Bandırmaspor 3 puanla tanıştı

Bandırma, Giresun’u Jozefzoon’un golüyle yenerek ilk galibiyetini aldı. İşte sizler için derlediğimiz 29 Ağustos tarihli TAKVİM gazetesi yurttan ve dünyadan spor haberleri...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 29 Ağustos 2023 Güncelleme 29 Ağustos 2023, 07:00
Bandırmaspor 3 puanla tanıştı

İÇİNDEKİLER

Trendyol 1. Lig'in 3. haftasının kapanışında Giresunspor evinde Bandırmaspor'u konuk etti. 4. dakikada gelişen Giresunspor atağında Çekdar'ın ortasına yükselen Talha'nın kafa vuruşu direkten dışarı gitti. 16. dakikada Bandırmaspor atağında Metehan'ın ortasında altıpasta sağ ayağıyla topa dokunan Jozefzoon meşin yuvarlağı ağlara gönderdi:0-1. Bu sonuçla 3. hafta sonunda ligdeki ilk galibiyetini alan Bandırmaspor puanını 5'e çıkarırken, ikinci yenilgisini alan Giresunspor ise 3 puanda kaldı.

ALGAN SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI
Trabzonspor'un 93 yaşında vefat eden kurucu üyelerinden, eski asbaşkanı Nizamettin Algan, son yolculuğuna uğurlandı. Cenaze törenine Fırtına'nın hocası Nenad Bjelica ile bazı futbolcular da katıldı. Kulübün asbaşkanı Zeyyat Kafkas, "Camiamıza yol göstericiydi. Başımız sağ olsun" ifadelerini kullandı.



EYÜP AYDIN SAVAŞI
Trendyol Süper Lig'de 15 Eylül'de bitecek transfer dönemi öncesinde Beşiktaş'ta kadroyu güçlendirme çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor. Orta saha mevkisine takviye yapmayı planlayan Kara Kartal, Almanya'nın dev ekiplerinden biri olan Bayern Münih'te oynayan Eyüp Aydın'ı kadrosuna katmayı hedefliyor. 19 yaşındaki futbolcu, ön libero ve merkez orta saha pozisyonlarında oynuyor.

800 bin Euro güncel piyasa değeri bulunan Aydın'ın sözleşmesi 30 Haziran 2024 tarihinde sona erecek. 1.81 boyundaki futbolcuya Beşiktaş'ın yanı sıra Galatasaray'ın da yakından ilgi gösterdiği ortaya çıktı. Almanya vatandaşlığı da bulunan ancak; milli takım tercihini Türkiye'den yana kullanan genç futbolcu, daha önce yine Almanya'da Heidenheim ekibinde de oynamıştı. Kariyerinde şu ana kadar 63 maça çıkan Aydın, 4 gol atarken, 10 da asiste imza attı.



BURADAN AYRILMAYA HİÇ NİYETİM YOK
Beşiktaş'ın bir süre önce görüşmelerine son verdiğini açıkladığı Al-Nasrr forması giyen Anderson Talisca sosyal medyadan yaptığı açıklamada takımda kalacağını duyurdu. Talisca,"Kulüpten ayrılmam için bir neden yok. Kimseyle pazarlık yapmıyorum, kulübün de beni bırakmak gibi bir niyeti yok. Burada mutluyum, hiçbir yere gitmek istemiyorum. Buradan ayrılmaya hiç niyetim yok"ifadelerini kullandı. Brezilyalı yıldız son dönemde Galatasaray ile anılıyordu.

ASLAN'DA OUNAHI SÜRPRİZİ
Avrupa'da gruplar için kadroların verileceği son gün olan 4 Eylül'e kadar orta alan transferini bitirmek isteyen Galatasaray'da büyük hareketlilik yaşanıyor. Listesindeki isimlerle görüşmelerin sürdüren Sarı-Kırmızılılar'da sürpriz bir gelişme yaşandı. Marsilya formasını giyen Azzedine Ounahi'nin menajerler aracılığıyla yönetime önerildiği ortaya çıktı. Son Dünya Kupası'nda Fas forması altında gösterdiği performansla herkesin dikkatini çekmeyi başaran genç yıldız, geçtiğimiz sezonun devre arasında 8 milyon Euro karşılığında Angers'den Marsilya'ya transfer olmuştu. Ancak Marsilya'da yaşanan teknik adam değişikliği sonrası gözden düşen Ounahi'nin kendisine takım aradığı ve Galatasaray'a teklif edildiği belirlendi. Sarı- Kırmızılı yönetimin teknik heyetten gelecek rapor sonrasında Faslı futbolcuyla ilgili kesin kararını vereceği öğrenildi. Marsilya ile 2027'ye kadar sözleşmesi olan Ounahi'nin piyasa değeri 12 milyon Euro.

SAĞ KANATTA FORMA TETE'NİN
Bu akşam Molde önünde çok önemli bir maça çıkacak olan Galatasaray'ın ilk 11'i şekillendi. Norveç'teki karşılaşmada cezası nedeniyle forma giyemeyen Lucas Torreira bu akşam ilk 11'deki yerini alacak. Teknik direktör Okan Buruk'un hücumun sağ kanadında ise Tete'ye görev vermesi bekleniyor. İlk maçın yıldızı Yunus Akgün'ün Leicester City'ye transferi sonrası Brezilyalı yıldızın yüzde yüz hazır olmamasına rağmen bu akşam 11'de olacağı öğrenildi. Torreira ve Tete dışında Norveç'teki maçın kadrosunda değişiklik olmayacağı ifade edildi.
CEREN DALGIÇ

AYRILIK HAFTASI OLACAK!
Yönetim 14 yabancı krizini aşmak için ayrılık hazırlıkları yapıyor. Dönem dönem kritik işlere imza atsa da tam olarak beklentileri karşılayamayan Midtsjö ile bu hafta içinde yolların ayrılması bekleniyor. Norveçli futbolcuyla Süper Lig'den 4-5 kulüp yakından ilgileniyor. Performansı eleştiri konusu olan bir başka isim Sergio Oliveira konusunda da sürpriz ayrılık gelişmeleri yaşanabilir.

İLK MAÇA ASLA BAKMAYACAĞIZ
Galatasaray Teknik direktörü Okan Buruk Molde maçı öncesi açıklamalarda bulundu. Buruk,"Hedefimiz Şampiyonlar Ligi'ne gitmek. İlk maça bakmadan, takım olarak daha iyi olup turu geçmek istiyoruz. Ülke puanı ve Galatasaray için, oyuncularım ve benim için çok önemli bir maç. İnşallah yarın(bugün) Şampiyonlar Ligi'nde gruplara kalırız." dedi. Buruk, Zaha ile ilgili,"Milli takım arasını hedef seçtik. İyi bir şekilde milli aradaki hazırlık maçına hazırlayıp bizimle birlikte olacak"dedi. Okan Hoca transferlerle ilgili de,"En iyisini almak istiyoruz. Bazen zorlanıyorsunuz. Alamama riski de var. Şampiyonlar Ligi'ne liste verilene kadar transferlerimizi tamamlamak istiyoruz." diye konuştu.

ANTALYA MAÇINDA SAHADA
Sol kalça kasında 2. derece yırtık tespit edilen Ferdi Kadıoğlu'nun Konferans Ligi'nde Twente ve ligdeki Ankaragücü maçlarında forma giyemeyeceği öğrenildi. Ferdi Kadıoğlu'nun milli aradan sonraki ilk maç olan Kadıköy'deki Antalyaspor karşılaşmasında takımdaki yerini alabileceği kaydedildi. Ferdi bu sezon tüm resmi maçlarda forma giymişti. Ferdi'nin yokluğunda savunmanın solunda formda bir dönem geçiren Oosterwolde'nin forma giymesi bekleniyor.

FRED: KAÇ KEZ ARADILAR BİLMİYORUM!
FB TV'ye konuşan Fred, Galatasaray'ın kendisini kaç kez aradığı sorusuna yanıt verdi. Fred, "Başka ilgilenen Türk takımları da vardı. Süreci menajerim yürüttü. Menajerim üzerinden bazı teklifler vardı. Kaç kere aradıklarını bilmiyorum ama teklif olduğu doğru. Ben bu büyük kulübe gelmeyi tercih ettim" dedi. Maç ritminin artacağını söyleyen Fred, "Fenerbahçe tarihinde önemli bir oyuncu olmak ve kupalar kazanmak istiyorum" diye konuştu.

MONTERO'NUN YENİ ROTASI PORTEKİZ
Beşiktaş, İspanyol stoperi Francisco Montero'yu satın alma opsiyonuyla birlikte Portekiz Ligi takımlarından Arauco'ya kiraladığını duyurdu. Dün Portekiz'e giden 24 yaşındaki stoper sağlık kontrollerinin ardından yeni takımıyla sözleşme imzaladı.

BEŞİKTAŞ'I YENMEK İSTİYORUZ
Sivasspor'u çalıştıran Servet Çetin, 4. haftada Beşiktaş ile oynayacakları maçta hedeflerinin 3 puan olduğunu söyledi. Çetin, "Rakibimizin gücünü biliyoruz. İyi mücadele edeceğiz ve 3 puan için oynayacağız" dedi.

YENİ ADRESİ ARABİSTAN
İtalya Milli Takımı'ndaki Teknik Direktörlük görevinden istifa eden Roberto Mancini, 4 yıllığına Suudi Arabistan Milli Takımı'nın başına geçti. Mancini'nin yıllık 50 milyon Euro kazanacağı öğrenildi.

DEVLER LİGİ'NDE RÖVANŞ VAKTİ
Şampiyonlar Ligi play-off turu rövanş maçları bugün başlayacak. 22.00'de başlayacak karşılaşmalarda Panathinaikos'un konuğu Braga olacak. Diğer maçta ise Young Boys ile Maccabi Haifa mücadele edecek.

İZZET ÜNVER HALKBANK'TA
Halkbank Erkek Voleybol Takımı, milli smaçör İzzet Ünver'i transfer etti. Daha önce Fenerbahçe ve Beşiktaş'ta oynayan 31 yaşındaki Ünver, "Türkiye'nin en güçlü kulüplerinden birine transfer oldum" dedi.

GHOULAM HATAYSPOR'DA
Trendyol Süper Lig ekiplerinden Hatayspor, son olarak Angers forması giyen Cezayirli sol bek Faouzi Ghoulam ile 1+1 yıllık kontrat imzaladığını duyurdu. 32 yaşındaki oyuncu 8 yıl Napoli forması giymişti.

GAZİANTEP'TEN YALANLAMA
Trendyol Süper Lig ekiplerinden Gaziantep FK, teknik direktör Rıza Çalımbay'ın göreve getirileceği yönündeki haberlerin gerçeği yansıtmadığını bildirdi. G.Antep Erdal Güneş ile devam edecek.

NEUER İDMANLARA BAŞLADI
Aralık 2022'de sağ bacağında kırığa rastlanan ve ameliyat olan Bayern'in kalecisi Manuel Neuer, 9 ay sonra antrenmanlara başladı. Neuer geçen sezon toplamda 16 maçta oynarken, bu maçların 7'sinde gol yemedi.

TANGUY NDOMBELE YENİDEN GÜNDEMDE
Uzun süredir ismi Galatasaray'la anılan Tanguy Ndombele konusunda Fransa'dan yeni bir iddia geldi. L'Equipe gazetesine göre Sarı-Kırmızılılar, Tottenham'ın kesin olarak gözden çıkardığı yıldız futbolcu için yeniden devreye girdi.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN