UEFA Avrupa Konferans Ligi kuraları çekildi! Final Ayafosya Stadı'nda: Fenerbahçe H Grubu’nda Beşiktaş ise D Grubu’nda mücadele edecek

Konferans Ligi’nde Fenerbahçe H Grubu’nda, Beşiktaş ise D Grubu’nda mücadele edecek. İki temsilcimizin bulunduğu turnuvada final ise Ayasofya Stadı’nda. İşte sizler için derlediğimiz 2 Eylül TAKVİM gazetesi spor haberleri...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 02 Eylül 2023 Güncelleme 02 Eylül 2023, 16:05
UEFA Avrupa Konferans Ligi kuraları çekildi! Final Ayafosya Stadı’nda: Fenerbahçe H Grubu’nda Beşiktaş ise D Grubu’nda mücadele edecek

İÇİNDEKİLER

UEFA Avrupa Konferans Ligi'nde 2023- 24 sezonu grup kuraları dün gerçekleştirildi. Fransa'nın Monaco şehrinde yapılan kura çekimine 1. torbadan katılan İsmail Kartal yönetimindeki Fenerbahçe, Bulgaristan'ın Ludogorets, Slovakya'nın Spartak Trnava ve Danimarka'nın Nordsjaelland takımlarının bulunduğu H Grubu'nda yer aldı. Teknik direktörlüğünü Şenol Güneş'in yaptığı Beşiktaş ise 3. torbadan dahil olduğu organizasyonda D Grubu'nda Belçika'nın Club Brugge, Norveç'in Bodo Glimt ve İsviçre'nin Lugano takımlarıyla eşleşti.

Fenerbahçe bilindiği üzere son olarak playoff'ta Hollanda ekibi Twente'yi 5-1 ve 1-0 ile eleyerek adını gruplara yazdırmıştı. Kartal da deplasmanda 3-2 yendiği Dinamo Kiev'i Dolmabahçe'de 1-0 geçip, UEFA Konferans Ligi'nde gruplara kalmıştı.



FENERBAHÇE İLE FİNAL OYNAYALIM
Beşiktaş Asbaşkanı Emre Kocadağ, Konferans Ligi'ndeki eşleşmeler hakkında A Spor'a açıklamalarda bulundu.

Kocadağ, "Konferans Ligi'nde final, Ayasofya Stadı'nda oynanacak. Orada bir Türk takımının olması çok önemli. Kalitemizi ortaya koyabilirsek, final oynamak bizim için zor olmayacaktır. Ne olacağı belli olmaz. Belki Fenerbahçe ile final oynarız. İnşallah böyle bir final heyecanı yaşanır" dedi.



BİZİM HEDEFİMİZ GRUPTAN ÇIKMAK
Fenerbahçe Teknik Direktörü İsmail Kartal, gruptaki rakipleri hakkında konuştu. Kartal, "Biz bu kulvarda iddialıyız. Rakiplerimizi en iyi şekilde analiz edeceğiz. Hedefimiz gruptan çıkmak. Oyuncularıma güveniyorum" ifadelerini kullandı.



FENER MORELOS'U ASKIYA ALDI
Michy Batshuayi'nin geleceğiyle ilgili belirsizlik ve Fenerbahçe'nin kadroda yer açamamasından dolayı Alfredo Morelos transferi rafa kalktı. Sarı-Lacivertliler, İstanbul'a getirdiği Kolombiyalı futbolcuyla yaptığı görüşmeleri de durdurdu. Bonservisi elinde olan 27 yaşındaki yıldız, geçen sezon Rangers formasıyla 12 gol, 7 asist üretti.



ALTAY'DAN UNITED İLE 4 YILLIK İMZA
F.Bahçe kalecisi Altay Bayındır, 5 milyon Euro ve sonraki satıştan yüzde 20 pay karşılığında Manchester United'a gitti. Bayındır, 4 yıllık sözleşmeye imza attı. İngiliz devi Manchester United, Fenerbahçe'den Altay Bayındır'ı transfer etti. Bayındır ile 4 yıllık sözleşme imzalandığı bildirildi. Sarı-Lacivertliler, bu transfer karşılığında Ada ekibinden 5 milyon Euro bonservis ve sonraki satışından yüzde 20 pay kazanacak. Satış bedeli 10 milyon Euro'yu geçerse 1 milyon Euro daha gelir elde edecek. Transferinin ardından konuşan Bayındır, "Fenerbahçe'ye kırgın değilim. Ada'da başarılı olmayı çok istiyorum" dedi.



MAÇLAR 21 EYLÜL'DE START ALACAK
Konferans Ligi'nde takımlar, 4'erli 8 grupta yer alacak. Grup birincileri, doğrudan son 16'ya çıkacak. İkinci olanlar ise Avrupa Ligi'nin grup üçüncüleriyle Konferans Ligi play-off'larında yer alarak son 16 turuna kalma mücadelesi verecek. Grup maçları, 21 Eylül'de başlayıp 14 Aralık'ta bitecek.



KUPA 2'DE DEV HEYECAN YAŞANACAK
UEFA Avrupa Ligi'nde 2023-2024 sezonu grup kuraları dün Monaco'da çekildi. Turnuvada 32 takım 4'erli 8 grupta mücadele edecek. Grup birincileri doğrudan son 16'ya yükselecek.

Avrupa Ligi grup ikincileriyle UEFA Şampiyonlar Ligi gruplarını üçüncü sırada bitiren takımlar, son 16 turuna kalabilmek için play-off turunda karşılaşacak. Grup maçları, 21 Eylül'de başlayıp 14 Aralık'ta bitecek. Kupa 2'de final maçı ise 22 Mayıs 2024'te İrlanda'daki Dublin Stadı'nda.

TURNAVA İLE 3. KEZ RAKİP OLACAĞIZ
100. kuruluş yıldönümünü kutlayan Slovak ekibi Spartak Trnava, ligde son şampiyonluğunu 2017-2018'de yaşadı. Geçen sezon 3. olan Trnava, Şampiyon Kulüpler Kupası'nda en büyük başarısını 1969'da yarı final oynayarak gerçekleştirdi. Michal Gasparik'in çalıştırdığı Trnava, 2018-19 sezonunda Fenerbahçe ile UEFA Avrupa Ligi'nde 2 kez karşılaşmıştı. Fener ilk maçı 2-0 kazanmış, sonraki maçı ise 1-0'lık skorla kaybetmişti.

HEM GENÇ HEM DE DİNAMİK BIR RAKİP
Temsilcimizin ilk kez karşılaşacağı rakiplerinden Nordsjaelland, 1991'de kuruldu. 2011- 2012 sezonunda tarihindeki ilk şampiyonluğunu tadan takım, 2012-2013'te Şampiyonlar Ligi'nde grup sonuncusu olup Avrupa'ya veda etmişti. 22.2 yaş ortalamasına sahip olan Danimarka temsilcisi, 27 milyon Euro gibi mütevazı bir kadro değerine sahip. Takımın en değerli ismi ise 5.5 milyon Euro ile Marcus Ingvartsen. Geçen sezon şampiyon olan Johannes Thorup ve ekibi bu sezon yine iddialı.

BİR BULGAR KARTALI LUDOGORETS RAZGRAD
1945'te kurulan Ludogorets, Bulgaristan'ın en yüksek seviyedeki liginde mücadele ediyor. Statlarında Fortuna isimli dişi bir kartal uçuran Ludogorets, 2011 yılından bu yana toplamda 12 şampiyonluk elde edip rekor kırmıştı. Ivaylo Petev'in çalıştırdığı takımın kadrosunda 9 oyuncu milli takım düzeyinde. 27.1 yaş ortalaması ve 40 milyon Euro kadro değerine sahip takımın en değerli ismi ise 5 milyon Euro'luk Ganalı kanat Bernard Tekpetey.



ASLAN ANTEP DEPLASMANINDA
G.Saray, ligde bugün Gaziantep FK ile karşılaşacak. Saat 21.45'te start alacak maçta Aslan'ın tek hedefi 3 puan. GALATASARAY, Trendyol Süper Lig'in 4. haftasında bugün deplasmanda Gaziantep FK ile karşılaşacak. Kalyon Stadı'nda oynanacak maç, saat 21.45'te başlayacak. Maçı hakem Ali Şansalan yönetecek. Son şampiyon Cimbom, ligde çıktığı 2 maçta 4 puan topladı. İstanbulspor maçı ise ileri tarihe ertelendi. Sarı-Kırmızılı ekipte Gaziantep FK müsabakası öncesinde eksik oyuncu bulunmuyor.

NELSSON'A SON GÜN TEKLİFİ
Sevilla, Galatasaray'ın Danimarkalı stoperi için kiralama teklifinde bulundu. Ancak Sarı- Kırmızılılar bu teklifi reddetti. Avrupa'da yaz transfer dönemini bitmesine saatler kala İspanyol ekibi Sevilla'dan Galatasaray'ın stoperi Victor Nelsson için son bir hamle geldi. İtalyan gazeteci Fabrizio Romano'nun haberine göre; İspanyol kulübü, Nelsson'u kiralık olarak Sarı-Kırmızılılar'dan istedi. Galatasaray'ın Sevilla'dan gelen bu teklifi reddettiği belirtildi. Haber detayında La Liga ekibinin Danimarkalı savunmacı için şartları zorladığı ama anlaşmanın gerçekleşmediği ifade edildi. Victor Nelsson'un Galatasaray ile 2026 yılına kadar sözleşmesi bulunuyor. Cimbom ise İspanyol stoper Sergio Ramos ile ilgileniyor.



OLIVEIRA ŞOKU
Galatasaray'a Gaziantep FK maçı öncesi kötü haber... Aslan'ın, Süper Lig'de Gaziantep FK ile oynayacağı maçın kadrosuna kasığında ağrı hisseden Sergio Oliveira alınmadı. 31 yaşındaki Portekizli futbolcu, bu sezon Sarı-Kırmızılı formayla çıktığı 7 karşılaşmada 1 gol atarken 1 de asist yapma başarısı gösterdi.

BAŞAKŞEHİR-KONYASPOR
SÜPER Lig heyecanı devam ediyor. Saat 19.15'te Başakşehir evinde Konyaspor'u konuk edecek. Pendikspor da aynı saatte Alanyaspor'u ağırlayacak. Saat 21.45'te ise Antalyaspor ile Kayserispor mücadele edecek.

BONUCCİ UNİON BERLİN'DE
UNION BERLIN, Juventus'tan ayrılan 36 yaşındaki İtalyan stoper Leonardo Bonucci'yi kadrosuna dahil ettiğini duyurdu. Tecrübeli futbolcu, kariyerinde ilk kez İtalya dışında bir takımda forma giyecek.



PALMER'DAN 7+1 YILLIK İMZA
CHELSEA, 21 yaşındaki İngiliz orta saha oyuncusu Cole Palmer ile 7+1 yıllık sözleşme imzaladı. Chelsea'ye imza attığı için mutlu ve heyecanlı olduğunu söyleyen Palmer, çok çalışacağını ifade etti.

CARLOS ALCARAZ 3. TURDA
ABD Açık'ta tek erkeklerin 1 numaralı seribaşı İspanyol Carlos Alcaraz, 3. tura çıktı. Güney Afrikalı Lloyd Harris'i 6-3, 6-1 ve 7-6'lık setlerle 3-0 yenen İspanyol raket, 3. turda Daniel Evans ile eşleşti.



ÇAYKUR RİZESPOR GÜMRÜĞE TAKILMADI
Çaykur Rizespor evinde konuk ettiği Karagümrük'ü Verasanovic'in golüyle 1-0 yenerek üst üste 2. galibiyetini aldı. Trendyol Süper Lig'in 4. haftasında Çaykur Rizespor ile Fatih Karagümrük arasında oynanan karşılaşmayı, ev sahibi ekip 45+1'de Verasanovic'in attığı golle 1-0 kazandı. 52. dakikada Sauer'in ceza sahası sağ çaprazından arka direğe ortasında, Varesanovic'in şutunda, K.Gümrük kalecisi Dituro topu kontrol etmeyi başardı. 65. dakikada Sauer'in ceza yayı üzerine yerden pasında Olawoyin'in kontrol edip vuruşunda, kaleci Dituro, meşin yuvarlağı kontrol etti. 73. dakikada Veseli'nin sağ taraftan ceza sahası içerisine ortasında, iyi yükselen Serdar Dursun'un kafa vuruşunda, yerden sekerek filelere gitmekte olan topu Rize kalecisi Gökhan son anda uzanarak çelmeyi başardı.



KOCAELİ ARAYA 3 PUANLA GİRDİ
Trendyol 1. Lig'in 4. haftasının açılış maçında Kocaelispor deplasmanda Adanaspor ile karşılaştı. Yeşil- Siyahlı ekip Akdeniz temsilcisini 11. dakikada Cihat Çelik ve 90+8'de Barış Alıcı'nın attığı gollerle 2-0 mağlup etti. Konuk takım bu sonuçla puanını 6'ya çıkarıp milli araya galibiyetle girdi. Diakate'nin 30'da kırmızı kart görmesi ile 10 kişi kalan Adanaspor ise 4. hafta sonunda 3. yenilgisini alarak 3 puanda kaldı.

ANSU FATİ ARTIK BRİGHTON'DA
İngiltere Premier Lig ekibi Brighton Hove Albion, İspanyol forvet Ansu Fati'yi sezon sonuna kadar kiraladı. 20 yaşındaki Fati, son dört sezonda İspanyol devi Barcelona formasıyla 112 maça çıktı ve 29 gol attı.

NUNES'TEN 5 YILLIK İMZA
Manchester City, Portekizli orta saha oyuncusu Matheus Nunes'i kadrosuna kattı. Wolverhampton'dan transfer edilen 25 yaşındaki yıldız futbolcuyla 5 yıllık sözleşme imzalandığı duyuruldu.

EYÜP'TEN FREDY HAMLESİ
Trendyol 1. Lig ekiplerinden Eyüpspor, Antalyaspor forması giyen Fredy Ribeiro'yu transfer ettiğini duyurdu. İmza sonrası konuşan Fredy,"Burada olduğum için çok mutluyum. Kulübe katkı sağlamak istiyorum"dedi.

JACKSON MULEKA'YA YUNANİSTAN KANCASI
Yeni sezona iyi bir başlangıç yapan Beşiktaş'ın Demokratik Kongolu hücum oyuncusu Jackson Muleka'ya Yunan ekibi PAOK talip oldu. Futbolcunun transferi için Kara Kartal ile temasa geçen PAOK'un satın alma opsiyonlu kiralama teklifinde bulunduğu ve Yunan ekibinin teklifinin 3 milyon Euro olduğu öğrenildi. Şenol Güneş'in şu an için kadroda tutmayı düşündüğü futbolcuyu Beşiktaş, 3.3 milyon Euro'ya transfer etmişti. Siyah-Beyazlılar, bu rakamın altına düşmek istemiyor. Beşiktaş ile sözleşmesi 2027'de bitecek Muleka, Siyah- Beyazlı forma ile 40 karşılaşmada 9 gol attı, 1 de asist kaydetti.


EN SERT CEVAP ABOUBAKAR'DAN
Fransız basını, Beşiktaş'ın Kamerunlu golcüsü Vincent Aboubakar'ın Konferans Ligi'nde Dinamo Kiev'e attığı golün ardından Mircea Lucescu'ya koşmasını haberleştirdi. Haberde, "Beşiktaş'a karşı değil, bir Afrika takımına karşı oynadıklarını söyleyen Rumen çalıştırıcı Luce'ye en sert cevabı saha içinde Aboubakar verdi" ifadesini kullandı.

SİVAS MAÇI BİLETLERİ SATIŞA ÇIKTI
Süper Lig'in 4. haftasında Beşiktaş sahasında EMS Yapı Sivasspor ile karşı karşıya gelecek. Siyah-Beyazlılar, yarın oynanacak maçın biletlerini dün satışa çıkardı. Kulüpten yapılan açıklamada bilet fiyatlarının 425 TL ile 8 bin 500 TL arasında değiştiği, loca fiyatının ise 13 bin TL olarak belirlendiği duyuruldu.


8 YIL SONRA YİNE YENIDEN
Belçika Ligi'nin köklü kulüplerinden Club Brugge, bu sezon transfere 24 milyon Euro harcadı. 46 milyon Euro'luk oyuncu satışı yaptı. 13 şampiyonluk kazandığı Belçika Ligi'nde bu sezon 4 maçta 10 puan topladı. 4 maçta rakip filelere 14 gol bırakarak dikkatleri çekti. Konferans Ligi play-off turunda İspanyol ekibi Osasuna'yı eleyerek gruplara kaldı. 2015 yılında Avrupa Ligi son 16 turunda Club Brugge ile eşleşen Beşiktaş rakibine iki maçta da yenilerek elenmişti.


BODO'NUN DEĞERI 30 MILYON EURO
BODO Glimt, 2020 sezonunda büyük bir başarı elde ederek kulüp tarihinde ilk kez Eliteserien şampiyonu oldu. Norveç Ligi'nin 30 milyon Euro'yla en değerli takımı olan Bodo'nun piyasa değeri en yüksek oyuncusu ise 12 milyon Euro'yla Nijeryalı Victor Boniface. Norveç ekibinin yaş ortalaması 24.4... Beşiktaş'la Avrupa kupalarında 2 kez karşı karşıya gelen Bodo, 1 beraberlik, 1 mağlubiyet aldı. Bodo, ayrıca Avrupa'da Trabzonspor'la da 2 defa rakip olmuş ve 2 maçta da kaybetmişti.


LUGANO İLE BİR İLK YAŞANACAK!
Beşiktaş bugüne kadar İsviçre takımlarıyla oynadığı iki maçı da kaybetmezken (2007/08; 1 galibiyet, 1 beraberlik... Zürich'e karşı); Lugano, Avrupa kupaları tarihinde ilk kez bir Türk takımıyla karşılaşacak. Lugano'nun futbolcularının toplam değeri 24 milyon Euro. İsviçre kulübünün en pahalı oyuncusu 4 milyon Euro ile Zan Celar. 4 bin 900 kapasiteli Stadio di Cornerado'da ev sahibi olduğu maçları oynayan Lugano, 23.6 ortalamayla genç bir takıma sahip.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN