Kartal pençeyi vurdu: Beşiktaş Gedson'un füzesi ile Karagümrük duvarını aştı!

Beşiktaş ilk yarıda etkisizdi. 48’de Aboubakar penaltıyı kaleciye teslim etti. Baskı arttı 2 top direkten döndü. Umutlar tükenirken 85’de Gedson’un müthiş golü geldi. Kara Kartal sezonu 3 puanla açtı.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 15 Ağustos 2023 Güncelleme 15 Ağustos 2023, 06:57
Kartal pençeyi vurdu: Beşiktaş Gedson’un füzesi ile Karagümrük duvarını aştı!

İÇİNDEKİLER

Trendyol Süper Lig'in ilk haftasında Beşiktaş, Fatih Karagümrük'ü 1-0 yendi. 7. dakikada Gedson Fernandes, soldan ceza sahasına girip içeriye çevirdi. Onur Bulut'tan seken topu Muleka tamamladı.

Kaleci Dituro gole izin vermedi. 18. dakikada Levent Mercan'ın uzun pasıyla sağ kanatta topla buluşan Can Keleş, Masuaku'dan sıyrılıp ceza sahası dışından sağ çaprazdan çok sert vurdu.

Meşin yuvarlak az farkla üstten dışarı gitti. 47'de Aboubakar, Baniya'dan sıyrılmak isterken yerde kaldı. Penaltı kararı çıktı. Abaubakar 48'de penaltıyı kaçırdı. 63. dakikada Onur Bulut sağ çaprazdan vurdu. Top direkten geri dündü. 66'da Masuaku'nun ortasında Aboubakar'ın kafası yine direğe takıldı.

85'de Masuaku'nun soldan arka direğe gönderdiği ortada Rebic kafayla topu indirdi. Boşta kalan topa ceza yayı üzerinden Gedson çok sert vurdu. Meşin yuvarlak köşeden ağlara gitti: 0-1. Beşiktaş sezona 3 puanla başladı.



GEDSON AYAKTA KALDI
Gedson Fernandes attığı gol dışında mücadelesiyle de dikkat çekti. Portekizli futbolcu 11 kez ile en çok ikili mücadele kazanan futbolcu oldu.



TEMPOMUZU YÜKSELTMELİYİZ!
Maçın kahramanı Gedson Fernandes karşılaşmanın ardından konuştu. Lige iyi başlangıç yapmalarının kendileri için önemli olduğunu söyleyen Portekizli yıldız, "Tempomuzun özellikle ilk yarıda biraz düşük kaldığını söylemeliyim. Çok fazla maç oynuyoruz, belki bundandır. Tempomuzu yükseltmeliyiz. Bunu yapabilecek kapasiteyi ben takımımda görüyorum. İlk maç olması açısından önemliydi. İlk maçlar kolay değildir. Kazandığımız için çok mutlu olduk. Gol atmış olmam benim için önemli ama önemli olan kazanmaktı" ifadelerini kullandı.

İSTANBUL'U FETHETTİLER
Beşiktaş, Karagümrük galibiyetiyle İstanbul takımlarına karşı galibiyet serisini 6'ya yükseltti. Siyah-Beyazlılar bu alandaki eski rekorunu da egale etmiş oldu.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN