Nicolas Pepe'nin transferinde sıcak saatler: Siyah-Beyazlı takımla anlaştı

Arsenal’in yıldızının Beşiktaş’tan gelen teklifi kabul ettiği ve Siyah-Beyazlı takım için sağlık kontrolünden geçeceği iddia edildi. İşte sizler için derlediğimiz 5 Eylül tarihli TAKVİM gazetesi yurttan ve dünyadan spor haberleri...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 05 Eylül 2023 Güncelleme 05 Eylül 2023, 07:03
Nicolas Pepe’nin transferinde sıcak saatler: Siyah-Beyazlı takımla anlaştı

İÇİNDEKİLER

Arsenal'in Fildişi Sahilli sağ kanat oyuncusu Nicolas Pepe'nin transferinde sıcak saatler yaşanıyor. L'Equipe'in haberine göre; daha önce Beşiktaş'ın teklifini reddeden Pepe, sonunda ikna oldu ve Siyah-Beyazlı takımla anlaştı.

Haberde 28 yaşındaki oyuncunun İstanbul'a gelmeden önce Paris'te sağlık kontrolünden geçtiği ileri sürüldü. Arsenal Teknik Direktörü Mikel Arteta'nın kadroda düşünmediği Nicolas Pepe, geçtiğimiz sezonu Fransa'nın Nice takımında kiralık geçirmişti. Pepe 28 maçta 8 gol, 1 asistle oynadı. Pepe'nin İngiliz takımıyla olan sözleşmesi 2024'te sona erecek.

VINICIUS'A FULHAM ENGELİ
Trabzonspor'un forvet bölgesi için görüşmelerini sürdürdüğü 28 yaşındaki Brezilyalı forvet Carlos Vinicius'un transferinin külübü Fulham'ın santrfor pozisyonundaki sayı yetersizliğinden dolayı gerçekleşmediği öğrenildi.



BERAT İMZAYI ATTI
Trabzonspor'un önceki gün Suudi takımı Al-Ittifaq'tan sezon sonuna kadar kiraladığı eski oyuncusu Berat Özdemir sağlık kontrollerinden geçtikten sonra dün İstanbul'da Başkan Ertuğrul Doğan'ın ofisinde resmi sözleşmeyi imzaladı. İmza sonrası konuşan başarılı futbolcu, "Yeniden Bordo-Mavili formayı giyecek olmanın heyacanını yaşıyorum. Takıma katkı sağlamak için her şeyimi vereceğim. Taraftarımızla buluşacağım günü iple çekiyorum" dedi. Trabzonspor, 25 yaşındaki Berat Özdemir'e 2023-2024 sezonu için 33 milyon TL maaş ödeyeceğini açıkladı. Yıldız oyuncu için Suudi kulübüne kiralama ücreti ödemeyeceğini belirtti.

TAYFUR YENİDEN YUVASINA DÖNDÜ
Beşiktaş, geçen sezon Alanyaspor'dan kiraladığı ve bir süredir bonservisini almak için Alanyaspor ile görüştüğü Tayfur Bingöl'de mutlu sona ulaştı. 30 yaşındaki futbolcunun bonservisini alan Siyah-Beyazlılar'dan yapılan resmi açıklamada, "Profesyonel fubolcu Tayfur Bingöl'ün bonservisiyle transferi hususunda Alanyaspor kulübüyle anlaşmaya varılmıştır. Bingöl'e evine hoş geldin diyor, üstün başarılar diliyoruz" denildi. Futbolcu için Alanya ekibine 1 milyon Euro bonservis ödenecek. Bingöl, geçen sezon Beşiktaş'ta forma giydiği 29 maçta 2 gol, 2 asist kaydetti.

GÖKDENİZ İLE 3 YILLIK ANLAŞMA
Transfer çalışmalarını sürdüren Galatasaray, Almanya Ligi'nde Borussia Dortmund U19 Takımı'nda forma giyen 17 yaşındaki orta saha oyuncusu Gökdeniz Gürpüz ile 3 yıllığına el sıkıştı.

10 GOLE KATKI VERDİ
Futbolcunun ailesinin Almanya'dan İstanbul'a taşınmaya hazırlandığı öğrenildi. Genç oyuncu, 18 yaşının altında olduğu için bazı resmi prosedürlerin tamamlanması ve sonrasında bu transferin resmen açıklanması bekleniyor. Şu ana kadarki futbol kariyerinde 31 karşılaşmaya çıkan futbolcu 5 gol, 5 de asist üretti.

TFF'YE YENİ SPONSOR
Türkiye Futbol Federasyonu, BtcTurk ile sponsorluk sözleşmesi imzaladı. İmza törenine TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi, BtcTurk Üst Yöneticisi (CEO) Özgür Güneri, A Milli Erkek Futbol Takımı Teknik Direktörü Stefan Kuntz, A Milli Kadın Futbol Takımı Teknik Direktörü Necla Güngör Kıragası, E Milli Takımlar Teknik Direktörü Tolga Atalay katıldI. Törende konuşan, başkan Büyükekşi "BtcTurk, 2020 yılından bu yana Milli Futbol Takımlarımızın ana sponsoru. Bugün yol arkadaşlığımızı 4 yıl daha uzatacağız. BtcTurk ile yaptığımız sponsorluk anlaşmasının futbolumuza büyük bir güç ve sinerji katacağına inanıyorum" dedi.

RAMOS 18 YIL SONRA SEVILLA'DA
PSG'den ayrıldıktan sonra Galatasaray'ın transfer etmek için görüşme yaptığı Sergio Ramos'un yeni adresi belli oldu. 37 yaşındaki İspanyol stoper, Sevilla ile anlaştı. Resmi sözleşmeyi imzalamak için San Pablo Havalimanı'na giden ünlü futbolcu, "Buraya gelmek babama, dedeme ve Puerta'ya bir borçtu" dedi. İddiaya göre; Galatasaray'dan gelen yıllık 4.5 milyon Euro, Suudi Arabistan'dan da yıllık 20 milyon Euro teklifi reddeden Ramos, Sevilla'dan 2 yıl için 2 milyon Euro kazanacak. 2005'te Real Madrid'e 27 milyon Euro bedelle transfer olan deneyimli stoper, 18 yıl sonra yuvasına geri dönmüş olacak. Ramos, PSG'de 58 maçta oynayıp 6 gol ve 1 asist kaydetmişti.

TARAFTAR İSYAN ETTİ VECINO GELEMEDİ
Orta sahaya takviye yapmak için harekete geçen Galatasaray, İtalyan ekibi Lazio'da forma giyen Uruguaylı futbolcu Matias Vecino'nun transferini iptal etti. Sarı-Kırmızılı yönetimin her konuda anlaşma sağladığı ve sağlık kontrolü için dün İstanbul'a getirmeyi planladığı futbolcu için Galatasaray taraftarları isyan bayrağı açtı.

Şampiyonlar Ligi'nde boy gösterecek takımın bu aşamada mutlaka yıldız transferi yapması gerektiğini savunan taraftarların bir bölümü sosyal medyadan 'Vecinoİstemiyoruz' etiketiyle yönetime mesaj gönderirken, yönetim bu transferde geri adım attı ve oyuncuyla da görüşmeleri sonlandırdı. Cimbom'un transferinden vazgeçtiği 32 yaşındaki futbolcunun Lazio ile 2025 yılına kadar sözleşmesi bulunuyor. Vecino'ya güncel verilere göre; 4.5 milyon Euro değer biçiliyor.

SOSYAL MEDYA SALLANDI
Galatasaray taraftarlarının Vecino ile ilgili paylaşımları gündeme oturdu ve 200 binden fazla paylaşımın olması dikkati çekti.

ANTALYA CRESPO'YU İSTİYOR
Avrupa'daki transfer dönemi boyunca takımdan ayrılacağı iddia edilen Miguel Crespo'ya sürpriz bir talip çıktı. Antalyaspor, Portekizli futbolcuyu kiralamak için Fenerbahçe yönetimi ile temasa geçti. Akdeniz ekibi, Portekizli futbolcunun Fenerbahçe ile yaptığı sözleşme uzatma görüşmelerinin sonuçlanmasını bekliyor. 8 milyon Euro değeri bulunan 26 yaşındaki futbolcunun adı uzun bir süre boyunca Genoa ile anılmıştı.

SALİH ÖZCAN SON TEKLİFİ REDDETTİ
Alman ekibi Borussia Dortmund'da forma giyen Salih Özcan için Galatasaray devreye girmiş ve oyuncu ile kulübüne teklif götürmüştü. Sarı- Kırmızılılar, futbolcu için Bundesliga deviyle yaptığı son görüşmeden istediği sonucu alamadı. Cimbom'dan teklif aldığını doğrulayan milli futbolcunun da kariyerine Dortmund'da devam etmek istediğini G.Saraylı yetkililere bildirdiği öğrenildi. 25 yaşındaki orta sahanın sözleşmesi 2026 yılında sona erecek.

ASLAN'IN RAKİBİ KOPENHAG ZİRVEDE
Şampiyonlar Ligi'nde Galatasaray'ın 20 Eylül'de grupta ilk karşılaşacağı rakip olan Kopenhag, Danimarka Ligi'nde geride kalan 7 haftada başarılı bir görüntü ortaya koydu. Son oynadığı maçta Viborg'u 2-0'lık skor ile geçen Kopenhag, ligde oynadığı son 7 maçta 6 galibiyet, 1 yenilgi aldı. 18 puanla zirvede yer alan Kopenhag, rakip ağlara 16 gol atarken kalesinde, 7 gol gördü. Danimarka ekibinde Diego Gonçalves ile Roony Bardghji 4'er golle öne çıkan isimler oldu.

FATİH TERİM 70 YAŞINDA
Galatasaray, dün itibarıyla 70 yaşına giren efsane teknik direktör Fatih Terim için bir doğum günü mesajı yayınladı. Sarı-Kırmızılı kulüpten yapılan açıklamada, "Kulübümüze futbolcu ve teknik direktör olarak hizmet ederek sayısız başarılara imza atan efsanemiz Fatih Terim'in doğum günü! Nice mutlu yıllara İmparator" ifadelerine yer verildi.

JEAN ONANA TAKIMDA KALDI
Bu sezon başında Beşiktaş'a Fransız ekibi Lens'ten transfer edilen Jean Onana'nın takımdan ayrılacağı gündeme gelmişti. Bonservisi için 4 milyon Euro ödenen ve 4 yıllık sözleşme imzalanan futbolcunun takımda kalacağı ifade edildi.

GEDSON'DAN JOSEF ETKİSİ
Gedson Fernandes, Sivasspor maçındaki etkili oyunuyla göz doldurdu. Portekizli futbolcu, Josef de Souza'dan sonra bir Süper Lig maçında 15 ikili mücadele ve 10'un üzerinde sahipsiz top kazanan ilk Beşiktaş futbolcusu oldu. Sivas maçında 66 kez topla buluşan Gedson, 20 ikili mücadelenin 15'ini kazandı. 10 kez sahipsiz top kazanan, rakiplerine 4 çalım atan ve 3 de top kapan Gedson, Şenol Güneş'ten de tebrik aldı.

GÜNEŞ İLE YOLLAR AYRILDI
Süper Lig ekibi Gaziantep FK, teknik direktör Erdal Güneş ile karşılıklı anlaşarak yollarını ayırdı. Gaziantep'ten yapılan açıklamada, "Erdal Güneş ve ekibine emeklerinden dolayı sonsuz teşekkürlerimizi iletiyoruz" denildi.

OLIVEIRA KONYASPOR'DA
Konyaspor, Portekizli yıldız futbolcu Nelson Oliveira'yı kadrosuna kattı. Kulüpten yapılan açıklamada, 32 yaşındaki santrforun transfer görüşmesi için İstanbul'a davet edildiği belirtildi.

SEZONUN OYUNCUSU ORKUN
Geçen sezon Feyenoord'da oynayan ve bu sezon Benfica'ya giden Orkun Kökcü, Hollanda'da geçtiğimiz sezonun oyuncusu seçildi. Takımıyla şampiyon olan Kökcü, toplamda 46 maçta 12 gol, 4 asist üretti.

SAMSUN'DAN TAIT HAMLESİ
Trendyol Süper Lig ekiplerinden Yılport- Samsunspor, Rennes forması giyen orta saha oyuncusu Flavien Tait'ı bedelsiz olarak kadrosuna kattı. 30 yaşındaki Fransız yıldız kısa süre içerisinde Türkiye'ye gelecek.

FİLEDE PORTEKİZ'E KAYBETTİK
A Milli Erkek Voleybol Takımı, Avrupa Şampiyonası D Grubu'ndaki 4. maçında Portekiz'e 3-2 yenildi. Setler, 26-24, 21- 25, 15-25, 28-26, 15-13 bitti.

TUNCAY ŞANLI SAKARYA'DA
Trendyol 1. Lig ekiplerinden Sakaryaspor, teknik direktör Tuncay Şanlı ile anlaşma sağladı. Kulübümüz teknik direktörlük görevi için Tuncay Şanlı ile anlaşmaya varmıştır. Hoş geldin Tuncay Şanlı" ifadelerine yer verildi.

BARÇA XAVI İLE DEVAM EDİYOR
İspanyol basını Barcelona'nın teknik direktör Xavi ile yeni sözleşme konusunda anlaşma sağladını iddia etti. Kulüp efsanelerinden olan İspanyol teknik adamın kontratı 2026'ya kadar uzatılacak.

MİLLİLER STARTI VERDİ
UEFA Avrupa 2024 Elemeleri'nde 8 Eyül'de Ermenistan ve 12 Eylül'de özel maçta Japonya ile karşılaşacak A Milli Takım, bu maçın hazırlıklarına Riva Hasan Doğan Milli Takımlar Kamp ve Eğitim Tesisleri'nde yaptığı antrenmanla başladı. Antrenmanın ilk 15 dakikası basına açık gerçekleştirildi. Kuntz, antrenman öncesinde Atletico Madrid'e transfer olan Çağlar Söyüncü ve Manchester United'a transfer olan Altay Bayındır ile kısa süre sohbet etti.

EMRE DEMİR'E ANTEP TALİP OLDU
Fenerbahçe'nin Barcelona'dan kadrosuna kattığı Emre Demir'i bu sezon yeniden kiralayacak. Geçen sezonu Samsun'da geçiren genç yeteneği Gaziantepspor'un istediği öğrenildi. Fenerbahçe bu transferi onay verirse Emre sezonu Antep'te geçirecek.

LIVAKOVIC ARADAN SONRA
Fenerbahçe'nin sakatlığı nedeniyle Ankaragücü maçında forma giyemeyen Hırvat kalecisi Livakovic'in milli aradan sonra oynanacak ilk maç olan Antalyaspor maçında kaleyi İrfan Can Eğribayat'tan devralması bekleniyor.

MORELOS SANTOS'A TRANSFER OLDU
Fenerbahçe'nin transfer görüşmelerinde bulunmak için İstanbul'a getirdiği Kolombiyalı forvet Alfedo Morelos'un transferi Michy Batshuayi'nin takımda kalması nedeniyle iptal olmuştu. Yıldız forvet dün yeni takımını buldu. Morelos'un Brezilya Ligi ekiplerinden Santos'la anlaşma sağladı.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN