Fenerbahçe Beko evinde darmadağın

THY Euroleague'deki temsilcimiz, Yunan ekibinden 20 sayı fark yedi. Koç Dimitris Itoudis’in ekibi, çift maç haftasının ikinci ayağında yarın ALBA Berlin’i ağırlayacak. İşte 1 Şubat 2023 tarihli Takvim gazetesinin spor sayfasından derlediğimiz haberler.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 01 Şubat 2023 Güncelleme 01 Şubat 2023, 06:59
Fenerbahçe Beko evinde darmadağın

İÇİNDEKİLER

Turkish Airlines Euroleague normal sezonunun 22. hafta karşılaşmasında temsilcimiz Fenerbahçe Beko, Ülker Spor ve Etkinlik Salonu'nda lig lideri Olympiakos'a 93-73 yenildi. Ligdeki 22. maçında 9. kez sahadan mağlubiyetle ayrıldı. Sarı-Lacivertliler'in yıldızı Marko Guduric 24 sayı, 4 asist ile mücadele etmesine rağmen takımını yenilgiden kurtaramadı. Koç Dimitris Itoudis'in ekibi, çift maç haftasının ikinci ayağında yarın ALBA Berlin'i ağırlayacak.


AANHOLT İMZAYI ATTI
Galatasaray'ın Hollanda ekibi PSV Eindhoven'a kiraladığı Patrick van Aanholt., dün yeni takımıyla sözleşme imzaladı. Aanholt, ülkesine döndüğü için mutlu olduğunu söyledi.


ASLAN'IN RAKİBİ ÜMRANİYE
Son 10 maçtan galibiyetle ayrılan G.Saray Ümraniye karşısında kazanarak seriyi devam ettirmeyi hedefliyor. Süper Lig'in 22. haftasında sahasında bugün Ümraniyespor'u ağırlayacak Galatasaray, rakibini mağlup ederek hem 10 maçlık serisini devam ettirmek, hem de Fenerbahçe ile puan farkını korumayı hedefliyor. Cimbom'da bu maç öncesinde sakatlığı süren Yusuf dışında eksik bulunmuyor.

3 İSİM KART SINIRINDA
Galatasaray'da Ümraniye maçı öncesi 3 futbolcu sarı kart sınırında yer alıyor. Barış Alper, Kerem Aktürkoğlu ve Berkan Kutlu bu maçta kart görmeleri halinde 22. haftada oynanacak Trabzonspor derbisinde forma giyemeyecek.


EFES'İN KONUĞU ZALGİRİS
Anadolu Efes, THY Euroleague'in 22. haftasında bugün Zalgiris Kaunas'la karşı karşıya gelecek. Sinan Erdem Spor Salonu'nda oynanacak zorlu mücadele, saat 20.30'da start alacak.



TOLGA CİĞERCİ HERTHA'DA
Süper Lig ekibi Ankaragücü Tolga Ciğerci'nin Bundesliga takımlarından Hertha Berlin'e transfer olduğunu duyurdu. Kulüpten yapılan açıklamada oyuncuya emekleri için teşekkür edildi.

TRAORE İLE YOLLAR AYRILDI!
Başakşehir, Bertrand Traore'nin sözleşmesinin karşılıklı anlaşılarak feshedildiğini açıkladı. İstanbul ekibinden orta sahaya takviye geldi. İsrailli oyuncu Eden Karzev ile 4,5 yıllık sözleşme imzaladı.

SEVİLLA'DAN KANADA BRYAN GİL HAMLESİ
La Liga'da zor günler geçiren Sevilla Tottenham'dan 21yaşındaki sol kanat oyuncusu Bryan Gil'i sezon sonuna kadar kiraladı. İngiliz kulübünde bu sezon 11 maça çıkan ve 1 asist yapan İspanyol yıldızın 12 milyon Euro piyasa değeri bulunuyor. Bryan Gil'in Tottenham ile olan kontratı 2026 yılında sona erecek.

LİGDE HEYECAN İKİ MAÇLA SÜRECEK
Spor Toto Süper Lig'in 22. haftasında bugün iki karşılaşma daha oynanacak. Saat 17.00'de Kasımpaşa evinde Giresunspor'u konuk edecek. Mücadeleyi Hüseyin Göçek yönetecek. Aynı saatte başlayacak diğer maçta ise Gaziantep FK, Hatayspor ile karşı karşıya gelecek. Zorlu maçta Tugay Kaan Numanoğlu düdük çalacak.

LUKA DONCİC 53 ATTI DALLAS KAZANDI
NBA'de Dallas Mavericks, allstar oyuncusu Luka Doncic'in 53 sayı attığı Detroit Pistons maçını 111-105 kazandı. Sol ayak bileğindeki burkulma nedeniyle bir maç kaçıran Doncic 53 sayı, 8 ribaunt, 5 asistle Mavericks'i galibiyete taşıdı. 23 yaşındaki Sloven oyun kurucu, kariyerinde 5. kez 50 sayı barajını geçmeyi başardı.


MANİSA'NIN YENİ HOCASI YALÇIN KOŞUKAVAK
Spor Toto 1. Lig ekiplerinden Manisa Futbol Kulübü'nde teknik direktörlük görevine Yalçın Koşukavak'ın getirildiği bildirildi. Kulübün internet sitesinden yapılan açıklamaya göre, teknik direktör Levent Eriş ile karşılıklı anlaşma sonrası yollar ayrıldı. Eriş'in ayrılmasının ardından Yalçın Koşukavak ile 1,5 yıllık anlaşma imzalandı.


EMRE İMZAYI ATTI
Fener'in yeni transferi Emre Demir 4.5 yıllık resmi sözleşmeyi imzaladı. Genç yıldızla yapılan anlaşmada sonraki satıştan yüzde 20 maddesi var.


YİĞİDO 3 PUANI 3 GOLLE ALDI
Süper Lig'de Sivasspor, Alanyaspor'u 3-0 yendi. Bu sonuçla beraber ligde üst üste 2. deplasman galibiyetini alan Sivasspor puanını 21'e yükseltirken, Alanyaspor 25 puanda kaldı. Ligin bir sonraki maç haftasında Alanyaspor deplasmanda İstanbulspor'u konuk ederken, Sivasspor evinde Beşiktaş'ı ağırlayacak. Ligde oynadığı son 5 maçta yalnızca 1 galibiyet alabilen Alanyaspor'da tribünler, 3-0'lık skorun ardından teknik direktör Francesco Farioli'yi istifaya davet etti. Sivasspor'da 2 golle maçın yıldızlaşan ismi olan Mustapha Yatabare, 62. dakikada sakatlanarak yerini yeni transfer Jordy Caicedo'ya bıraktı. Yatabare'nin Beşiktaş maçında oynayıp oynayamayacağı henüz belli değil.


İSTANBULSPOR ÜÇ OYUNCUNUN PEŞİNDE
Süper Lig ekiplerinden İstanbulspor, Trabzonspor'dan Fode Koita, Kerem Şen ve Lahtimi'yi transfer etmek için harekete geçti. Sezon başında Kasımpaşa'ya kiralanan Gineli santrafor Koita takıma geri dönmüştü. İstanbulspor, 3 oyuncuyu da kiralık olarak kadrosuna katmak istiyor.


MAREK HAMSIK SLOVAKYA'DA
Trabzon'da adele sakatlığı yaşayan Hamsik'in 1 ay sahalardan uzak kalması bekleniyor. Daha önce de aynı bölgeden sakatlık yaşayan Hamsik uzun süre bu sakatlıkla uğraşmıştı. 35 yaşındaki Slovak futbolcu sakatlı- ğının ilk bölümünü Trabzon'da geçirmesinin ardından soluğu Slovakya'da aldı. Marek Hamsik daha önce de yanına gittiği Slovakya milli takım fizyoterapisti Maros Drinka ile tedavisine başladı.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN