"Krunic Milan’da kalacak" açıklamasından sonra Fenerbahçe orta saha için alternatif isimlere yönelecek!

Milan’ın hocası Stefano Pioli, “Krunic Milan’da kalacak” dedi. Fenerbahçe orta saha için alternatif isimlere yönelecek. İşte sizler için derlediğimiz 28 Ağustos TAKVİM gazetesi spor haberleri...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 28 Ağustos 2023 Güncelleme 28 Ağustos 2023, 06:59
Krunic Milan’da kalacak açıklamasından sonra Fenerbahçe orta saha için alternatif isimlere yönelecek!

İÇİNDEKİLER

İtalya Ligi Serie A'da 2023-2024 sezonunun 2. haftasında Milan ile Torino karşı karşıya geldi. San Siro'da oynanan bu lig mücadelesinde kazanan 4-1'lik skorla Milan oldu. Mücadele sonunda basın toplantısında açıklamalarda bulunan Milan'ın tecrübeli teknik patronu Stefano Pioli, Fenerbahçe'nin transfer gündeminde yer alan Boşnak futbolcu Rade Krunic hakkında konuştu. 57 yaşındaki teknik adam, Krunic'in takımda kalıp kalmayacağı ile ilgili soruya, "Rade Krunic takımda kalacak" şeklinde cevap verdi. Bu gelişme sonrasında Fenerbahçe'nin başka alternatiflere yönelmesi bekleniyor.



GENOA CRESPO'YU KAPIYOR
Fenerbahçe'de yeni sezonda kadroda düşünülmeyen Miguel Crespo ile ilgili olarak İtalyan basınında bir haber çıktı. La Gazzetta dello Sport'ta yer alan habere göre Genoa'nın Portekizli futbolcu ile ilgili görüşmelere devam ettiği kaydedildi. 26 yaşındaki futbolcunun transferinin bu hafta içinde tamamlanması beklendiği de haberde yer aldı. Fenerbahçe'nin 2021 yılında Estoril'den kadrosuna kattığı Crespo Sarı-Lacivertli forma altında çıktığı 65 maçta 4 gol attı, 6 da asist yaptı.



RÖVANŞ MAÇINA İTALYAN HAKEM
Fenerbahçe'nin UEFA Avrupa Konferans Ligi play off turu rövanş maçında Twente ile deplasmanda oynayacağı maçın hakemi belli oldu. Twente-Fenerbahçe maçını İtalyan hakem Fabio Maresca yönetecek.



EYVAH! FERDİ SAKATLANDI!
Fenerbahçe'ye Ferdi Kadıoğlu'ndan kötü haber geldi. Yıldız futbolcunun Twente maçı sonrası ağrı şikayeti olduğu ve çekilen MR sonrası sol kalça kasında 2. derece yırtık tespit edildiği açıklandı. 23 yaşındaki yıldız futbolcunun sahalardan en az 1 ay uzak kalacağı ifade edildi. Ferdi sezona fırtına gibi başlangıç yapmıştı.



ASLAN'A DIARRA ÖNERİSİ
Hareketli bir transfer dönemi geçiren G.Saray'a menajerler aracılığıyla önerilen son isim Strasbourg formasını giyen Habib Diarra oldu.Maliyeti 15 milyon Euro'yu bulan yıldıza Arsenal ile Juventus da ilgi duyuyor.

ORTA saha mevkisine takviye yapmak için geri sayıma geçen ve Marco Verratti'nin yanı sıra Nicolas Dominguez ile de temaslarını sürdüren Galatasaray'a menajerler aracılığıyla da öneriler gelmeye devam ediyor. Futbol kariyerine Fransa 1. Lig ekiplerinden Strasbourg'da devam eden 19 yaşındaki orta saha oyuncusu Habib Diarra, Cimbom'a önerilen son isim oldu. Kulübü ile 30 Haziran 2027 tarihine kadar sözleşmesi bulunan Senegal asıllı Fransız futbolcuya, İtalya'dan Juventus ile İngiltere'den Arsenal kulüpleri de ilgi gösteriyor.

Öte yandan Strasbourg'un futbolcu için 10 milyon Euro net bonservis talebinde bulunduğu, bu rakamın bonuslarla birlikte 15 milyon Euro'yu bulabileceği belirtildi. Ön libero, merkez orta saha ve 10 numara mevkilerinde oynayabilen Diarra, futbol kariyerinde şu ana kadar 45 maçta 5 gol attı, 3 de asist katkısı verdi.



