Trabzonspor'da Rayyan Baniya rüzgarı! Fırtına 4+1 yıllık anlaşmayı kaptı

Trabzonspor Kulübü, Karagümrük'ten transfer ettiği 24 yaşındaki defans oyuncusu Rayyan Baniya ile 4+1 yıllık anlaşma sağladığını KAP'a bildirdi. İşte sizler için derlediğimiz 19 Ağustos TAKVİM gazetesi spor haberleri...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 19 Ağustos 2023 Güncelleme 19 Ağustos 2023, 06:57
Trabzonspor’da Rayyan Baniya rüzgarı! Fırtına 4+1 yıllık anlaşmayı kaptı

İÇİNDEKİLER

Trabzonspor Kulübü, Karagümrük'ten transfer ettiği 24 yaşındaki defans oyuncusu Rayyan Baniya ile 4+1 yıllık anlaşma sağladığını KAP'a bildirdi. Bordo-Mavililer'den yapılan açıklamada futbolcu için İstanbul ekibine sözleşme fesih bedeli olarak 2 milyon 50 bin Euro + KDV ödeneceği bildirildi. Yapılan anlaşmaya göre Baniya bu sezon 750 bin Euro garanti ücret alacak. 24 yaşındaki oyuncuya 2024- 2025 futbol sezonu için 800 bin Euro, 2025-2026 futbol sezonu için 850 bin Euro ve 2026-2027 sezonu için de 900 bin Euro ödeneceği duyuruldu. Opsiyon hakkı kullanılırsa, 2027-2028 sezonunda Baniya 1 milyon Euro gelir elde edecek

SIOPIS ARTIK CARDIFF'TE
Trabzonspor'dan ayrılan Manolis Siopis teknik direktörlüğünü Erol Bulut'un yaptığı Cardiff City ile 3 yıllık sözleşme imzaladı. Yunan orta saha, "Erol Bulut'u çok iyi tanıyorum. Birlikte çalıştık ve hep kazanmak istiyor. Ben de kariyerimde zaten hep bunu istedim. Sahada neler yapabileceğimi göstereceğim" dedi. Erol Bulut ise "Siopis'i Alanyaspor'a ben getirmiştim. Trabzonspor'a giderek büyük adım attı. Çok savaşçı bir oyuncu. Taraftarlarımız eminim onu çok sevecek" dedi.

DOĞUM GÜNÜ HEDİYESİ
G.SARAY ile oynanacak lig maçı Trabzonspor Teknik Direktörü Nenad Bjelica için farklı bir anlam taşıyor. 20 Ağustos 1971 doğumlu olan Hırvat hocaya, futbolcular dev maçı kazanarak erken doğum günü hediyesi olarak 3 puan armağan etmek istiyor.

SÜPER LİG'DE ÇİFTE HEYECAN
Trendyol Süper Lig'in 2. haftasında bugün saat 19.15'te Çaykur Rizespor ile Alanyaspor takımları karşı karşıya gelecek. Öte yandan 21.45'te oynanacak maçta ise Hatayspor'un konuğu ise Kasımpaşa olacak.

MANCİNİ'NİN YERİNE SPALETTİ
İtalya Futbol Federasyonu, milli takım teknik direktörlük görevinden ayrılan Roberto Mancini'nin yerine Luciano Spalletti'yi getirdi. 3 yıllık kontrat imzalayan Spaletti, 1 Eylül'de göreve başlayacak.

SATRANÇTA İKİNCİ OLDUK
Türkiye Genç Satranç Milli Takımı, Hollanda'daki Dünya 16 Yaş Altı Satranç Olimpiyatı'nda ikinci oldu. Turnuvanın favorilerinden biri olarak gösterilen Genç Milliler, 1 beraberlik ve 1 de yenilgi aldı.

TrendyoL 1. Lig'in 2. haftasında Giresunspor deplasmanda karşılaştığı Ahlatçı Çorum FK'yı 2-0 mağlup etti. Karadeniz ekibi, 25'te Şahin'in pasında, kaleci Ali ile karşı karşıya kalan Çekdar Orhan'ın golüyle 1-0 öne geçti. Giresunspor'da Çekdar'ın savunma arkasına attığı topa hareketlenen Mert Han Kurt yaptığı vuruşla takımının ikinci golünü kaydetti. 88'de gelişen Çorum atağında Eren'in şutu üst direğe çarparak auta gitti.



12 DEV ADAM FİNALE ÇIKTI
FIBA Olimpiyat Ön Elemesi yarı finalinde İsveç'i 105- 84 yenen Türkiye finalde Hırvatistan'la karşılaşacak. Türkiye'nin ev sahipliğinde düzenlenen FIBA Olimpiyat Ön Elemesi Turnuvası'nda A Milli Erkek Basketbol Takımımız yarı finalde İsveç'le karşılaştı. Rakibini 105-84 mağlup eden 12 Dev Adam finale yükseldi. Ay-yıldızlı ekipte Furkan Korkmaz 18 sayıyla Türkiye'nin en skorer ismi olurken, Alperen Şengün ve Ömer Faruk Yurtseven de 16'şar sayı ile galibiyete katkıda bulundu. Yarı finalde Ukrayna'yı yenen- Hırvatistan ile Türkiye'nin karşı karşıya geleceği final maçı yarın Sinan Erdem'de oynanacak. Zorlu karşılaşma saat 20.00'de start alacak.



HARİKA BAŞLANGIÇ
A Milli Kadın Voleybol Takımı, 2023 CEV Avrupa Şampiyonası C Grubu ilk maçında İsveç'i 3-0 yendi. A Milli Kadın Voleybol Takımımız, CEV Kadınlar Avrupa Voleybol Şampiyonası C Grubu ilk maçında Almanya'da karşılaştığı İsveç'i 3-0 yendi. Filenin Sultanları ilk seti 25- 22, ikinci seti 25,18 ve üçüncü seti de 25-13'le alarak turnuvaya galibiyetle başladı. Maçta 19 sayı kaydeden Melissa Vargas bir ilke imza attı. 23 yaşındaki oyuncunun ilk sette kullandığı servisin hızı saatte 112 km'yi ulaştı ve Tijana Boşkovic'in 111.4 km'lik rekorunu da kırmış oldu. Sultanlar, gruptaki ikinci maçında yarın 21.00'de Azerbaycan ile karşılaşacak.



RACHİD GHEZZAL: OĞLUMUN DURUMU İYİ
Kayınvalidesi ve oğlu trafik kazası geçiren Beşiktaş'ın Faslı futbolcusu Rachid Ghezzal, oğlunun son durumuna ilişkin sosyal medya hesabından açıklama yayımladı. 31 yaşındaki futbolcu, "Oğlumun ameliyatı çok şükür iyi geçti, hala hastanede gözetim altında tutuluyor. Desteğiniz ve mesajlarınız için çok teşekkür ederim" ifadelerini kullandı. Neftçi Bakü ile oynanan Konferans Ligi 3. Ön Eleme Turu rövanş maçında Beşiktaşlı futbolcular gol sonrası, "Hepimiz seninleyiz Rachid, desteğimiz seninle" yazılı forma açmıştı. Geçen sezondan bu yana sakatlıklarla boğuşan Cezayirli oyuncunun sahalara dönmesi için yoğun çaba harcanıyor. Siyah-Beyazlı taraftarlar da onun yolunu gözlüyor.



KİEV MAÇI ROMANYA'DA
MIRCEA Lucescu'nun çalıştırdığı Dinamo Kiev, Konferans Ligi play-off turunda Beşiktaş'ın rakibi oldu. Dinamo Kiev ile Beşiktaş arasında olacak olan karşılaşma Giulesti Stadyumu'nda oynanacak. İlk maç 24 Ağustos'ta Bükreş'te, ikincisi ise 31 Ağustos'ta İstanbul'da. Dinamo Kiev'in hocası Lucescu, "Beşiktaş ile Giulesti'de de oynuyoruz! Bu bir memnuniyet" açıklaması yaptı.



İTALYANLAR'DAN KORAY GÜNTER İDDİASI
İtalyan medyası, Beşiktaş'ın Verona'nın yıldızı için harekete geçtiğini öne sürdü. Kadrosunu önemli isimlerle güçlendiren Beşiktaş bir dönem Galatasaray forması giyen Koray Günter'i gündemine aldı. İtalyan medyasında çıkan haberlere göre Siyah-Beyazlı takım oyuncu için kulübü Verona ile görüşmelere başladı. Nicolo Schira'nın haberine göre Beşiktaş daha önce de kadrosuna katmak istediği ancak Verona'yla anlaşmaya varamadığı Koray Günter için yeni bir teklif hazırladı. Beşiktaş'ın, 29 yaşındaki oyuncuyu kadrosuna katmak için ne kadar bir bütçe ayırdığı henüz belli değil. Geçtiğimiz sezonun devre arasında kiralık olarak Sampdoria'ya kiralanan ve 10 resmi maça çıkan Koray Günter skor katkısı sağlayamadı.



SALİH UÇAN'A GENOA KANCASI
Beşiktaş'ta geçtiğimiz sezon gösterdiği performansla dikkatleri üzerine çeken Salih Uçan'ın talipleri her geçen gün artmaya devam ediyor. Siyah-Beyazlı ekiple sözleşmesi gelecek sezone sona erecek Salih Uçan için İtalya Serie A'nın yeni ekiplerinden Genoa devreye girdi. İtalya'da bu sezon için iddialı bir takım kurmak isteyen Genoa, orta saha hattındaki boşluğu Salih Uçan ile kapatmak istiyor.



KADRODA OLMASI ŞÜPHELİ
Galatasaray'ın Fildişili yıldızı Wilfried Zaha, Trabzonspor derbisindeforma giyemeyebilir...Ljubljana ile oynanan rövanş maçı sonrası ayağında ağrı hisseden yıldız futbolcu, önceki gün ve dün yapılan idmanlarda takımla birlikte çalışmadı. Bireysel olarak antrenmanlarını sürdüren Zaha'nın kadroda yer alsa bile ilk 11'de olması beklenmiyor. 30 yaşındaki Zaha, Galatasaray formasıyla şu ana kadar Süper Lig'de 20, Şampiyonlar Ligi'nde ise 44 dakika forma şansı buldu.



SAHASINDA BİLEĞİ BÜKÜLMÜYOR
Bu sezon hem lig hem de Avrupa'da başarı hedefleyen Galatasaray, Trabzonspor mücadelesi öncesinde iç sahadaki başarısıyla dikkatleri çekiyor. Evinde son yenilgisini, geçen sezonun 2. haftasında 1-0'lık skorla Giresunspor'a karşı alan Sarı-Kırmızılı ekip, sonrasında çıktığı 17 maçta 15 galibiyet, 2 beraberlik aldı. Okan Buruk ve öğrencileri sahasındaki son 7 lig maçının 6'sında kalesini gole kapatmayı bildi.



OLİMPİU MORUTAN ANKARAGÜCÜ'NDE
Galatasaray'da bu sezon kadroda düşünülmeyen Olimpiu Morutan'ın yeni adresi belli oldu. Trendyol Süper Lig ekiplerinden Ankaragücü, Rumen yıldız'ı sezon sonuna kadar kiraladı. Genç futbolcunun bugün sağlık kontrollerinden geçtikten sonra resmi sözleşmeyi imzalaması bekleniyor. Pisa'da geçen sezon kiralık oynayan ve 36 maçta 6 gol, 8 asist üreten 24 yaşındaki Morutan'ın Sarı-Kırmızılı takım ile olan kontratı 2026 yılında sona erecek.



ZIYECH GALATASARAY'DA
G.Saray Chelseali Hakim Ziyech'in transferinde mutlu sona ulaştı. Dün İstanbul'a ayak basan yıldız oyuncu bugün sağlık kontrolünün ardından resmi imzayı atacak. Transferde hareketli günler geçiren Galatasaray bir süredir görüşme halinde olduğu Hakim Ziyech transferini sonuçlandırdı. İngiliz ekibi Chelsea'de forma giyen 30 yaşındaki Faslı futbolcu dün İstanbul'a geldi. Galatasaray tarafından Londra'da sağlık kontrolünden geçirilen yıldız futbolcunun testlerinde herhangi bir problem çıkmamıştı. Sağ kanat, 10 numara ve merkez orta saha pozisyonlarında görev alabilen Ziyech, bugün sponsor hastanede de sağlık kontrolünden geçirilecek ve daha sonra kendisini Sarı- Kırmızılı kulübe bağlayan sözleşmeye imza atacak. Chelsea ile 2025'e kadar kontratı bulunan futbolcu geçen sezon 24 maçta oynadı ve 3 asiste imza attı.



ZANIOLO'DAN TARİHİ İMZA
Aston Villa, Nicolo Zaniolo'yu şarta bağlı satın alma opsiyonuyla kiraladı. Sezon sonu opsiyon ve bonuslar devreye girerse 44 milyon Euro ile Türk futbol tarihinin en büyük satışı gerçekleşecek. Galatasaray, Nicolo Zaniolo'nun Aston Villa'ya transfer olduğunu KAP'a bildirdi. Yapılan açıklamada, Ada ekibinden İtalyan yıldız için 5 milyon euro kiralama bedeli, 1.3 milyon euro kira sürecinde şarta bağlı bonus, 22.5 milyon euro transfer bedeli, 15 milyon euro şarta bağlı bonus ve bir sonraki satıştan yüzde10 pay alınacağı bildirildi. 23 yaşındaki yıldız ismin sözleşmesindeki opsiyon ve bonuslar sezon sonu devreye girerse Galatasaray, 44 milyon Euro ile Türk Futbol tarihinin satış rekorunu da kırmış olacak. Veda mesajı yayınlayan Zaniolo," Bu güzel ailenin parçası olduğum için ne kadar minnettar olduğumu gösteremem" dedi.

ASLAN 6. SINAVINDA
SÜPER Lig'deki Trabzonspor karşılaşmasıyla birlikte Galatasaray, bu sezonki 6. resmi maçına çıkmış olacak. UEFA Şampiyonlar Ligi elemelerinde mücadele eden Cimbom, oynadığı 4 maçta 3 galibiyet, 1 beraberlik elde etti. Süper Lig'de ise Kayserispor ile golsüz berabere kalan Galatasaray, mağlubiyet yaşamadı. 4 maçta kalesini gole kapatan Sarı-Kırmızılılar, 7 gol atarken kalesinde ise 2 gole engel olamadı.



ANTALYA PUANI 87'DE KURTARDI
Akdeniz ekibi, Güray'ın son bölümdeki golüyle puanı aldı. Trendyol Süper Lig'in 2. haftasında Antalyaspor evinde Konyaspor'la karşılaştı. İlk 45 dakikanın golsüz eşitlikle sonuçlandığı maçın ikinci yarısı tempolu ve pozisyonlu geçti. Konuk takımın 60. dakikada gelişen atağında Cicaldau'nun ceza sahası içinde yerde kaldı. Hakem Ali Şansalan pozisyon için penaltı kararı verirken topun başına geçen Cikalleshi takımını öne geçirdi: 0-1. Golden sonra beraberleği yakalamak isteyen Antalyaspor, aradığı golü 87'de buldu. Sağ kanattan Holtmann'ın yaptığı ortaya kale önünde bekletmeden vuruşunu yapan Güray Vural attığı golle skoru eşitledi: 1-1 Maç sonu Antalya ilk puanını alırken Konya ise 2 puana yükseldi.



1-1'LERİNİ ÜZMEDİLER
Trendyol Süper Lig'de İstanbul evinde Kayserispor'la yenişemedi. Trendyol Süper Lig'in 2. hafta maçında İstanbulspor evinde konuk ettiği Kayserispor ile 1-1 berabere kaldı. İlk yarısından gol sesi çıkmayan maçın ikinci yarısında goller peş peşe geldi. Kayserispor 77'de Mame Thiam'ın golüyle 1-0 öne geçse de 81'de İbrahim'in attığı gol maçın skorunu belirledi. Maç sonunda 2 takım da puanını 2 yaptı.



SAMSUN İÇİN START SLOVENYA'DA VERİLDİ
Fenerbahçe, Yılport Samsunspor ile Pazartesi günü deplasmanda oynayacağı maçın hazırlıklarına Slovenya'da başladı. Teknik Direktör İsmail Kartal yönetiminde gerçekleştirilen antrenmanda, NK Maribor maçına ilk 11'de başlayan oyuncular, antrenmanı rejenerasyon çalışmasıyla tamamladı. Diğer oyuncular ise, koşu, ısınma, koordinasyon ve çabukluk çalışmalarının ardından yaptıkları pas ve şut çalışmalarıyla antrenmanı tamamladı. Fenerbahçe, Yılport Samsunspor maçı hazırlıklarını bugün Can Bartu Tesisleri'nde yapacağı idmanla sürdürecek.

DE ZERBI'DEN FRED İTİRAFI
Türkiye ve Avrupa'dan birçok talibi olan Fred, Fenerbahçe'ye 9.7 milyon Euro karşılığında transfer olmuştu. Brighton'ın hocası De Zerbi, Brezilyalı orta saha oyuncusunun listelerinde olduğunu açıkladı. İtalya basınına konuşan De Zerbi, "Cep telefonuma baktım ve haberi gördüm. 'Fred Fenerbahçe'de' yazıyordu. Lanet olsun dedim. Caicedo sonrası en büyük adaylarımızdan biriydi. Onu gizliden gizliye kadromuzda istiyorduk" ifadelerini kullandı.



NOTTİNGHAM'IN NELSSON ISRARI
İngiliz ekibi, G.Saray'ın Danimarkalı stoperi için teklifini 1 milyon Euro daha yükseltti. Galatasaray'ın Danimarkalı stoperi Victor Nelsson ile ilgili sıcak gelişmeler yaşanıyor. Sarı-Kırmızılılar'da Ramos iddiaları gündeme geldikten sonra takımdan ayrılması gündeme gelen yıldız oyuncu için İngilizler oldukça ısrarcı. İngiltere Premier Lig ekibi Tottenham geçtkiğimiz günlerde Nelsson'a 15 milyon Euro'luk teklifte bulundu. Ancak bu teklif Galatasaray Yönetimi tarafından reddedildi. Nottingham Forrest ise 18+4 milyon Euro'luk teklifle Galatasaray'ın kapısını çaldı. Sarı-Kırmızılılar bu teklif için İngiliz kulübünden rakamın daha da artırılmasını istedi. Nottingham Forest ise Galatasaray'a dönüş yaparak rakamı 1 milyon Euro yükseltti. Cimbom, Danimarkalı stoperi 25 milyon Euro'dan aşağıya satmayı düşünmüyor.



ASLANTEPE'DE DEV RANDEVU
Süper Lig'de sezonun ilk büyük maçında Galatasaray evinde Trabzonspor'u ağırlayacak. Dev maç saat 21.45'te start alacak. SÜPER Lig'de bugün iki dev karşı karşıya gelecek. Yaptığı flaş transferlerle dikkat çeken Galatasaray, bugün lige iyi bir başlangıç yapan Trabzonspor'u konuk edecek. Rams Park'taki kritik maç saat 21.45'te başlayacak. Mücadeleyi Atilla Karaoğlan yönetecek. Ligin ilk haftasında Sarı-Kırmızılılar, deplasmanda Kayserispor ile 0-0 berabere kaldı. Bordo-Mavililer ise evinde mücadele ettiği Antalyaspor'u 1-0 mağlup etti. Galatasaray ile Trabzonspor, bugüne kadar 135 kez mücadele etti. Söz konusu maçlarda Cimbom 60 kez sahadan galip ayrılırken, Bordo-Mavililer ise 44 defa rakibini mağlup etti. Geride kalan karşılaşmalarda Aslan 176, Karadeniz ekibi ise 152 kez rakip fileleri havalandırdı. İki dev kulüp arasında oynanan son 10 maçta beraberlikler dikkat çekiyor. Geride kalan 10 maçta 4 beraberlik çıktı. Sarı-Kırmızılılar 3 kez sahadan galip ayrılırken, Bordo-Mavililer de 3 kez kazanan taraf oldu.

FIRTINA'NIN KOZU BAKASETAS
Trabzonspor'un Yunan yıldızı Bakasetas, Galatasaray ile bugün oynanacak derbi maçta takımının en büyük kozu olacak.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN