Filenin Sultanları yarı final için sahada

A Milli Kadın Voleybol Takımı, Avrupa Şampiyonası çeyrek finalinde bugün Polonya ile karşılaşacak. İşte sizler için derlediğimiz 30 Ağustos tarihli TAKVİM gazetesi yurttan ve dünyadan spor haberleri...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 30 Ağustos 2023 Güncelleme 30 Ağustos 2023, 07:01
Filenin Sultanları yarı final için sahada

İÇİNDEKİLER

A Milli Kadın Voleybol Takımı, 2023 CEV Kadınlar Avrupa Voleybol Şampiyonası çeyrek finalinde bugün Polonya ile karşılaşacak. Mücadele TSİ 18.00'de başlayacak. Son 16 turunda Belçika'yı 3-1 mağlup ederek adını çeyrek finale yazdıran Filenin Sultanları, Polonya'yı da safdışı bırakıp yarı finale yükselmeyi hedeflyor.

ŞOK! EDEN HAZARD VEDA KARARI ALDI
Real Madrid ile sözleşmesinin bitmesinin ardından haftalardır beklentilerini karşılayan bir teklif alamayan Eden Hazard futbolu bırakmaya karar verdi. 32 yaşındaki Belçikalı yıldız 2019 yılında 115 milyon Euro bonservis bedeli karşılığında Chelsea'den Real Madrid'e transfer olmuştu. Sol kanat, sağ kanat ve 10 numarada oynayabilen Eden Hazard, 126 kez giydiği Belçika Milli Takım formasıyla 33 kez fileleri havalandırdı.

ÜNDER: GÜÇLÜ VE KALİTELİYİZ
Fenerbahçeli futbolcu Cengiz Ünder, FB TV'ye konuştu. Ünder "Güçlü bir kadro kalitemiz var. Her şekilde en sonuna kadar götürmek zorundayız. Bu kadro kalitesi bunu hak ediyor. Tekrardan Fenerbahçe'yi Şampiyonlar Ligi'nde büyük kupalara karşı oynarken görmek istiyoruz. Kulüp bunu hak ediyor" dedi. Ünder, "Burada olmaktan dolayı çok mutluyum. Fiziksel olarak iyi durumdayım" diye konuştu.



ZEMİN POLEMİĞİ
Dün Fenerbahçe'nin itirazı sonrasında Eryaman Stadyumu'nda inceleme yapan TFF'li yetkililer Ankaragücü-Fenerbahçe maçının burada oynanmasına karar verdi. Ancak bu karar Fener yönetiminin tepkisini çekti. Fenerbahçe Başkanı Ali Koç'un Ankaragücü Başkanı Faruk Koca'yı arayarak, "Sayın başkan henüz stadın zemini tam olarak oturmadı. Bu durum sporcu sağlığını tehlikeye sokuyor. Daha önce başka şehirde oynamıştınız. Bu maçı yine başka şehirde oynayalım" teklifini iletti. Ancak Ankaragücü Başkanı Koca'nın "Maçı Eryaman'da oynayacağız" diyerek bu teklifi geri çevirdiği öğrenildi. Fenerbahçeli taraftarlar da TFF'nin maçın Eryaman Stadı'nda oynanması kararına tepkide bulunarak, "Eğer bir futbolcumuz sakatlanırsa bunun sorumlusu TFF olacaktır", "Skandal karardan derhal dönülmeli" şeklinde mesajlar attılar.

KASIMPAŞA MESAİSİ SÜRÜYOR
Trendyol Süper Lig'in 4. haftasında deplasmanda Kasımpaşa ile karşılacak Trabzonspor bu maçın hazırlıklarını dün yaptığı idmanla sürdürdü. Teknik Direktör Nenad Bjelica yönetiminde Mehmet Ali Yılmaz Tesisleri'nde yapılan antrenmanın ilk bölümünde handball çalışması gerçekleştirildi. Rondo ve dar alanda oyun çalışması devam eden antrenmanın son bölümünde ise çift kale maç yapıldı.

UMUT TAMAMEN TRABZON'A KONSANTRE
Trabzonspor'da mutsuz olduğu ve takımdan ayrılmak istediği iddia edilen Umut Bozok'un menajeri Olivier Davo, "Umut %100'üyle Trabzonspor'a odaklandı" ifadeleriyle söylentileri yalanladı.

OUSSEYNOU BA BAŞAKŞEHİR'DE
Trendyol Süper Lig temsilcisi RAMS Başakşehir, Senegalli savunma oyuncusu Ousseynou Ba'yı kiraladı. Bonservisi Olympiakos'da olan 27 yaşındaki futbolcunun satın alma opsiyonu da alındı.

EVERTON BETO'YU KAPTI
İngiltere Premier Lig ekibi Everton, İtalya'nın Udinese takımından Portekizli golcü futbolcu Beto'yu kadrosuna kattı. Everton Kulübü, 25 yaşındaki futbolcuyla Haziran 2027'ye kadar sözleşme imzaladı.

3 KULÜP PFDK'LIK OLDU
Trendyol Süper Lig'in 3. haftasında oynanan müsabakalarla ilgili olarak Kasımpaşa, Rizespor ve Alanyaspor'un "çirkin ve kötü tezahüratı" nedeniyle Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu'na sevk edildiği bildirildi.

FREDRIK MIDTSJÖ PENDİKSPOR'DA
Galatasaray'ın geçen sezon Alkmaar'dan 3.5 milyon Euro'ya transfer ettiği Fredrik Midtsjö, Süper Lig'in yeni ekibi Pendikspor'a satılıyor. İlk Molde maçında son dakikada attığı golle takımına galibiyeti getiren 30 yaşındaki Norveçli futbolcu, dünkü maçın kadrosuna alınmadı. Midtsjö, karşılaşmadan 1 gün önce Teknik Direktör Okan Buruk ile birlikte basın toplantısına katılmıştı. Bu durum sosyal medyada çok konuşuldu. Pendikspor'un Midtsjö için 2-3 milyon Euro arasında para ödeyeceği iddia ediliyor.

G.ANTEP-G.SARAY ALİ ŞANSALAN'IN
Süper Lig'de 4. hafta müsabakalarını yönetecek hakemler belirlendi. Haftanın açılış maçında Kasımpaşa ile Trabzonspor karşılaşacak ve müsabakayı Erkan Özdamar yönetecek. Cumartesi günü Gaziantep deplasmanına çıkacak Galatasaray'ın maçını ise Ali Şansalan yönetecek. Pazar oynanacak Beşiktaş- Sivas maçında Zorbay Küçük, Ankaragücü- Fenerbahçe müsabakasında ise Arda Kardeşler düdük çalacak.

KÜFÜR YÜZÜNDEN GİTTİ
Düzenlediği basın toplantısında Sportif Direktör Ceyhun Kazancı'nın istifasına da değinen Çebi, "Ceyhun Kazancı küfürden gitti. Ailesi baskı yaptı. Sürekli anasına, babasına küfür ettiler. Kendisine çok teşekkür ederim. Çok önemli transferleri oldu. Ama aileasinin baskısıyla gitti. Bunu bilin. Yüreğiniz varsa karşıma gelin küfür edin" ifadelerini kullandı.

ONANA İÇİN CADIZ İDDİASI
İspanyol basını Cadiz'in, Jean Onana'ya talip olduğunu öne sürdü. Haberde, Cadiz'in Onana'yı kiralamak için Beşiktaş ile görüşmelerde bulunduğu kaydedildi. Çebi de Onana ile ilgili, "Bu sene kiralama durumu söz konusu olursa, iyi bir yerde oynama şansı olursa, yerine de başka alternatif bulursam bunu düşünürüm"demişti.

RAMOS'UN MALİYETİ 50 MİLYON EURO
Ahmet Nur Çebi, uzun süre Beşiktaş'ın transfer gündeminde yer alan Sergio Ramos konusuna da değindi. Çebi, "Sergio Ramos için uğraştık, arzu ettik. Biliyor musunuz ne istediğini? Kimse de sponsor olmak için beni aramadı. 16.5 milyon euro + vergileri 25 milyon euro ve 2 yıllık sözleşme, 50 milyon euro. 37 yaşında adam. Neden bu kadar bilinçsizce saldırıyoruz?" diye konuştu.

İKİ TAKVİYE DAHA DÜŞÜNÜYORUZ
Beşiktaş Başkanı Ahmet Nur Çebi basın toplantısında transferle ilgili de konuştu. Beşiktaş'ın 1 numaralı ismi, "UEFA Konferans Ligi'ne kayıt bitmeden bir transfer kesin, diğerini de yetiştirmeye çalışacağız" yorumunda bulundu.

ALTAY DÖNEMİ KAPANDI
Trendyol 1. Lig'de Boluspor'da Teknik Direktör Turgay Altay ile yollar ayrıldı. 30 Haziran'da sözleşme imzalayan 43 yaşındaki teknik adam, ligde çıktığı 3 karşılaşmada 2 beraberlik ve 1 mağlubiyet aldı.

TUĞÇE CANITEZ BIRAKTI
Geçen sezonu G.Saray'da tamamlayan basketbolcu Tuğçe Canıtez kariyerini noktaladı. Canıtez, F.Bahçe formasıyla 5 Lig, 4 Türkiye Kupası ve 4 Cumhurbaşkanlığı Kupası şampiyonluğu yaşadı.

GÜMRÜK, PAOLETTI'Yİ KAPTI
Transfer çalışmalarını sürdüren Trendyol Süper Lig ekibi VavaCars Fatih Karagümrük, İtalyan orta saha oyuncusu Flavio Paoletti'yi kadrosuna kattı. 2003 doğumlu futbolcuyla 3 yıllık sözleşme imzalandığı belirtildi.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN