Galatasaray'dan gövde gösterisi! Orta sahaya İngiltere'den yıldız geliyor

Son dakika transfer haberleri... Şampiyonlar Ligi'nde de başarılı olacak bir kadro kurmak isteyen ve bu doğrultuda takviyeler yapan Galatasaray, orta saha transferinde geri sayıma geçti. Galatasaray'ın gündemine gelen son isim belli oldu. Sarı-Kırmızılılar, İngiltere Premier Lig ekibi Tottenham'da forma giyen yıldız oyuncuyu gündemine aldı. İşte söz konusu transferin detayları...

Giriş Tarihi 01 Eylül 2023, 13:13 Güncelleme 01 Eylül 2023, 16:28
Galatasaray’dan gövde gösterisi! Orta sahaya İngiltere’den yıldız geliyor

İÇİNDEKİLER

Trendyol Süper Lig'in yanı sıra Şampiyonlar Ligi'nde de başarılı olacak bir kadro kurmak isteyen ve bu doğrultuda takviyeler yapan Cimbom, orta saha transferinde geri sayıma geçti. Sarı-Kırmızılılar'da transferde sıcak gelişmeler yaşandı.

İşte yaşanan gelişmeler ve tüm detaylar...

GALATASARAY GÖVDE GÖSTERİSİ YAPTI
Hareketli bir transfer dönemi geçiren Galatasaray, Mauro Icardi ile Kaan Ayhan'ın bonservisini almış, bu isimlerin yanı sıra Angelino, Wilfried Zaha, Hakim Ziyech, Tete, Cedric Bakambu, Halil Dervişoğlu, Kerem Demirbay, Günay Güvenç gibi isimleri de kadrosuna katarak adeta gövde gösterisi yapmıştı.

ORTA SAHA İÇİN YENİ PLAN
Teknik direktör Okan Buruk'un talebi doğrultusunda orta sahaya mutlaka takviye yapmak için birçok oyuncuyla temas kuran Cimbom, 4 Eylül'e kadar bu mevki için ses getirecek bir isme imza attırmayı planlıyor.

GÜNDEMDEKİ İSİM HOJBJERG
Galatasaray'ın gündemine gelen son isim belli oldu. Sarı-Kırmızılılar, İngiltere Premier Lig ekibi Tottenham'da forma giyen Pierre-Emile Hojbjerg'i gündemine aldı.

TRANSFER PLANI NETLEŞTİ
Sarı-Kırmızılı yetkililerin, 28 yaşındaki Danimarkalı futbolcu için düşündüğü transfer planının detaylarına Takvim ulaştı.

HEDEF OPSİYONLU KİRALANMASI
Buna göre; merkez orta saha ve defansif orta sahada oynayabilen 1.85 boyundaki oyuncu için Galatasaray, Tottenham kulübüne satın alma opsiyonlu bir kiralama teklifi yaptı.

SÖZLEŞMESİ NE ZAMAN BİTECEK?
İngiliz ekibi Tottenham, sözleşmesi normal şartlarda 30 Haziran 2025 tarihine kadar devam eden futbolcunun opsiyonlu kiralanmasına sıcak bakıyor.

25 MİLYON EURO İSTİYORLAR
Ancak; bu transferdeki en önemli zorlayıcı etken futbolcunun yüksek maliyeti olacak. Tottenham ekibi, Galatasaray'ın kadrosuna katmak istediği futbolcu için 25 milyon Euro talep ediyor.

ASLAN RAKAMI DÜŞÜRMEYE ÇALIŞIYOR
Teknik direktör Okan Buruk'un da sıcak baktığı öğrenilen oyuncu için Galatasaraylı yetkililer, rakamı makul bir seviyeye çekmek için yoğun bir şekilde çaba gösteriyor.

NELSSON DA DEVREYE GİRDİ
Öte yandan Galatasaray forması giyen Victor Nelsson'un da yakın ilişkilerinin olduğu arkadaşı Pierre-Emile Hojbjerg'e Türkiye ve Cimbom ile ilgili olumlu referanslar verdiği gelen haberler arasında.

HANGİ TAKIMLARDA OYNADI?
Futbol kariyerine Skjold ekibinin altyapısında başlayan futbolcu, daha sonra Kopenhag'a geçiş yaptı. Ardından ise kariyerine Brondby ekibinde devam etti.

BAYERN DÖNEMİ...
2012 yılında Bayern Münih, Danimarka'da çok konuşulduğu dönemde yıldız oyuncuyu altyapısına kazandırmayı başardı. 2013-2016 arasında Bavyera ekibinde A Takım'da 17 maçta forma giyen Hojbjerg, sırasıyla önce Augsburg sonra da Schalke'ye kiralandı.

ADA'DA YENİ MACERA
İngiliz ekibi Southampton'a 2016'da giderek kariyerinde yeni bir sayfa açan Danimarkalı yıldız, burada 109 maçta 4 gole imza attı. Pierre-Emile Hojbjerg, 2020 yılından bu yana da Tottenham ekibinin başarısı için ter döküyor.

50 GOLE KATKI SAĞLADI
Futbol kariyerinde şu ana kadar toplamda 404 maça çıkan Hojbjerg, 29 gol, 30 asistlik performans ortaya koydu. Danimarka Milli Takımı'nda 65 maçta görev alan Cimbom'un yeni gözde ismi, 5 gollük katkı sağladı. 45 milyon Euro ile en yüksek piyasa değerine ulaşan Hojbjerg, geçen sezon Tottenham'da 44 maçta 5 gol, 7 asist üretmişti.