Fenerbahçe Dzeko ve Szymanski ile kazanıp 2'de 2 yaptı! Lig'de zirveye çıktı

İlk yarıda zorlanan Sarı-Lacivertliler ikinci devre kilidi yıldızlarıyla açtı... 62’de Cengiz ortaladı, Dzeko kafayla golü attı. 90+7’de ise Szymanski çok klas bir vuruşla perdeyi kapattı.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 22 Ağustos 2023 Güncelleme 22 Ağustos 2023, 07:00
Fenerbahçe Dzeko ve Szymanski ile kazanıp 2’de 2 yaptı! Lig’de zirveye çıktı

İÇİNDEKİLER

Fener tam yol ileri... Sezonu 2-1'lik Gaziantep galibiyeti ile açan Sarı- Lacivertliler dün de ligin yeni takımlarından Samsunspor'u deplasmanda 2-0 yenerek 2'de 2 yaptı. 7. dakikada Fofana'nın pasında Ntcham'ın ceza sahasında dışından sert şutunda top direğin dibinden auta gitti. 11. dakikada Fofana, kaleci İrfan Can Eğribayat'ı çalımlayarak boş kaleye topu yuvarladı.

Son anda araya giren Ferdi topu uzaklaştırdı. 31. dakikada Fred'in ceza sahasına ortasına iyi yükselen Dzeko'nun kafa vuruşu direği sıyırarak auta çıktı. 46'da Samsun gole çok yaklaştı. Ancak Laura'nın şutunda İrfan Can gole izin vermedi. 47'de Fred kale ağzından mutlak pozisyonu değerlendiremedi.

56'da Cengiz'in etkili şutunu Okan güçlükle çıkardı. 62'de Fener aradığı golü buldu. Cengiz sağdan ortaladı, Dzeko kafayı vurdu: 0-1. Son anlarda sahneye çıkan Szymanski çok kaliteli bir son vuruşla skoru belirleyen golü attı: 0-2. Kanarya böylece 6 puanla ligin zirvesinde çıkmayı başardı.



YENİLERDEN YİNE GOL ŞOV!
Süper Lig'de liderliğe yükselen Fenerbahçe'nin yeni transferleri fark yaratmaya devam ediyor. Samsunspor deplasmanında çok klas bir kafa vuruşuyla ağları sarsan Edin Dzeko tüm kulvarlarda çıktığı 4 resmi maçta 4 gole ulaştı. Uzatma dakikalarında klas bir vuruşla skoru 2-0'a taşıyan Szymanski ise 5. maçında 3. golünü attı. Dün ilk kez Fenerbahçe formasını giyen Cengiz Ünder de skora katkı vermeyi başardı. Milli futbolcu Dzeko'nun golünde sağ kanattan harika bir orta yaparak klasını bir kez daha herkese gösterdi.

Edin Dzeko gollerine Samsun'da devam etti. Boşnak yıldız çok güzel bir kafa vuruşuyla skoru 1-0'a taşıyan isim oldu.

SAMSUN'DA OFSAYT TARTIŞMASI
Maçın 72. dakikasında Fred'in golü ofsayt gerekçesiyle iptal edildi. F.Bahçe cephesi topun Samsun'un kontrolüne geçtiğini belirtip isyan etti.

İŞTE TAKIM RUHU
Fenerbahçeli futbolcuların Samsun deplasmanında yaşadığı gol sevinci takım ruhunun ne kadar üst seviyede olduğunu gözler önüne serdi.
Samsun deplasmanında özellikle ikinci yarıda etkili olan Fenerbahçe rakip kaleye 13 şut gönderdi. 5 kez çerçeveyi bulan Sarı-Lacivertliler 2 gol attı. 1 gol de ofsayt bayrağına takıldı.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN