu, "Evet Galatasaray'dan da Fenerbahçe'den de resmi teklif geldi. Galatasaray menajerimle görüşme gerçekleştirdi. Onlara da dedik. Şu anda Türkiye'ye gelmeye sıcak bakmıyoruz" açıklamasını yaptı.

SÜPER LİG ARTIK 7. SIRADA
Süper Lig'de son yılların en heyecanlı transfer dönemi yaşanıyor. 15 Eylül'e kadar transferin süreceği Süper Lig bu sezon gelen flaş isimlerle beraber değerine değer kattı. Avrupa'nın en değerli ligler sıralamasında zirveyi yine 10.4 milyar Euro ile Premier Lig kimselere kaptırmazken, büyük atılım yapan Süper Lig 1.1 milyar Euro ile listede 7. sıraya yerleşti. Süper Lig böylece Hollanda, Rusya ve Belçika gibi ligleri de geride bıraktı.

UEFA'YA KADRO BİLDİRİLDİ
G.Saray, Şampiyonlar Ligi'nde görev yapacak kadroyu duyurdu. Liste şöyle: Kaleci: Muslera, Günay Güvenç, Jankat Yılmaz. Savunma: Sacha Boey, Angelino, Davinson Sanchez, Kaan Ayhan, Victor Nelsson, Emin Bayram, Abdülkerim Bardakcı, Kazımcan Karataş. Orta saha-Forvet: Kerem Aktürkoğlu, Kerem Demirbay, Wilfred Zaha, Tete, Hakim Ziyech, Sergio Oliveira, Lucas Torreira, Ndombele, Mertens, Barış Alper, Icardi, Bakambu.

AL DUBOIS'YI VER BERKAY'I
Galatasaray, UEFA'ya kadrosunu göndermesine rağmen Süper Lig için transfer çalışmalarını sürdürüyor. Kadronun yerli kalitesini artırmaya yönelik hamleler yapmak isteyen Sarı-Kırmızılılar'ın gündemine Başakşehir'den Berkay Özcan geldi. Okan Buruk'un eski öğrencisi olan yıldız futbolcu için düğmeye basan yönetimin Başakşehir'e Leo Dubois'yı teklif ettiği öğrenildi. Yönetim bu transferi bitirirse hem iyi bir yerli futbolcuyu kadrosuna katacak hem de 14 yabancı krizini aşacak.

KARTAL'DAN KONGRE ÇAĞRISI
Fenerbahçe Teknik Direktörü İsmail Kartal, Tüzük Tadil Kongresi ile ilgili yaptığı açıklamada, "9 Eylül Cumartesi Günü Tüzük Tadil Kongremizde olacağım. Tüm üyelerimizi bu toplantıya bekliyoruz" ifadelerini kullandı.

EMRE MOR BİLDİRİLMEDİ!
Fenerbahçe'nin UEFA Konferans Ligi grupları için UEFA'ya bildirdiği kadrosu belli oldu. Sarı Lacivertliler'in bildirdiği listede Emre Mor'un dışında geçen sezon gelen Samet Akaydin'in olmaması dikkat çekti.

FENER FAVORİ GÖSTERİLİYOR
OPTA verilerine göre; UEFA Konferans Ligi şampiyonluğu için favori takım Aston Villa. Fenerbahçe'de 86.1 katsayı puanı ile favori takımlar içinde 2. sırada yer alıyor. Sarı-Lacivertliler Konferans Ligi'nde H Grubu'nda Ludogorets, Spartak Trnava, Nordsjaelland'la ile birlikte yer alıyor. UEFA Konferans Lig'ndeki bir diğer temsilcimiz Beşiktaş ise 84.3 katsayı puanıyla 7. favori konumunda bulunuyor.

ŞAMPİYON OLACAĞIZ
Beşiktaşlı yönetici Umut Şenol, "Öncelikle söyleyeyim 'Şampiyon olacağız,' Aliya İzzetbegoviç'in en ünlü sözü "Ve her şey bittiğinde, hatırlayacağımız şey; düşmanlarımızın sözleri değil, dostlarımızın sessizliği olacaktır." sözüdür. Sen ben yok Beşiktaş var" mesajını paylaştı.

SAMSUN UMUT'U İSTİYOR
Siyah-Beyazlılarda performansıyla teknik heyetin gözünden düşen isimlerden olan Umut Meraş için Süper Lig ekibi Samsunspor devrede. Karadeniz temsilcisi daha önce de nabız yokladığı tecrübeli oyuncu için yeniden temaslarını sıklaştırdı. Kulüpler arasında görüşmelerin sürdüğü belirtilirken transferin kısa süre içerisinde netleşmesi bekleniyor.

ALTAY DA LİSTEDE YER ALDI
UEFA Şampiyonlar Ligi'nde Galatasaray ile aynı grupta yer alan Manchester United'da milli kaleci Altay Bayındır'ın ismi UEFA kadrosunda yer aldı.Yıldız isim Fenerbahçe'den 5 milyon Euro'ya Ada ekibine katılmıştı.

SETIEN DÖNEMİ KAPANDI
LA Liga ekibi Villarreal'de teknik direktör Quique Setien'in görevine son verildi. Kulüpten yapılan açıklamada, 64 yaşındaki İspanyol teknik adama emeklerinden dolayı teşekkür edildi.

TSYD KUPASI EKİM AYINDA
Türkiye Spor Yazarları Derneği (TSYD) Ankara Şubesi tarafından geleneksel olarak düzenlenen TSYD Ankara Kupası'nın 56'ncısı, 2024 Avrupa Futbol Şampiyonası elemeleri için Ekim ayında verilecek milli arada oynanacak.

GÜNEŞ YERİNE SUMUDICA
Gaziantep FK, Teknik Direktör Erdal Güneş ile yollarını ayırdığını duyurdu. Kırmızı- Siyahlılar, eski çalıştırıcısı Marius Sumudica ile görüşmelere başladı. Rumen çalıştırıcı kısa sürede Türkiye'ye gelecek.

LIVERPOOL'A ÇILGIN TEKLİF
İngiliz basını Salah'ı transfer etmek isteyen Suudi Kulübü Al-Ittihad'ın Mısırlı futbolcu için Liverpool'a 200 milyon Sterlin teklif edeceğini öne sürdü. Suudi Arabistan'da transfer dönemi yarın sona erecek.

CHERIF NDIAYE KIZILYILDIZ'DA
Sırbistan ekibi Kızılyıldız, Adana Demirspor'un Senegalli forveti Cherif Ndiaye'yi 4 milyon Euro'ya kadrosuna kattı. 27 yaşındaki futbolcuyla 3+1 yıllık sözleşme imzalandığı belirtildi.

INZAGHİ İLE YOLA DEVAM
İtalya Serie A takımlarından Inter, teknik direktör Simone Inzaghi'nin sözleşmesinin 2025 yılına kadar uzatıldığını duyurdu. İtalyan teknik adam Milano ekibinden yıllık 5,5 milyon Euro ücret alacak.

ALCARAZ HATA YAPMADI
Sezonun son Grand Slam tenis turnuvası ABD Açık'ta erkeklerin 1 numaralı seribaşı Carlos Alcaraz, Matteo Arnaldi'yi 6-3, 6-3 ve 6-4'lük setler sonucunda 3-0 yenerek adını çeyrek finale yazdırdı.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN