Beşiktaş Kiev'i devirdi! Kamerunlu yıldız Aboubakar şovunu yaptı: Kartal grup biletini kaptı

Beşiktaş ilk yarıda Kiev kalesini dövdü ama gol sesi çıkmadı. 52’de Aboubakar yine gözlerin pasını silen müthiş bir gol attı. Kara Kartal tura kanatlandı...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 01 Eylül 2023 Güncelleme 01 Eylül 2023, 07:00
Beşiktaş Kiev’i devirdi! Kamerunlu yıldız Aboubakar şovunu yaptı: Kartal grup biletini kaptı

İÇİNDEKİLER

UEFA Konferans Ligi play-off ilk maçında deplasmanda Dinamo Kiev'i 3-2 mağlup eden Beşiktaş, rövanşı 1-0 kazanarak adını gruplara yazdırdı.

Kara Kartal maçı hızlı başladı. 2. dakikada Rosier'in ortasına Muleka kafayı vurdu kaleci çıkardı. 6'da Salih Uçan'ın savunma arkasına gönderdiği topla ceza sahasında buluşan Gedson, kontrolü sağlayamadı.

18'de Colley'in kafa vuruşu rakip kale önünde Onur Bulut'a çarptı. 19'da bu kez Muleka'nın şutu direkten döndü. 23'te Vanat'ın şutu üstten dışarıya gitti. 27'de Popov'un vuruşunda top az farkla yandan auta gitti. İlk yarı 0-0 bitti.

RAKİP SAVUNMAYI İPE DİZDİ
47'de Aboubakar'ın şutu savunmaya çarptı. 51'de Voloshyn'in sol çaprazdan çevirdiği topu Vladyslav Vanat kale ağzında kontrol edemedi. 52'de Aboubakar, rakip savunmayı ipe dizdikten sonra köşeye harika bir vuruş yaptı: 1-0. 73'te sol çaprazda topla buluşan Muleka'nın plasesini kaleci kornere tokatladı.

Siyah- Beyazlılar, tarihinde ilk kez Konferans Ligi'nde gruplara adını yazdırdı. Beşiktaş'ın rakipleri bugün 15.30'da yapılacak kura çekimi sonrasında belli olacak.

RASHİCA İLK KEZ 11'DE OYNADI
Kara Kartal'da sakatlıkları nedeniyle Masuaku ve Amartey yoktu. İki ismin yerine Necip ve Rashica başladı. Rashica ilk kez 11'de forma giydi. Sol bekte Onur Bulut şans bulurken, Rosier sağ bekte, Rashica ise sağ kanatta görev yaptı. Necip ise stoperdeydi.

DOLMABAHÇE BU KEZ DOLDU!
Beşiktaş bu sezon evinde Tirana, Neftçi Bakü ve Pendikspor ile karşılaşmıştı. Ancak Siyah-Beyazlılar 3 maçta da tribünleri tamamen doldurmamış ve büyük boşluklar göze çarpmıştı. Dünkü kritik Kiev maçında ise tribünler tıklım tıklımdı. Adeta iğne atacak yer yoktu!

GOLÜ ATTI LUCE'YE KOŞTU!
Harika bir gol atan Aboubakar sonrasında D.Kiev'in hocası Lucescu'ya koşarak tepki gösterdi. Rumen hoca ilk maç sonrası, "Beşiktaş'a karşı değil, Afrika Milli Takımı'na karşı oynadık.

Gambiyalı, Kongolu, Ganalı, Angolalı..." diyerek tepki çekmişti. Beşiktaş maçın 52. dakikasında Vincent Aboubakar'ın nefis golüyle 1-0 öne geçti. Kamerunlu yıldız, gol sonrası Dinamo Kiev kulübesine doğru koştu. Ukrayna takımının Teknik Direktörü Mircea Lucescu'ya giderek tepki gösteren 31 yaşındaki futbolcu, Rumen çalıştırıcıya hem sözlü hem de jest ve mimikleriyle tepki gösterdi.

Saha kenarı bir anda karışırken, Beşiktaşlı futbolcular takım arkadaşlarını olay yerinden uzaklaştırdı. Aboubakar yaşananların ardından sarı kart gördü. Tecrübeli oyuncunun, Dinamo Kiev ile ilk oynanan maç sonrası Lucescu'nun açıklamalarına tepki gösterdiği öğrenildi. Lucescu, "Beşiktaş'a karşı değil, Afrika Milli Takımı'na karşı oynadık.

Gambiyalı, Kongolu, Ganalı, Angolalı... Kulüpte yetişmiş 11 oyuncuyla böyle bir takıma karşı oynamak çok zor" demişti. Luce, rövanş öncesindeki toplantıda yanlış anlaşıldığını dile getirmişti.



SAFLARI SIKLAŞTIRALIM
Şenol Güneş: Biz bir aileyiz. Bunu iyi günde kötü günde göstermeliyiz. Kısır çekişmeleri bırakıp safları sıklaştıralım. Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş, Dinamo Kiev gibi güçlü bir ekibi saf dışı bıraktıklarının öneminden bahsetti.

Tecrübeli çalıştırıcı, "Gruplara kalmamız ve düşündüğümüz oyun planının sahada yansımasını görmek sevindirici. Hak ettiğimiz bir galibiyet oldu. Bütün oyuncularımız sahada görevlerini yaptılar. Bütün oyuncularımı tebrik ediyorum" diye konuştu. Kulüp içerisindeki sıkıntılara değinen Güneş şöyle bitirdi: Biz bir aileyiz.

Aile olduğumuzu iyi günde kötü günde göstermeliyiz. Kısır çekişmelerden ve dışarıdan yaratılan olumsuz havayla gidemeyiz. Doğru işle güven ve moral bulmak gerekiyor. Camia her zaman birlikte olur. Safları sıklaştıralım.

YİNE ŞAPKADAN TAVŞAN ÇIKARDI
Ceza sahası dışında topla buluşan Aboubakar, rakiplerini ipe dizerek topu köşeye yolladı. Takımı sıkıştığı anda yine sahne alan Aboubakar, bu sezon Avrupa'da 5 gol atarak takımı sırtladı.

BOBO VE Q7'Yİ İZLİYOR
Beşiktaş formasıyla Avrupa'da 11. golünü Dinamo Kiev ağlarına gönderen Vincent Aboubakar, Siyah-Beyazlılar adına bu turnuvalarda Bobo (12) ve Ricardo Quaresma'nın (12) ardından en yüksek gol sayısına ulaşan yabancı oyuncu oldu.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN