Cüneyt Çakır Gürcistan Merkez Hakem Kurulu Başkanı oldu!

Türk futbolunun en başarılı hakemi olarak gösterilen Cüneyt Çakır flaş bir karara imza attı. Buna göre Çakır, Gürcistan Futbol Federasyonu Merkez Hakem Kurulu Başkanı oldu.

Giriş Tarihi 09 Ağustos 2023, 17:33 Güncelleme 09 Ağustos 2023, 17:54
Cüneyt Çakır Gürcistan Merkez Hakem Kurulu Başkanı oldu!

İÇİNDEKİLER

Gürcistan Futbol Federasyonu, Cüneyt Çakır'ın Merkez Hakem Kurulu Başkanlığı'na getirildiğini açıkladı. Göreve başlayan Çakır, Gürcistan 1'inci Lig ve 2'nci Lig'de görev alan hakemlerle yapılan toplantıya katıldı.

Gürcistan Futbol Federasyonu'na teşekkür eden ve hakemlere seslenen Çakır, "Bu pozisyon bana teklif edildiğinden beri mükemmel bir iletişimimiz oldu. Gürcistan Futbol Federasyonu yönetimi hakemlikle ilgili vizyonunu, planlarını ve görüşlerini benimle paylaştı. Bu olumlu tutum, bugün burada olmamın ana sebebidir. Kariyerim boyunca birçok büyük maça ve turnuvaya katıldım. Sürdürülebilir başarıya ulaşmak her zaman ana hedefim olmuştur. İlk hedefimiz sürdürülebilir başarıya doğru adımlar atmak olacaktır. Hakem eğitiminde uluslararası standartları tanıtacağız ve uluslararası maçlara daha fazla hakem dahil etmeye çalışacağız. Tüm kulüplere, oyunculara ve teknik direktörlere saygı duyuyoruz ve aynı saygıyı sahada da bekliyoruz. Amacımız tüm hakemleri ulusal şampiyona maçlarına en iyi şekilde hazırlayalım ki sadece sahada gösterilen futbolun kalitesi konuşulsun. Biz komşuyuz ve burada kaldığım süre boyunca ülkelerimiz arasında daha güçlü bağlar kurulmasını istiyorum. Bu benim için büyük bir onur olacak" diye konuştu.

"TÜM PROJELERİN BAŞINDA YER ALACAK"

Gürcistan Futbol Federasyonu Genel Sekreteri Davit Mujiri ise "Gürcistan Futbol Federasyonu hakem departmanına FIFA'nın deneyimli hakemi Cüneyt Çakır başkanlık yapacak. Çakır, Gürcistan'da yaşayacak ve hakemlerinin gelişimi için uygulanan tüm projelerin başında yer alacak. Elbette yakın zamanda beraberinde getireceği yeniliklerden de sizleri haberdar edeceğiz. Uluslararası arenada yıllar boyunca biriktirdiği tecrübenin Gürcistan'da bu yönün gelişmesine faydalı olacağından memnunum" ifadelerini kullandı.