Galatasaray Şampiyonlar Ligi 3. ön eleme rövanş maçında Olimpija Ljubljana’yı konuk edecek!

Galatasaray, Şampiyonlar Ligi 3. ön eleme rövanş maçında bugün saat 21.00’de Olimpija Ljubljana’yı konuk edecek. İlk maçı 3-0 kazanan Cimbom’da Zaha taraftarın önüne çıkacak. İşte sizler için derlediğimiz 15 Ağustos TAKVİM gazetesi spor haberleri...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 15 Ağustos 2023 Güncelleme 15 Ağustos 2023, 06:57
Galatasaray Şampiyonlar Ligi 3. ön eleme rövanş maçında Olimpija Ljubljana’yı konuk edecek!

İÇİNDEKİLER

Galatasaray, Şampiyonlar Ligi 3. ön eleme turu rövanş maçında bugün Slovenya temsilcisi Olimpija Ljubljana'yı konuk edecek. Rams Park'ta oynanacak mücadele saat 21.00'de başlayacak. İlk maçı deplasmanda 3-0 kazanarak turun kapılarını ardına kadar açan temsilcimiz, rakibini kendi sahasında da yenerek playoff'a kalmak istiyor. Sarı Kırmızılı takım play-off turunda Molde-Klaksvik eşleşmesinin galibi ile karşılaşacak.

ÜLKE PUANI ADINA KAZANMALIYIZ
Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, Olimpija Ljubljana maçı öncesi basın toplantısı düzenledi. Buruk, "Hedefimiz turu geçmek ama özellikle ülke puanı için kazanmak değerli. Geçen hafta tüm Türk takımları maçlarını kazandı. Yine ümidim tüm takımlarımızın maçlarını kazanarak ülke puanını yukarı doğru taşıması" dedi. Transferle ilgili ise Buruk, "Ben işime odaklandım. Gideceklerden çok, sahada mücadele eden oyuncularımla en iyisini yakalamaya uğraşıyoruz. Transferle değil, hazır olmayan oyunculara kafamızı yoruyoruz" diye konuştu. Tecrübeli çalıştırıcı, Zaha ve Torreira'yı da yavaş yavaş takıma adapte edeceğini bildirdi.



ZANIOLO 37 MİLYONA VİLLA'DA
Premier Lig takımlarından Aston Villa Nicolo Zaniolo transferinde Galatasaray ile prensip anlaşmasına vardı. İtalyan futbolcu 7 milyon Euro kiralama bedeli, 22.5 milyon Euro da zorunlu satın alma opsiyonu karşılığında Ada ekibine gitti. Ayrıca kontratta 7.5 milyon Euro'luk bonus maddeleri yer alıyor. Zaniolo'nun 15-20 maç oynaması halinde zorunlu opsiyon devreye girecek. Eğer opsiyon devreye girmezse Villa'dan 2.5 milyon Euro daha alınacak.

SHAKHTAR FIFA'YA GİTTİ
Ukrayna basını Shakhtar Donetsk'in, Galatasaray'ın Tete transferi için FIFA'ya başvurduğunu öne sürdü. Donetsk'in Tete'nin savaş sırasında Ukrayna'ya döndüğünü ve bu hakkın artık kendisi için geçeli olmadığı yönünde şikayette bulunduğu belirtildi.



ALANYA'DAN NEFİS START
Süper Lig'de birçok takviye yaparak sezona giren Alanyaspor, Başakşehir'i ağırladı. 31. dakikada Efecan Karaca'nın vuruşunda, meşin yuvarlak filelere gitti. VAR incelemesinde pozisyonda faul olduğu belirlenerek gol iptal edildi. 45+4'te Joao Novais uzaklardan müthiş bir gol attı: 1-0. 90+6'da Carlos Eduardo yazdı:2-0.



FIRTINA'DAN OPERASYON!
Trabzonspor gece operasyonuyla iki futbolcuyu renklerine bağladı. Bordo-Mavililer, Hoffenheim forması giyen 28 yaşındaki Kasim Adams ile anlaşmaya vardı. Ganalı stoper geçen sezon Basel'de kiralık olarak forma giyiyordu. 28 yaşındaki futbolcunun sözleşmesi sezon sonunda bitiyordu. Adams'ın yarın gece Türkiye'ye gelmesi ve sağlık kontrollerinin ardından resmi imzayı atması bekleniyor. Bordo-Mavililer'in ikinci bombası ise Taxiarchis Fountas oldu. 27 yaşındaki Yunan forvet oyuncusu son olarak DC United'da top koşturuyordu ve 10 Ağustos tarihinde bonservisini eline aldı. 1.70 boyundaki futbolcu, bu sezon MLS'te 17 maça çıkarken 6 kez fileleri sarsmayı başardı. Yunanistan Milli Takımı'nda da 14 kez görev yapan Fountas'ın bugün Türkiye'ye gelmesi bekleniyor.

FRİKİK UZMANI WEST HAM'DA
West Ham, Southampton'dan İngiliz orta saha oyuncusu James Ward-Prowse'u kadrosuna kattı. 28 yaşındaki futbolcu 18 gollü David Beckham'dan sonra 17 golle ligde frikikten en çok gol atan oyuncu.

NEYMAR AL HİLAL'E GİDİYOR
PSG'nin kadrosunda düşünmediği belirttiği Neymar, 60 milyon Euro karşılığında Jorge Jesus'un çalıştırdığı Suudi kulübü Al- Hilal'e transfer oldu. Brezilyalı yıldızın 2 yıllık bir kontrat imzalayağı belirtildi.

CHELSEA'DEN OLİSE HAMLESİ
Ada basını Chelsea'nin, Crystal Palace'ın Fransız kanat oyuncusu Michael Olise'yi transfer etmek istediğini öne sürdü. Maviler'in bu transferİ 45 milyon pound karşılığında bitirmek istediği belirtildi.

YENİ ROTASI ARABİSTAN
İtalya Milli Takımı Teknik Direktörlüğü görevini bırakan Roberto Mancini'nin Suudi Arabistan'ın başına geçeceği iddia edildi. Çizme basını, Mancini'nin 3 yıllık kontrat karşıl-ı ğı yıllık 40 milyon Euro kazanacağını öne sürdü.



TRANSFERLER YEDEK BAŞLADI
Beşiktaş'ın bu sezon kadrosuna kattığı Daniel Amartey, Ante Rebic ve Jean Onana, Süper Lig'deki ilk maça yedek başladı. Üç oyuncu, daha önce oynanan Tirana ve Neftçi maçlarında oyuna sonradan dahil olarak görev yaparken, Onana 3, Amartey 2, Rebic ise 1 kez eleme müsabakalarında forma giydi. Sakatlıktan kurtulan Cenk Tosun ise ilk kez kadroda kendisine yer buldu.

İKİ FARKLI İSİMLE ÇIKTI
Beşiktaş, Konferans Ligi'nde son oynadığı Neftçi maçının kadrosuna göre iki değişiklik yaptı. Savunmanın göbeğinde Daniel Amartey'nin yerine Necip Uysal'a görev veren Güneş, Umut Meraş'ı kulübeye çekip kırmızı kart cezalısı olduğu için Bakü deplasmanında oynayamayan Arthur Masuaku'yu Fatih Karagümrük karşısında görevlendirdi.



ZAYNUTDİNOV YOLA ÇIKIYOR
Chamberlaın'i bitiren Beşiktaş, bir transferi daha bitirdiği iddia edildi. Rus basınından Sport 24'de yer alan habere göre; Beşiktaş'ın 25 yaşındaki futbolcunun transferini tamamladığı yazıldı. Kazak futbolcunun, Beşiktaş ile 4 yıllık sözleşme imzaladığı ve senelik 1.2 milyon Euro maaş alacağı kaydedildi. Beşiktaş'ın CSKA Moskova'ya bu transfer için 5 milyon Euro bonservis bedeli verileceği kaydedildi. Kazak futbolcu yeni Mavi Kart kuralına göre yerli sayılacak. 10 numaralı pozisyonda forma giyen futbolcu için Rus basını bir sonraki satıştan yüzde 15 pay vereceğini de ifade etmişti.



PEPE İÇİN GİRİŞİM YAPILDI
Transferde yeniden gaza basan Beşiktaş, Arsenal'in kadrosunda düşünmediği 28 yaşındaki Fildişi Sahilli hücum oyuncusu Nicolas Pepe için resmi görüşmelere başladı. İngiliz basınının haberine göre; yıldız futbolcu kulübüyle sözleşmesinin feshi konusunda görüşmelere başladı. Geçen sezonu Fransa'nın Nice takımında kiralık geçiren Pepe'nin Arsenal ile 1 yıl daha kontratı bulunuyor. 2019'da Lille'den gelen Pepe için tam 80 milyon Euro bonservis ödendi.

ARDA'YA OPERASYON
Fenerbahçe'den bonuslarla birlikte 30 milyon Euro'ya İspanyol devi Real Madrid'e transfer olan Arda Güler, yaşadığı sakatlık sonrası ameliyat masasına yattı. Eflatun-Beyazlılar, 18 yaşındaki milli futbolcumuzun başarılı bir ameliyat geçirdiğini açıkladı. Arda Güler'in ameliyat sonrası 2 ay sahalardan uzak kalacağı belirtildi.

OSAYİ&BECAO 1 HAFTA YOK!
F.Bahçe'de Rodrigo Becao ve Osayi Samuel G.Antep maçında sakatlanarak oyuna devam edememişti. İki futbolcunun çekilen MR'larında ciddi bir bulguya rastlanmadı. Becao ve Osayi- Samuel'in 1 haftalık tedavi süreci olacak. Maribor rövanşında oynamayacak iki oyuncu Samsun deplasmanına yetiştirilecek.

ŞANLIURFA ALTAY'I DEVİRDİ
Trendyol 1. Lig'in yeni ekibi Şanlıurfaspor, evinde Altay'ı konuk etti. Maça hızlı başlayan Sarı- Yeşilliler, kazandığı penaltıyı Muhammet Arslantaş ile 6. dakikada gole çevirdi: 1-0. 58. dakikada Abdullah Aydın fileleri sarsarak farkı 2'ye çıkardı: 2-0. 63. dakikada 1. Lig'in gol kralı Marco Paixao sahneye çıkarak farkı 1'e indirdi: 2-1. 81. dakikada Baris Ekinjier'in plasesi yandan auta gitti. Maç böyle bitti: 2-1.

GİANNİ BRUNO EYÜPSPOR'DA
Trendyol 1. Lig ekibi Eyüpspor, Belçika'nın KAA Gent takımından forvet Gianni Bruno'yu transfer etti. 31 yaşındaki Bruno, son olarak ülkesinin takımlarından St. Truiden ekibinde kiralık olarak oynadı.

ERCAN OSMANİ EFES'TE
Anadolu Efes, 25 yaşındaki pivot Ercan Osmani'yi kadrosuna kattığını açıkladı. Geçen sezon Darüşşafaka Lassa forması giyen 2,13 metre boyundaki Ercan Osmani ile 1+1 yıllık sözleşme imzalandığı bildirildi.

OMAR FAYED F.BAHÇE'DE
Fenerbahçe Futbol Kulübü, 2003 doğumlu Mısırlı stoper Omar Fayed ile anlaştığını duyurdu: "Yüksek potansiyelli bir yetenek olarak takip edilen oyuncu sağlık kontrolleri için İstanbul'a davet edildi"

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN