Ve beklenen uçak indi! Erden Timur bir taşla iki kuş vurdu! Vecino transferinin iptal sebebi...

Galatasaray, Lazio'dan transfer etmeyi düşündüğü Matias Vecino'nun transferini beklenmedik bir şekilde iptal etti. Kulüp yönetimi başlangıçta transferi açıklamıştı, ancak taraftarlar Vecino'nun takıma gelmesine karşı çıktı ve sosyal medya kampanyası başlattı. Vecino yerine yapılan yeni transferler taraftarlar arasında büyük bir ilgi uyandırdı. İtalyan basını ise Vecino transferinin iptal nedeni hakkında bir iddia ortaya attı.

Giriş Tarihi 05 Eylül 2023, 13:59 Güncelleme 05 Eylül 2023, 14:15
Ve beklenen uçak indi! Erden Timur bir taşla iki kuş vurdu! Vecino transferinin iptal sebebi...

İÇİNDEKİLER

Galatasaray, transfer piyasasında son dönemde oldukça hareketli bir şekilde ilerliyor. Galatasaray'da transfer dönemi sona yaklaşırken kulüp büyük bir hızla çalışmalarını sürdürüyor. Şampiyonlar Ligi'ne katılacak oyuncu listesini vermek için sadece bir gün kaldı ve bu süre zarfında özellikle stoper ve 8 numara pozisyonlarına takviye yapılması planlanıyor. Taraftarların baskısıyla vazgeçildiği iddia edilen Vecino transferi iptal oldu. TFF'nin iki oyuncunun lisans kayıtlarını açmasıyla Vecino yerine gelen iki isim belli oldu.

Vecino'nun transferi için özel bir jet kiralayan Galatasaray, bu jetle İtalya'ya doğru yol almıştı. Ancak jet, yolculuk sırasında rotasını İngiltere'ye çevirdi. Bu sıradışı hareket, futbol dünyasında büyük bir merak konusu haline geldi.

Vecino yarın öğlen yapılacak olan Lazio antrenmanına katılacak.

TARAFTARIN İSTEDİĞİ OLDU

Sosyal medyada ise bu transferin iptal edilme sebebini, Twitter'daki taraftar baskısı olarak belirten iddialar gündeme geldi. Vecino'nun Galatasaray' gelmesini istemeyen taraftarlar binlerce paylaşımda bulunarak sosyal medyada adeta kaos çıkardı.

VECINO GİTTİ YERİNE 2 YILDIZ İSİM GELDİ

Kulüp, Tanguy Ndombele ve Davinson Sanchez'in TFF lisans kayıtlarını açtı.

TOPLAM 104 MİLYON EURO EDİYOR

Galatasaray, Tanguy Ndombele ve Davinson Sanchez ile sözleşme şartlarında anlaşmaya vardı. Toplamda 104 milyon euro değerindeki bu transferler, sarı-kırmızılı takımın kadrosunu güçlendirecek.

Tanguy Ndombele, 26 yaşında ve 1.81 boyunda. Geçtiğimiz sezon Napoli'de kiralık olarak oynadı ve 40 resmi maçta 2 gol atıp 1 asist yaparak performansını gösterdi. Tottenham'a 2019/20 sezonunda 62 milyon euro karşılığında transfer olan Ndombele, Premier Lig'de 3 sezonda 91 maçta forma giydi, 10 gol atıp 9 asist yaptı.

Davinson Sanchez ise 27 yaşında ve 1.87 boyunda. 2017-18 sezonunda 42 milyon euro karşılığında Tottenham'a transfer olan Kolombiyalı savunmacı, Tottenham formasıyla 200'den fazla resmi maça çıktı. Ancak geçen sezon Cristian Romero'nun transferi sonrası ikinci plana düştü ve sadece 13 maçta ilk 11'de yer aldı.

VECINO TRANSFERİNİN İPTAL SEBEBİ ORTAYA ÇIKTI

Sarı-kırmızılı Galatasaray, Matias Vecino transferini iptal etti. Transfer iptalinin taraftar baskısı olduğu iddia edildi.

İtalyan basını tarafından iddia edilene göre, Lazio'nun teknik direktörü Maurizio Sarri, Vecino'nun transferini kişisel olarak engelledi.

SARRI'DEN FORMA SÖZÜ

İtalyan basınına göre Sarri, oyuncusuna daha fazla forma şansı vereceğine dair güvence verdi.