Göztepe'de stadyum krizi

Yeni sezona günleri sayan 1'inci Lig'deki Göztepe, ilk haftalarda evi Gürsel Aksel Stadı'ndan uzak kalacak.

Giriş Tarihi 08 Ağustos 2023, 16:08 Güncelleme 08 Ağustos 2023, 16:08
Göztepe’de stadyum krizi

İÇİNDEKİLER

Takımlarıyla aylar sonra ilk kez pazar günü saat 21.45'te oynanacak Sakaryaspor maçında buluşmayı bekleyen taraftarlar, Akhisar'ın yolunu tutacak. Geçen sezon liglerin bitiş tarihi 6 Şubat'ta yaşanan yüzyılın deprem felaketi nedeniyle verilen 1 aylık ara sonrası sarkarken, Göztepe Gürsel Aksel Stadı'nda 11 Haziran'da Fenerbahçe ile Medipol Başakşehir arasında oynanan Ziraat Türkiye Kupası finali nedeniyle saha zemininin bakıma alınması iyice gecikti.

Bakım çalışmaları tamamlanmadığı için 15 Temmuz'da kulübün hakim ortağı Sport Republic'in İngiltere'deki takımı Southampton'la oynanan sezonun ilk hazırlık maçı, karşılaşmadan 1 gün önce Bornova Stadı'na alındı. Gürsel Aksel Stadı'nda bu tarihten 3 gün sonra 18 Temmuz'da sahanın üzerine kurulan platformda özel bir üniversitenin mezuniyet töreninin yapılması taraftarın tepkisini çekti. Hem 11 Haziran'daki final sonrası yüzlerce kişinin sahaya girmesi hem de mezuniyet töreninin ardından yıpranan saha zemini ligin ilk haftasına yetişmedi. Stat zemininin yalnız ilk hafta değil sonraki iç saha maçına da yetişmeme ihtimali olduğu öğrenildi.

İZMİR'DE STAT BULAMADI, AKHİSAR'DA OYNAYACAK

Göztepe kurmayları Sakaryaspor maçı için İzmir'de stat arayışına girerken, Gürsel Aksel Stadı yapılmadan önce iç saha sınavlarının oynandığı Bornova Stadı'ndaki elektronik bilet sistemlerinin bu stadı kullanan Altınordu 1'inci Lig'den düşünce sökülüp, lige çıkan Şanlıurfaspor'un GAP Stadı'na taşındığı öğrenildi. Göztepeliler yıllar sonra yeniden Alsancak Stadı'nda iç saha maçı oynamak için girişim yapsa da bu stadının zemin bakımının da sürdüğü yanıtı alındı. Kurmaylar son olarak Akhisarspor 3'üncü Lig'e düşmesine rağmen elektronik bilet sistemlerini daha önce Akhisar Belediyesi taktırdığı için sökülmeyen Spor Toto Akhisar Stadı'nı gündeme aldı. Göztepe'nin pazar günü ilk iç saha maçını bu statta oynaması beklenirken, taraftarlar Gürsel Aksel Stadı'nın sezona yetiştirilememesine sosyal medyada tepki gösterdi.

SON YABANCI MESSAOUDİ

Transfer arayışlarını da sürdürüp yabancı kontenjanının dolu olması nedeniyle sıkıntı yaşayan Göztepe, Cezayirli forvet Billal Messaoudi'yi kadrosuna katıyor. Ülkesinde JS Saoura'da vitrine çıkarak son olarak Belçika 1'inci Ligi'nde KV Kortrijk formasını giyen 25 yaşındaki oyuncunun sarı-kırmızılılara imza atacağı öğrenildi. Belçika ekibinde geçen sezon 31 maçta 2 gol atan Messaoudi bu sezon da 2 maça çıktı.