Karadeniz derbisinde Trabzonspor evinde Ç.Rizespor'a karşı 3-2'lik yenilgi yaşadı

Rize 20’de Mocsi ile öne geçti. 43’te Benhur attı. 58’de Bakasetas penaltıyı gole çevirdi. 66’da Benhur 3 yaptı. 83’te Enis Destan’ın golü skoru belirledi.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 27 Ağustos 2023 Güncelleme 27 Ağustos 2023, 06:59
Karadeniz derbisinde Trabzonspor evinde Ç.Rizespor’a karşı 3-2’lik yenilgi yaşadı

İÇİNDEKİLER

Trabzonspor, Süper Lig'in 3. haftasında Çaykur Rizespor'u konuk etti. Karadeniz derbisinde maça hızlı başlayan taraf Mavi-Yeşilliler oldu. 20. dakikada Emirhan Topçu'nun ceza sahası içerisine ortasına iyi yükselen Mocsi'nin kafa vuruşunda top, yerden sekerek filelere gitti: 0-1. 43. dakikada Sauer'in sağdan ceza sahası içerisine yaptığı ortada topu altıpas içerisinde Zeqiri kafa pasıyla Benhur Keser'e indirdi. Benhur'un dokunduğu top 2. kez filelerle buluştu: 0-2. İlk yarı bu sonuçla bitti: 0-2.

GUSTAVO'NUN ELİNE ÇARPTI
57'de Eren Elmalı'nın ortası ceza sahası içinde Gustavo'nun eline çarptı ve penaltı oldu. 58'de Bakasetas kalenin ortasına sert vurdu: 1-2. 66. dakikada Trabzonspor kendi yarı sahasından çıkarken topu kaptırdı. Halil İbrahim sol kanattan atağa kalktı içeri çevirdiği ortada Benhur Keser topu ağlara gönderdi: 2-3. 83. dakikada Enis Bardhi'nin sol kanattan kestiği ortaya Enis Destan kafayı vurdu, yere çarpan top ağlara gitti: 2-3. 90+8'de Mehmet Can Aydın'ın uzaklardan şutunu kaleci Gökhan Akkan son anda topu kornere tokatlamayı başardı. Maçı 3-2 Rizespor kazandı.

FOUNTAS İLK KEZ SAHAYA ÇIKTI
Trabzonspor'un yeni transferlerinden Taxiarchis Fountas hafta içinde şehre gelmişti. Maç eksikliği bulunan Yunan oyuncu, takımla birlikte yaptığı antrenmanların ardından 21 kişilik maç kadrosunda kendisine yer buldu ve Rize maçında 46'da Teklic'in yerine oyuna girdi.



TRİBÜNLERDEN ISLIK
Trabzonspor taraftarları Rize maçına ilgi göstermedi. Kuzey tribünündeki boşluklar dikkat çekti. Maraton tribünü alt blokta oturan Trabzonsporlu taraftarların beyaz giydiği görüldü. Taraftarlar yenilen goller sonrası ve oyundan çıkan oyunculara ıslık çalarak tepki gösterdi.



KİMSE KULÜPTEN BÜYÜK DEĞİL!
Trabzonspor Teknik Direktörü Nenad Bjelica, 3-2'lik Rizespor mağlubiyeti sonrası konuştu. Hırvat hoca, "Sürpriz, belki hak edilmiş bir mağlubiyet oldu. Tuzaklarımız da vardı ama rakibimiz kendi bulduğu fırsatları değerlendirdi, biz değerlendiremedik. Rizespor ile aramızdaki fark, takım olma farkıydı. Rakibimiz daha takım gibi gözüktü. Aramıza katılan genç oyuncular var. Bu oyuncuların Trabzonspor seviyesine çıkabilmeleri için sabır göstertmemiz gerekiyor. Takımda bir parça olmak için çaba harcamayanların, takım ruhunun içerisinde olmayanlar takımda olmayacak. Hiç kimse takımın üstünde değil. Kimse takımdan büyük değil" diyerek sert mesajlar verdi.

ÖMÜR VE DENSWIL KULÜBEYE ÇEKİLDİ
Fırtına'nın hocası Nenad Bjelica, G.Saray maçındaki kadrodan Trezeguet-Visca değişikliği dışında Abdülkadir Ömür'ü ve Stefano Denswil'i kulübeye çekti. Denswil'in yerine Baniya'yı ilk 11'de tercih eden Bjelica, Ömür'ün yerine ise Tonio Teklic'i ilk 11'de değerlendirdi.



FIRTINA'DA YENİ ADAY VINICIUS
Transfer çalışmalarını sürdüren Trabzonspor, bir süredir uğraş verdiği Bruno Petkovic ve Jean-Pierre Nsame'nin dışında sürpriz bir futbolcuyu daha gündemine aldı. Bordo-Mavililer, İngiliz ekibi Fulham'ın Brezilyalı forvet oyuncusu Carlos Vinicius ile bir görüşme gerçekleştirdi. Fulham'dan, istediği kadar şans bulamayacağı için ayrılmayı düşünen 28 yaşındaki oyuncu için Trabzonspor'un kiralık formülünü devreye sokmaya çalışacağı belirtildi. 2025'te sözleşmesi bitecek olan Vinicius'a 6 milyon Euro değer biçiliyor. Fulham'da bu sezon 3 karşılaşmada 1 gol atan Sambacı'nın kariyerinde ise 216 maçta 82 gol, 35 asisti bulunuyor.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN