Mohamed’den LGBT protestosu: Futbolcuya sosyal medyadan destek yağmuru!

G.Saray’ın Nantes’e kiraladığı Mostafa Mohamed, LGBT temalı formayı giymeyi reddettiği için Toulouse maçının kadrosuna alınmadı. Golcü futbolcuya sosyal medyadan destek yağdı. İşte sizler için derlediğimiz 15 Mayıs tarihli TAKVİM gazetesi yurttan ve dünyadan spor haberleri olacak

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 15 Mayıs 2023 Güncelleme 15 Mayıs 2023, 06:58
Mohamed’den LGBT protestosu: Futbolcuya sosyal medyadan destek yağmuru!

İÇİNDEKİLER

BonServısi Galatasaray'da olan Mostafa Mohamed, kariyerine kiralık olarak formasını giydiği Fransız temsilcisi Nantes'de devam ediyor. Nantes'te bu sezon etkili bir performans ortaya koyan golcü oyuncu, Toulouse karşılaşmasının kadrosuna alınmadı. Golcü ismin kadroya alınmama sebebinin ise LGBT temalı formayı giymek istemediği için olduğu ortaya çıktı. Bu flaş gelişme Fransa basınında da geniş yer tutarken, futbolcu ile ilgili sosyal medyada birçok destek mesajı olması dikkati çekti. Bu sezon Nantes'te 49 maça çıkan Mısırlı golcü, 11 gol atarken 4 kez de asist yaptı. Nantes, yapılan anlaşma gereği Galatasaray'a 250 bin euro kiralama bedeli ödedi. Fransız temsilcisi, Mostafa Mohamed'in bonservisini ise 5 milyon 750 bin euro karşılığında alma hakkına sahip.



KARTAL LİGE ODAKLANDI
Bakü'de depremzedeler yararına Sabah ile karşılaşan Beşiktaş, gözünü Adana Demirspor maçına çevirdi. Süper Lig'de yakaladığı galibiyet serisi ile zirve takibini sürdüren Siyah-Beyazlılar, zorlu deplasmandan da 3 puanla dönmenin hesaplarını yapıyor. Öte yandan Beşiktaş'ta sakatlıkları sebebiyle Antalya maçında forma giyemeyen Salih ve Colley'in de Adana Demir maçında 11'e dönmesi bekleniyor.



BARCELONA LİGDE İPİ GÖĞÜSLEDİ
LA Liga'da Barcelona derbide Espanyol'u 4-2'lik skorla mağlup etti ve şampiyon oldu. Katalan ekibi Lewandowski (2), Alejandro Balde ve Jules Kounde'nin golleriyle ezeli rakibinin sahasında mutlu sona ulaştı. Puanını 85'e yükseltip, bitime 4 maç kala farkı 14 puana çıkarah Barcelona, tarihinin 27. şampiyonluğunu elde etti. 3 yıl sonra ligi kazanan Barcelona taraftarları sabaha kadar kutlama yaptı.



ARSENAL KAYBETTİ CİTY GÜN SAYIYOR
Premier Lig'de lider Manchester City, deplasmanda Everton'ı 3-0 yendi. İlkay Gündoğan 37 ve 51'de gol attı. 39'da Haaland'ın golünün asistini de İlkay yaptı. Geçen hafta Leeds'i 2-1 geçen City'de 2 golü de İlkay kaydetmişti. 3 maçı kalan City puanını 85'e yükseltti. İkinci sıradaki Arsenal ise evinde Brighton'a evinde 3-0 mağlup oldu. İki maçı kalan Arsenal liderin 4 puan arkasında kaldı. City şampiyonluğa yakın.



ORKUN'LU FEYENOORD 16. KEZ ŞAMPİYON
Hollanda Ligi'nde Feyenoord, Go Ahead Eagles'i evinde 3-0 yenerek şampiyon oldu. Golleri 15'te Oussama Idrissi, 18'de Santiago Tomas Gimenez ve 54'te Igor Paixao attı. 12 maç üst üste kazanan Feyenoord puanını 79'a yükseltti ve ikinci PSV'yle farkı 11'e çıkartarak mutlu sona ulaştı. Orkun Kökçü'lü Feyenoord toplamda 16. kez ipi göğüslerken, 4 yıl aradan sonra şampiyon oldu.



UMUT MERAŞ FORMA İSTİYOR
Sabah ile oynanan yardım maçına 11'de başlayan ve attığı 2 golle dikkat çeken Umut Meraş teknik heyetin beğenisini kazandı. Masuaku'nun arkasında yedek bekleyen 27 yaşındaki sol bekin yeniden forma rekabetinde yer almak istediği ifade ediliyor.



REAL MBAPPE İÇİN BEKLEMEDE
İspanyol basını, Real Madrid'in PSG'nin yıldızı Kylian Mbappe'yi yeniden gündemine aldığı öne sürdü. Haberde, İspanyol devinin Fransız yıldızın 2025'te sona erecek sözleşmesini bekleyeceği belirtildi.

36 YAŞINDA ŞAMPIYONLUK TURU
9 yıl Napoli'de oynadıktan sonra Galatasaray'a transfer olan Dries Mertens, Cimbom ile şampiyonluğa koşuyor. İtalya'da daha önce Napoli forması giyen futbolcuların incelediği bir makalede, Mertens de yer aldı. Belçikalı futbolcu için, "Mertens ve takımı Galatasaray, Türkiye Ligi'nde lider. Eğer mutlu sona ulaşırlarsa Mertens, 36 yaşında şampiyonluk turu atacak" denildi. Mertens bu sezon 7 gol atarken 4 de asist üretti.



ÖNCE SAVUNMA SONRA HÜCUM
Lider Galatasaray, Spor Toto Süper Lig'in 34. haftasında İstanbulspor ile oynayacağı karşılaşmanın hazırlıklarını dün yaptığı antrenmanla sürdürdü. Okan Buruk yönetimindeki antrenmanda, savunma ve hücum çalışmaları üzerinde duruldu. Aslan, hazırlıklarını bugünkü antrenmanla noktalayacak. Antrenmanda teknik direktör Okan Buruk, futbolcularına sık sık uyarılarda bulundu. Buruk yönetimindeki Galatasaray, sezonu şampiyon bitirerek, 23. kez mutlu sona ulaşmayı hedefliyor.



KALACAKMIŞ GiBi ÇALIŞIYOR
İtalyan ekibi Sassuolo'dan Galatasaray'a kiralık olarak gelen defans oyuncusu Kaan Ayhan, şu ana kadar 4 maçta forma giyerken 1 gollük katkı verdi. Takımdan ayrılacağı iddia edilen 28 yaşındaki Ayhan, takımda kalacak gibi çalışmalarına devam ediyor. Sassuolo ile 1 yıllık kontratı olan futbolcu için herhangi bir zorunlu satın alma opsiyonu bulunmuyor.



BİR SEZONA BEDEL MAÇ
Teknik direktörlük görevine Nenad Bjelica'yı getiren Trabzonspor, 18 Mayıs Perşembe günü deplasmanda Fenerbahçe ile oynayacağı maça büyük önem veriyor. 31 maçta 48 puan toplayan ve bitime 5 hafta kala lider Galatasaray'ın 25 puan gerisinde kalan Fırtına'da taraftarlar gibi futbolcular da geri sayıma geçti. Ligde Fenerbahçe'ye konuk olduğu son 25 Süper Lig maçında 12 beraberlik ve 13 yenilgi alan Karadeniz ekibi, mücadeleyi kazanarak şeytanın bacağını kırmayı hedefliyor. Lig tarihinde bir deplasmandaki en uzun hasretini yaşayan Trabzonspor, rakibi Fenerbahçe'yi 2019- 2020'de kupada 3-1 yenmiş, ancak ligde ise bu şanssızlığını kıramamıştı. Dev maçın prestij açısından çok önemli olduğuna inanan Trabzonspor'da futbolcular ise Fenerbahçe maçına, "Bir sezona bedel maç" ifadelerini kullanarak ekstra motive oluyor.

ŞOK EDEN ALTAY İDDİASI
Fenerbahçe'de teknik direktör Jorge Jesus'un Sarı-Lacivertli yönetime verdiği "1. sınıf kaleci istiyorum" raporunun ardından yönetim Dominik Livakovic hamlesi yapmıştı. Dünya Kupası'nda kurtardığı penaltılarla yıldızı parlayan Livakovic'in transferinin gerçekleşmesi durumunda Fenerbahçe'nin 4 yıllık sözleşme imzaladığı Altay Bayındır ile satın alma opsiyonunu kullanarak geçtiğimiz hafta bonservisini aldığı İrfan Can Eğribayat'ın durumunun ne olacağı merak konusu oldu. Kulübe yakın kaynaklardan gelen bilgilere göre; Livakovic'in transfer edilmesi durumunda Altay Bayındır'a yurt dışından uygun bir teklif gelmesi durumunda satışına izin verilecek.

ÇÖZÜM ARANIYOR
Altay Bayındır bu sezon bel ağrıları ile oynamış ve geçtiğimiz ay da ameliyat olarak sezonu kapatmıştı. Altay Bayındır'ın da takımda kalması durumunda ise İrfan Can Eğıribayat'ın bir Süper Lig takımına 1 yıllığına kiralık olarak verilmesi söz konusu olabilecek.



HAZIRLIKLAR TAM GAZ
Süper Lig'in 34. haftasında perşembe günü Trabzonspor'u ağırlayacak olan Fenerbahçe, bu maçın hazırlıklarına devam etti. Teknik Direktör Jorge Jesus yönetimindeki antrenman salonda core çalışmalarıyla başladı. Ardından sahada ısınma ve koordinasyon çalışmaları yapan Fenerbahçe, pas çalışmalarının ardından yapılan taktiksel ve bireysel çalışmalarla antrenmanı tamamlandı.



KUPASIZ BİTMEYECEK
Fenerbahçe Teknik Direktörü Jorge Jesus, sezonun kalanında oyuncularının motivasyonunu yüksek tutmak için çok yoğun çaba harcıyor. Portekizli teknik adam Süper Lig'de ezeli rakipleri Galatasaray'ın 5 puan gerisinde olmanın moral bozukluğunu futbolcularının üzerinden atmaya çalışıyor. Futbolcuları ile bir toplantı yaptığı öğrenilen Portekizli teknik adamın, "Şampiyonluk yarışını sonuna kadar sürdüreceğiz. Geri adım atmayacağız. Ayrıca kupa mücadelemiz devam ediyor. Ve final için avantajlıyız. Kesinlikli bu kupaya ihtiyacımız var. Hem kulübümüz hem de taraftarımız bu kupayı istiyor. Bu kupayı almalıyız ve bu sezon kupasız bitmeyecek" dediği öğrenildi.



MIHA ZAJC'A 1 HAFTA SÜRE
Fenerbahçe'nin sezon sonunda sözleşmesi sona erecek olan oyuncularından birisi0 olan Miha Zajc'a son teklifin yapıldığı ve kendisine 1 hafta süre verildiği öğrenildi. Sloven orta saha bu süre sonunda olumsuz cevap vermesi durumunda Fenerbahçe merkez orta saha transferi için düğmeye basacak. Kulübe yakın kaynaklardan gelen bilgilere göre hem Jesus, hem de Fenerbahçe yönetimi Miha Zajc ile devam etmek istiyor. Miha Zajc'a İtalya Ligi'nden ve Beşiktaş'tan tekliflerin olduğu iddia ediliyor.

SIOPOS 11 İÇİN HAZIR
Fenerbahçe maçı öncesi sakatlığını atlatan ve dev mücadele öncesinde oynayabilecek düzeye de gelen Yunan futbolcu Manolis Siopis, karşılaşmada Nenad Bjelica'dan forma bekliyor. Siopis, "Fenerbahçe maçı bizim için çok önemli. Ben takımıma yardım etmeye hazırım. Tek hedefimiz 3 puan alıp, taraftarımızı mutlu etmek" diye konuştu.

TRABZONSPOR'A MUHTEŞEM İKİLİ
Transfer çalışmalarına başlayan Trabzonspor'da Nenad Bjelica'nın raporu doğrultusunda girişimler hızlandırıldı. Başkan Ertuğrul Doğan'ın hedefinde daha önce Dinamo Zagreb'te birlikte oynayan forvet Bruno Petkovic ve sol kanat Mislav Orsic bulunuyor. Doğan, muhteşem ikiliyi Bordo-Mavili forma altında yeniden birleştirmek istiyor. İki futbolcu da bu sezon 8 gol üretti.


NAPOLİ SPALLETTİ İLE DEVAM
Serie A'daşampiyon olan Napoli, teknik direktör Luciano Spalleti ile 2 yıllık yeni sözleşme konusunda anlaştı. Yönetim, 62 yaşındaki hocanın 2.8 milyon euro olan maaşını da 3.5 milyon euro olarak güncelledi.


ARSENAL'İN ROTASI MENDY
İngiliz basını, Real Madrid'de oynayan Fransız sol bek Ferland Mendy'nin yaz transfer döneminde ayrılacağını ve 27 yaşındaki oyuncunun 20 milyon euro karşılığında Arsenal'e imza atacağını iddia etti.


FİLEDE ŞAMPİYONLUK MAÇI
Efeler Ligi'nde bugün Halkbank ile Ziraat Bankkart final serisi son maçında karşılaşacak. Saat 19.00'da başlayacak maç öncesi seride 2-2'lik eşitlik bulunuyor. Maçı kazanan sezonu da şampiyon tamamlayacak.


EN İYİ KOÇ BARTZOKAS
THY EuroLeague'de yılın başantrenörü ödülünün sahibi üst üste ikinci kez Olympiakos'tan Georgios Bartzokas'ın oldu. Bartzokas ve öğrencileri Final Four'un ilk etabında Monaco ile karşılaşacak.

FATURA WİLLİAMS'A KESİLDİ
NBA'de Batı Konferansı Yarı Final serisinde Denver'a 4-2 ile elenen Phoenix Suns'ta koç Monty Williams'ın görevine son verildi. 51 yaşındaki başantrenör 2021 ve 2022'de yılın koçu seçilmişti.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN