Aslan evine geri döndü: Molde'yi yine avladı! 17.kez Şampiyonlar Ligi gruplarına kaldı

Cimbom 3-2’lik galibiyetin rövanşında 7. dakikada Icardi (pen.) ile üstünlüğü yakaladı. 66’da Hestad skoru 1-1 yaptı. Molde kalan bölümde G.Saray’a adeta kabus yaşattı. Ancak 90’da Angelino’nun golüyle Aslan evine geri dönüş yaptı!

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 30 Ağustos 2023 Güncelleme 30 Ağustos 2023, 07:01
Aslan evine geri döndü: Molde’yi yine avladı! 17.kez Şampiyonlar Ligi gruplarına kaldı

İÇİNDEKİLER

Şampiyonlar Ligi play off turu rövanş maçında Galatasaray, Molde'yi 2-1 yenerek gruplara kaldı. 7. dakikada Galatasaray öne geçti. Kerem Demirbay'ın serbest vuruşunda Mannsverk'in, Icardi'yi çekmesine hakem Marciniak penaltı kararı verdi. Atışı Icardi kullandı: 1-0.



MUSLERA'DAN KRİTİK HAMLE
31'de Hestad'ın verdiği pasta savunmanın uzaklaştırmak istediği top tekrar önünde kaldı. Bu oyuncu ceza alanı içinde yaptığı vuruşta Muslera topu son anda kornere çeldi.



MOLDE HESTAD'LA EŞİTLEDİ
66'da Breivik, soldan ceza sahasına girdi pasını daha uygun durumdaki Hestad'a aktardı. Bu oyuncunun vuruşunda meşin yuvarlak ağlarla buluştu: 1-1.



SON SÖZ ANGELINO'NUN
90+3'te ceza sahası dışı sol çaprazda kazanılan serbest vuruşu Angelino kullandı. Şutta top barajdaki Ellingsen'e çarparak ağlara gitti: 2-1.



TETE BEĞENİLDİ
Galatasaray'ın yeni transferleri Tete ile birlikte gurbetçi yıldız Kerem Demirbay Sarı- Kırmızılı ekipte ilk kez ilk 11'de yer aldılar. Tete gösterdiği performansla çok beğenilirken, Kerem Demirbay hazır bir görüntü çizmedi.

26 MİLYON EURO KASAYA GİRİYOR!
Şampiyonlar Ligi play-off turu ikinci maçında Molde'yi elemeyi başaran Galatasaray, adını gruplara yazdırmayı başardı. Sarı-Kırmızılılar böylelikle ayak bastı parası olarak 15 milyon 640 bin Euro'yu almayı garantiledi. Galatasaray, grubunda 6 maça çıkacak ve alacağı her galibiyette 2 milyon 800 bin Euro, beraberlikte ise 930 bin Euro kazanacak. Cimbom gruptan çıkmayı başarırsa da 9 milyon 600 bin Euro'yu kapacak.



KATSAYI ÖDÜLÜ DE VAR
Devler Ligi'nde 2. ön eleme turundan 400 bin, 3. ön eleme turundan ise 500 bin Euro kazanan Cimbom, katsayı geliri olarak 7 milyon 959 bin Euro'yu kaptı. Cimbom, market geliri olarak da 1.5 milyon Euro'yu hak etti. Tüm ücretler toplandığında Galatasaray 25 milyon 999 bin Euro'yu kasasına koymayı başardı.

HAYALİMİZ GERÇEK OLDU
Molde zaferinin ardından konuşan G.Saray Teknik Direktörü Okan Buruk, "Şampiyonlar Ligi hayalimizdi, gerçek oldu. Kolay olmadı ama başardık" dedi. Buruk şöyle devam etti: 2 maçın hikayesi çok muhteşem değildi. Rakip sahada çok iyi işler yapamadık. Ama biz de yüzde 100 en iyi halimizde değildik. 1-1'den sonra rakip iştahlandı. Hücuma çıkış hızları çok iyiydi. İyi oynadılar ama istediğimizi aldık. Tam takım olunca daha iyi oynayacağız. Her şeyin farkındayız.



ICARDI VAR SORUN YOK
Galatasaray'ın süper golcüsü Mauro Icardi, yine üstüne düşeni yaptı. Ljubljana ile oynanan rövanş maçında nefis bir gol atan Arjantinli yıldız, ilk Molde maçında 1 gol, 1 asistle oynamıştı. Tangocu, dün gece de kazandırdığı penaltıyı gole çevirmeyi başardı. Aslan da adını gruplara yazdırdı.

FRİKİKTE ŞANS YANIMIZDAYDI
Molde ile oynanan ilk maçta Oliveira'nın frikiği baraja çarpıp, kaleciyi aldatmış ve ağlarla buluşmuştu. Rövanşta da benzeri yaşandı. Kazanılan frikikte topun başına geçen Angelino'nun şutu baraja çarptı ve yine kaleciyi yanıltarak ağlara gitti. Aslan, maçı kazanmayı başardı.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN