Galatasaray Ljubljana'yı Icardi ile geçti! İşte yeni rakip

Ülkemizi UEFA Şampiyonlar Ligi'nde temsil eden Galatasaray, 3. ön eleme turu rövanş maçında sahasında Ljubljana ile karşılaştı. Aslan bu maçtan da galip ayrılarak adını play-off turuna yazdırdı.

Giriş Tarihi 15 Ağustos 2023, 19:47 Güncelleme 15 Ağustos 2023, 23:24
Galatasaray Ljubljana’yı Icardi ile geçti! İşte yeni rakip

İÇİNDEKİLER

Galatasaray, UEFA Şampiyonlar Ligi 3. ön eleme turu rövanş maçında sahasında Olimpia Ljubljana'yu ağırladı. Aslan 3-0'ın rövanşında sahadan 1-0 galip ayrılarak adını play-off turuna yazdırdı.

YENİ RAKİP MOLDE
Ljubljana'yı turnuvanın dışına iten Galatasaray, play-off turunda Norveç ekibi Molde ile karşılaşacak. Molde'ye Klaksvik karşısında turu getiren golü uzatmalarda eski Galatasaraylı Martin Linnes kaydetti.

ICARDI GOLLE BAŞLADI!
Bu sezon ilk kez 11'de sahaya çıkan Mauro Icardi, golle başlangıç yaptı. Yıldız futbolcu bu sezon ilk golünü de atarken ilginç bir tesadüf de yaşandı. 4 yıl sonra bir Avrupa maçında gol atan Icardi, son golünü 2019 yılında PSG formasıyla Galatasaray'a atmıştı.

TORREIRA KIZARDI
Galatasaray'da orta sahanın vazgeçilmez ismi olan Lucas Torreira, kırmızı kart görerek takımını 10 kişi bıraktı.

ZAHA AVRUPA SAHNESİNDE
Galatasaray'ın yıldız transferi Zaha, karşılaşmanın ikinci yarısında oyuna dahil olarak kariyerinin ilk Avrupa kupası maçına çıkmış oldu.

MAÇTAN DAKİKALAR
UEFA Şampiyonlar Ligi 3. eleme turu rövanş maçında Galatasaray, Slovenya temsilcisi Olimpija Ljubljana karşısında ilk yarıyı 1-0 önde tamamladı.

15. dakikada sarı-kırmızılı ekip etkili geldi. Olimpija Ljubljana savunmasının uzaklaştıramadığı top, Kerem Aktürkoğlu'nda kaldı. Bu futbolcunun soldan ceza sahasına ortasında kale sahasına hareketlenen Barış Alper Yılmaz'ın vuruşunda meşin yuvarlak, kaleci Vidovsek'te kaldı.

24. dakikada Galatasaray öne geçti. Sacha Boey'in ortasında kaleci Vidovsek'in yumrukladığı topu Barış Alper Yılmaz kafayla kale sahası içine doldurdu. Bu noktada müsait durumdaki Icardi, göğsüyle düzeltip voleyle meşin yuvarlağı filelere gönderdi: 1-0.

36. dakikada Barış Alper Yılmaz'ın düşürülmesi sonucu kazanılan serbest atışı Icardi kullandı. Bu futbolcunun ceza sahası dışından sağ çaprazdan vuruşunda baraja çarpan top, kaleci Vidovsek'te kaldı.

Mücadelenin ilk yarısını Galatasaray, 1-0 önde bitirdi.

İKİNCİ YARI
55. dakikada sol kanatta topla buluşan Zaha, orta alandaki Torreira'yı gördü. Bu futbolcu ceza sahası önüne hareketlenip meşin yuvarlağa çok sert vurdu. Top az farkla üstten dışarı çıktı.

56. dakikada orta sahada topu kapan Seslar, sağdan hareketlenen Pedro'ya pasını aktardı. Bu futbolcunun ceza sahasına girer girmez yaptığı vuruşta kaleci Muslera topu kontrol etmeyi başardı.

64. dakikada Galatasaray 10 kişi kaldı. Orta saha mücadelesinde Torreira'nın Pedro'ya yaptığı hareket sonrasında hakem Marco Guida, Uruguaylı futbolcuyu kırmızı kartla oyun dışına gönderdi.

Mücadele Galatasaray'ın 1-0'lık üstünlüğüyle sonuçlandı.