YUNUS AKGÜN SAHAYA İNDİ
Galatasaray'dan İngiliz ekibi Leicester City'ye transfer olan Yunus Akgün, yeni takımıyla ilk antrenmanına dün çıktı. Cimbom'da oynayan Kerem Aktürkoğlu, eski takım arkadaşı Yunus Akgün için veda mesajı paylaşırken, "Aramızda mesafeler olsa da bundan sonra da tüm kalbimle senin yanındayım. Hayatında başarılar, güzellikler, mutluluklar hep seninle olsun güzel kardeşim" ifadelerine yer verdi. Galatasaray, Akgün'den ilk etapta 500 bin Euro, şarta bağlı zorunlu satın alma opsiyonu devreye girdiğinde ise 9 milyon Euro kazanacak. Ayrıca Cimbom, sonraki satıştan yüzde 15 pay alacak.



EYÜPSPOR'DA ARDA TURAN ŞOV
Trendyol 1. Lig ekiplerinden Eyüpspor, yeni sezona muhteşem bir başlangıç yaptı.

Arda Turan'ın teknik direktörlüğünü yaptığı Eyüpspor, ilk maçta Keçiörengücü'nü 1-0 yenerken, 2. haftada ise Kocaelispor engelini 2-0 ile geçti. Son maçta ise Tuzlaspor'a konuk olan Arda Turan ve öğrencileri, sahadan 5-0 gibi farklı bir galibiyetle ayrıldı.

3 maçta 8 gol atıp, kalesinde gol görmeyen Eyüpspor, iddialı olduğunu da gösterdi. Arda Turan da oynattığı futbolla beğeni topladı.



İTALYA'DAN VERRATTI İDDİASI
Çizme basını, Galatasaray'ın da listesindeki Marco Verratti'nin yeni adresinin Al-Arabi olacağını duyurdu.

İddiaya göre; PSG ile Suudi ekibi, bu transfer için her konuda el sıkıştı PSG'DE teknik direktör Luis Enrique tarafından kadroda düşünülmeyen Marco Verratti, Galatasaray'ın transfer listesinde. İtalyan orta sahanın geleceğiyle ilgili Çizme basınından flaş bir iddia geldi.

Foot Mercato'daki habere göre; Paris Saint Germain ile Suudi ekibi Al-Arabi, Verratti için görüştü ve büyük ölçüde de taraflar arasında anlaşma sağlandı. Ayrıca Verratti'ye PSG yönetiminin baskı uyguladığı ve Al-Arabi cephesinin bu transferi sonuçlandırdığından emin olduğu belirtildi.

Merkez orta saha ve ön liberoda oynayan 30 yaşındaki İtalyan yıldız, 495 maçta 13 gol, 72 asist kaydetti. Verratti'ye 40 milyon Euro değer biçiliyor.

RÖVANŞ MAÇINA DEV HAKEM!
G.SARAY'IN Devler Ligi play-off'unda Molde ile yapacağı rövanş maçının hakemi, son Dünya Kupası finalini yöneten Szymon Marciniak oldu.



MULEKA'YA İZİN YOK
Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş yönetimden Avrupa ve Körfez takımlarından çok sayıda teklif alan Jackson Muleka'nın takımda tutulmasını istedi. Beşiktaş'ta bu sezon 7 maçta sahaya çıkan Muleka, 3 kez gol sevinci yaşadı. 23 yaşındaki futbolcunun Beşiktaş ile sözleşmesi 2027 yılında bitecek.

KİEV MAÇI PİNHEİRO'NUN
Beşiktaş'ın perşembe günü Dinamo Kiev'le oynayacağı UEFA Konferans Ligi play-off rövanş maçını Portekizli hakem Joao Pinheiro yönetecek. Pinheiro'nun yardımcılıklarını Bruno Jesus ve Luciano Maia üstlenecek.

BİLETLER SATIŞA ÇIKIYOR
Beşiktaş'ın UEFA Konferans Ligi play-off turu rövanş maçında perşembe günü Dinamo Kiev ile karşılaşacağı maçın biletleri bugün satışa sunulacak. Zorlu karşılaşmanın bilet fiyatları 500 ila 3150 lira arasında değişkenlik gösteriyor.



ONANA İÇİN FLAŞ KARAR
Beşiktaş'ın Fransız ekibi Lens'ten kadrosuna kattığı Jean Onana'yı yetersiz performansı nedeniyle kiralamak istediği öğrenildi. Beşiktaş'ın Fransız kulübü Lens'ten 4 milyon Euro karşılığı 4 yıllığına kadrosuna kattığı Jean Onana ile ilgili flaş bir gelişme yaşandı.

Siyah-Beyazlılar'ın Teknik Direktörü Şenol Güneş'in performansı beğenmediği Kamerunlu futbolcunun kiralanacağı öğrenildi. 23 yaşındaki oyuncunun menajeriyle temasa geçildiği belirtilirken futbolcu için İtalyan ve İspanyol kulüpleriyle görüşüleceği de gelen haberler arasında.

Hazır olmasına rağmen fazla forma şansı bulamayan Kamerunlu futbolcu oynadığı maçlarda da yaptığı hatalarla dikkat çekmişti. Şu ana kadar Siyah- Beyazlı formayla 6 maça çıkan ve 1 asisti bulunan Jean Onana'nın Beşiktaş ile olan kontratı 2027 yılında sona erecek.



CENK&SALİH GÖRÜŞME ODASINA
Beşiktaş sözleşmelerini uzatmak için görüşmelerini sürdürdüğü Cenk Tosun ve Salih Uçan'da mutlu sona ulaşamamıştı. Beşiktaş yönetiminin teknik direktör Şenol Güneş'in de isteğiyle iki futbolcu ile bu hafta içinde yeni bir görüşme yapması ve yıldız futbolcuların yeni kontrata imza atmaları bekleniyor.

Şu ana kadar yapılan teklifleri reddeden Salih Uçan ve Cenk Tosun yerli rotasyonunda Şenol Güneş'in vazgeçemediği oyuncular konumunda.



ALANYASPOR DİREKLERİ GEÇEMEDİ
Güçlü bir takımla sezona başlayan Alanyaspor, Hatayspor'u ağırladı. 33'te Alanyasporlu Eduardo'nun şutu direkte patladı. 51'de Janvier'in ortasına kafayı vuran Tayfur Bingöl üst direğe takıldı. 90+1'de Umut Güneş topu ağlara yolladı ama VAR uyarısıyla pozisyon incelendi ve ofsayt gerekçesiyle gol iptal edildi.



NE KARAGÜMRÜK NE ANKARAGÜCÜ
Karagümrük öne geçtiği maçta Ankaragücü ile 1-1 berabere kaldı. 44. dakikada Lasagna, ceza yayı üstündeki Rohden'e pasını aktardı. Bu futbolcunun bekletmeden yaptığı plase vuruşta top kalecinin solundan filelerle buluştu: 1-0. 57'de Morutan'ın sağdan gönderdiği ortada Sowe meşin yuvarlığı göğsüyle penaltı noktası üzerine indirdi. Topla buluşan Efkan, vuruşunu yaptı ve ağları sarstı: 1-1.



KAYSERİSPOR SİFTAH YAPTI
Kayserispor, Samsunspor'u 17'de Uzodimma ve 38'de Mame Thiam'ın golleriyle yenip bu sezon ilk 3 puanını aldı. Süper Lig'de ilk iki maçından beraberlikle ayrılan Kayseri ilk galibiyetini evinde Samsun'a karşı aldı. 17'de Uzodimma ceza yayı civarında topu kontrol edip kaleye yolladı: 1-0. 21'de Fofana'nın ortasına hareketlenen Mouandilmadji'nin altıpas içerisinde yaptığı kafa vuruşunda meşin yuvarlak filelere gitti: 1-1. 38'de Karimi'nin pasında Uzodimma topu kafasıyla penaltı noktasına Gökhan Sazdağı'nın olduğu bölgeye indirdi. Sazdağı'ndan önce topa müdahale eden kaleci Okan Kocuk'dan seken topu Thiam, bitirdi: 2-1.

JAMES ANDERSON MANİSA'DA
Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi ekiplerinden Manisa Büyükşehir Belediyespor, Türkiye'de daha önce Darüşşafaka ve Anadolu Efes formaları da giyen 34 yaşındaki ABD'li forvet James Anderson'la anlaştı.

YENİ ADRESİ İTALYA OLDU
Marsilya'nın Fransız orta sahası Mateo Guendouzi için Lazio ile anlaşma sağladığı iddia edildi. Fransız basını, Çizme ekibinin bu transfer için 18 milyon euro ödeyeceğini duyurdu.

BAŞAKŞEHİR'DE AYRILIK
Rams Başakşehir, Cezayirli futbolcusu Ahmed Touba'yı Lecce'ye kiraladı. Turuncu- Lacivertli kulüpten yapılan açıklamaya "Sözleşmesinin kulübümüz ve Ahmed Touba için hayırlı olmasını temenni ederiz" denildi

TOTTENHAM HEDEFİ BRENNAN
Premier Lig ekibi Tottenham'ın, Nottingham Forest'tan Galli kanat oyuncusu Brennan Johnson'u kadrosuna katmak istediği öne sürüldü. Forrest ise yıldız futbolcu için 50 milyon pound talep ediyor.



GENÇ ENİS KALICI OLMAK İSTİYOR
Trabzonspor'da Enis Destan, Galatasaray ile oynanan karşılaşmanın ardından Çaykur Rizespor maçındaki performansı ile de göz doldurdu. Genç forvet oyuncusu, oyuna sonradan girmesine rağmen hem fileleri sarsmayı başardı hem de takımın ateşleyici unsurlarından birisi oldu. Takımdan ayrılacağı konuşulan Destan, son iki haftadaki görüntüsü ile takımda kalıcı olmak istediğini ispatlamaya çalışırken, 21 yaşındaki futbolcunun Kasımpaşa maçında da formayı kapma ihtimalinin olduğu öğrenildi.



KEÇİÖREN SON NEFESTE GÜLDÜ
Keçiörengücü, Adanaspor'u 90+5'te Şahverdi Çetin'in attığı golle 1-0 mağlup etmeyi başardı. Trendyol 1. Lig'de günün ilk maçında Ankara Keçiörengücü, Adanaspor'u konuk etti. Aktepe Stadı'nda oynanan mücadeleyi ev sahibi ekip 1-0 kazandı.

Başkent ekibinin galibiyet golünü 90+5'te Şahverdi Çetin kaydetti. Bu sonuçla Keçiörengücü puanını 4'e yükseltirken, Adanaspor ise 3 puanda kaldı. Keçiörengücü üçüncü lig maçında ilk golünü atarak galibiyete uzanmayı başardı.



TRABZONSPOR'UN KURUCU BAŞKANI HAYATINI KAYBETTİ
Trabzonspor camiası acı bir haberle sarsıldı. Kulübün Kurucu Başkanı Nizamettin Algan hayatını kaybetti. Divan Kurulu Başkanı Ali Sürmen, "Değerli abimiz, Eski Divan Başkanımız ve kurucumuz Sayın Nizamettin Algan hakkın rahmetine kavuşmuştur. Mekanı cennet olsun Ailesinin ve camiamızın başı sağ olsun" açıklamasını yaptı.

ABD AÇIK BUGÜN BAŞLIYOR
Teniste grand slam sezonu, Novak Djokovic'in bir yıl aranın ardından döndüğü ABD'de kapanıyor. İlki 1881 yılında düzenlenen ABD Açık, bu yıl 28 Ağustos-10 Eylül tarihlerinde 143. kez organize edilecek.

RODRİGUES SİVAS'A ISINDI
Sivasspor'un yeni transferi Gerson Rodrigues, Antalyaspor maçında attığı golle bu sezonki gol sayısını 2'ye yükseltti. Portekiz asıllı Lüksemburglu oyuncu yeni takımına çabuk ısındığını göstermiş oldu.

LİVERPOOL'DAN NEFİS DÖNÜŞ
Premier Lig'de Liverpool, Newcastle'ı deplasmanda 2-1 yendi. Ev sahibi 25'te Gordon ile öne geçti. Liverpool'da van Dijk 28'de kırmızı gördü. Liverpool, 81'de ve 90+3'te Darwin Nunez'in golleriyle güldü.

GOL DÜELLOSU BARÇA'NIN
LA Liga'da Barcelona, Villarreal'e konuk oldu. Barça 12'de Gavi, 15'te de Jong'la 2-0 öne geçti. Ev sahibi 26'da Foyt, 40'ta Sörloth ve 50'da Baena ile 3-2 yaptı. 68'de Ferran ile 71'de Lewandowski maçı aldı: 3-4.

KANADA'DAN 55 SAYI FARK
FIBA Basketbol Dünya Kupası H Grubu 2. maçında Kanada, Lübnan'ı 55 sayı farkla 128-73 mağlup ederek turnuvada 2'de 2 yaptı. Kanada'da RJ Barret 17 sayı ile oynadı. Karşılaşma boyunca 43 asist yapan Kanada, Dünya Kupası verilerinin kaydedilmeye başlandığı 1994 yılından bu yana tek maçta bir takımın ulaştığı en yüksek asist sayısına imza attı.

DOMİNİK'TEN İTALYA'YA SÜRPRİZ
Dünya Kupası A Grubu'nda Dominik Cumhuriyeti ile İtalya karşılaştı. İkinci yarıda NBA yıldızı Karl-Anthony Towns'ın da devreye girmesiyle öne geçen Dominik Cumhuriyeti, karşılaşmayı 87-82 kazandı. Bu sonuçla Dominik Cumhuriyeti 2. maçında 2. galibiyetini alırken; İtalya ilk mağlubiyetini almış oldu. Dominik Cumhuriyeti'nde Towns 24 sayı, 11 ribaunt ve 5 asistle öne çıkan isim oldu.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN