Fenerbahçe, Ankaragücü deplasmanını da kayıpsız geçti! Maç sonu İsmail Kartal'dan kritik açıklama: "Karşımızda oldukça güçlü bir rakip vardı"

Başkente 8 maçlık galibiyet serisiyle gelen Fenerbahçe, Ankaragücü’nü Osayi-Samuel’in 60. dakikadaki golüyle devirmeyi başardı. 3 maçta 9 puan toplayan Fenerbahçe liderliği korudu.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 04 Eylül 2023 Güncelleme 04 Eylül 2023, 07:00
Fenerbahçe, Ankaragücü deplasmanını da kayıpsız geçti! Maç sonu İsmail Kartal’dan kritik açıklama: Karşımızda oldukça güçlü bir rakip vardı

İÇİNDEKİLER

Süper Lig'de 4. haftanın kapanış maçında Fenerbahçe, Ankaragücü'nü deplasmanda 1-0 yendi. 8. dakikada sağdan kazanılan serbest atışta topun başına geçen Tadic'in vuruşunda, meşin yuvarlak barajdan döndü.

14'te Fred'in şutu üstten çıktı. 41'de Tadic'in sol kanattan ortaladığı topa bomboş pozisyonda gelişine sol ayağıyla vuran Dzeko topu dışarı yolladı. 43'te Szymanski'nin çektiği şutta top, savunmadan döndü.

İLK İSABETLİ ŞUT 48'DE GELDİ!
İlk yarıda isabetli şut atamayan Fenerbahçe 48'de gole çok yaklaştı. Tadic'in sol kanatta getirdiği topta Dzeko topu göğsüyle kontrol etti. Dzeko'nun sol ayağıyla sert şutunu Rafal Gikiewicz kurtardı. 54'te Uros Radakovic'in kısa düşen pasında araya giren Dzeko kaleyi düşündü. Savunmadan seken topa hareketlenen Tadic kaleye vurdu.

Top kalenin dibinden dışarı çıktı. 61. dakikada Fenerbahçe öne geçti. Sağ kanattan bindiren Osayi Samuel, Dzeko'nun pasında kaleciyle karşı karşıya durumda topu dar açıdan ağlara yolladı: 0-1. 84'te İsmail Yüksek çift sarı kart görüp oyundan atıldı. Fenerbahçe, 3 puanı alıp milli araya moralli girmeyi başardı.



OSAYI'DEN HAYAT ÖPÜCÜĞÜ
Fenerbahçe'ye Ankaragücü deplasmanında 3 puanı getiren isim Bright Osayi-Samuel oldu. Nijeryalı sağ bek, bu sezonki ilk golünü kaydetti. 25 yaşındaki futbolcu Sarı-Lacivertli formayla 107. maçına çıkarken 4. kez fileleri sarsmayı başardı. Süper Lig'de 12 Eylül 2021'den (vs Sivasspor) bu yana ilk golünü Ankaragücü filelerine gönderen Bright Osayi-Samuel (721 gün), maçtaki ilk şutunu gole çevirdi.



ZOR BİR GALİBİYETTİ
Fenerbahçe Teknik Direktörü İsmail Kartal, "Karşımızda oldukça güçlü bir rakip vardı. Güzel bir gol attık. 3 puanı almak önemliydi. Zor bir galibiyet almayı başardık" dedi. Fenerbahçe Teknik Direktörü İsmail Kartal, çok zor ama güzel bir galibiyet aldıklarını söyledi. Tecrübeli çalıştırıcı, "Karşımızda çok güçlü bir rakip vardı.

Takım oyununu iyi oynayan ve boşluk bırakmayan bir ekip vardı. İlk yarıda birkaç pozisyonumuz vardı ama kaleyi tutturamadık. İkinci yarıda daha istekli ve becerikliydik. Osayi güzel bir gol attı.

Buradan 3 puanla dönmek çok önemliydi. Ligin lideriyiz. Önemli olan sezon sonunda da puan tablosunda lider olmak. Onun yolu da bu gibi deplasmanlardan geçiyor. Şimdi milli araya giriyoruz. Kadın Voleybol Milli Takımımızı da tebrik ediyorum. Harika bir başarı" diye konuştu.

MİGUEL CRESPO KADROYA DÖNDÜ
Avrupa'daki Twente maçlarında UEFA listesine yazılmadığı için kadroya alınmayan Miguel Crespo, bu sezon Fenerbahçe'de ilk kez maç kadrosuna dahil edildi. Gaziantep FK ve Samsun maçlarında da oynamayan 26 yaşındaki Portekizli, dünkü maçta yedekler arasındaydı.

BAŞKENTTE KAPALI GİŞE
Eryaman Stadı'nda oynanan Ankaragücü-Fenerbahçe maçı kapalı gişe oynandı. Ev sahibi takımın taraftarları boş koltuk bırakmayarak takımına destek oldu. Fenerbahçeli taraftarlar da kendilerine ayrılan yerde maçı ve 1-0'lık galibiyeti kutladı. Fenerbahçeli futbolcuların "Kongre üyelerini 9 Eylül'de tüzük tadil kongresine bekliyoruz" pankartı açması dikkat çekti.

MÜKEMMEL SERİ YAPTIK
F.Bahçe'de Umut Nayir maç sonu şöyle konuştu: Filenin Sultanları'nı kutluyoruz. Bizi gururlandırmaya devam ediyorlar. Zeminle ilgili sıkıntılar vardı, ağır bir maç olacağı belliydi. Twente deplasmanından yorgun geldik. 9'da 9 ile mükemmel bir seri yaptık.

KARTAL'DAN KENT'E KESİK
İsmail Kartal, Twente'yi 1-0 yenen kadrodan 3 ismi değiştirdi. Ryan Kent ise Ankaragücü maçı kadrosuna giremedi. Kartal, "Kent için böyle bir karar aldık. Ummadığınız isimler de 11'e giremeyebilir" deyip, net bir mesaj verdi.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN