Diaz iddiası: Fenerbahçe 6 numara için genç ismi gündemine aldı

Fenerbahçe’nin 6 numara transferi için Uruguay ekibi Liverpool’da oynayan Fabricio Diaz ile anlaşma sağladığı iddia edildi. İşte sizler için derlediğimiz 4 Eylül tarihli TAKVİM gazetesi yurttan ve dünyadan spor haberleri...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 04 Eylül 2023 Güncelleme 04 Eylül 2023, 07:00
Diaz iddiası: Fenerbahçe 6 numara için genç ismi gündemine aldı

İÇİNDEKİLER

Transfer döneminin hareketli takımı Fenerbahçe'de sıcak gelişmeler yaşanıyor. UEFA Konferans Ligi grupları için verilecek listeye bir 6 numara transferi yetiştirmek isteyen Sarı-Lacivertliler'in Uruguay Ligi takımlarından Liverpool'da forma giyen 20 yaşındaki ön libero Fabricio Diaz ile ilgilendiği iddia edildi.

Sarı-Lacivertli yönetimin Uruguaylı futbolcu ve kulübü ile her konuda anlaşma sağladığı, 6 numara transferi için görüşülen isimlerde olumsuz bir durum çıkması durumunda genç futbolcuyu İstanbul'a getireceği ifade edildi. 2019'dan bu yana Liverpool forması giyen genç futbolcu Uruguay ekibi ile 121 maçta forma giydi. 6 ve 8 numara pozisyonlarında görev yapabilen Fabricio Diaz 5 gol, 7 asistlik performans sergiledi.

SON ÇARE DIAZ
Fenerbahçe, görüştüğü diğer adaylardan sonuç alamadığı takdirde Diaz'ı İstanbul'a getirme kararı aldı.



DAVID LUIZ SÜRPRİZİ
Beşiktaş'ta gündem stoper transferi... Siyah- Beyazlı ekip UEFA Konferans Ligi grupları için yarın listesini bildirecek. Yönetimin amacı stoper transferini bu listeye yetiştirebilmek. Bu doğrultuda yoğun şekilde çalışmalarını sürdüren Siyah-Beyazlılar'ın gündemine gelen son isim ise Dünyaca ünlü Brezilyalı stoper David Luiz oldu. Brezilya Ligi ekiplerinden Flamengo'da forma giyen 36 yaşındaki futbolcuya ilgi gösteren Beşiktaş Luiz'in şartlarını sordu. Luiz'in Beşiktaş'tan 1+1 yıllık kontrat, 2 milyon Euro yıllık ücret ve 500 bin Euro da imza parası istediği ifade edildi. Beşiktaş'lı yönetici Tarkan Ser yaptığı açıklamada Luiz'le anlaşma sağlandığını ve son kararı Şenol Güneş'in vereceği söyledi. Siyah-Beyazlı ekip bu bölge için Mönchengladbach'tan Nico Elvedi ve Benfica'dan Joao Victor'la da görüşmelerini sürdürüyor.



BEKLEDİM DE GELMEDİ!
Maç sonu konuşan Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş "Maçı kazanmayı hak ettik" dedi. Güneş, "Stoper transferini bekliyoruz, olacağını düşünüyoruz. Bu zamana kadar hep bekliyoruz. Bekledim de gelmedi! Şarkıya döneceğiz. Kulübün şartlarına göre en iyisini inşallah alırız" diye konuştu.



GOL DÜELLOSUNU KAZANAN ÇIKMADI
Trendyol Süper Lig'in 4. haftasında Hatayspor, gol düellosuna sahne olan maçta sahasında Adana Demirspor'la 3-3 berabere kaldı. Adana Demirspor 40. dakikada Cherif Ndiaye ile 1-0 öne geçti. Strandberg 53'te skoru eşitledi. 73'te bir kez daha sahneye çıkan Strandberg penaltıdan skoru 2-1 yaptı. 75'te Dele-Bashiru farkı 2'ye çıkaran golü attı. Adana Demirspor önce Gravillon'un 84'te attığı golle fakı 1'e çekti, ardından Nani'nin 89. dakikada attığı golle 1 puanı aldı.



SAMSUN-İSTANBUL MAÇINI SEL BASTI!
Trendyol Süper Lig'in 4. haftasında Samsunspor ile İstanbulspor arasında oynanan mücadele yoğun yağış nedeniyle ileri bir tarihe ertelendi. Karşılaşmanın 13. dakikasında maçın hakemi Burak Şeker oyunu durdurdu ve sağanak yağıştan kaynaklı elverişsiz saha şartları nedeniyle her iki takım da soyunma odalarına gitti. Stat görevlilerinin temizleme çalışmalarının ardından yeniden sahaya dönen Burak Şeker, yaptığı kontroller sonrası maçın ertlenmesine karar verdi.



BODRUM FARKLI KAZANDI
Trendyol 1. Lig'in 4. haftasında Bodrumspor evinde Ümraniyespor ile karşılaştı. Ev sahibi ekip karşılaşmayı 21'de Ali Aytemur, 27'de Burak Çoban, 37'de Gökdeniz Bayraktar ve 71'de Pedro Brazao'nun attığı gollerle 4-0 kazandı. Bodrum 7 puana yükselirken, Ümraniye 2 puanda kaldı.



BERAT ÖZDEMİR TRABZON'DA
Bir süredir 6 numara transferi için görüşmelerini sürdüren Trabzonspor aradığı ismi Suudi Arabistan'da buldu. Bordo-Mavili takım El-Ittifaq'ta forma giyen eski oyuncusu Berat Ayberk Özdemir'i sezon sonuna kadar kiraladı. 25 yaşındaki futbolcu bugün İstanbul'a gelip Trabzonspor Başkanı Ertuğrul Doğan ile görüşecek. Özdemir'in bu görüşme sonrasında resmi sözleşmeyi imzalaması bekleniyor. Berat geçen sezon 2,5 milyon Euro'ya Suudi kulübüne transfer olmuştu.

MATA'NIN YENİ DURAĞI VISSEL KOBE
Geçen sezon Galatasaray'da şampiyonluk yaşadıktan sonra ayrılan Juan Mata'nın yeni takımı Japonya ekiplerinden Vissel Kobe oldu. Kobe, 35 yaşındaki İspanyol yıldızla resmi sözleşme imzalandığını duyurdu. Mata geçen sezon Cimbom'da 18 maçta, 3 gol ve 2 de asist katkısı yaptı. Kobe'de daha önce Lukas Podolski ve Andreas Iniesta gibi yıldızlar da oynamıştı.

EYÜP AYDIN'DA MUTLU SON
Aslan, Almanya Ligi'nde Bayern Münih'in altyapısından orta saha oyuncusu Eyüp Aydın'ın transferinde mutlu sona ulaştı. Aydın'ın sağlık kontrolleri sonrası resmi sözleşmeyi imzalaması bekleniyor. 19 yaşındaki futbolcu, ön libero ve merkez orta sahada oynayabiliyor. Almanya vatandaşlığı da bulunan 1.81 boyundaki futbolcu, daha önce Heidenheim'da da görev yapmıştı

ICARDI BİR UYANIŞ YAŞIYOR
Mauro Icardi, Galatasaray'ın deplasmanda 3-0 kazandığı Gaziantep FK maçına attığı 2 golle damga vurdu. Tangocu'nun formu Avrupa'da da yer buldu. Ülkesi Arjantin'in yanı sıra Fransa ve İtalya'da da golcü oyuncunun performansına yer verildi. ESPN'nin haberinde Icardi için, "Icardi, yeni bir uyanış yaşıyor. Galatasaray'ın temel parçası olan Icardi, Gaziantep FK maçında da başroldeydi" denildi. Ayrıca haberin detayında bu sezon 6 maçta 5 gol, 1 asist üreten 30 yaşındaki yıldızın, geçen sezon 26 maçta 23 gol atıp, 8 asist yaptığı da hatırlatıldı.

UNITED ARSENAL'A KAYBETTİ
Galatasaray'ın Şampiyonlar Ligi'ndeki rakibi Manchester United, Arsenal'e konuk oldu. 27. dakikada Marcus Rashford güzel bir vuruşla Manchester'ı öne geçirdi. 28'de Martin Odegaard eşitledi. 90+2'de ManU'da Alejandro Garnacho'nun golü ofsayt gerekçesiyle iptal edildi. 90+6'da Declan Rice ve 90+11'de Gabriel Jesus Arsenal'e maçı 3-1 kazandırdı. Galatasaray, Manchester ile ilk maçını 3 Ekim'de Old Trafford'da, ikincisini 29 Kasım'da evinde oynayacak.

İSTANBUL'DA TRİATLON HEYECANI
Dünyanın kıtalararası tek triatlonu olan Oral-B Challenge İstanbul, yüzlerce triatletin mücadelesine sahne oldu. Heyecan dolu yarışın ardından kadınlarda Tuğçe Karakaya erkeklerde ise Bahadır Tama birinci oldu.

BELÖZOĞLU DÖNEMİ BİTTİ
Trendyol Süper Ligi ekiplerinden Başakşehir, teknik direktör Emre Belözoğlu ile yollarını ayırdığını açıkladı. Turuncu- Lacivertliler bu sezon ligde oynadığı 3 maçta da yenilirken gol bile atamadı.

SERGIO RAMOS SEVILLA'DA
Uzun süre ismi Galatasaray ile anılan yıldız stoper Sergio Ramos eski kulübü Sevilla ile anlaştı. 37 yaşındaki futbolcunun 2 yıl için 4 milyon Euro kazanacağı iddia edildi. Ramos, Türk kulüplerinden ise 10 milyon Euro istiyordu.

EFELER'İN RAKİBİ PORTEKİZ
A Milli Erkek Voleybol Takımımız, Avrupa Şampiyonası D Grubu 4. maçında bugün Portekiz ile karşılaşacak. Fransa ve Romanya'ya yenilip, Yunanistan'ı deviren Efeler'in maçı 20.00'de başlayacak.

TRANSANATOLIA'YA YAĞIŞ ENGELİ
Dünyanın en büyük ve zorlu Rally Raid yarışlarından TransAnatolia'nın Samsun etabı, sağanak yağış nedeniyle iptal edildi. 13 ülkeden 122 sporcunun katıldığı yarışlar, 17 il sınırını geçip İzmir'de son bulacak.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN