Eski futbolcu ve teknik direktör Sakıp Özberk hayatını kaybetti! Sakıp Özberk kimdir? Nasıl hayatını kaybetti?

Hatay’ın Arsuz ilçesinde eski futbolcu ve teknik direktör Sakıp Özberk, 78 yaşında kalp krizi geçirerek hayatını kaybetti. Öte yandan Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), eski futbolcu ve teknik direktör Sakıp Özberk için başsağlığı mesajı yayımladı. Peki Sakıp Özberk kimdir? İşte detaylar....

Giriş Tarihi 15 Ağustos 2023, 21:48 Güncelleme 16 Ağustos 2023, 09:45
Eski futbolcu ve teknik direktör Sakıp Özberk hayatını kaybetti! Sakıp  Özberk kimdir? Nasıl hayatını kaybetti?

İÇİNDEKİLER

Türk futboluna uzun yıllar hizmet etmiş 78 yaşındaki Sakıp Özberk, Ankaragücü, Adana Demirspor ve Gaziantepspor gibi takımlarda futbol oynamıştı. Özberk, futbolculuk kariyerinin ardından; Bursaspor, Adana Demirspor, Gaziantepspor, Samsunspor ve Diyarbakırspor gibi büyük takımlarda görev yapmıştı.

DENİZDE GEÇİRDİĞİ KALP KRİZİ SONUCU HAYATINI KAYBETTİ
Özberk, bugün akşam saatlerinde Arsuz ilçesinde denizde geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybetti.

CANSIZ BEDENİ MORGA KALDIRILDI
Özberk'in cansız bedeni olay yerinde yapılan çalışmaların ardından morga kaldırıldı.

TFF'DEN SAKIP ÖZBERK İÇİN BAŞSAĞLIĞI MESAJI
Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), eski futbolcu ve teknik direktör Sakıp Özberk için başsağlığı mesajı yayımladı. TFF'den yapılan açıklamada, "Türk futbolunun değerli isimlerinden, eski futbolcu ve teknik direktör Mehmet Sakıp Özberk'in vefat ettiğini derin bir üzüntüyle öğrenmiş bulunuyoruz. Merhum Mehmet Sakıp Özberk'e Allah'tan rahmet; kederli ailesine ve Türk futbol camiasına başsağlığı dileriz." ifadeleri kullanıldı.

BAKAN OSMAN AŞKIN BAK'TAN SAKIP ÖZBERK İÇİN TAZİYE MESAJI
Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, hayatını kaybeden eski futbolcu ve teknik direktör Sakıp Özberk için taziye mesajı yayımladı.

Bakan Bak, taziye mesajında şu ifadelere yer verdi:

"Eski futbolcu ve teknik direktör Sakıp Özberk'in hayatını kaybettiğini derin bir teessürle öğrendim. Türk futboluna önemli hizmetlerde bulunan Sakıp Özberk'e Allah'tan rahmet, ailesi, sevenleri ve futbol camiasına başsağlığı diliyorum."

SAKIP ÖZBERK KİMDİR?
Futbola Mekikspor altyapısında başladı ve daha sonra Reyhanlıspor'la profesyonelliğe geçiş sözleşmesi imzalayarak Reyhanlıspor as takımı için forma giydi. Burada Ankaragücü yöneticilerin dikkatini çekerek 1966-67 sezonuna Ankaragücü'ne transfer oldu.

Burada oynadığı 3. sezon olan 1967-68 sezonunda takımının küme düşme ötürü 1968-69 sezonunu 1. Lig'de forma giydi. O sezonun sonunda Ankaragücüyle 1. Lig şampiyonluğu yaşayarak bir yıl aradan sonra Süper Lig'e yükselmeyi başardı. Ankaragücünde 1971-72 sezonunun bitimine kadar forma giydi ve 1971-72 Türkiye Kupası sezonunda Türkiye Kupasını kaldıran Ankaragücü kadroda bulundu.

FATİH TERİM'İN TAKIM ARKADAŞI
1972-73 sezonundan itibaren 1. Lig müdacele eden Adana Demirspor'a transfer oldu. Burada ilk sezonunda takım arkadaşı Fatih Terim'le beraber ilk sezonunda sezon sonu 1. Lig şampiyonluğu yaşayarak Süper Lig'e yükselmeyi başardı. Adana Demirspor döneminden sonra birkaç sezon Gaziantepspor'da forma giymiştir. 15 Ağustos 2023'te İskenderun'un Arsuz ilçesindeki yazlığındayken denize giren Özberk, boğularak hayatını kaybettİ.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN