Galatasaray Icardi ve Kerem ile deplasmanda Gaziantep'i mağlup etti

Sarı-Kırmızılılar, 5’te Kerem Aktürkoğlu ile öne geçti: 0-1. ‘Kerem Potter’ 64’te Icardi’ye asist yaptı: 0-2. 73’te Icardi, kazandığı penaltıyı ağlara yolladı: 0-3.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 03 Eylül 2023 Güncelleme 03 Eylül 2023, 07:00
Galatasaray Icardi ve Kerem ile deplasmanda Gaziantep’i mağlup etti

İÇİNDEKİLER

Hafta ortası Şampiyonlar Ligi gruplarına kalan Galatasaray, Süper Lig'de Gaziantep'i deplasmanda 3-0 mağlup etti. Maça hızlı başlayan Sarı-Kırmızılılar, 2'de Kerem Aktürkoğlu ile öne geçti ama ofsayta takıldı. 5. dakikada Tete'nn ortasına Kerem Demirbay kafayı vurdu, top Jevtovic'ten döndü. Karambolde topu önünde bulan Kerem Aktürkoğlu tek vuruşla topu ağlara gönderdi: 0-1. 21'de Kerem Demirbay'ın kornerinde Icardi'nin kafa vuruşunda top dışarı gitti. 32'de Ömürcan Artan'ın şutu Muslera'da kaldı.

KEREM DEMİRBAY ELLE OYNADI
64'te sol kanatta rakibinden sıyrılan Kerem Aktürkoğlu, Mauro Icardi'ye 'al da at' tadında bir gol pası verdi: 0-2. 71'de Ömürcan'ın müdahalesiyle yerde kalan ve penaltı kazanan Mauro Icardi, 73'te beyaz noktadan topu ağlara yolladı: 0-3. 77'de kontratağa çıkan Sarı-Kırmızılılar'da Kerem Aktürkoğlu ceza sahası içinde sağ ayağıyla topu ağlara yolladı fakat VAR'ın uyarısıyla pozisyonu izleyen hakem Ali Şansalan, Kerem Demirbay'ın elle oynadığı gerekçesiyle gol iptal etti. Kalan dakikalarda başka gol olmayınca maç 3-0 bitti.

REKORLARIN ADAMI
Aslan'da Mauro Icardi rekorları alt üst ediyor. 64. dakikada ağları sarsan Arjantinli yıldız, 73. dakikada ise kazandırdığı penaltıyı filelere yolladı. Icardi 76'da Djilobodji'nin tekmesiyle yerde kaldı. Arjantinli yıldız 80'de oyundan alındı. Tecrübeli golcünün, tedavisine hemen başlandı. Icardi, 11'de çıktığı son 10 lig maçında ağları sarsıp 16 gol buldu. Burak Yılmaz'ın Mayıs- Kasım 2011 arasındaki 11 maçlık gol serisini yakalayan Icardi, Süper Lig'e geldiği Eylül 2022'den bu yana 8 maçta 2 ve üzeri gol atmayı başaran tek isim oldu.

ANTEP'TE YOĞUN İLGİ
Gaziantep FK-Galatasaray maçına taraftarlar yoğun ilgi gösterdi. Sarı-Kırmızılı taraftarlar, kendilerine ayrılan alandan takımlarına destek verdi. 27. dakika şovu yapan ev sahibi ekibin taraftarlarının da koltukların tamamına yakınını doldurması dikkat çekti.

TETE İLK KEZ LİGDE OYNADI
Cimbom'un bu sezonki transferlerinden Tete, Gaziantep FK maçıyla birlikte ilk Süper Lig maçına çıktı. Maça ilk 11'de başlayan 23 yaşındaki Brezilyalı, 62'de yerini Barış Alper'e bıraktı. Tete, 29 kez topla buluştu ve 1 şut pası verdi, yüzde 83 pas isabeti yakaladı.

YEDEKTE SADECE İKİ YABANCI VARDI
Hakim Ziyech ve Wilfried Zaha'nın hazır olmaması, Fredrik Midtsjö ve Sergio Oliveira'nın da kadroda bulunmamasından dolayı G.Saray, Gaziantep'e 10 yabancı futbolcuyla gitmişti. Bu oyunculardan 8'i ilk 11'de oynarken, Dubois ve Bakambu ise yedekte yer aldı.

BURUK TARİH YAZIYOR
Aslan'ın başında çıktığı 39 Süper Lig maçının 30'unu kazanan Okan Buruk (5B 4M), Gündüz Kılıç ve Mustafa Denizli'yi (41) geride bırakarak kulüpte bunu en kısa sürede ulaşan hoca oldu.

HERKES RAHAT OLSUN ÇALIŞIYORUZ
Okan Buruk maç sonunda taraftarlara seslendi. Takımın geçen sezon 7. haftada form tuttuğunu belirten başarılı hoca, transfer çalışmalarının da sürdüğünü belirterek şöyle konuştu: İyi işler yapacağız. Uzun bir sezon bizi bekliyor. İnsanlar bazen anlamıyor, bir hazırlık sürecindeyiz. Bu takım geçen sezon 7. hafta iyi seviyeye gelmişti. Bu sene daha erken yaptık. Transferler gelecek. Erden Bey ve yönetim çalışıyor. Herkes rahat olsun.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN