G.Saray'ın Şampiyonlar Ligi'nde rakipleri belli oldu!

Şampiyonlar Ligi’ndeki temsilcimiz Galatasaray, devlerle mücadele edecek. Aslan, A Grubu’nda Bayern Münih ile Manchester United’ın yanı sıra Kopenhag ile karşı karşıya gelecek...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 01 Eylül 2023 Güncelleme 01 Eylül 2023, 07:00
G.Saray’ın Şampiyonlar Ligi’nde rakipleri belli oldu!

İÇİNDEKİLER

UEFA Şampiyonlar Ligi'nde 2023-2024 sezonu grup kuraları Monaco'da çekilen kura ile belli oldu. Geçen sezon Türkiye'de 23. şampiyonluğunu elde eden ve Devler Ligi yolundaki macerasına 3 eleme turu oynayarak başlayan Galatasaray'ın rakipleri de netleşti.

Okan Buruk yönetimindeki temsilcimiz Galatasaray, Almanya'dan Bayern Münih ile İngiltere'den Manchester United'ın yanı sıra Danimarka'dan Kopenhag ile eşleşti. Kura çekimini Galatasaray Başkanı Dursun Özbek de yerinden takip etti. Aslan, dev ekiplerle kıyasıya bir mücadele verecek. Devler Ligi'nde 2. turda Zalgiris engelini 2-2 ve 1-0'lık skorlarla eleyen Aslan, 3. turda ise Olimpija Ljubljana ile eşleşmişti. İlk maçı 3-0 rövanşı da 1-0 kazanarak adını play-off'a yazdıran temsilcimiz, bu turda ise Norveç ekibi Molde'yi deplasmanda 3-2, sahasında da 2-1 yenip adını gruplara yazdırdı. Cimbom, bu süre içinde oynadığı 6 maçta 5 galibiyet, 1 beraberlik elde etti.



51 SENE SONRA YENİDEN BAYERN!
1. torbadan A Grubu'na gelen Bayern Münih, Şampiyonlar Ligi'nin gediklilerinden biri. Alman ekibi 6 kez Avrupa'nın en büyüğü olmayı başardı. Kadro değeri yaklaşık 930 milyon Euro civarı olan Münih, bu sezon İngiliz golcü Harry Kane'i transfer ederek bombayı patlattı. Galatasaray tüm 51 yıl sonra Avrupa'da Bayern'le karşılaşacak. İki takım en son 1972'de oynamıştı.



MANCHESTER İLE 4. KEZ RAKİBİZ!
Temsilcimiz Galatasaray, Şampiyonlar Ligi'nde 4. kez Manchester United ile eşleşmiş oldu. Kırmızı Şeytanlar'ı 1993 yılında ön elemede eleyen Aslan, 1994 ve 2012'de de rakibiyle ikişer maç yaptı. İngiltere'nin en başarılı kulüplerinden olan Manchester United, bu kupayı 3 kez kaldırdı. 863 milyon Euro'luk kadro değeri bulunan Ada ekibinin kadrodaki en önemli silahı ise Marcus Rashford.

PARKEN STADYUMU CİMBOM'U İYİ TANIR
A Grubu'na 3. torbadan dahil olan Danimarka temsilcisi Kopenhag ile Galatasaray, 2013 yılında da Devler Ligi'nde aynı gruptaydı. Aslan, evindeki maçı 3-1 galip tamamlarken, rövanşı ise 1-0'lık skorla kaybetti. 17 Mayıs 2000'de Kopenhag'ın stadı Parken'de UEFA Kupası'nı kazanan Cimbom, rakibini bu grupta da geçmeyi hedefleyecek. Kopenhag'ın kadro değeri ise 60 milyon Euro.

HAYALİMDEKİ GRUBA DÜŞTÜK
Kura çekimini yardımcısı Metin Öztürk ile birlikte izleyen Galatasaray Başkanı Dursun Özbek, "Zorlu bir gruba düştük. Ancak bu benim hayalimdeki grup Bizim genlerimizde zoru başarmak var. Galatasaray'ın hedefi her kulvarda başarılı olmaktır. Ayrıca Şampiyonlar Ligi, Galatasaray'ın yeridir" diye konuştu.

F GRUBU'NDA MÜTHİŞ HEYECAN YAŞANACAK
Dün gerçekleştirilen kura çekimiyle birlikte Şampiyonlar Ligi'nde zorlu eşleşmeler de ortaya çıktı. F Grubu'nda futbolseverler Fransa'dan Paris Saint Germain, Almanya'dan Borussia Dortmund, İtalya'dan Milan ve İngiltere'den Newcastle United'ın kıyasıya mücadelesine tanıklık edecek.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN