Katalan devi Barcelona'a Fenerbahçe'nin genç yıldızı Arda Güler için İstanbul'a geldi

Barcelona, 18’lik yıldızın bonservisini 2 taksitte ödemeyi ve 1 yıl Fenerbahçe’ye kiralamayı teklif etti. Sarı-Lacivertliler bu öneriye sıcak bakarken, Arda Güler’in kiralama formülüne soğuk yaklaştığı ortaya çıktı.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 01 Temmuz 2023 Güncelleme 01 Temmuz 2023, 06:58
Katalan devi Barcelona’a Fenerbahçe’nin genç yıldızı Arda Güler için İstanbul’a geldi

İÇİNDEKİLER

Fenerbahçe'de Arda Güler ile ilgili olarak önemli gelişmeler yaşandı. İtalyan gazeteci Gianluca Di Marzio'nun haberine göre Barcelona Sportif Direktörü Deco, Arda Güler için Türkiye'ye geldi. Haberde, Deco'nun Arda Güler'i takıma katmak için oldukça hevesli olduğu ve Xavi Hernandez ile çalışmak için Arda'yı ikna etmeye çalışacağı yazıldı. Ancak Barcelona'nın Arda Güler'in 1 yıl Fenerbahçe'de kiralık olarak oynamasını istiyor. Transfer bedelini ise 2 taksitte Fenerbahçe'ye ödemeyi planlıyor. Gelen bilgilere göre Arda Güler hemen Avrupa'ya gitmek istediği için Barcelona'nın bu teklifine sıcak bakmıyor. Bu arada Barcelona Başkanı Laporta'dan da açıklama geldi. Katalan televizyonu TV 3'e konuşan Laporta, Barcelona'nın Arda Güler transferi için çalışmalarını sürdürdüğünü açıkladı. La Liga'nın getirdiği transfer yasağı nedeniyle bu sene transfer yapamayacaklarını söyleyen Laporta, gelecek yılı kapsayacak bir anlaşmayı denediklerini söyledi. Deco'nun Arda Güler transferi için çalışmalara devam ettiğini söyleyen Laporta, Barça'nın scout ekibinin de oyuncuyu takip ettiğini açıkladı. Bu senaryoya göre Barcelona'nın Arda Güler'i transfer etmesi durumunda 2023-24 sezonunda başka bir takıma kiralaması gerecek. Geride bıraktığımız sezonda Fenerbahçe ile toplam 35 maça çıkan Arda Güler 6 gol, 7 asistlik istatistik yakaladı.



KOÇ İKNAYA ÇALIŞIYOR
Son gelen bilgilere göre Arda Güler, Avrupa kariyerine hemen başlamak istiyor. Fenerbahçe ise ise en az 1 yıl daha kalmasını istiyor. Başkan Ali Koç'un hem Arda Güler hem de Arda'nın ailesi ile görüşmelerini sürdürüyor ve iknaya çalışıyor.



Arda Güler geçtiğimiz sezon Fenerbahçe ve Milli Takım dahil toplam 38 resmi maça çıktı. Genç yıldız bu maçlarda 7 gol attı ve 6 asist yaptı. Arda'nın Milli Takım'da son maçında attığı gol, Avrupa futbol siteleri tarafından defalarca gösterildi.

TAYFUN KORKUT: ARDA 1 YIL DAHA FENER'DE KALMALI
Fenerbahçe'nin eski futbolcusu Tayfun Korkut, transferin en çok konuşulan ismi Arda Güler hakkında İspanyol basınına açıklamalarda bulundu. Korkut, genç futbolcunun olası transferine ilişkin, "Bence Arda Güler için, gelişimi için en iyisi Fenerbahçe'de 1 yıl daha kalıp her zaman ilk 11'de oynaması ve tecrübe kazanması olacaktır" ifadelerini kullandı. Tayfun Korkut ayrıca "Fenerbahçe'nin eski bir futbolcusuyum ama ben Fenerbahçeliyim. Almanya'da yaşıyor olmama rağmen Fenerbahçe'nin tüm maçlarını televizyondan izliyorum, yakından takip ediyorum" ifadelerini de kullandı.

İSPANYA BASININA AÇIKLAMA YAPTI
1995/96 sezonunda Carlos Alberto Pereira'nın çalıştırdığı Fenerbahçe'de şampiyonluk yaşayan Tayfun Korkut, İspanyol basınına Arda hakkında açıklamalar yaptı.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN