Altay Bayındır sağlık kontrollerinden geçti! Milli file bekçisi için 7 milyon Euroluk teklifle Fener'in kapısını çalacağı belirtildi

Fenerbahçe’den ayrılması beklenen Altay Bayındır dün Manchester United için Yunanistan’ın başkenti Atina’da sağlık kontrollerinden geçti. İşte sizler için derlediğimiz 23 Ağustos TAKVİM gazetesi spor haberleri...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 23 Ağustos 2023 Güncelleme 23 Ağustos 2023, 06:55
Altay Bayındır sağlık kontrollerinden geçti! Milli file bekçisi için 7 milyon Euroluk teklifle Fener’in kapısını çalacağı belirtildi

İÇİNDEKİLER

Fenerbahçe'de Hırvat kaleci Dominik Livakovic transferi sonrası takımdan ayrılması beklenen Altay Bayındır ile ilgili flaş bir gelişme yaşandı. Milli kaleci dün öğle saatlerinde menajeri Sefa Seyrek ile Atina'ya gitti. Altay'ın burada bir süredir isminin anıldığı Manchester United kulübünün yetkilileriyle bir görüşme gerçekleştirdiği ve Ada ekibi için sağlık kontrollerinden geçtiği öğrenildi. ManU'nun hocası Eric ten Haag'ın, Altay'ı kaleci rotasyonunda değerlendirmek istediği ve İngiliz ekibinin milli file bekçisi için 7 milyon Euro civarında bir teklifle Sarı-Lacivertli kulübün kapısını çalacağı da gelen haberler arasında. 25 yaşındaki Altay, son dönemdeki performansıyla taraftarların tepkisini çekmiş ve kaleyi İrfan Can Eğribayat'a kaptırmıştı.



KOMŞU HWANG'I FENER'E YAZDI
Fenerbahçe'nin transfer gündemine yeni bir isim daha girdi. Bu isim Olimpiakos'un 26 yaşındaki Güney Koreli orta saha oyuncusu Hwang In-beom. Yunan medyasından Sport Time'ın haberine göre Hwang In-beom'a Türkiye'den birden fazla takım ilgileniyor. Bu takımlardan birisinin de Fenerbahçe olduğu iddialar arasında. Olympiakos'un oyuncu için 3 milyon Euro talep ettiği belirtiliyor.



TFF'DEN AVRUPA ERTELEMESİ
TFF, Avrupa'da play-off turunda mücadele edecek Fenerbahçe, Galatasaray, Beşiktaş ve Adana Demirspor'un bu hafta oynayacağı lig maçlarının ertelendiğini duyurdu. Yapılan açıklamada,"Play Off turu, kulüplerimizin grup müsabakalarına kalabilmeleri, ülke futbolumuza katacağı değerler ve ülke puanı açısından oldukça önemli bir aşamadır. Bu sebeple Federasyonumuzca kulüplerimizin bu hafta sonu oynayacağı lig müsabakalarının ertelenmesinin faydalı olacağı değerlendirilmiştir"denildi. Ertelenen maçların tarihleri daha sonra açıklanacak.



UEFA'DAN CEZA GELDİ
UEFA, Fenerbahçe'ye Konferans Ligi 3. ön eleme turunda Maribor ile deplasmanda oynanan maçta çıkan olaylar nedeniyle 30 bin Euro para ve deplasmana 1 maç seyirci götürmeme cezası verildiğini duyurdu.



İŞİ BİTİR DE GEL ASLANIM!
Galatasaray, Şampiyonlar Ligi play-off turu ilk maçında Molde ile Norveç'te karşılaşacak. Sarı-Kırmızılılar saat 22.00'de başlayacak mücadelede İstanbul'daki rövanş öncesi avantajlı bir skor almaya çalışacak
Türkiye'nin kalbi bu akşam Galatasaray'la atacak. Sarı-Kırmızılılar hem kendisi hem de Türk futbolu için çok önemli bir sınava çıkacak. Şampiyonlar Ligi'nde gruplara kalmayı hedefleyen temsilcimiz, play-off turu ilk maçında Molde ile Norveç'te kozlarını paylaşacak. Molde Stadı'nda yapılacak maç 22.00'de başlayacak ve EXXEN'den yayımlanacak. Karşılaşmada İngiliz hakem Anthony Taylor düdük çalacak. Taylor'ın yardımcılıklarını aynı ülkeden Stuart Burt ile Lee Betts üstlenecek.

MACERA ZALGİRİS'TE BAŞLAMIŞTI
Avrupa macerasına 2. ön eleme turundan başlayan Galatasaray, Litvanya ekibi Zalgiris'i 2-2 ve 1-0'lık skorlarla eledikten sonra Sloven ekibi Olimpia'yı da 3-0 ve 1-0 yenerek adını play-off turuna yazdırmıştı. Sarı-Kırmızılılar'ın hedefi bu akşam Molde deplasmanda kazanarak rövanş öncesi avantajlı bir skor yakalamak.

EMİRHAN İDDİASI!
Transfer hamlelerini sürdüren Galatasaray'la ilgili flaş bir iddia ortaya atıldı. Sarı-Kırmızılılar'ın Torino formasını giyen Emirhan İlkhan'la ilgilendiği belirtiliyor. Genç yıldız geçen sezon 4.9 milyon Euro'ya Beşiktaş'tan Torino'ya transfer olmuştu.



CİMBOM'DA TETE BEKLEYİŞİ
G.Saray yeni transferi Tete için FIFA'dan gelecek izni bekliyor. Brezilyalı yıldızın durumunun kısa süre içerisinde çözülmesi bekleniyor
Cimbom dün Molde maçı için Norveç'e gitti. Sarı-Kırmızılılar'ın yeni transferi Tete de kadroya dahil edildi. Galatasaray, lisansı çıkmayan Tete'yi oynatabilmek için FIFA'dan gelecek izni bekliyor. Öte yandan, hafif sakatlığı bulunan Wilfried Zaha ve UEFA'ya gönderilen kadroda bulunmayan Hakim Ziyech ise İstanbul'da bırakıldı. Olimpia rövanşında kırmızı kart gören ve bu akşam forma giyemeyecek olan Uruguaylı ön libero Lucas Torreira da kadroda yer almadı.

KİEV MESAİSİ SÜRÜYOR
UEFA Konferans Ligi play off turu ilk maçında yarın Dinamo Kiev'e konuk olacak olan Beşiktaş bu maçın hazırlıklarına dün devam etti. Teknik direktör Şenol Güneş yönetimindeki antrenman yaklaşık 1.5 saat sürdü. Antrenman taktik çift kale maçla sona erdi. Beşiktaş bu maç için bugün Romanya'ya hareket edecek.

BARÇA ROBERTO'YU BIRAKMIYOR
Sergi Roberto için bir Suudi kulübünün Barcelona'ya 15 milyon Euro'luk teklif yaptığını öne sürdü.Teknik direktör Xavi'nin oyuncunun takımda kalmasını istediğinden dolayı teklifin reddedildiği belirtildi.

ÇEBİ'DEN ÇİFTE PODYUM
Karting sporcusu Ayşe Çebi, MOTUL 2023 Türkiye Karting Şampiyonası'nda büyük başarıya imza attı. 4. yarışında junior gene l klasman ve junior kadınlar kategorisinde birinci olarak hafta sonunu çifte podyum ile kapattı.



PENDİK LUSAMBA'YI KİRALADI
Pendikspor, Alanyaspor forması giyen 26 yaşındaki Kongolu orta saha Arnaud Lusamba'yı kiralık olarak kadrosuna kattığını açıkladı. Lusamba, Alanyaspor ile geçen sezon 31 maça çıkıp 1 gol, 2 asist yapmıştı.

SAMSUN'DA OFF ROAD HEYECANI
Petlas 2023 Türkiye Off-Road Şampiyonası 3. Ayak Yarışları Samsun'da yapılacak. Açıklamaya göre ICRYPEX sponsorluğundaki yarışlar 25-27 Ağustos tarihlerinde Vezirköprü ilçesinde gerçekleştirilecek.



GÖZLER BU İKİLİDE
Teknik direktör Nenad Bjelica'nın Çaykur Rizespor maçında kanatlarda Visca ve Teklic'i oynatması bekleniyor
Trabzonspor'da teknik direktör Nenad Bjelica'nın Çaykur Rizespor maçında ilk 11'de değişiklik yapmayı planladığı öğrenildi.

Geçtiğimiz hafta sakatlığı nedeniyle Galatasaray maçında görev yapamayan Edin Visca'nın iyileşmesiyle moral bulan Hırvat hocanın bu kez sol kanatta Trezeguet'nin yokluğunda kime forma vereceği merak ediliyordu. Bjelica'nın Galatasaray maçının ikinci yarısında oyuna girerek umut vadeden bir futbol ortaya koyan Teklic'e hazır olmasını söylediği kaydedildi. Bjelica'nın sağ kanatta yeniden Visca'ya sol kanatta ise Teklic'e görev vereceği belirtiliyor.



MAXİ GOMEZ RESMEN CADİZ'DE
Trabzonspor, Uruguaylı forveti Maxi Gomez'i satın alma opsiyonuyla La Liga ekiplerinden Cadiz'e kiraladığını duyurdu. Dün yeni takımıyla 1 yıllık sözleşme imzalayan Maxi Gomez'in satın alma opsiyonu ise 4 milyon Euro olacak.



FIRTINA FOUNTAS'A KAVUŞTU
Trabzonspor'un Galatasaray maçı öncesi 2+1 yıllık sözleşme imzaladığı Taxiarchis Fountas dün Trabzon'a geldi. İmza sonrası eşyalarını toparlamak için ülkesine giden oyuncu takımla birlikte ilk antrenmanına çıktı. 27 yaşındaki Yunan oyuncu, 10 numara ve sol açık mevkilerinde görev yapıyor.

FİLEDE RAKİP YUNANİSTAN
A Milli Kadın Voleybol Takımı, 2023 CEV Avrupa Şampiyonası'nın grup aşamasındaki dördüncü maçında bugün Yunanistan ile karşılaşacak. Almanya'da oynanacak mücadele TSİ 18.00'de başlayacak.

REY MANAJ SİVASSPOR'DA
Trendyol Süper Lig ekiplerinden EMS Yapı Sivasspor, son olarak Watford forması giyen Arnavut forvet Rey Manaj'ı 3 yıllığına kadrosuna kattı. Manaj daha önce Barcelona ve İnter'de de oynamıştı.

GUARDİOLA AMELİYAT EDİLDİ
Manchester City, Teknik Direktör Pep Guardiola'nın sırtındaki problem nedeniyle ameliyat edildiğini açıkladı. Guardiola'nın, eylül ayının ortasındaki milli maç arasına kadar takımın başında olamayacağı belirtildi.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN