Fenerbahçe'de Batshuayi krizi!

Fenerbahçe ve Nottingham anlaşamadı. Batshuayi elde kaldı... Morelos transferi de askıya alındı. İşte sizler için derlediğimiz 1 Eylül tarihli TAKVİM gazetesi yurttan ve dünyadan spor haberleri...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 01 Eylül 2023 Güncelleme 01 Eylül 2023, 07:00
Fenerbahçe’de Batshuayi krizi!

İÇİNDEKİLER

Fenerbahçe'de Michy Batshuayi krizi yaşanıyor. Sarı- Lacivertliler'in Belçikalı golcüsü, İngiliz ekibi Nottingham Forest ile her konuda anlaştı. Transferi sonuçlandırmak için İngiltere'de bulunan oyuncunun temsilcisi, sağlık kontrolü için Ada'ya davet edilen Batshuayi'yi beklemeye koyuldu.

Ancak Fenerbahçe ve Nottingham Forest henüz anlaşma sağlayamadığı için Batshuayi'nin temsilcisi İngiltere'den ayrılarak Paris'e geçti. Batshuayi'nin transferi yatınca Morelos da Sarı- Lacivertliler'e imza atamadı. F.Bahçe, Batshuayi için 9 milyon Euro talep ediyor. Nottingham ise 6.5 milyon Euro teklif ediyor. Fener'den yıllık 3 milyon Euro kazanan Batshuayi, aynı rakamı Nottingham'dan da talep etti. İngiliz ekibi rakamı yüksek buldu.

KANARYA'YA ANTON ÖNERİSİ
F.Bahçe transfer çalışmalarını sürdürürken menajerlerden sürpriz bir teklif geldi. Fener'e Stuttgart'ın 27 yaşındaki stoperi Waldemar Anton önerildi. Özbek asıllı Alman futbolcu Türk statüsünde forma giyebiliyor. Güncel piyasa değeri 4.5 milyon Euro olan Anton'un kulübüyle olan sözleşmesi 2025'te sona eriyor.



CRESPO'YA BERKAN ENGELİ
Fenerbahçe'nin Portekizli yıldızı Miguel Crespo, İtalyan ekibi Genoa ile görüşmelerde son aşamaya gelmişti. Ancak Galatasaraylı Berkan Kutlu Genoa ile anlaşmaya varınca Crespo transferi de şimdilik rafa kalktı.



SİZE FİNAL YAKIŞIR SULTANLAR
2023 CEV Avrupa Voleybol Şampiyonası yarı finalinde A Milli Kadın Voleybol Takımı, bugün saat 18.00'de Belçika'da İtalya ile karşı karşıya gelecek. Filenin Sultanları, C Grubu'nu namağlup bitirerek son 16 turuna yükseldi. Ay-Yıldızlılar bu turda Belçika'yı geçerek çeyrek finale çıktı. Milli takım, çeyrek finalde de Polonya'yı mağlup ederek yarı finalde oynamaya hak kazandı. Yarı finalin diğer eşleşmesinde ise Sırbistan ile Hollanda saat 21.30'da karşı karşıya gelecek.



EFELER'İN RAKİBİ ROMANYA
Türkiye A Milli Erkek Voleybol Takımı, CEV Avrupa Şampiyonası D Grubu'ndaki 2. maçında bugün Romanya ile karşılaşacak. İsrail'in Tel Aviv kentindeki Shlomo Group Salonu'nda yapılacak karşılaşma, TSİ 16.00'da başlayacak. Filenin Efeleri, D Grubu'ndaki ilk maçında Fransa'ya 20-25, 28-30, 25-27'lik setlerle 3-0 kaybetti.

İSTANBUL'DA KRAL GİBİYİM
Transferde birçok Avrupa takımının gündemine gelen Galatasaray'ın Fransız sağ beki Sacha Boey, ülkesinin basınına konuştu. 22 yaşındaki futbolcu, "İstanbul futbol kokuyor. Gittiğin her yerde insanlar seni tanıyor. Adeta kral gibisin. Yalnızca derbi maçlarda değil, lig sonuncusuna karşı da stat tıklım tıklım oluyor" diye konuştu. Hayattaki en büyük mutluluğu için ise Boey, "Futbolu bilmese bile bana inanan annemi mutlu edebilmek" dedi.

BERKAN GİTTİ EYÜP GELDİ
Hareketli bir transfer dönemi geçiren Galatasaray'da ayrılmak istediğini söyleyen Berkan Kutlu, kariyerine Genoa'da devam edecek. İtalya'ya giden 25 yaşındaki futbolcu için 250 bin Euro kiralama bedeli alınacak. Berkan'ın kontratında 5 milyon Euro satın alma opsiyonu da bulunuyor. Kutlu, Cimbom'da bu sezon 8 maçta görev aldı. Öte yandan Aslan, Alman ekibi Bayern Münih'in altyapısında oynayan 19 yaşındaki orta saha Eyüp Aydın ile 4 yıllığına el sıkıştı. Bayern'de 54 maçta forma giyen Eyüp Aydın 4 gol atarken, 10 da asist katkısı sağladı.

CİMBOMDAN ALTYAPIYA HAMLE
Trendyol 1. Lig ekibi Manisa FK'da forma giyen 2007 doğumlu merkez orta saha oyuncusu Efe Eriş, Galatasaray'a transfer oldu. Manisa FK'dan yapılan açıklamada, "17 Yaş Altı takımımızın futbolcusu Efe Eriş'in transferi konusunda Galatasaray ile anlaşma sağlanmıştır. Eriş'e kariyerinde başarılar dileriz" denildi.

EMİN BAYRAM WESTERLO YOLUNDA
G.Saray'ın genç stoperi Emin Bayram, Belçika ekibi Westerlo'nun transfer gündeminde. Sarı-Kırmızılılar'la 2026'ya kadar kontratı bulunan 20 yaşındaki futbolcu için Westerlo'nun resmi teklif yaptığı, futbolcunun da yönetim ve teknik heyetle görüşerek ayrılmak istediğini bildirdiği öğrenildi.

RİZESPOR - KARAGÜMRÜK
Çaykur Rizespor, Süper Lig'in 4. haftasında bugün sahasında Fatih Karagümrük'ü konuk edecek. Saat 21.00'de başlayacak maçı Murat Erdoğan yönetecek. Maç öncesi her iki takımın da 4'er puanı bulunuyor.

TARİHİ ROTADA DEV YARIŞ
Castrol'ün sponsorlarından olduğu 13. TransAnatolia Rallisi, Kurtuluş Savaşı'nın rotasını izleyerek 2 Eylül'de Samsun'dan başlayacak ve 9 Eylül'de İzmir'de bitecek. Organizasyona 125 yarışmacı katılacak.

SEKIDIKA İLE YOLLAR AYRILDI
Süper Lig ekibi Eyüpspor, 2021-2022 sezonunun ikinci yarısında Galatasaray'dan transfer edilen Nijeryalı futbolcu Jesse Sekidika ile yollarını ayırdığını duyurdu. 27 yaşındaki futbolcu, Eyüp'te 24 maçta 2 gol kaydetti.

ROMA LUKAKU'YU KİRALADI
İtalyan ekibi Roma, Premier Lig'de Chelsea'de oynayan Romelu Lukaku'yu sezon sonuna kadar kiraladı. Inter ve Juventus ile de anılan Belçikalı golcünün kariyerinde 589 maçta 280 gol, 93 asisti bulunuyor.

FIRTINA'NIN PAŞA SINAVI
Süper Lig'de ilk 3 haftada 2 yenilgi alarak taraftarlarını üzen Trabzonspor bugün Kasımpaşa ile deplasmanda mücadele edecek. Recep Tayyip Erdoğan Stadı'ndaki mücadele saat 21.00'de başlayacak. Karadeniz Fırtınası'nda sakatlıkları nedeniyle Trezeguet, Eren, Kourbelis, Orsic ve Fernandez forma giyemeyecek.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN