Beşiktaş- Dinamo Kiev deplasmanı nefes kesti! 90+4’te Bakhtiyar Zaynutdinov'den gövde gösterisi

Aboubakar (pen.) ve Colley’in gollerine Shaparenko ve Voloshyn yanıt verdi. 90+4’te sahneye çıkan Bakhtiyar Zaynutdinov Kartal’a belki de turu getirecek golü kaydetti.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 25 Ağustos 2023 Güncelleme 25 Ağustos 2023, 06:54
Beşiktaş- Dinamo Kiev deplasmanı nefes kesti! 90+4’te Bakhtiyar Zaynutdinov’den gövde gösterisi

İÇİNDEKİLER

Beşiktaş, UEFA Konferans Ligi play-off turu ilk maçında deplasmanda Dinamo Kiev'e konuk oldu. Temsilcimiz rakibini 3-2'lik skorla yendi.

KARTAL ETKİLİ BAŞLAYAMADI
13'te Kiev etkili geldi. Shaparenko'nun paslaşarak kullandığı serbest vuruşta Zanat'ın şutu az farkla auta gitti. 20'de Beşiktaş, Aboubakar, Onur'un ortasında topukla topu kaleye gönderdi, kaleci müdahale etti. Ardından Salih tamamlamak istese de gol gelmedi. Dakikalar 38'i gösterirken Beşiktaş penaltı kazandı. Onur Bulut'un ceza sahasına ortasında Muleka'nın kafa vuruşunda top Tymchyk'in eline çarptı ve hakem penaltı verdi. Aboubakar 40'ta perdeyi açtı: 0-1.

İKİNCİ YARI GOLLER PEŞ PEŞE
Maçın ikinci yarısına Kiev golle başladı. 60'da Shaparenko'nun golüyle skor eşitlendi: 1-1. Beşiktaş bu gole 63'te Colley ile yanıt verdi ve temsilcimiz 2-1 öne geçti. Ancak Beşiktaş'ın sevinci sadece 2 dakika sürdü. 65. dakikada Buyalsky'nin pasında Voloshyn skoru eşitledi: 2-2. Kartal'ın zafer golünü ise 90+4'te Zaynutdinov attı: 2-3.

3-2 GOLLERE DEVAM
Bu sezon gol yollarında Beşiktaş'ı sırtlayan isim olan Vincent Aboubakar, Dinamo Kiev karşısında penaltıdan takımını öne geçirmeyi başardı.

BU SONUCUN GARANTİSİ YOK
Şenol Güneş, Kiev galibiyeti için,"Kazandık ama tur şu anda garanti değil" dedi. Romanya'da 3-2 kazanılan Dinamo Kiev galibiyetinin ardından Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş'ten dikkati çeken bir açıklama geldi. Güneş, "Kazandık ama tur daha bitmedi. Goller attık, goller yedik. Avantajlı dönüyoruz ama bu skorun bir garantisi olduğunu düşünmüyorum" dedi. Deneyimli hoca ayrıca, "Kanatlarda zorluk çektik. Kapatmak istedik ama olmadı. Rakip etkili ataklar yaptı. Deplasmanda galip gelmek bizim açımızdan hiç de fena olmadı" ifadelerini kullandı.

OMAR COLLEY YİNE ATTI
Beşiktaş'ın savunma oyuncusu Omar Colley, Kiev maçını boş geçmedi. 1-1 biten Pendikspor maçında ağları havalandıran Gambiyalı futbolcu, Bükreş'teki maçta mücadelesiyle de taraftarlardan alkış aldı.

TRİBÜNDE TAM DESTEK
Bükreş'teki Dinamo Kiev maçında Beşiktaş taraftarları takımını yalnız bırakmadı. Tribünlerin büyük kısmı boş kalırken, 3 bin kadar Türk taraftar mücadeleyi izledi. Bükreş'te Fenerbahçe, Galatasaray ve Trabzonsporlu futbolseverler de Kartal'a destek verdi.

ŞENOL GÜNEŞ KENDİNİ AŞTI!
Avrupa kupalarında sahaya çıktığı son 3 deplasman maçını da kazanan Beşiktaş'ta Şenol Güneş kendini aştı. Siyah-Beyazlılar, Güneş'in 2017-2018'de Şampiyonlar Ligi'nde yakaladığı kulüp tarihinin en uzun serisini yine deneyimli hocanın döneminde egale etti.

İSTANBUL'DA İŞİ BİTİRECEĞİZ
Beşiktaş'ın Portekizli orta saha oyuncusu Gedson Fernandes, 3-2 kazandıkları Kiev maçında galibiyeti hak ettiklerini dile getirdi. Gedson, "Çok zorlandık. İyi mücadele ettik ve galibiyeti hak ettik. Hiçbir şeyin garantisi yok ama İstanbul'da işi bitireceğiz" dedi.

BEŞİKTAŞ'I BU KEZ YENİLERİ UÇURDU
Şu ana kadar yeni transferlerinden fazla verim alamayan Kartal'ın kaderi Bükreş'te değişti. Galibiyeti Zaynutdinov getirirken asistin altına da Rashica imza attı.

Kartal nefesleri kesen maçta Dinamo Kiev'i devirip Konferans Ligi'nde gruplara kalma yolunda dev bir adım atarken, kritik galibiyeti yeni transferler getirdi.

Bu sezon transfer ettiği oyunculardan şu ana kadar beklediği katkıyı alamayan Siyah-Beyazlılar'ın kaderi Bükreş'te değişti. Galibiyeri getiren golü Bakhtiyar Zaynutdinov kaydederken, asisti de bir diğer yeni transfer Milot Rashica kaydetti.

Kariyeri boyunca joker özelliği ile dikkatleri çeken Zaynudtinov önce Masuaku'nun yerine sol bekte oynadı. Ardından Umut Meraş'ın oyuna girmesiyle kanat bölgesine geçti ve golünü attı.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN