Berkan Kutlu'dan ayrılık talebi: "Gitmek istiyorum hocam"

Yunus Akgün’ün Leicester City’ye gitmesinin ardından Galatasaray’da bir ayrılık talebi de Berkan Kutlu’dan geldi. Okan Buruk ile görüşen 25 yaşındaki orta saha, “Gitmek istiyorum hocam” derken, bu talep Buruk tarafından veto edildi. İşte sizler için derlediğimiz 27 Ağustos tarihli TAKVİM gazetesi yurttan ve dünyadan spor haberleri...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 27 Ağustos 2023 Güncelleme 27 Ağustos 2023, 06:59
Berkan Kutlu’dan ayrılık talebi: Gitmek istiyorum hocam

İÇİNDEKİLER

Bu sezon kadrosuna önemli isimleri katan Galatasaray'da forma giyen orta saha oyuncusu Berkan Kutlu, takımdan ayrılmak istiyor. Orta sahaya yapılan takviyelerin ardından 11'deki şansının azalacağını düşünen ve teknik direktör Okan Buruk ile görüşme yapan 25 yaşındaki futbolcunun, "Gitmek istiyorum hocam" dediği, Cimbom'un teknik patronunun ise "Takımda kalmanı istiyorum. Sezon içinde sana ihtiyacım var" diyerek öğrencisinden gelen bu talebi geri çevirdiği öğrenildi.

İtalya'dan Genoa'nın istediği Berkan Kutlu'yu Almanya ve İsviçre'den de bazı kulüplerin yakından takip ettiği biliniyor. 2021-22 sezonu başında Alanyaspor'dan 4 milyon Euro karşılığında transfer edilen Berkan Kutlu, Galatasaray'da oynadığı 83 maçta 1 gol, 5 asist katkısı yaptı. Düzenli olarak ilk 11'de oynamak isteyen Kutlu'nun Cimbom ile olan sözleşmesi ise 30 Haziran 2026 tarihinde sona erecek.

SALİH'İN DEV ŞARTI
Cimbom'da Salih Özcan'ın transferinde geri sayıma geçildi. Borussia Dortmund'un Marcel Sabitzer ve Felix Nmecha transferleriyle birlikte forma şansının azaldığı belirtilen Özcan, Galatasaray'ın Şampiyonlar Ligi'ne kalmasını bekliyor. Sarı-Kırmızılı ekip, Şampiyonlar Ligi play-off turunda Molde'yi elemesi halinde Salih Özcan için girişimlerini hızlandıracak. Almanya'dan 2-3 kulüpten transfer teklifi alan Özcan'ın bu teklifleri reddettiği öğrenildi. 25 yaşındaki milli futbolcu, 11 kez Türkiye Milli Takımı'nda oynadı.



SİVAS İLE ANTALYA YENİŞEMEDİ
Süper Lig'de günün kapanış maçında Sivasspor, Antalyaspor'u konuk etti. 10. dakikada Appindangoye'nin kısa düşen pasında topla buluşan Larsson'un düzgün vuruşu ağlara gitti: 0-1. 36'da Appindangoye'nin uzun pasında Rodrigues, topu Liete'nin üzerinden ağlara gönderdi: 1-1. 51'de Caner'in kafa vuruşu savunmadan sekip kornere gitti. 78'de Kvet'in sert vuruşu auta çıktı. Maç 1-1 bitti.



İSTANBUL DERBİSİ BERABERE BİTTİ
Süper Lig'de iki İstanbul takımının karşılaşmasında kazanan çıkmadı. Kasımpaşa, Pendikspor'u Recep Tayyip Erdoğan Stadyumu'nda konuk etti. 45+3'te Halil Akbunar'ın kafayla vurduğu top, savunmadaki Claudio Winck'in eline çarptı. Hakem Yaşar Kemal Uğurlu, VAR uyarısıyla penaltıyı verdi. 45+7'de beyaz noktadan Romero topu ağlara yolladı: 0-1. 81'de sağdan kullanılan kornerde Omeruo'nun kafa vuruşu sonrası çizgi önünde topadokunan Claudio Winck, Kasımpaşa'ya 1 puanı getirdi: 1-1.

M.UNİTED OCAK'TA ALTAY'A EMANET
Dominik Livakovic'in Fenerbahçe'ye transferinin ardından Manchester United ile anlaşan ve İngiltere'ye giden Altay Bayındır'a yeni takımında çok iş düşecek. Manchester United'ın sezon başında Inter'den 52.5 milyon Euro bonservis bedeli ile Inter'den transfer ettiği Kamerunlu file bekçisi Andre Onana ocak ayında Afrika Kupası finalleri için takımından yaklaşık 1 ay süreyle ayrılacak. Bu süre zarfında Manchester United'ın kritik maçları var. Bu maçlarda kalede Altay Bayındır'ın olması bekleniyor. Manchester United, Afrika Kupası süresince Premier Lig'de West Ham United, Tottenham, Wolverhampton ve Aston Villa ile oynayacak. Bu maçların dışında FA Cup ve Lig Kupası'nda da 1'er maç var. Altay Bayındır bu 6 maçta Manchester United'ın kalesini koruyacak.

FENER'DE 4 YIL KALDI
Altay Bayındır, Fenerbahçe'nin Twente ile oynadığı Konferans Ligi play of turu ilk maçı öncesinde Sarı-Lacivertli taraftarlara veda etmişti. Altay 4 yıllık Fenerbahçe kariyerinin ardından şimdi yeni bir maceraya yelken açtı.



GÜZEL ANILARA GÜZEL VEDA!
Milli futbolcu Serdar Dursun, Fenerbahçe'den Fatih Karagümrük'e transfer olmuştu. Kırmızı-siyahlılarla sözleşme imzalayan Serdar Dursun, eski kulübü Fenerbahçe için de sosyal medya hesabından bir veda mesajı yayımladı. Serdar, 'Güzel anılar güzel vedaları hak ediyor' başlığıyla yaptığı açıklamada, şu ifadelere yer verdi: "2 seneyi aşkın süredir sarı-lacivertli formayı taşımak Fenerbahçe için başarıdan başarıya koşmak benim için büyük bir onurdu.

Formayı üzerime giydiğim her saniyenin sonunda taraftarlarımıza koşmanın hayaliyle oynadım ve sizlerle Türkiye Kupası'nı kazanmanın gururunu yaşadım. Sizlerle paylaştığım bu süre benim için unutulmaz anılarla dolu. Öncelikle Başkanımız Ali Koç'a bana Fenerbahçe formasını giyme şansını verdiği için teşekkür ederim. Aynı zamanda birlikte mücadele ettiğimiz tüm takım arkadaşlarıma, hocalarıma, yöneticilerimize, bütün Fenerbahçe çalışanlarına ve büyük Fenerbahçe taraftarına teşekkür ederim. Hepinizi çok özleyeceğim." Fenerbahçe Kulübü de Serdar Dursun için teşekkür mesajı yayımladı.



NOTTINGHAM FOREST BATSHUAYI'Yİ İSTEDİ
Premier Lig ekibi Nottingham Forest'ın Fenerbahçe'nin Belçikalı golcüsü Batshuayi için yaptığı 4 milyon Euro'luk teklif, sarı-lacivertliler tarafından reddedildi. Sports Digitale'nin haberine göre; F.Bahçe'nin Batshuayi için 10-12 milyon Euro arasında bir teklif beklediği belirtilirken, yıldız oyuncu ile Premier Lig'den bir takımın daha ilgilendiği ifade edildi. Teknik direktör İsmail Kartal da Batshuayi'nin takımda kalmasını istiyor.

TAYFUR'DA FARK KAPANIYOR
Beşiktaş geçen sezon kiralık olarak Siyah-Beyazlı formayı giyen Tayfur Bingöl için girişimlerini sürdürüyor. Alanyaspor'un 1 milyon Euro bonservis bedeli talep ettiği futbolcu için Kartal'ın Akdeniz ekibine 750 bin Euro önerdiği öğrenildi. Arada 250 bin Euro'luk farkın kaldığı, Beşiktaş'ın yapılacak görüşmelerde Alanyaspor'u ikna edip Tayfur'u bu kez bonservisi ile kadroya katması bekleniyor. Geçtiğimiz sezon Beşiktaş formasıyla 29 resmi maça çıkan Tayfur Bingöl, bu karşılaşmalarda 2 gol de 2 asistlik katkı sağladı.

MASUAKU RÖVANŞA ZOR
Arka adalesinde gerilme ve kanama tespit edilen Arthur Masuaku'nun, Dinamo Kiev'le oynanacak UEFA Konferans Ligi Play-Off turu rövanş maçında oymasının düşük bir ihtimal olduğu öğrenildi. Demokratik Kongolu futbolcunun 4. haftadaki Sivasspor maçına yetiştirilmesi için sağlık ekibinin çaba sarf ettiği öğrenildi.

N'KOUDOU GOLLE BAŞLADI
Suudi Arabistan Pro Ligi takımlarından Damac'a transfer olan Beşiktaş'ın eski futbolcusu Kevin Nkoudou sezona golle başladı. Damac, deplasmanda Pro Ligi'nin 3'üncü haftasında Al-Shabab ile karşı karşıya geldi. Faisal bin Fahd Stadyumu'ndaki müsabaka 1-1'lik skorla tamamlandı. Damac'ın golünü 71'inci dakikada frikikten Georges Kevin N'Koudou attı.

EYÜPSPOR GÖVDE GÖSTERİSİ YAPTI
Trendyol 1. Lig'in 3. haftasında Eyüpspor deplasmanda Tuzlaspor ile karşı karşıya geldi. Arda Turan'ın çalıştırdığı Eyüpspor sahadan 5-0 galip ayrıldı. Konuk takımın gollerini 17'de Mustafa Pektemek, 19'da Robin Yalçın, 23 ve 66'da Ahmed Kutucu ile 86'da Claro attı. Bu sonucun ardından Eyüpspor 3'te 3 yaptı ve 9 puana ulaştı. Tuzlaspor ise henüz puanla tanışamadı.

GÖZTEPE'DE YENİ AYRILIK
Trendyol 1. Lig ekibi Göztepe, Michee Ngalina'yı Norveç ekiplerinden FK Haugesund'a kiraladığını duyurdu. Transfer yapacak olan İzmir ekibi, bu hamleyle yabancı kontenjanında yer açmış oldu.

BELLINGHAM CR7'Yİ YAKALADI
Real Madrid'in İngiliz yıldızı Jude bellingham, Celta Vigo'ya karşı attığı golle Cristiano Ronaldo'dan sonra La Liga'daki ilk üç maçında da gol atan ilk Real Madrid oyuncusu oldu.

SÜPER LİG'DE 3 MAÇ VAR
Trendyol Süper Lig'in 3. haftası bugünkü 3 maçla sona erecek. Saat 19.15'te Karagümrük, Ankaragücü'nü konuk ederken aynı saatte Kayserispor, Samsun'u ağırlayacak. 21.45'te ise Alanya, Hatay ile karşılaşacak.

KUDÜS WEST HAM'DA
İngiltere Premier Lig takımlarından West Ham, Ajax'ın Ganalı 10 numarası Mohammed Kudüs'ü 5 yıllığına kadrosuna kattı. İngiliz ekibi, 23 yaşındaki oyuncu için Ajax'a 45 milyon Euro ödeyecek.

FİLEDE YENİ SPONSOR
Fenerbahçe'ye bir sponsor daha geldi Fenerbahçe Opet Kadın Voleybol Takımı'nın resmi sponsorları arasına Yıldız Entegre de katıldı. Fenerbahçe Opet Kadın Voleybol Takımı'nın, 2023-2024 voleybol sezonu boyunca formalarının önünde Yıldız Entegre logosu yer alacak.

KANARYA'DA RAUL NETO ŞOKU
Fenerbahçe Beko'nun yeni transferi Raul Neto milli takımda sakatlandı. 31 yaşındaki yıldız oyuncu milli takımı Brezilya'nın Dünya Kupası mücadelesinde İran ile oynadığı mücadelenin üçüncü çeyreğinde sakatlanarak oyundan sedye ile çıkmak zorunda kaldı. Raul Neto'nun dizinde tendom koptuğu bilgisi geldi.

PELKAS'I İYİ Kİ ALMADIK
Ankaragücü Başkanı Faruk Koca, Dimirtis Pelkas hakkında flaş sözlere imza attı. Koca, "İyi ki Pelkas'ı almamışız. Kimse Ankaragücü'nden büyük değildir. Bizi tercih etmeyeni biz de istemeyiz" diye konuştu

AZMOUN RESMEN ROMA'DA
İtalyan ekibi Roma, Bayer Leverkusen'de oynayan 28 yaşındaki Sardar Azmoun'u kadrosuna kattı. 2024'e kadar süren sözleşmeyi imzalayan Azmoun, "Tarifsiz duygular yaşıyorum" dedi.

SANCHEZ'DEN 1 YILLIK İMZA
Transferde sık sık Türk takımlarıyla an-ı lan Şilili futbolcu Alexis Sanchez, daha önce de oynadığı Inter ile 1 yıllık sözleşme imzaladı. Sanchez geçen sezon Marsilya'da 48 maçta 18 gol, 3 asistlik katkı yaptı.

TBF'DEN TARİHİ CEZA
Türkiye Basketbol Federasyonu, A Milli Basketbol Takımı'nın hazırlık kampına katılmayı reddeden Shane Larkin ile Scottie Wilbekin'e 5'er maç men ve 90 bin lira da para cezası verildiğini açıkladı.

FİLEDE RAKİP BELÇİKA
2023 CEV Avrupa Şampiyonası C Grubu'nu 5'te 5 yaparak lider bitiren ve son 16'ya kalan Filenin Sultanları bugün çeyrek final için Belçika ile karşılaşacak. Belçika'nın başkenti Brüksel'deki Palais 12 Salonu'nda oynanacak mücadele TSİ 18.00'de start alacak ve TRT Spor'dan canlı olarak yayınlanacak.

YUNANİSTAN GALİBİYETLE BAŞLADI
FIBA 2023 Dünya Kupası'nın ikinci gününde C Grubu ekiplerinden Ürdün ile Yunanistan kozlarını paylaştı. Maçın büyük bölümünü önde götüren Yunanistan, salondan 92-71 galip ayrıldı. Bu sonuçla turnuvaya galibiyetle başlayan Yunanistan'da Larentzakis 19 sayı, Walkup 13 sayı, 7 asist, Papapetrou 13 sayı, 4 ribaund, Nikos Rogkavopoulos da 10 sayı, 7 ribaund ile mücadeleyi tamamladı.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN